ustalar yardım lütfen

kaan32

New member
Reaction score
0
amd x2 4600 cpu 1gb ram asus m2n mx se plus anakart
pc'mde xp sp2 kurulu . Yanlız daha önceki pc'de çalıştırdığım msdos prg
çalıştıramıyorum.
NTVDM cpu hatası CS:c000 IP:19e iletisi alıyorum.
Regedit içindeki cdmline uzantısını sildiğim zamanda geçersiz win32 uygulaması hatası veriyor.Msdos programını dosbox prg ile çalıştırabiliyorum fakat ondada kayıt vs işlemler yapılamıyor.Ve çalışması prg üzerinden olduğu için çok yavaş.yardım...............tşk

dostum kurduğun proğramın uyumluluğuyla ilğili aşağıdakileri dene olmadı yeniden kur...

NTVDM CPU geçersiz bir yönergeyle karşılaştı hatası ve Çözümü

bu tarzda hatalarla karşılaşırsanız aşağıdaki işlemi yaparak kurtulabilirsiniz..

registry'de HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlWO Wcmdline kaydını sil.

Diğer bir açıklama:

Windows 3.x tabanlı programların çoğu Windows XP altında düzgün bir şekilde çalışabildiğinden, bazen bir programın 16-bit bir uygulama mı yoksa 32-bit mi olduğunu anlamak zordur.

Bir uygulamanın 16-bit veya 32-bit mi olduğunu anlamak için aşağıda size iki farklı yöntem sunuyoruz:
Programın çalıştırılabilir dosyasını sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Eğer bir Sürüm sekmesi görüyorsanız bu 32-bit bir programdır.
veya, program çalışıyorsa, Windows Görev Yöneticisini açmak için Ctrl+Shift+Esc'ye basın. İşlemler sekmesinde, programın çalışabilir dosya adını Yansıma Adı sütununda bulun. Sistemde çalışan 16-bit tabanlı bir dosya varsa, sanal DOS makinesi olan Ntvdm.exe öğesini göreceksiniz. Listede Ntvdm.exe öğesinin hemen üstünde Wowexec.exe'yi (Windows üzerinde Windows alt sistemi) ve bu sanal makinede çalıştırılan 16-bit programların çalıştırılabilir adını göreceksiniz.

Kaynak: Microsoft

hocam konuyla ilgilendiğiniz için teşekkürler.yanlız kaydı sildiğim zaman prg geçersiz win32 uygulaması hatası veriyor.bu dosbox emulatörü ne yapıyorda prg çalışıyor anlayamıyorum.başka pc'de
xp sp2 de çalışan prg aynı cfg'de olan bu pc'de çalışmıyor.

Geri