uTorrent DOWNLAOD HIZININ ARTIRILMASI

h_yavuz

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar sizle belki de torent kullanıcılarının en büyk derdi olan download hızının artrılması ile ilgili çok önemli bulduduğum bazı bilgileri paylaşacağım.
Herşeyden önce şunu aklınızda bulundurun en az sistem kaynağı kullanarak en hızlı download yapan torrent programı utorrent. uTorrent programını buraya tıklayarak yükleyebilirsiniz.

Şimdi gelelim hızlandırma işlemimize. programı siteden indirip yüklediniz. zaten çok küçük bir program. uTorrent programınızın ana penceresinde options(ayarlar) bölümünde Preferences(seçenekler) kısmına tıklayın. resimle anlatmak istiyordum ama şu anda vaktim olmadığı için birşey gelmiyor elimden arkadaşlar. en kısa zaman içerisinde size resimli olarak anlatılan yeni bir sayfa hazırlarım arzu ederseniz.:victory

neyse preferences kısmını açtıktan sonra connection bölümüne gelerek ports used for incoming connections bölümünün yanındaki boşluğa 10000 in üzerinde bir değer atıyoruz. bu bizim bağlandoğımız port sayısıyla alakalı bir bölüm bu yüzden belirli sınır değerler arasonda tutmak en iyisi. çünkü çok büyük sayılar yazarsan çok fazla port kullanmaya çalışılacak bu da doğal olarak bizim download hızımızı azaltacak. ben şu anda 45682 kullanıyorum.:goz:

Randomize port each time utorrent starts kısmını tiksiz olarak kullanıyoruz. bu rasgele port seçimi yaptırır ki bunu zaten istemeyiz.:melek

Enable UPnP port mapping kısmını da tiksiz olarak kullanıyoruz. çünkü ben denemelerimde bu kısmın tikli olmasının yavaşlamaya sebep olduğunu tecribe ettim.:goz:

böylece connections(bağlantılar) kısmındaki işimiz bitmiş oluyor.:biggrin

şimdi gelelim bittorrent kısmına. buradaki ayarlarımız bizim bağlantı hızımızla doğru orantılı olarak değişecektir. benim bağlantı hızım 2048Mb.global maximum number of connections bölümünü 220 olarak kullanıyorum. arkadaşlar buna da fazla yüklenmemenizi tavsiye ederim çünkü çok yığılmaya sebep oluyor.:goz:
maximum numbers of peers connected per torrent; bu da bizim payşaiımda en çok kaç paylaşıcıya baülanacağımızı belirler ki bu bağlantıyla yaklaşık olarak 50-60 arası kullanmak en mantıklısı.:goz:

tüm bunlardan sonra gelelim en önemli kısma. seçenekler(preferences) bölümünü böylece kapadıktan sonra tekrar options( ayarlar) sekmesine geliyoruz ve speed guide( hız klavuzu) bölümünü aıyoruz. Bu kısımın en altında enable encription bölümünü tikliyoruz ki b gerçekten gözle görünür bir performana artışı sağlayacaktır.

bunların dışında da upload hızınızı % 80, download hızınızı da % 90 civarında tutmanızı tavsiye ediyorum. hem portlarınıza çok yüklenmemiş olusunuz hem de upload azalmasının downloada etkisini azaltırsınız böylece. :vur

Arkadaşlar merak ettiğiniz, soru sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım...:vur

faydalı bilgiler vermişin gerçektende
eline sağlık

Algorithm saol verdiin bilgiler icin cok fazla etkisi olmasada hızınn arttıgını soyliebilirm!!
emeee saygı!!!

u torrent yüklediğimden beri yükleme şikayetlerim oldu bakalım uygulamalar yardımcı olacakmı.int hızım 1024 wireless ile bağlantı sağlıyorum .3 arkadaş kullanıyoruz benim öğrenmek istediğim pc m de yavaşlama oluyor.
p5w dh deluxe ana kart 1024 ram dula core 1.8 işlemci .
utorrent yavaşlamaya sebeb olabilirmi

....

neyse preferences kısmını açtıktan sonra connection bölümüne gelerek ports used for incoming connections bölümünün yanındaki boşluğa 10000 in üzerinde bir değer atıyoruz. bu bizim bağlandoğımız port sayısıyla alakalı bir bölüm bu yüzden belirli sınır değerler arasonda tutmak en iyisi. çünkü çok büyük sayılar yazarsan çok fazla port kullanmaya çalışılacak bu da doğal olarak bizim download hızımızı azaltacak. ben şu anda 45682 kullanıyorum.:goz:

yanlıs bilgi olmasın 10000 üzeri port kullanmamızın sebebi 10000 altındaki cogu port banlanmıs durumda onun icin 10000 üzeri kullanıyoruz yani baglantı hızınızla yada cok kullanmakla pekde alakalı degil

konu icin tesekkürler faydalı bilgi sadece yanlıs bilinmemesi icin söyledim :)

u torrent yüklediğimden beri yükleme şikayetlerim oldu bakalım uygulamalar yardımcı olacakmı.int hızım 1024 wireless ile bağlantı sağlıyorum .3 arkadaş kullanıyoruz benim öğrenmek istediğim pc m de yavaşlama oluyor.
p5w dh deluxe ana kart 1024 ram dula core 1.8 işlemci .
utorrent yavaşlamaya sebeb olabilirmi

u torrent bilgisayarda bir yavaşlamaya sebep olmaz lakin internet bağlantında haliyle bir yavaşlamaya sebebiyet verecektir...:victory

ben şu port açma işine takıldım hayatımda ilk defa ugrastıgım bişeyi başaramadım..port açıyorum onda sorun yok ama utorrentte speedtestte porta yine error verio...aşagıdaki uyarıyı bi türlü yeşil yapamadım bana yardımcı olabilecek biri varmı yaa...okumadıgım yazı bakmadıgım site kalmadı..:S

ne yaparsanız yapın download hızınız 107kb. geçmez..

turk telekomun verdiği hız bu ağzınızla fil tutsanız arttıramazsınız.

evet çok sağol ama ben ttnet 1 Mb/sn kullanıyorum ama 105Kb/sn geçtiğimi hatırlayamıyorum en son hız bu mu?

yaa 107 yi gecmeye niyetim yok ama benim amacım herseyi olması gerektigi gibi yapmak ...yani su utorrentte asagıdaki ikonu yesile cevirmek..bnun icinde yapmam gereken bir şey kaldı oda port acmak onuda actım ama hala port testinde error alıyorum yokmu yardımcı olabilecek biri.

aynı sorun ben de var kaç gundur ugrasıyorum aynen benim de bakmadıgım yer kalmadı ama bi turlu uyarı işareti yeşil olmadı
sanırım utorrentte port açmak için sabit ip numaran olması gerekiyormus ona da baktım ama anlatılanlar hep xp için vista için bi açıklama bulamadım
yani sonuç olarak utorrente port yonlendirmek için once sabit ip olması gerekliymişşş

ben şu port açma işine takıldım hayatımda ilk defa ugrastıgım bişeyi başaramadım..port açıyorum onda sorun yok ama utorrentte speedtestte porta yine error verio...aşagıdaki uyarıyı bi türlü yeşil yapamadım bana yardımcı olabilecek biri varmı yaa...okumadıgım yazı bakmadıgım site kalmadı..:S
http://www.portacma.net/
ben de aynı sorun vardı az once bahsetmiştim ya
ama burda herseyi anlatmıs umarım faydalı olur

Ben hiçbir ayar yapmadım süper çalışıyo çok basit bi pro

http://rapidshare.de/files/38734832...ter.rar.html Burada video var arkadaşlar videoda herşey görsel olarak anlatılmış indirin ve videodaki bilgileri kendi programınıza uygulayın download hızınız limitlerinizi zorlayacaktır herkese bol indirmeler

ama işte werdiğin bu link ölü bi el atarsan ii olur

yha arkadaşlar ben port açtığım halde artı indirdiğim dosyalrın indirilme sayısına göre indiridiğim halde hız çook düşük bi yardımcı olursanız çok sevinirim hız=0.6 kb böle bi şey olmas

arkadaşlar ben sizde bir yardım isticem mümkünse yardım ederseniz sevinirim ben uTorrent kullanıyorum indirme hızım yüzde 88 .carında genelde böyle kullanıyorum ama bir süredin torrentim açıkken interente giremiyorum uTorrent kapatınca çok rahat girebiliyorum bunun sebebi nedir bilgisi olan varsa yardımcı olursa seviniriö şimdiden verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler

Geri