Ulusalcı mahyalar ve Ergenekoncu imam_____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Ulusalcı mahyalar ve Ergenekoncu imam

Ulusalcı mahyalar 29 Ekim’de ve 10 Kasım’da yeniden süsleyecekmiş minareleri...

Süleymaniye Camii’ne “Yaşasın Cumhuriyet”, Eminönü Camii’ne de “Türk Övün Çalış Güven” yazılacakmış.

Hatta camilere Atatürk posterleri asılacakmış...

Ulusalcılar, “Tahran’da her Cuma hatibin hemen arkasına Humeyni’nin ve Hamaney’in resimleri asılıyor; biz niye Atatürk’ün resmini asmıyoruz?” diye düşündü belki de...

Ulusalcı mahyalardan söz açılmışken; bir imam arkadaş var, umrede tanıştığım...

Sürekli uyarıcı e-mailler gönderir.

“Kıbrıs satılıyor”...

“Ülke bölünüyor”...

“Doğal kaynaklarımız yabancılara peşkeş çekiliyor”...

Ve daha neler...

İmam değil de, sanki Ergenekon’un enformasyon görevlisi mübarek...

Birkaç gün önce yine bu imam arkadaştan bir e-mail aldım.

Çanakkale Savaşı’nda hangi bölgeden kaç asker şehit olmuş...

Kurtuluş Savaşı’nda yine Marmara’dan, Ege’den, Karadeniz’den, Akdeniz’den, İç Anadolu’dan ve tabii ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan kaç şehit verilmiş...

PKK ile mücadelede şehit düşen asker sayısı...

Hepsi renkli haritalar üzerinde sayılar ve oranlar verilerek anlatılıyor.

Aralara da sloganlar yerleştirilmiş...

“Kurtuluş Savaşı’nda savaşmayan Kürtler Cumhuriyet kurulunca Türklerle nasıl savaştı...”

İsyanlar ve isyanlara katılanların rakamları...

“Emperyalistler Sevr’i Kürtlere uygulattırıyor”
“Yeni Sevr: Kürt İstilasının hedefindeki iller”...

Yine bazı illerin kırmızıyla boyandığı bir harita...

Haritaların ve tabloların altında da ünlü “Türk Solu” dergisinin kapağı vardı ve üzerinde şöyle yazıyordu:

“Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na Kürtler katıldı mı?”

Daha sonra, Güneydoğu’dan Çanakkale Savaşı’na katılıp şehit olanların sayısının 992 kişi (%2) olduğu ve bunların da 502’sinin Antep’ten olduğu vs. anlatılıyordu e-mailde...

Kendi kendime şöyle sordum:

“Bu imam arkadaş gerçekten ulusalcı mı, yoksa böylesine faşist bir kara propagandanın amacını farkedemeyecek kadar cahil ve bilinçsiz mi?”

Birincisiyse, durum kötü...

İkincisiyse, daha da kötü...

Belki de ikisi birden...

“Şerru’l-beliyyeti ma yudhik”...

Düşünebiliyor musunuz; cemaate “Mü’minler kardeştir”i anlatması gereken imam, Türk Solu dergisinin dezenformasyon kampanyasına alet olup saçma sapan bir e-maili listesindeki onlarca ve belki de yüzlerce kişiye gönderiyor...

Merak ediyorum; bunun gibi kaç imamımız var acaba?

kaynak

çocukken babam anlatırdı.rus ajanları bazı bölgelerimizdeki camilerde imamlık vs yaparlardı.hatta bitanesiyle karşılaşmışta (kendisi küçükken)sırf bu ülke bölünsün diye.deşifre olanlar ya yakalanırmış ya da kaçarlarmış.
anlaşılan artık bunlara gerek kalmamış.bizim yerli (?)imamlar bunu çok daha güzel becerebiliyorlar.o yüzden artık eskisi gibi bu memlekette yabancı olduğunu da sanmıyorum.çünkü biz bize yetiyoruz.
hem kardeşlikten bahsedeceksin hem de faşistlik yapıp bu savaştı bu savaşmadı diyeceksin ayıp ayıp.

Demek ki birileri laikliği de işine geldiğinde delebiliyor.Kraldan çok kralcı laiklere duyurulur

ümmetçi mahyalar ve arap evladı imam olsaydı beğenirdiniz ...

camilerde bu tarz sloganların işi yok

Camiler de dini içerikli sözler dışında başka bir şey bulunmaması gerekir.

Nasıl ki devlet kurumların kapısında " her nefis ölümü tadacaktır" yada "Oruç tut sıhhat bu" gibi sözlerin asılı olmasına razı olurlrmıydı

ümmetçi mahyalar ve arap evladı imam olsaydı beğenirdiniz ...

Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan sence ümmetçi bir yazı mı. Yada Oruç Tut Sıhhat Bul. İmamların arap yada laz yada gürcü veyahut kürt olması hiç farketmez. İmam din adamıdır. Devletin işlerine karışmamalıdır. İnsanları korkutucu siyasi içerikli mail kampanyalarına katılmamalıdır. Ama ülkemizde bu tarz insanları rahatsız edecek o kadar çok kişi yada kuruluş var ki sormayın gitsin.

Burdan sonrası konunun dışında .... Banada buna benzer bir mail gelmişti. Medineden bir şeyh rüyasını anlatmış. Rüyasında gördüğü Peygamber Efendimiz (SAV) son bir haftada 70.000 müslümanın öldüğünü ama bunlardan bir tanesinin bile cennete giremediğini anlatmış. Aslında müslümanların kendilerine gelmelerine katkı sağlayacağını düşünülen bir mail ama insanları korkutarak yapılmaması gerekir. Birde şu eskiden beri cep telefonlarımıza gelen ve en samimi arkadaşlarımızca gönderilen SMS ler var. içeriği genelde korkutucu ve sonunda bu sms'i yedi kişiye göndermezsen başına büyük kötülükler gelir diye sonbuluyor. Aslında bakıldığında GSM şirketlerinin küçük bir oyunu gibi geldi bana. nihayetinde bir sms atıyorsun arkasından çığ gibi sms ler yağıyor . Kazanan yine GSM operatörleri oluyor. Bu tip oyunlara gelmememiz dileklerimle.

çocukken babam anlatırdı.rus ajanları bazı bölgelerimizdeki camilerde imamlık vs yaparlardı.hatta bitanesiyle karşılaşmışta (kendisi küçükken)sırf bu ülke bölünsün diye.deşifre olanlar ya yakalanırmış ya da kaçarlarmış.
anlaşılan artık bunlara gerek kalmamış.bizim yerli (?)imamlar bunu çok daha güzel becerebiliyorlar.o yüzden artık eskisi gibi bu memlekette yabancı olduğunu da sanmıyorum.çünkü biz bize yetiyoruz.
hem kardeşlikten bahsedeceksin hem de faşistlik yapıp bu savaştı bu savaşmadı diyeceksin ayıp ayıp.

BABANA SELAM SÖYLE ASLINDA PEK DEĞİŞEN BİŞEY YOK BURDADA CIA AJANLARI İMAMLIK YAPIYO AĞABABALARIDA AMERİKADA YEMLENİYO :durdurun

Ne zaman ki devlet imamın maaşını keser,
işte o zaman laik olursunuz ve işte o zaman her imamın illaki akp zihniyetini taşımak zorunda olmadığını kavrarsınız.
Kaldı ki;
bizim korkumuz büyük imamlardandır :)

emirleri okyanusun ötesinden gelip,sorgusuz itaat edilenlerdir.
Gerisi zaten devlet memuru,
bu gün yarın bir yere sürerler,kurtulurlar :)

Süleymaniye Camii’ne “Yaşasın Cumhuriyet”, Eminönü Camii’ne de “Türk Övün Çalış Güven” yazılacakmış.

neden rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum
akp milletvekillerini meclisteki üniformalı Atatürk resimleri rahatsız ettiği gibi sizidemi rahatsız ediyor
yaşasın Cumhuriyet lafının neresi batıyor sizlere
yada Türk Övün Çalış Güven cümlesinin nesi rahatsız ediyor

unutmayınki o resimlerinden rahatsız olduğunuz Atatürk ve silah arkadaşlarının sayesinde o camilere özgürce gidip ibadetinizi Türk vatandaşı olarak bu Cumhuriyette yapabiliyorsunuz
ikiyüzlü olmayın
zira Tanrı ikiyüzlüleri sevmez

akp milletvekillerini meclisteki üniformalı Atatürk resimleri rahatsız ettiği gibi sizidemi rahatsız ediyor

unutmayınki o resimlerinden rahatsız olduğunuz Atatürk ve silah arkadaşlarının sayesinde o camilere özgürce gidip ibadetinizi Türk vatandaşı olarak bu Cumhuriyette yapabiliyorsunuz
ikiyüzlü olmayın

Hacc bu senede kurban bayramına denke geldi diyecek kadar komik bir okadar da cahil Cumhuriyet Gazetesi zihniyetinden olduğu nereden de belli

Camilerde bırakın İnsan resmini hayvan figürünün bile bulunamayacağını nerden bilsin.

Git bütün camileri gez bakalım hangi camide insan resmi veya posoteri var

ikiyüzlü olmayın

atn ; çarpıtma ve üslubunada dikkat et..batıyor matıyor anlamam... cümlede ve konuda bize cumhuriyet batıyor diye bişey geçtimi??????

müslümanın camisi asıl size miting alanımıdırki her görüdğünüz yere bişey asmaya kalkıyorsunuz... bizim için namaz asıl ise onu kılacak yer buluruz.. illa birisinin bize namaz için yer tahsis etmesine gerek yok.. ama hem laik ülke diyeceksin hemde din işlerinin olduğu yere gelip resmi ideolojini asacaksın.. o olmaz.. islamın ruhunda ve esasında ırki bölünmeye yolaçan kelimenin yeri biel olmaz.. oraya maksadı ibadet olan her vatandaş girer çıkar.. sen hani okula camiye kışlaya siyaset sokmayacaz dediğini ekoldendin.. ne oldu..? herkes işine baksın.. ben gelip askeriyede mevlit okutamıoyor, hatim indiremiyorsam birileride benim mekanıma papuçunu sokmasın.. o kadar......

€rd@ls10;4710859' Alıntı:
meseleyi iki kelimeyle özetlemek gerekirse camiler müslümanların ibadet yerleridir.Siyasi figür, figüran siyasi söylem yeri değildir.Dini mekanlar siyaset yeri değildir.

Laikliğimi savunmaya çalışıyorsunuz ?...... ahahhahahahahaah

Ne zaman ki devlet imamın maaşını keser,
işte o zaman laik olursunuz ve işte o zaman her imamın illaki akp zihniyetini taşımak zorunda olmadığını kavrarsınız.
Kaldı ki;
bizim korkumuz büyük imamlardandır :)

emirleri okyanusun ötesinden gelip,sorgusuz itaat edilenlerdir.
Gerisi zaten devlet memuru,
bu gün yarın bir yere sürerler,kurtulurlar :)

yoksa 2. peygamber Recep Tayyip Erdoğan'dan Mı Bahsediyorsun... :durdurun

Siz Önce Kendi Kendinize Peygamber Çıkartmayın Bırakın Ondan Sonra Din İşlerine Bakın Bu Dinci Ayaklarını :durdurun:durdurun:durdurun

bahsi geçen mailde Güneydoğu tamamıyla Kürt olarak yansıtılmış. Bu da iki farklı seçenek doğuruyor. Birincisi maili hazırlayan el çarpıtma yapmak istiyor. İkincisi Güneydoğu hakkında hiçbir bilgisi yok. Bu birinci saçmalık.

Diğer bir duruma gelelim. Antep dışındaki Güneydoğu illerinden maile göre toplam 492 şehit var. klasik tabiri ile Fıratın doğusundan... Yanı sadece Antep'i kurtarmak için 500 şehit gerekiyor. Güneydoğu için 492 şehit yetiyor. Bu size de saçma gelmiyor mu? Hele ki orada Antep kadar değerli bir başka il olan Urfa varken. Urfa'nın neden Şanlı ünvanı aldığı malumunuz...

O maili defalarca okudum. Halkı kin ve düşmanlığa sevketmesinin ötesinde şehitlere saygısızlık içeren bir maildir. Daha acı olan yanı ise bu mailin hep milleyetçi ellerde gezmesi. Millyetçiyim vatanı seviyorum ama siz hainsiniz tarzı bir mail...

Çanakkale savaşında Güneydoğu'dan neden buu kadar az şehit var diye sordum üniversitede ki bir tarih hocasına. Hoca Fransızlara bırakılmış illerde düzenli ordular yoktu. Oralarda savaşlar halk eliyle yürütüldü. Tabi oralardan askerde çağrılmadı dedi. Bir an düşünün Urfa'da Urfa Çeteleri diye ünlenen Kurtuluş Savaşında savaşan halk ordularında ki şehitleri kim hesaplayabilir. Ayrıca bu verilerin kaynağını bulamadım. Üç farklı profosore sordum. Hepsi çok duyduk ama belge yok dedi. Yani bunları birileri masa başında da yazmış olabilir. :D

bahsi geçen mailde Güneydoğu tamamıyla Kürt olarak yansıtılmış. Bu da iki farklı seçenek doğuruyor. Birincisi maili hazırlayan el çarpıtma yapmak istiyor. İkincisi Güneydoğu hakkında hiçbir bilgisi yok. Bu birinci saçmalık.

Diğer bir duruma gelelim. Antep dışındaki Güneydoğu illerinden maile göre toplam 492 şehit var. klasik tabiri ile Fıratın doğusundan... Yanı sadece Antep'i kurtarmak için 500 şehit gerekiyor. Güneydoğu için 492 şehit yetiyor. Bu size de saçma gelmiyor mu? Hele ki orada Antep kadar değerli bir başka il olan Urfa varken. Urfa'nın neden Şanlı ünvanı aldığı malumunuz...

O maili defalarca okudum. Halkı kin ve düşmanlığa sevketmesinin ötesinde şehitlere saygısızlık içeren bir maildir. Daha acı olan yanı ise bu mailin hep milleyetçi ellerde gezmesi. Millyetçiyim vatanı seviyorum ama siz hainsiniz tarzı bir mail...

Çanakkale savaşında Güneydoğu'dan neden buu kadar az şehit var diye sordum üniversitede ki bir tarih hocasına. Hoca Fransızlara bırakılmış illerde düzenli ordular yoktu. Oralarda savaşlar halk eliyle yürütüldü. Tabi oralardan askerde çağrılmadı dedi. Bir an düşünün Urfa'da Urfa Çeteleri diye ünlenen Kurtuluş Savaşında savaşan halk ordularında ki şehitleri kim hesaplayabilir. Ayrıca bu verilerin kaynağını bulamadım. Üç farklı profosore sordum. Hepsi çok duyduk ama belge yok dedi. Yani bunları birileri masa başında da yazmış olabilir. :D

maraş'ı unutma hocam... kahraman maraşı....

Ama Orada Sütçü İmam Var Demi... Yobazlığa Karşı Gericiliğe Karşı Sokak Ortasında Bir Bayan'ın Çarşafını Açmış...

Olur Mu canım... Ergenekon'u Sütçü İmam Kurdu İslam'a Karşı Bir Mücadele Başlattı aa Olur Mu Hiç... Bence Kürt Diye Bişey Yoktur.... Doğu Anadolu İnsan'ın Yaptığı Ve Kurtuluş savaşına Kattıklarını Kimse İnkar Edemez... :goz:

Bence Bu Mail... Facebook'ta Dolaşan Atatürk Grupları Sonradan Üye Topladıkça Atatürk'e Hakaret Grubuna Dönüşen... Grupları Yapan Kimselerden Geldiğine İnanıyorum :goz:

yoksa 2. peygamber Recep Tayyip Erdoğan'dan Mı Bahsediyorsun... :durdurun

Siz Önce Kendi Kendinize Peygamber Çıkartmayın Bırakın Ondan Sonra Din İşlerine Bakın Bu Dinci Ayaklarını :durdurun:durdurun:durdurun

degazor yazdığınız bu iletiyi haketmiyor, biraz özenli olunuz sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz...

Geri