Ucube sergiyi 'organize etmedik' diyen başkan, herkese davetiye göndermiş

mzahid53

New member
Reaction score
0
Eskişehir'de CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin galerisinde açılan sergide, cami ve başörtüsüne hakaret edilmesiyle ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Dün basın toplantısı düzenleyerek kendini savunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, söz konusu sergiyi belediye olarak kendilerinin organize etmediğini, kimseye sergiyle ilgili davetiye göndermediklerini ve içeriğini bilmediklerini açıklamıştı. Ancak, durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın kendi adıyla kentteki çeşitli kurum, kuruluş ve şahıslara söz konusu sergiye katılmaları için davetiye gönderdiği, yine aynı gün Tepebaşı Belediyesi'nin organizesinde belediyenin kültür merkezinde Kars'taki İnsanlık Anıtı heykelinin yıkılmasını protesto etmek amacıyla "İnsanlık yıkılmaz. Ben gördüm, duydum, tanığım." konulu bir söyleşi yaptığı ortaya çıktı.
Siyah zemin üzerine beyaz puntolarla yazılan "Ucube-Ebucu" başlıklı davetiyede, 'Serginin açılışını onurlandırmanızı diler, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç' yazıyor. Daveti yapan Başkan Ataç'ın ismi iri puntolarla yazılması dikkat çekiyor.

Davetiyenin orta bölümünde ise sergiye resimleriyle katılacak olan ressamların adları tek tek sıralanıyor.Davetiyenin son bölümünde ise büyük puntolarla Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile davetiyenin elektronik davetiye adresi olan "facebook.com/sergiyekatılmakistiyorum" yazı ile serginin açılış tarihi, saati ve yeri belirtiliyor.

Bu arada, söz konusu serginin açılışının ise 9 Nisan 2011 tarihinde Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının olduğu saate denk gelmesi dikkat çekti. Aynı zamanda Tepebaşı Belediyesi söz konusu resim sergisiyle ilgili olarak açılış günü belediyeye ait Orduevi yanındaki Eskişehir Kültür Merkezi'nde, Kars'taki İnsanlık Anıtı heykelinin yıkılmasını protesto etmek amacıyla bir de "İnsanlık yıkılmaz-Ben Gördüm, Duydum, Tanığım" konulu söyleşi yaptığı ortaya çıktı.

ucube-davetiye-chp.jpg

Tepebaşı Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu ve Tabip Odası işbirliğince organize edilen söyleşiye Kültür eski Bakanı CHP PM üyesi Ercan Karakaş, CHP'li Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kars'taki İnsanlık Anıtı'nı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy, ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan, avukat Turgut Kazan ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı mimar Oktay Ekinci de katıldı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEPKİLERİ SÜRÜYOR

Öte yandan, caminin ucubeye benzetildiği, tesettürlü kadının ağzının iç çamaşırıyla kapatıldığı söz konusu sergiye Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nden sert tepki geldi.

Dernek Başkanı Murat Şavk, 'Ucube' isimli sergide yer alan çizimlerin, milletin dini değerleriyle alay eden, dini simgeleri aşağılayan çalışmalardan oluşmasını şiddetle ve nefretle protesto ettiklerini söyledi.

Şavk, "Halkın oyuyla seçilen siyasilerin, sanata destek adına kendi halkının dini duygularıyla alay eden kişilere yardım etmelerinden, büyük üzüntü duyuyoruz. Minarelerimize 'ucube' mahyasını yerleştiren ve örtülü bir insanın ağzını iç çamaşırıyla kapattığı çizimleri yapanları ve sergilemelerini, dini duygularımızla alay etmeye yeltenenleri ve bunlara destek olanları kınıyor ve halkımıza şikâyet ediyoruz." diye konuştu.

MÜSİAD Eskişehir Şubesi, "Sanat bahane edilerek, toplumun kutsallarını rencide eden bu tür teşebbüslerden, öncelikle ve özellikle asli görevi toplumun her kesimine hizmet olan kurumların kaçınması gerektiğini düşünüyor ve bu teşebbüsü kınıyoruz." açıklamasını yaptı.

Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Namık Akdoğan da insanların asla başkalarının kişilik haklarına, inançlarına, görüşlerine karşı hakaret edemeyeceğini, küfür edemeyeceğini söyledi.

Söz konusu sergide İslam'a, Müslümanlara, camilere ve dindar insanların giyim kuşamlarına karşı saldırıldığını vurgulayan Akdoğan, "Değerlere yönelik aşağılık saldırılarda bulunmak kimsenin haddi değil. Bu sergiyi organize eden kişi veya örgütleri, bunlara yardımcı olanları kınıyoruz." şeklinde konuştu.

kaynak: Zaman

chp zihniyetinin İslam düşmanlıgını bilmeyen yok yine kendilerine yakışanı yapıyorlar...

Yokmu sergiden birkaç foto? Nasıl bir saldırı yapılmış bilmek isteriz. Sonuçta neyin ne olduğunu gözümüzle görmeden her konuya keriz gibi atlamayalım...

Yokmu sergiden birkaç foto? Nasıl bir saldırı yapılmış bilmek isteriz. Sonuçta neyin ne olduğunu gözümüzle görmeden her konuya keriz gibi atlamayalım...

bak elinin altında bilgisayar var googleye yazıp hiç bulamıyormusun _? demekki var bir şey :eek:hmy:

Videodaki o camili kara çarşaflı resimlere bakarak koca CHP yi islam düşmanı ilan etmek nasıl bir zeka seviyesinin ürünüdür yada müslümanlığa sığarmı acaba... Öyle büyütülecek bişey yok o resimlerde hatta hiçbişey yok. Ama güzel bir seçim malzemesi olduğu kesin. Şakşakçıların yaygara kopartmasıda normal. Hatta o resimleri oraya akp denen parti bile sızdırmış olabilir, bu seviyesiz propagandayı yapabilmek için. Nede olsa islamı kullanarak kendi dini hakkında körcahil olan kesimden oyu çuvalla toplayan akp...

Videodaki o camili kara çarşaflı resimlere bakarak koca CHP yi islam düşmanı ilan etmek nasıl bir zeka seviyesinin ürünüdür yada müslümanlığa sığarmı acaba... Öyle büyütülecek bişey yok o resimlerde hatta hiçbişey yok. Ama güzel bir seçim malzemesi olduğu kesin. Şakşakçıların yaygara kopartmasıda normal. Hatta o resimleri oraya akp denen parti bile sızdırmış olabilir, bu seviyesiz propagandayı yapabilmek için. Nede olsa islamı kullanarak kendi dini hakkında körcahil olan kesimden oyu çuvalla toplayan akp...

Aklayacam derken saçmalamak işte böyle olur. "O kadarda büyütülecek bir şey yok." demiş ya! YUH ARTIK! Çarşafa hakaret var, camiye hakaret var! Daha ne olması gerekiyo bir şeyin "büyütülmesi" için?

Ayrıca yani bayaa bayaa saçmalamışsın. "Hatta o resimleri oraya akp denen parti bile sızdırmış olabilir" Diyecek söz bulamıyorum şuanda! :scared: :scared: :scared:

.

zamanım olmadığı ndan dolayı bir tane resim ekliyorum sergiden
1402_6.jpg

Caminin mahyasında ucube yazıyor belki birileri okuyamaz!
Ve altında da çarşaflı bir kadın ın yüzünü örten sütyen var!

pff ısıtıp ıstıp koyarlar şimdi seçime kadar... arkadaşım sen buna ne kadar tepki gösteriyorsan ki haklısındırda sanatçı içinde bir eserin ucube diye nitelendirilmesi o kadar kötü siz o zaman o sanatçıya hak verdiniz mi? Ha verdiysen eyv sende hakkını ara yok o ucubeydi hakkaten diyorsan destek falan bekleme kimseden..

Bu arada o heykel mi artık herneyse akpli belediyenin yapıp sonra chpye geçtiği için bu kadar dert oldugunuda belirtmek isterim.. Amaç eser falan değil birileri aklınca intikam alıyor işte....

Aklayacam derken saçmalamak işte böyle olur. "O kadarda büyütülecek bir şey yok." demiş ya! YUH ARTIK! Çarşafa hakaret var, camiye hakaret var! Daha ne olması gerekiyo bir şeyin "büyütülmesi" için?

Ayrıca yani bayaa bayaa saçmalamışsın. "Hatta o resimleri oraya akp denen parti bile sızdırmış olabilir" Diyecek söz bulamıyorum şuanda! :scared: :scared: :scared:

Aklamakmı? Neyi? Yazdım oraya körmüsün sen? Yada taktığın gözlükten geniş açı alamıyormusun? Okuyup anlayabileceğin kapasiten varmı yokmu o konuya hiç girmeyeceğim. Şahsi fikrimdir o resimlerde bu kadar yaygara koparılacak bir durum yok. Sana saçmalık gelebilir, seni rahatsız edebilir, seni gerebilir çokta tınnn... Ona bakarsan senin yaşam tarzının tamamı bana göre saçmalık ama tınlıyormuyum seni? Nedir sendeki bu saldırgan tavırların nedeni?

Hem çarşaf nedir ya? İslamın özü 1 metrelik kumaş parçasındamı gizli? Bırakın bu basit işlerle uğraşmayı. Hertürlü ahlaksızlığı yapmak serbest ama çarşafsız gezmek yasak. Bumu sizin islamdan anladığınız... İşte diyoruz daha kendi dininizi bilmiyorsunuz sözde ahkam kesiyorsunuz.

Gelelim konunun amacına. Siyaset bölümünde, siyasetin konuşulduğu yerde insanların dini inançlarını kullanarak, onları bir siyasi partiye karşı kışkırtmak. Özeti iktidar olmak için islamı hiç çekinmeden kullanmak. Sizin yaptığınız islamı savunmak değil kullanmak! akpnin seçmenine yakışanda budur zaten, devam edin...

Aklamakmı? Neyi? Yazdım oraya körmüsün sen? Yada taktığın gözlükten geniş açı alamıyormusun? Okuyup anlayabileceğin kapasiten varmı yokmu o konuya hiç girmeyeceğim. Şahsi fikrimdir o resimlerde bu kadar yaygara koparılacak bir durum yok. Sana saçmalık gelebilir, seni rahatsız edebilir, seni gerebilir çokta tınnn... Ona bakarsan senin yaşam tarzının tamamı bana göre saçmalık ama tınlıyormuyum seni? Nedir sendeki bu saldırgan tavırların nedeni?

Hem çarşaf nedir ya? İslamın özü 1 metrelik kumaş parçasındamı gizli? Bırakın bu basit işlerle uğraşmayı. Hertürlü ahlaksızlığı yapmak serbest ama çarşafsız gezmek yasak. Bumu sizin islamdan anladığınız... İşte diyoruz daha kendi dininizi bilmiyorsunuz sözde ahkam kesiyorsunuz.

Gelelim konunun amacına. Siyaset bölümünde, siyasetin konuşulduğu yerde insanların dini inançlarını kullanarak, onları bir siyasi partiye karşı kışkırtmak. Özeti iktidar olmak için islamı hiç çekinmeden kullanmak. Sizin yaptığınız islamı savunmak değil kullanmak! akpnin seçmenine yakışanda budur zaten, devam edin...

Enerji patlaması yaşıyorsun heralde.Bu yazdıklarının %90 ı saçmalık.Adama da durup dururken hakaret ediyorsun.İslamın özünün çarşafa bağlı olduğunu kimsenin iddia ettiği yok.Her türlü ahlaksızlığı kim yapıyormuş?Burda sadece sergideki resimlerden bahsediyoruz sen atlamışşın direk akp ye.

Desarj olmak istiyorsan farklı şeyler dene,gelip de burda ona buna hakaret etme hakkına sahip değilsin..

Körcahilmi :) Sen çok zekisin yani vay vay ..Körcahil kesim ha töbe töbe seni insan yerine koyup cevap yazıyorum ayıp bana ha.Sen daha al eline batı bayrağını koş koş fransaya koş moskovaya koş koş anca gidersin.ne alaka deme bak bi istikametiniz ora çünkü :)" ayrıcada islamla ilginiz alakanız yok" bu dediğim kısım kökten chp lilere mevsime göre karar değiştiren bi kısıım var onları bilemem .

Enerji patlaması yaşıyorsun heralde.Bu yazdıklarının %90 ı saçmalık.Adama da durup dururken hakaret ediyorsun.İslamın özünün çarşafa bağlı olduğunu kimsenin iddia ettiği yok.Her türlü ahlaksızlığı kim yapıyormuş?Burda sadece sergideki resimlerden bahsediyoruz sen atlamışşın direk akp ye.

Desarj olmak istiyorsan farklı şeyler dene,gelip de burda ona buna hakaret etme hakkına sahip değilsin..

Tebrikler yazdıklarımın %10 luk kısmını idrak edebildiğin için bir cevap almayı hakettin. Şimdi geri kalan %90 lık kısmı anlatayım sana özel, belki %2.5 luk bir kısım daha kaparsın bellimi olur. Burda sadece sergideki resimlerden bahsetmiyoruz. İslam kullanılarak siyaset yapılmasına şahit oluyoruz. Bu durum sizin gibi büyük müslüman pozları veren kişilerin çok işine geliyor. Madem sadece resimlerden bahsediyoruz neden siyaset bölümünde tartışıyoruz? "Vay CHP belediyesi sergi açmış vay içinde islama hakaret eden resimler varmış toplanın cemaat saldırııııın." Durum bu kardeşim işinize gelmedimi hemen saçmalama dersiniz çünkü yapacak kelimeniz yok. Çünkü yaptığınız oyunu yüzünüze tokat gibi vuruyoruz. Tam seçim öncesi malzemeniz bu sizin. İslam sizin için herzaman araç oldu. Kuru sıkı atmayın öyle hesabı sorulur bak bunların... Bak hem Allah katında hem vatan bağrında tehlikeli işlerle uğraşıyorsunuz... Bu ülkeyi Mustafa Kemal in Askerleri kurdu nöbet bekleyen yine onlar aklınızı başınıza alın. "İmamın otları" temizlenmeye başladığında kaçacak delik bulamazsınız o bilek sonunda boğazınıza yapışır demedi demeyin...

pff ısıtıp ıstıp koyarlar şimdi seçime kadar... arkadaşım sen buna ne kadar tepki gösteriyorsan ki haklısındırda sanatçı içinde bir eserin ucube diye nitelendirilmesi o kadar kötü siz o zaman o sanatçıya hak verdiniz mi? Ha verdiysen eyv sende hakkını ara yok o ucubeydi hakkaten diyorsan destek falan bekleme kimseden..

Bu arada o heykel mi artık herneyse akpli belediyenin yapıp sonra chpye geçtiği için bu kadar dert oldugunuda belirtmek isterim.. Amaç eser falan değil birileri aklınca intikam alıyor işte....

Cahiliye dönemine geri dönüş seziyorum. Nerdeyse puta tapacaksınız!

Allah aşkına bilim kültür sanat şehri midir KARS?(olamaz demiyorum geliştikçe elbette olabilir) Şehir de altyapı yokken O Önceden Ak partili olan belediye başkanına sormak lazım o 1 milyar dolarlık heykelin şehre katkısı ne olmuş? (İyi ki bir daha aday göstermemiş Ak parti.)Chp ye geçmesi de manidardır! Önceden 3 turist geliyordu da şimdi 5 turist mi geliyor?Acaba o şehrin insanları bu put için ne düşünmüştür? (Çok af edersiniz aba ucubeden daha oturaklı daha ağır laflar edilmiştir bence hem yapana hem yaptırana)
Bırakın şu saçmalığı

Arkadaşlar kısa bir zaman sonra bir sergi açacağız. İçerisinde Atatürk heykelinin alnına kazınan ucube yazısı, sütyen giydirilmiş İsmet paşa ve daha niceleri...

Hoşuna gitti mi? davetiye istersen gönderelim. Empati kurmayı dene biraz seçim malzemesi değildir bunlar. İnsanların inançlarına körü körüne kast edildiği zaman kabaran inançtır. Keşke bunu daima başarabilse insan!

Arkadaşlar kısa bir zaman sonra bir sergi açacağız. İçerisinde Atatürk heykelinin alnına kazınan ucube yazısı, sütyen giydirilmiş İsmet paşa ve daha niceleri...

Hoşuna gitti mi? davetiye istersen gönderelim. Empati kurmayı dene biraz seçim malzemesi değildir bunlar. İnsanların inançlarına körü körüne kast edildiği zaman kabaran inançtır. Keşke bunu daima başarabilse insan!

Sen bu bahsettiğin sergiyi açabilceksen bende davetiyemi kesinlikle bekliyorum. Ama baştan söylüyorum bak bu hareketini seçim malzemesi yapmam, sizin gibi yaygarada kopartmam ve arkandaki siyasi partiyi değil direk seni sorumlu tutarım ona göre. O zaman empatimi kurarız artık yoksa başka köprülermi bilemem. Sonra uyarmadı deme ona göre... Hadi bakalım hodri meydan...

Cahiliye dönemine geri dönüş seziyorum. Nerdeyse puta tapacaksınız!

Allah aşkına bilim kültür sanat şehri midir KARS?(olamaz demiyorum geliştikçe elbette olabilir) Şehir de altyapı yokken O Önceden Ak partili olan belediye başkanına sormak lazım o 1 milyar dolarlık heykelin şehre katkısı ne olmuş? (İyi ki bir daha aday göstermemiş Ak parti.)Chp ye geçmesi de manidardır! Önceden 3 turist geliyordu da şimdi 5 turist mi geliyor?Acaba o şehrin insanları bu put için ne düşünmüştür? (Çok af edersiniz aba ucubeden daha oturaklı daha ağır laflar edilmiştir bence hem yapana hem yaptırana)
Bırakın şu saçmalığı

Hakkaten anlama kıtlığı var bu konuda.. Ben doğru mu dedim yapılanlar için hatta sergiye gösterilen tepki için haklısın dedim. Sen okumadan cevap vermeye kalkmışsın.

Kılıf uydurmayada kalkışma.. TAyyipten izin almadan tuvalete gitmeyen insanlardan bahsediyoruz.. Tayyip yapmayın bu heykeli izin vermiyorum dese o belediye bunu yapabilir mi? Çok açık ki bu bir intikamdır. Ayrıca tayyibin tarihe ya da sanata anlayışını "ÇANAK ÇÖMLEK" deyişinden anladık. Putuda nerenden çıkardın anlamadım. Cahiliye dönemi diye insanları yaftalarken heykel yıkan, tarihi esere çanak çömlek diyenleride aydın sayıyorsun heralde.. Sen saçmalamayı bırak ne dediğinin farkında değilsin mantıklı cevabın yoksa sus millet bişey biliyor zannetsin.

Kars'ın ekonomisine laf atarsın bilmem kaç milyardolarlık projeyi ağzının suyu akarak anlatırsın. Senin yatırım anlayışında sorun var.. Sen önce ne yaptığına neyi savunduğuna bak ondan sonra milletin yatırımına laf atarsın..

Benim umrumda bile değil o heykelin yıkılması sevindiğim tek nokta sizin zihniyetinizin iç yüzü ortaya çıkıyor..

size kücücük iki sorum olacak bunu samimiyetinle cevapllıyacagına eminim (aslında pek inanmıyorum ama :) ) bir heykel yıkılınca veya ucube diyince islama veya insanların inancına saldırmak sanatcıların büyüklügündenmi geliyor yoksa Olmadı müslüman mahallesinden salyangıoz satar gibi her ne secimi olursa olsun illa bir yerden islama saldırmakdanmı geciyor CHP icraatları _? bir cok örnegi var tek bu değil secim zamanları bu olaylara CHP tarafından cok rastladık referandumda bile gördük şeriat geliyordu referandumdan sonra nerde hani _????

buda bonus : bunları yaptıkdan sonra imanı kamil bir partimi diyecegiz CHP ye :huh:

Sen bu bahsettiğin sergiyi açabilceksen bende davetiyemi kesinlikle bekliyorum. Ama baştan söylüyorum bak bu hareketini seçim malzemesi yapmam, sizin gibi yaygarada kopartmam ve arkandaki siyasi partiyi değil direk seni sorumlu tutarım ona göre. O zaman empatimi kurarız artık yoksa başka köprülermi bilemem. Sonra uyarmadı deme ona göre... Hadi bakalım hodri meydan...

Tehdit içerikli bir mesaj. "Sen bu bahsettiğin sergiyi açabilceksen bende davetiyemi kesinlikle bekliyorum"..

Sizin öyle bir anlayışınız var ki kutsal değerlere yapılanı saygısızlığı görmezden gelip bunu da siyasete malzeme ettiler diyorsunuz Ama Atatürk e gelince böyle bir sergi teklif dahi edilemez. Meşhur anayasa maddelerimiz gibi Atatürk te güvence altına alınmış.
Sergiyi öylesine söyledim verdiğin tepkiye bakılırsa "açabileceksen" ne kadar samimiyetsiz kişiler olduğunuzu ortaya koymuş oluyorsunuz.

Hakkaten anlama kıtlığı var bu konuda.. Ben doğru mu dedim yapılanlar için hatta sergiye gösterilen tepki için haklısın dedim. Sen okumadan cevap vermeye kalkmışsın.

Kılıf uydurmayada kalkışma.. TAyyipten izin almadan tuvalete gitmeyen insanlardan bahsediyoruz.. Tayyip yapmayın bu heykeli izin vermiyorum dese o belediye bunu yapabilir mi? Çok açık ki bu bir intikamdır. Ayrıca tayyibin tarihe ya da sanata anlayışını "ÇANAK ÇÖMLEK" deyişinden anladık. Putuda nerenden çıkardın anlamadım. Cahiliye dönemi diye insanları yaftalarken heykel yıkan, tarihi esere çanak çömlek diyenleride aydın sayıyorsun heralde.. Sen saçmalamayı bırak ne dediğinin farkında değilsin mantıklı cevabın yoksa sus millet bişey biliyor zannetsin.

Kars'ın ekonomisine laf atarsın bilmem kaç milyardolarlık projeyi ağzının suyu akarak anlatırsın. Senin yatırım anlayışında sorun var.. Sen önce ne yaptığına neyi savunduğuna bak ondan sonra milletin yatırımına laf atarsın..

Benim umrumda bile değil o heykelin yıkılması sevindiğim tek nokta sizin zihniyetinizin iç yüzü ortaya çıkıyor..

Alıntı kısmını okuyun ve bunları yazan siz olmadığınız için hayata gülümseyin!
T.C Başbakanına Kars belediye başkanı buraya heykel yapacaz ne dersin yapalım mı gibi bir şey demesi gerekmiyor. Ki böyle bir heykel yapılmışsa başbakan a sorulmamış demektir.

Bizim için sanat anlayışından önce insan anlayışı gelir. Biz halkın hizmetkarıyız siz sanatın!
Bak bizim zihniyetimizin iç yüzü bu "İnsan"...
O bilmem kaç milyar dolarlık dediğin projenin yapıldığı yer 2010 Dünya Kültür Başkenti seçilen İSTANBUL!

Bir de ek bilgi olsun;
Ferit Şahenk, projenin 50 milyar dolarlık bir ekonomi yaratacağını ve kendini de 10 yılda amorti edeceğini söyledi.

Geri