Upgrade yapıcam size zahmet şu sistemi yorumlar mısınız ?

heirofking

New member
Reaction score
0
arkadaşlar şu anda kullanmış olduğum makinemi upgrade etmeyi düşünüyorum. ufak bir araştırma yaptım almaya karar kıldığım parçaları burada sizlerin yorumlarınıza sunmak istedim. Sizde yorumlarsanız çok memnun olurum.

Anakart : ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP AMD 790FX AM2+
İşlemci : AMD Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0GHz Socket 940 AM2+ BE
Bellek : OCZ Platinum 1333MHz 4GB DDR3 Kit (2 x 2GB)
Ekran Kartı : Sapphire ATI Vapor-X HD 4890 1GB 256BIT GDDR5 PCI-E x16

Makineyi kullanım amacım genellikle oyun ve 3D modelleme arkadaşlar. yorum yaparken bunları da göz önünde bulundurursanız iyi olur. ayrıca bu sistemin üzerine bir 100-150TL arası daha ekleme yapabilirim eğer gerek olursa. saygılar...

Hayal gibi makine diyeyim : ) psu yu 800 watt civari al sonra sorun yasama : )

islemcini intel alabilirsin quad serisinden tek tavsiye edecegim o olur.

Everest karsilastirmali testlerde baktim sectigin islemcide fena puanlar almiyormus birde sen incele istersen.

kullanacagin programlar neler olacak?

aslında bende pokerin önerdiği kartla bunun arasında hala tereddüt yaşıyorum :) genellikle 3ds max ve autocad kullanıyorum modelleme için ama aynı zamanda photoshop ile de oldukça uğraşıyorum. ayrıca oyun içinde sağlam bişey olsun istiyorum. yalnız bende gerçek 600W PSU var o yeterli olmazmı acaba

asLa unutma inteL 100mt koşucusu amd maratoncudur
tercihLerini buna göre beLirLe
ati'den uzak dur derim şahsen

herkesin yorumları için teşekkür ederim yalnız bendeki 600W PSU yeterli olurmu?

benm dediqim ekran kartını alırsan ßiraz daha yüksek tutman Lazım power suppLyi

Kesinlikle ATI alma derim...

Nvidia GeforceX serisinden şaşma bence...

ram in süper...

PSU 600 watt yeterli olur ama 800 watt çok daha sağlam olur....

ha bide fanları unutma böyle bi makinayı soğutmak kolay olmaz....

Yaklaşık 2-3 senedir ATI kullanıyorum aslında herhangi bir problem yaşamadım ve memnunum o yüzden ATI almayı düşünüyorum eğer o fiyat düzeyinde çok belirgin üstünlüğü bulunan bir NVidia kart yoksa. O yüzden ATI alma ya da NVidia al derken hangi kart olduğunu belirtirseniz daha faydalı olur arkadaşlar. Fan konusuna gelince kasanın içinde 2 büyük 2 küçük fan var onlar yeterli soğutmayı sağlayacak kapasitedeler büyük ihtimalle.

EDIT: Arkadaşlar bugün itibarı ile parçaların siparişini vermiş bulunmaktayım. En son şunlarda karar kıldım;

Anakart : GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P
İşlemci : AMD Phenom II X4 955 BE
Bellek : OCZ Platinum 1333MHz 4GB DDR3 Kit (2 x 2GB)
Ekran Kartı : Sapphire ATI Vapor-X HD 4890 1GB 256BIT GDDR5 PCI-E x16

İnşallah bende mevcut olan 600W PSU yeterli olur yoksa daha üstünü alacak para pul kalmadı :D

Hepinize ilginiz ve yorumlarınız için teşekkür ederim...
Saygılar...

Geri