dostum bu sorunun tam cevabini alabbilmek icin ozellikle bilgisayarini hangi fonksiyonlar icin kullandigini belirtmen gerekio... ama eger standart bi bilgisayr kullancisiyim ve temelde internet , muzik, film opsiyonlarindayim diosun kesinlikle Pardus u tavsie ederim... cok esnek ve kullanilabilir bi hale getirdiler... su anda windows da kullanip da pardus sistemlerinde buna alternativ olamicak nerdeyse program kalmadi... diger isletim sistemlerinin kullandigi disk bolumlerine hic sorun yasamadan erisip yazip silebilio, film codeclerinde hic bi sorun yasamiosun, driverlar konusunda bugune kadar ben hic sorun yasamadim... ara yuz olarak da gayet sik bi dagitim olmus durumda...
paket yukleme ve kaldirma da cok kolay bi hale getirilmis....
ubuntu ise biras daha cok server sistemlerini kullanma durumlarinda daha profeyonel konumda, ama arayuz ve yukleyebilecegin paketler konusunda biras zorluk cekebilirsin....sahsen ben standart kullandigim programlarin alternativlerinin ubuntu versiyonu saglam paketlerini bulmak icin cok cabalamistim , msn, skype, limewire, virtual drive programlari, rar uyugulamalari icin profosyenel paketler ve bunun gibi alistigin kullanmaya gerek duyabielcegin paketleri bulman ve yuklmede sorun yasabilirsin tabi bu da linux bilgi seviyene ggore degisir...
kolay gelsin!