"Usb device over current status detected"lütfen yardım edin

Maniac_89

New member
Reaction score
0
arkadaşlar pcyi açtığımda "Usb device over current status detected, system will shut down after 15 seconds"hatası alıyorum ve pc kapanıyor.lütfen yardım edin ne yapmam lazım anakrtım asus marka.bi de birisi bu sorunu biosu sıfılayarak çözmüş benim merak ttiğim biosu sıfırlarsam harddiskimdeki bilgiler silinir mi?

yok sıfırlarsan harddisklere bi zararı dokunöaz sanıyorumki güç yetmezliginden kaynanklanan bir durum ve ama sen yine ps acılrıken f9 a bas ve bios ayarlarını sıfırla yapmassan eger del tuşu ,ile biosa gir load defults yazan ayarı seç yes de ve kaydederk cıksanırım sorun kalmıyacaktır:goz:

sorun şu ki en biosa giremiyorum orda del tuşuna asıp giriniz yazıyor amaaçılmıyor bios basınca.

ben pcnin düğmesine basıp açıyorum sonra asus falan yazıyor ondan sonra bios ekranı geliyor ve hata alıyorum 15 sn sonra PC kapanıyor.kesinlikle biosa girmiyor.del tuşuna basınca siyah ekranda pc ile ilgili bilgiler geliyor usb confiration done gibi bişeyler yazıyor en altta ise yine hata mesajı var ve pc 15 sn sonra kapanıyor.ben biosu sıfırlamak için pili çıkarıp taktım o zamandan beri "cmos checksum bad.overcloking failed!please enter setup to re-configure your system."ve onun altında da "Usb device over current status detected.system shutdown in 15 seconds"yazıyor ve pc kapanıyor.

biosa del tuşu ile girmiyo dmekki öyle ise pc açıldıgı zamana orda cıkan yazılarda özel tuş gösterir ise onun ile biosa gireceksin demektir ama göstermez ise f11,f12,f,9 gibi tuşları deneyceksin ve öyle bulucaksın biosa girdikten sorna ayarları sıfırlayacaksın:goz:

kardes anakartin asus m3a mi eger oyle ise cok sorunlu b' kart bendede olmustu usb ler yandigi icin acmiyordu "Usb device over current status detected analami usb aygitinda asiri akim durumu oldugunu 15 saniye icinde sistemi kapatacagini oldugunu soyluyor vesistemi acmiyor usb cihazlari cikart ve oyle dene klavyen usb ise cikart ve PS/2 klavye tak ve biosa gir olmaz ise servise gonder

arkadaşım sorun makinanda kısa devre olduğunu gösteriyor. USB portlarından birinde bi arıza oldugundan kaynaklanır. mesela usb girişinin içinde takıp çıkartırken parça kırılmış olabilir. yada içindeki ince uzun olan beyaz parça kırılmış da olabilir. bilgisayarındaki bütün usb girişlerini kontrol et. sıkıntı görünen hangisiyse ki eger gözle görülüyorsa, anakarta bağlı olan kablolarını çek ve bilgisayarı bi daha başlat. eger sıkıntı gözle görülmmüyorsa deneme yanılma yoluyla teker teker usb girişlerini çıkart öyle aç... hangisini çıkarttıktan sonra bilgisayarın sorunsuz açılırsa sorun onda demektir. servise götürüp o parçada sorun oldugunu ve değiştirmek istediğini söyle. yada parçayı kendin al tak.
iyi günler

m3a sorun yardım

merhaba aynı sorun bende var çözdüysen nasıl çözdün kafayı yememe az kaldı

Geri