Güzel arkadaşım.. Öyleyse sana şunları sormak istiyorum.
1. Sen Türkiye'nin Abd himayesi altında , onların emirleri altında kalmasını istiyormusun ? Şu an ki durum bu şekilde değil mi ? bundan memnunmusun ?
a. memnunsan Abd himayesinden. Yılmaz Özdil'i niye eleştiriyorsun ? Döneklik yaptığını düşündüğün için mi?
b. memnun değilsen Abd himayesinden. Şu anda Yılmaz Özdil Abd yanlısı Akp'yi eleştirerek kötümü yapıyor ? Senin dediğine göre "döneklik" yapıp sonradan doğru yolu bulmadımı.
2. Değişmeyen tek şey değişim gibi klasik bi söze inanmazmısın ? Yoksa sizin o dediğiniz Hristiyanlıktan, putperestlikten vs.vs..Müslümanlığa geçme şansı vardır her mantıklı insanda dediğinizde "fikir dönekliği" dediğin konuya dahilmidir ? Bunlarda dönekliğe giriyor mu ? Yoksa dönekliği belirleme bakanlığı ve standartları enstütisü açmayı planlıyormusunuz ?
Arkadaşım anlatmaya çalıştım anlamadım bu sefer açık açık anlatayım
1. Ben şuan ABD nin, AKP öncesinde ki gibi Türkiye üzerinde çok etkisi olduğunu düşünmüyorum. AKP ile ABD etkisin azaldığını düşünüyorum. Hiç yok demiyorum çünkü ABD nin süper güç olmasından kaynaklı etkisi var bu etki sadece Türkiye üzerinden değil dünya üzerinde olan bir etkidir.
Sen ABD himayesinde olduğunu düşüne bilirsin bu senin düşüncen beni ilgilendirmez.Sen böyle düşüne bilirsin ama ben Türkiyenin ABD himayesinde onun sözünden dışarı çıkmayan bir devlet olarak görmüyorum.
Çünkü gerçektende ABD nin sözünden çıkmayan bir devlet olsaydı Türkiye bugün İsraille olan ilişkisini kesmezdi.Çünkü ABD demek İsrail demektir.
2.Yılmaz Özdili neden eleştiriyoruma gelince. Yılmaz abiniz AKP yi ABD ci olmakla suçluyor bunu neredeyse her Allahın günü yapıyor. Suçlayan taraf hep kendisi.
Ben de diyorum ki eleştiri hakkını düşünce özgürlüğünü kullanarak AKP yi ABD ci olmakla eleştirebilirsin tamam da senin geçmişinin son 10 yıllık dönemine uzandığımız da yönettiğin gazeteyi ABD nin himayesine onun savunuculuğuna adamışsın Yılmazcığım ne iş ?
10 yıl önce yönettiğin gazeteyle ABD nin taşeronluğuna soyunacaksın bugün ise hızlı bir ABD karşıtı kesilip başkalarını Amerikancı olmakla eleştireceksin.Bu hızlı ve kıvrak dönüşünü neye borçlusun Yılmazcığım
3."İnsanlar değişemez mi? Yılmaz Özdil de 10 yıl önceki düşüncelerinde hatalıysa bu hatalı düşüncelerinden vaz geçip doğruyu göremez mi. Kısaca insanların değişme hakkı yok mu?" tarzında birşeyler söylemişsin
Şimdi Burayı iyi oku:
Son paragrafına aynen katılıyorum.Tabiki insanların değişme hakkı vardır. Eskiden savundukları fikirleri bugün yanlış bulabilirler. Zaman geçtikce geçmişte yanlış yaptıklarının farkına varıp farklı fikirlere yönelebilirler.Eskiden yoğurda kara deyip bugün AK diyebilirler.Bu çok normal. Böyle bir değişim "Döneklik" olarak tanımlanamaz .Yılmaz Özdiliniz gibi eskiden koyu Amerikancı olup bugün en keskin ABD karşıtı olabilir. Bu gayet normal
Ancak bir insan geçmişte savunduğu fikirlerin bugün tam tersini savunuyorsa. Önce bir öz eleştiri yapacak.Geçmişiyle hesaplaşmadan geçmişinde ki yanlışlarla yüzleşmeden fikir değiştirirse işte biz ona "döneklik" deriz. Bunun adı dün dündür bugün bugündür mantığıdır.
Dolayısı ile her 10 yılda bir fikir değiştime "doğruyu bulma" anlamına gelmiyor.
Şimdilerde iktidarı ABD ci olmakla itham eden Yılmaz Abinizin geçmişindeki ABD yalakalığıyla ilgili bir öz eleştiri ve hesaplaşmasına ben şahit olmadım
kısaca
GEÇMİŞİYLE HESAPLAŞMADAN YAPILAN HER FİKİR DEĞİŞİKLİĞİ DÖNEKLİKTİR
Bilmem anlayabildiniz mi. Bu seferde anlayamadıysanız kusura bakmayın . Okuduğunu anlama kursu açacak halim yok