ubuntu mu? -- pardus mu?

bilgi için teşekkürler. dedikleri uygulayacağım. umarım bende geçebilirim artık :D

ubuntu türkçe demi ? =)

internete bağlandığın anda türkçe dil desteğini otomatik olarak çok çok kısa bir sürede kullanıma hazır oluyor ve tamamen türkçe kullanabilirsin

bu arada pardus kullanan arkadaşların yorumları gölgede kalmasın.. görüşlerinizi bekliyorum ilk defa pardus kullacağım

arkadaşlar pardusu kurdum doğrusu ilk bakışta güzel görünüyor..
yalnız bende vista ve ubuntu vardı. pardusu kurunca boot ekranda pardus ve vista açılışı var ubuntuyada erişim için nasıl bir ayar yapmalıyım...

hem sorup hem cevaplıyorum.. saatler süren araştırmamım sonunda sorunu çözdüm. benim gibi pardusu ubuntunun yanına denemek isteyen arkadaşlar olursa kodlarla uğraşmadan sadece şu küçük hareketle problem çözülüyor..

vista ve ubuntu kullanıyordum. pardusu yükleyince ubuntunun önyükleyici alanı kayboldu. yani sadece vista ve pardus açılışı ile karşılaşıyordum. bende pardusu açıp içinde ubuntunun alduğu klasöre girip boot/grub/menu.lts içine içine girdim ve şu satırları kopyaladım

title Ubuntu 8.04.1, kernel 2.6.24-19-generic
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-19-generic root=UUID=23ce0993-1cf5-4085-847b-efdb07290dbf ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-19-generic
quiet

title Ubuntu 8.04.1, kernel 2.6.24-19-generic (recovery mode)
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-19-generic root=UUID=23ce0993-1cf5-4085-847b-efdb07290dbf ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-19-generic

ardından pardusun içinde boot/grub/menu.lts ye yetkili kullanıcı olarak giriş yaptım ve son satırına ubuntudan kopyaladığım kısmı yapıştırdım. (yetkili kullanıcı ile açmazsanız kaydetmeye izin vermiyor) son olarak tekrar başlattım. hepsi bukadar.
şimdi ise ubuntu ile pardusu inceleme zamanı..
fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

bill gates bile itiraf etti
linux bizden daha iyi diye
söylenilecek başka bişi var mı :D

ubuntu mu pardusm mu dersek
tabi ki ubuntu

2 aydır pardus kullanıyorsum ekran kartı tv kartı hepsini tanıtmıştım hiç sorun yoktu, bugün ubuntuyu denemek için formatladım güncellemeleri yaptıktan 5dk sonra çöktü. çökmeden öncede o 5dk içinde nekadar hata verebilirse verdi yani...bumudur yani ubuntu?pardus 5 basar

Geri