ubuntu mu? -- pardus mu?

garip82

New member
Reaction score
0
ben ubuntu kullanıyorum laptopta. (toshiba ekran kartı desteklemediği bi sürücü kullanıyor maalesef ve çok ısınıyor) ve yinede çok memnunum. ekran hariç tüm driverler yükleniyor ve sorun yaşamıyorum.
pardus hakkında firim yok.

sizce hangisi ubuntu mu? pardus mu ? neden?

bence ikiside saçmalık hemde milenium saçmalığı herkes en iyi bildiğini yapmalı microsoftun üstüne işletim sistemi icat edilemez

bende cıktıı gunden beri pardusun tüm sürümlerini kullandım en azından denedim diyeyim.. pek kullanıcı dostu olmasada zaman zaman çöküyo çünkü biraz bilinçli olursan gayet iyiydi gecenlerde de bi arkadas önerdi kubuntu kurdum ama ben kde daha ii bi grafik arayüz gnome o kadar ii deil ..
bence kubuntu :D ama ubuntu da iidir herhalde

özgür yazılım bence hiçde hafife alınmamalı. microsoftun tekeline karşı giderek gelişmekte...

microsoft evet oldukça kullanışlı ama ben linux diyorum

dostum bu sorunun tam cevabini alabbilmek icin ozellikle bilgisayarini hangi fonksiyonlar icin kullandigini belirtmen gerekio... ama eger standart bi bilgisayr kullancisiyim ve temelde internet , muzik, film opsiyonlarindayim diosun kesinlikle Pardus u tavsie ederim... cok esnek ve kullanilabilir bi hale getirdiler... su anda windows da kullanip da pardus sistemlerinde buna alternativ olamicak nerdeyse program kalmadi... diger isletim sistemlerinin kullandigi disk bolumlerine hic sorun yasamadan erisip yazip silebilio, film codeclerinde hic bi sorun yasamiosun, driverlar konusunda bugune kadar ben hic sorun yasamadim... ara yuz olarak da gayet sik bi dagitim olmus durumda...
paket yukleme ve kaldirma da cok kolay bi hale getirilmis....

ubuntu ise biras daha cok server sistemlerini kullanma durumlarinda daha profeyonel konumda, ama arayuz ve yukleyebilecegin paketler konusunda biras zorluk cekebilirsin....sahsen ben standart kullandigim programlarin alternativlerinin ubuntu versiyonu saglam paketlerini bulmak icin cok cabalamistim , msn, skype, limewire, virtual drive programlari, rar uyugulamalari icin profosyenel paketler ve bunun gibi alistigin kullanmaya gerek duyabielcegin paketleri bulman ve yuklmede sorun yasabilirsin tabi bu da linux bilgi seviyene ggore degisir...

kolay gelsin!

bence ikiside saçmalık hemde milenium saçmalığı herkes en iyi bildiğini yapmalı microsoftun üstüne işletim sistemi icat edilemez

linux dagitimlarini kullanmadan ve size tanidigi esneklikleri gormeden bole bi yorum yapmak bence hic de mantikli degil, ki microsoft bile artik linux sistemlerini cok ciddi bi tehlike olarak algilamaya basladi... ki en son cikardiklari Vista surumundeki bi cok grafiksel ayrinti aslinda linux dagitimlarindan mac sistemlerinden bi alintidan baska bisi degildir....

Tum dunyada sunucular iicin artik linux dagitimlari tercih edilmeye basladi, Red hat ve Ubuntu bu konuda oldukca iidali gorunuolar...

dostum bu sorunun tam cevabini alabbilmek icin ozellikle bilgisayarini hangi fonksiyonlar icin kullandigini belirtmen gerekio... ama eger standart bi bilgisayr kullancisiyim ve temelde internet , muzik, film opsiyonlarindayim diosun kesinlikle Pardus u tavsie ederim... cok esnek ve kullanilabilir bi hale getirdiler... su anda windows da kullanip da pardus sistemlerinde buna alternativ olamicak nerdeyse program kalmadi... diger isletim sistemlerinin kullandigi disk bolumlerine hic sorun yasamadan erisip yazip silebilio, film codeclerinde hic bi sorun yasamiosun, driverlar konusunda bugune kadar ben hic sorun yasamadim... ara yuz olarak da gayet sik bi dagitim olmus durumda...
paket yukleme ve kaldirma da cok kolay bi hale getirilmis....

ubuntu ise biras daha cok server sistemlerini kullanma durumlarinda daha profeyonel konumda, ama arayuz ve yukleyebilecegin paketler konusunda biras zorluk cekebilirsin....sahsen ben standart kullandigim programlarin alternativlerinin ubuntu versiyonu saglam paketlerini bulmak icin cok cabalamistim , msn, skype, limewire, virtual drive programlari, rar uyugulamalari icin profosyenel paketler ve bunun gibi alistigin kullanmaya gerek duyabielcegin paketleri bulman ve yuklmede sorun yasabilirsin tabi bu da linux bilgi seviyene ggore degisir...

kolay gelsin!

açıklaman için çok teşekkür ederim.. pardusu şimdi indirip denemeyi düşünüyorum..
standart microsoft kullanıcısı olduğum için (her zaman linux diyorum tabiki) linux komutlarına yabancıyım ve açıkcası biraz karışık geliyor (windowsa alıştığım için muhtemelen)..
yanlış anlamadıysam pardusu daha rahat kullanabilirim

pardus şu an deneme sürümü aşamasını geçtimi.. kararlı sürüm versiyonu mu.. yani şu anda indirmeli miyim

bu söylediğin ancak linux kadar stabil ve virüssüz olduğu zaman mümkün ki bu mümkün değil yani Linux 1 - Windows 0 her halukarda....

arkadaşlar bunlardan hangisini indircem bilen varmı.. teşekkürler

* Pardus sunucusu (ftp)
* ÇOMÜ yansısı (ftp)
* LKD yansısı (ftp)
* ODTÜ yansısı(ftp)

doğru anladıysam hepsi de aynı. sadece farklı adreslerden indirebiliyoruz :)

ben ubuntu kullanıyorum laptopta. (toshiba ekran kartı desteklemediği bi sürücü kullanıyor maalesef ve çok ısınıyor) ve yinede çok memnunum. ekran hariç tüm driverler yükleniyor ve sorun yaşamıyorum.
pardus hakkında firim yok.

sizce hangisi ubuntu mu? pardus mu ? neden?

bana kalırsa sakın yanlış anlama ama ubuntu neden çünkü pardus henüz genç bir sistem güncellemeleri çıktımı bilmiyorum ama ilk çıkanı kurduğumda ciddi bir kaç sorun çıkardı ve yerine ubuntu kurdum mükemmel stabil ve alışkanlıklara yani windowsa en yakın sistem. tavsiye ederim ama cidden Türk iişi diye herşeyine katlanırım ben diyorsan pardus tamamen Türkçe saygılar...

bana kalırsa sakın yanlış anlama ama ubuntu neden çünkü pardus henüz genç bir sistem güncellemeleri çıktımı bilmiyorum ama ilk çıkanı kurduğumda ciddi bir kaç sorun çıkardı ve yerine ubuntu kurdum mükemmel stabil ve alışkanlıklara yani windowsa en yakın sistem. tavsiye ederim ama cidden Türk iişi diye herşeyine katlanırım ben diyorsan pardus tamamen Türkçe saygılar...

türk işi olması oldukça güzel yalnız benim gibi linux kodlarına yabancı birisi için kararsız kaldım.. şimdi pardusu indiriyorum.. doğrusu ubuntu karşısında yavan kalırsa hüsrana uğrarım

Ubuntu ve Mandriva'nın Linux sistemlerine getirdiği kullanıcı kolaylığı yadsınamaz bir gerçek.

Özellkle ubuntu'nun sağladığı kullanıcı desteği ve çoğu standart işlemi GUI ile yapma noktasına gelmiş olması ise büyük bir artıdır.

Bunun yanında Pardusun ulusal işletim sistemimiz olmak için gelişimini ise desteklememiz gerektiğini düşünüyorum.

Ubuntu ve Mandriva'nın Linux sistemlerine getirdiği kullanıcı kolaylığı yadsınamaz bir gerçek.

Özellkle ubuntu'nun sağladığı kullanıcı desteği ve çoğu standart işlemi GUI ile yapma noktasına gelmiş olması ise büyük bir artıdır.

Bunun yanında Pardusun ulusal işletim sistemimiz olmak için gelişimini ise desteklememiz gerektiğini düşünüyorum.

teşekkür ederim.. bende senin yomrumunu bekliyordum :) .. senin yardımların sayesinde ubuntuya alıştım. (bu arada benim laptop üst segment bunun için ubuntu çok hafif kalıyor.. kubuntu mu kullanmalıyım)

bu arada pardusu indiriyorum.. şu an vista ve ubuntu kurulu makinada. buna pardusu ekleyebilir miyim. denemek için. iki linux problem çıkarır mı

Hangi anlamda hafif kaldığını anlayamadım?

Gnome ve kde birbirlerinden farklıdır ama temelde aynı işi yaparlar.Ben gnome sevdigim için ubuntu kullanıyorum ama bazen değişiklik olsun diye kde ile açıyorum. :goz:

Bir kere ubuntu kurduktan sonra kde yüklenirse kubuntu, xfce yüklenirse xubuntu elde edilmiş oluyor.
Sıkılmadan her gün birini kullanabiliyorsun ;)

Pardusu da üçüncü işletim sistemi olarak ekleyebilirsin.Nasılsa bir boot olacak ve o boot manager ile seçme şansın olacak..

Olurda bir sorun çıkarsa, yardım etmeye çalışırız.

Kolay Gelsin ;)

Hangi anlamda hafif kaldığını anlayamadım?

Gnome ve kde birbirlerinden farklıdır ama temelde aynı işi yaparlar.Ben gnome sevdigim için ubuntu kullanıyorum ama bazen değişiklik olsun diye kde ile açıyorum. :goz:

Bir kere ubuntu kurduktan sonra kde yüklenirse kubuntu, xfce yüklenirse xubuntu elde edilmiş oluyor.
Sıkılmadan her gün birini kullanabiliyorsun ;)

Pardusu da üçüncü işletim sistemi olarak ekleyebilirsin.Nasılsa bir boot olacak ve o boot manager ile seçme şansın olacak..

Olurda bir sorun çıkarsa, yardım etmeye çalışırız.

Kolay Gelsin ;)

teşekkür ederim eline sağlık..
hafif kalır dediğim linux zaten sistem gereksinimi olrak çok fazla bişey istemiyor. rahatlıkla düşük sistemlerde performans gösteriyor.. benim makinanın performansı iyi yani içinde küçük kalıyor..acaba kde doldurur mu diye düşünmüştüm..

ubuntu üzerine kde yüklemeyi biraz açarmısın.. yani kubuntuyu indirip kursap otomatik kendisi herşeyi hallediyor mu boot dahil

sudo apt-get install kubuntu-desktop

Terminal içerisinde bu komutu verirsen kubuntu masaüstü kurulmuş olur.
Ayrıca, synaptic paket yöneticisinden de bunu kurabiilirsin.ve diğer kde programlarınıda.
İlla cd yi indirmene gerek yok.

Kde de sistemini tamamen doldurmaz.Aralarında öyle çok büyük bir fark yok.
Makinanın tüm gücünü sonuna kadar kullanabilirsin.

Packard Bell laptop kullanıyorum. sitesinde sadece XP ve Vista için driver mevcut. linux a geçmeye niyetliyim ama driver sorununu nasıl halledebilirim ?

ayrıca normal bir ev kullanıcısı (internet,OYUN,film,müzik. vs) için linux tabanlı hangi sistemi önerirsiniz ? Daha önce hiç kullanmadım

yukarıdaki bilgiler içinde çok teşekkürler =)

sudo apt-get install kubuntu-desktop

Terminal içerisinde bu komutu verirsen kubuntu masaüstü kurulmuş olur.
Ayrıca, synaptic paket yöneticisinden de bunu kurabiilirsin.ve diğer kde programlarınıda.
İlla cd yi indirmene gerek yok.

Kde de sistemini tamamen doldurmaz.Aralarında öyle çok büyük bir fark yok.
Makinanın tüm gücünü sonuna kadar kullanabilirsin.

teşekkürler. çok yardımcı oldun..pardus indirmeyi tamamladıktan sonra ilk işim bu dediklerini uygulamak..

Packard Bell laptop kullanıyorum. sitesinde sadece XP ve Vista için driver mevcut. linux a geçmeye niyetliyim ama driver sorununu nasıl halledebilirim ?

ayrıca normal bir ev kullanıcısı (internet,OYUN,film,müzik. vs) için linux tabanlı hangi sistemi önerirsiniz ? Daha önce hiç kullanmadım

Driver konusunda çok sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
Fakat emin olmak için kurulumdan önce Live CD olarak makinanı açarsan, zaten hangi driverların yüklenmiş hangileri yüklenmemiş anlarsın.Ona göre kararını verirsin.

Oyunları yüzde 100 performansta çalıştırmak mümkün olmayabiliyor.Kimi oyunlar sorun çıkartmazken kimileri çıkartıyor..Ama diğer her tür işleminde sorun yaşamayacağını garanti edebilirim.

Linuxa başlamadan önce genel olarak bir kaç yazı okumanında faydası olur.Komutlara yoğunlaşmasan bile en azından sistem yapısı, kullanımı gibi konularda bilgi edinmenin yararı olacaktır.

oyun hakkında bişey söyleyemem ama diğerleri için ubuntu kurmanı öneriyorum. ben kurdum ilk defa bir linux için bu kadar sorunsuz kullanıyorum.. driver konusu da ubuntu oldukça geniş bir arenaya sahip

Driver konusunda çok sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
Fakat emin olmak için kurulumdan önce Live CD olarak makinanı açarsan, zaten hangi driverların yüklenmiş hangileri yüklenmemiş anlarsın.Ona göre kararını verirsin.

Oyunları yüzde 100 performansta çalıştırmak mümkün olmayabiliyor.Kimi oyunlar sorun çıkartmazken kimileri çıkartıyor..Ama diğer her tür işleminde sorun yaşamayacağını garanti edebilirim.

Linuxa başlamadan önce genel olarak bir kaç yazı okumanında faydası olur.Komutlara yoğunlaşmasan bile en azından sistem yapısı, kullanımı gibi konularda bilgi edinmenin yararı olacaktır.

bilgi için teşekkürler. dedikleri uygulayacağım. umarım bende geçebilirim artık :D

oyun hakkında bişey söyleyemem ama diğerleri için ubuntu kurmanı öneriyorum. ben kurdum ilk defa bir linux için bu kadar sorunsuz kullanıyorum.. driver konusu da ubuntu oldukça geniş bir arenaya sahip

ubuntu türkçe demi ? =)

Geri