Blue_Secret
Қądįм Ðơ§Т
zamanım olmadığı ndan dolayı bir tane resim ekliyorum sergiden
Caminin mahyasında ucube yazıyor belki birileri okuyamaz!
Ve altında da çarşaflı bir kadın ın yüzünü örten sütyen var!
Ohaa yaa ohaaa...
zamanım olmadığı ndan dolayı bir tane resim ekliyorum sergiden
Caminin mahyasında ucube yazıyor belki birileri okuyamaz!
Ve altında da çarşaflı bir kadın ın yüzünü örten sütyen var!
Tebrikler yazdıklarımın %10 luk kısmını idrak edebildiğin için bir cevap almayı hakettin. Şimdi geri kalan %90 lık kısmı anlatayım sana özel, belki %2.5 luk bir kısım daha kaparsın bellimi olur. Burda sadece sergideki resimlerden bahsetmiyoruz. İslam kullanılarak siyaset yapılmasına şahit oluyoruz. Bu durum sizin gibi büyük müslüman pozları veren kişilerin çok işine geliyor. Madem sadece resimlerden bahsediyoruz neden siyaset bölümünde tartışıyoruz? "Vay CHP belediyesi sergi açmış vay içinde islama hakaret eden resimler varmış toplanın cemaat saldırııııın." Durum bu kardeşim işinize gelmedimi hemen saçmalama dersiniz çünkü yapacak kelimeniz yok. Çünkü yaptığınız oyunu yüzünüze tokat gibi vuruyoruz. Tam seçim öncesi malzemeniz bu sizin. İslam sizin için herzaman araç oldu. Kuru sıkı atmayın öyle hesabı sorulur bak bunların... Bak hem Allah katında hem vatan bağrında tehlikeli işlerle uğraşıyorsunuz... Bu ülkeyi Mustafa Kemal in Askerleri kurdu nöbet bekleyen yine onlar aklınızı başınıza alın. "İmamın otları" temizlenmeye başladığında kaçacak delik bulamazsınız o bilek sonunda boğazınıza yapışır demedi demeyin...
Kardeşim psikolojik sorunların var heralde,arada bir de gelip burada saçmalayıp birilerine hakaret edip desarj oluyorsun anladım ben seni.Saçmalamaya yine ara vermemişşin.Bu akp'nin değil sergiyi açanların ve resimleri çizenlerin sorunudur ve bu tür resimler Türkiye de her zaman tepki görür ve uzun süre tartışılır çünkü türkiye %99 u müslüman olan bir ülke.Bu durumdan rahatsızsan ülkeyi terkedebilirsin kimseyi zorla tutmuyorlar..
Tehdit içerikli bir mesaj. "Sen bu bahsettiğin sergiyi açabilceksen bende davetiyemi kesinlikle bekliyorum"..
Sizin öyle bir anlayışınız var ki kutsal değerlere yapılanı saygısızlığı görmezden gelip bunu da siyasete malzeme ettiler diyorsunuz Ama Atatürk e gelince böyle bir sergi teklif dahi edilemez. Meşhur anayasa maddelerimiz gibi Atatürk te güvence altına alınmış.
Sergiyi öylesine söyledim verdiğin tepkiye bakılırsa "açabileceksen" ne kadar samimiyetsiz kişiler olduğunuzu ortaya koymuş oluyorsunuz.
Mesajım tehtit içeriyorsa gider şikayet edersin. Ama bunu yaparken ağır tahrik içeren mesajının tamamını sunarsan daha samimi olur. Hani samimiyetten bahsediyorsun ya...
Herkezin kutsal değerleri farklı olabilir. Kara çarşaf senin kutsal değerin olabilir özgürsün. Ama benim değil o yüzden rahatsız değilim. Benim rahatsız olmamam neden bu kadar zorunuza gidiyor? Kaç mesajdır ortaya koyuyorum fikir farkı! Yemediğim hakaret kalmadı birde hakaret etmekle suçlanıyorum. Düşürün artık jetonlarıda önünüze bakın fikir farkıdır bu. Sizin kutsallarınızı kendi kutsalım saymak zorunda değilim. Size katılmak zorunda değilim. Boş muhabbetler peşinde koşmayın...
Gelelim "öylesine söylediğin" sergiye. Böyle bir serginin açılması kanuna aykırı. Tıpkı seninde söylediğin gibi...Ki kanunen olan sakıncaları geçsek bile camii mahyasıyla Atatürkün alnını, kara çarşafla İsmet Paşayı benzetmen büyük hakarettir. Hakarettir çünkü ortada şahıslar vardır. Sonuçta açılmış olan sergide Hz. Muhammedin alnı olsaydı tepkinize hakverirdim. Bu yüzden şahıslarla yaptığın kıyaslama yanlıştır. Ki sadece Atatürk veya Hz. Muhammet için değil normal bir vatandaş içinde geçerlidir. Sırf bu sergi fikrin için bırak banlanmayı mahkemede yargılanman gerekir ama buna değermisin değmezmisin önce bunu belirlemek gerekir...
İYİ OKU!
Mesajın tehdit içeriyor kime şikayet edeyim?. Milletin anayasasında kendinin değişmez kabul ettiği yasaları olan Atatürk ün Türkiyesi de denilen devletime mi?
Benim mesajımın tahrikliğinden ziyade burada önemli olan senin zihniyetinin manevi değerleri tahribidir.
Yazdıklarını bir daha oku!.
Fikir özgürlüğünden bahsedip benim fikir özgürlüğümün kanunlarla kısıtlanmış olması(ve senin bunu onaylaman) senin fikir özgürlü görüşünü yeterince açıklıyor. Buna ayrıca bir somut örnek daha vereyim. Yazında; "Sırf bu sergi FİKRİ için banlamak" hatta "sırf bu sergi FİKRİ için mahkemede yargılanmak" diye yazmışsın. Bak büyük büyük yazdım FİKRİ İÇİN YARGILANMAK. VE SEN GENÇ ADAM BENİ SIRF FİKRİM İÇİN YARGILA. Düşünce özgürlüğü anlayışın bu! Daha ötesine geçemedi henüz zihniyetin. Kendi fikri dışındakiler için milletin anayasasına böyle bir madde koymuş.
Anlaşılan kişileri örnek vermem rahatsız etti. Değiştireyim o örneği Ankara'nın bağrına oturmuş bir betonarmenin (Anıtkabir'in) alnına ucube yazsak ...Bu daha uygun bir örnek sanırım. Chp nin düzenlediği sergiyi savunup buna karşı çıkmak ta fikir özgürlüğünün bir parçasıdır sanırım.
Düşünce özgürlüğü;
Bir kişinin istediğini düşünebilmesi, fikrini özgürce aktarabilmesi kadar karşı fikirlere saygı duyulmasını, onların fikirlerini kısıtlamamayı da gerektirir.
İstersen ATATÜRKÜN CUMHURİYETİ ne şikayet et istersen forum yöneticilerine, hiç farketmez.
Senin ki fikir özgürlüğü değil şahsa hakarettir. Kanunlar sadece Atatürkü değil normal vatandaşlarıda korur. Öle fikir özgürlüğü için sokaktan geçen vatandaşa da hakaret etme hakkın yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde böyle birşey yoktur. Kaç yaşına gelmişsin bunları sana bizmi öğretecez. Daha fikir özgürlüğüyle hakareti ayıramıyorsun kalkmış çok bilmişlik taslıyorsun ama aslında eksik muhabbet yapıyorsun farkında değilsin.
Anlatamıyorum heralde diye düşünüyordum ama yok ben çok güzel anlatıyormuşum meğer anlamayan senmişsin ama bu zihniyetle kolay kolay anlayamazsın da zaten. Anıtkabirde kanunen koruma altındadır. Tıpkı Türk Bayrağı gibi. Yaptığın benzetmeler çok anlamsız. Başta senin savunmana ters. Camiiyi savunayım derken kabre hakaret ediyorsun. Hiç sorma çok küçük düşüyorsun...
Herşeyi geçelim Atatürke hakaret etmek için nede can atıyormuşsun vede utanmadan bu vatanın ekmeğini yiyorsun yazık sana. Avatarındaki şanlı bayrak seni kamufle etmez, zihniyetini yazılarına kusuyorsun zaten...
"Eğer chp belediyesi islama hakaret eden bir sergi açarsa bu akp için çok güzel oy propagandası olur."
Kendi ağzınla bunun bir oy propagandası olduğunu itiraf ediyorsun. İslamın akp için bir siyaset aracı olduğunu onaylıyorsun. Ve kalkmış bana psikolojik sorunlarım olduğunu söylüyorsun ama asıl sorunlu olan sensin sanırım. 3 gündür burda anlatmak istediğim de budur ama nedense aveli oynamaya çok meraklısınız. Dönüp dolaşıp binbir takla atıp yine benim dediğimi kendi ağzınızla tastik ettiniz. Ve hala saçma dediğiniz fikirlerime cevap yetiştirmek için yarışıyorsunuz, bu durumda saçmalayan siz oluyorsunuz. Ve varsa bir hakaret git şikayet et!
Bu ülkenin %99 u müslüman ama dinin gereklerini bilmiyor. Resimdeki kara çarşaf islamın özümüdür de islama hakaret oluyor. Çarşafa hakaret bu deseniz birnevi ama kara çarşafı islamla özleştirmek başlı başına islama hakarettir bunun farkında değilsiniz. O zaman bu ülkenin %99 u kara çarşafla gezmesi gerekmezmi?
"Ucube" kelimesi camiiyi kullanıp sanata saldıranların sloganıdır. Asıl islama saldıranlar dini seçim propagandası olarak kullananlardır. Bunlarında kimler olduğu açıkça belli.
Bu durumun sorumlusu müslüman olduğunu resim sergisinde hatırlayan ikiyüzlülerdir. Rahat ol islamdan rahatsız değilim ve sırf üçbeş kendini bilmez çapulcu dini tekeline alıp garip milleti sömürüyor diyede burdan gitmeyede hiç niyetim yok...