usb sorunu

zi volder

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar, yeri burası mı bilmiyorum ama bugün başıma ilginç bir şey geldi,

bugün sistemime pardus 2011 kurdum, bunu da usb den gerçekleştirdim, kurulum bittikten sonra windows'a dönüp usb belleğime format attım ama ne yaptıysam sorunum düzelmedi. sorunum şu: belleğim 4gb sandisk u3 ama tüm formatlara rağmen 1.09gb olarak duruyor. u3 çalışıyor ama kapasitede bir değişiklik yok. bu sorunumu nasıl düzeltebilirim

Windows altinda bilgisayarim sag tiklayarak once yonet sonra depolama ve en son disk yonetimine girin. Usb belleginizin surucu harfinin yaninda bicimlenmemis alan goreceksiniz. Bicinlenmis alani da sildiginizde toplam 4 gb ulasacaksiniz daha sonra tek bir bolum olusturarak belleginizi eskisi gibi kullanabileceksiniz.

dediğiniz gibi bilgisayarım yönet kısmına girdim ama sağ tıkladığım zaman sil kısmı seçilmiyor. gizli dosya yok, virüs yok. ama hala durum aynı. başka bir yöntem biliyor musunuz?

Kusura bakma geciktim. Virusle alakali bir durum degil zaten sadece bootable olarak bicimlendirdigin icin bu problem yasaniyor. Msn adresimi profilimden eklerseniz yardimci olabilirim.

sizin için de uygunsa yarın sizinle irtibata geçebilirim

Bi de şu yöntemi deneyin;

başlat >> çalıştır(Ara) >> cmd yazarak dos ekranına geLin ordan FORMAT F: yazın(beLLek harfi ne ise onu yazın.F,G,H vs vs)

oLmazsa;

Başlat > Çalıştır(Ara) > diskmgmt.msc komutunu çaLıştırın

Msn adresimi size gönderdim diye hatırlıyorum. Ayın 16sında eve döneceğim anca bu zaman dilimi içerisinde görüşebilir ve halledebiliriz.

Dosya sisteminizle alakalı bir durumda olabilir. Linux un kendine özgü dosya sistemlerini windows göremiyor. Linuxta flash belleğinize erişmeyi denediniz mi?

linuxta da formatladım hala düzelmedi.(gerçi pardusu da sildim, tavsiye etmem). usb hala aynı durumda.

HP USB boot utility diye bir program buldum ve sorunumu çözdüm. size de öneririm. yardımlarınız için teşekkürler

Geri