Titanik19
Banned

Uluç: Lincoln'e G.Saray forması yakışmıyor
90 Dakika programında değerlendirmelerde bulunan Hıncal Uluç, Lincoln’ün hakemi aldatarak rakip oyuncunun kart görmesini sağlamaya çalıştığını ve futbol düşüncesi olarak Galatasaray formasına yakışmadığını söyledi.
NTV Spor
İSTANBUL - Hıncal Uluç, 90 Dakika programında haftanın öne çıkan spor olaylarını değerlendirdi.
Brezilyalı yıldız Lincoln'e Galatasaray formasının yakışmadığının altını çizen tecrübeli yorumcu, "Lincoln'e Galatasaray forması yakışmıyor. Başkaları da var Galatasaray formasının yakışmadığı. Bazı formaların bu ülkede giyme değerleri vardır. Olması lazım. Bu değerlerin karşılığı puan ya da para değil. Bunların milyonlarca taraftarı var. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın. Bu insanların çoğu genç. O insanlara örnek olma yükün de var senin. Lincoln futbol düşüncesi olarak Galatasaray'a yakışmıyor. Lincoln tekniği yüksek bir adam. Ona karşı oynayan adamın sert olması normal; ama acımasız olması doğru değil. Acımasız da davranılıyor ve hakemler de bu acımasız davranışa gereken cezayı vermiyorlar. Fakat Lincoln'e de dikkat edin. Birisi yanımdan geçse de kendimi yere atsam diye oynuyor. Bu yüzden bir yığın sarı kart gördü. Hiçbir hakemin Lincoln'e güveni yok. Bu adam hakemi aldatmak ve rakip oyuncuya kart gösterip oyun dışında bırakmak için oynuyor. Gol atmak ya da attırmak için değil. Bu bir kere futbol ahlakında yok. Ama Lincoln bu. Milan Baros da Ümit Karan da bu. Bunlar ayakta kalmak için değil düşsek diye oynuyorlar. Bu yüzden de hakemler kandırılmamış olmak için emin olmadığı faulü çalmıyor. Hakemleri de suçlayamıyorum bu yüzden. Galatasaray'da oyun gereği olmayan kart görme merakı var ve bunu disipline eden bir yönetim yok. Lincoln'ü Trabzon'a götürmek doğru, çünkü bir takım beyefendiler için deplasmana gitmek ceza zaten. Bu yüzden o oyuncuları deplasmana götüreceksin ve tribünde oturtacaksın ki ceza olduğunu bilsin. Kulübede oturttuğun zaman cezayı Galatasaray çekiyor, Lincoln değil.
Galatasaray, bordo-mavililer karşısında 2-1 galip ve Bülent takımı geriye çekiyor. Tam senin Lincoln'e ihtiyacın var, ileride topa basacak, faul alacak, ama o adam kulübede oturuyor. Niye oturuyor? Birinin bana bunu izah etmesi gerekiyor. Bülent futboldan bu kadar bir haber bir adam değil. Ama Galatasaray'ın yediği beraberlik golü her şeyiyle davet edilmiş bir goldür. Sarı-kırmızılılar o sırada 10 kişi. Yaser'in kırmızı kartla oyundan atılması bana sorarsan yanlış bir karar. Yan hakem diresek attı deyince orta hakeme bir şey kalmadı zaten. Yan hakem verdi kırmızı kartı. Egemen ve Yaser'in arasında sadece itişme ve kakışma var. Dirsek atma yok. İtişme sırasında dirseği değiyor.
ntvspor