- Reaction score
- 0
sonunda ubuntuyu kurabildim şöyle..
tüm sabitdiski formatladım ve ikiye böldüm vista ve yedek sürücü olarak. sonrada vistada disk yönetiminden birimi küçült dedim ve biçimlendirmeden tekrar başlattım ubuntu kuruluma geçtim disk bölümleme kısmında üç seçenek çıktı karşıma. ayrılmış en büyük alanı kullan dedim ve kurulumu tamamladım. dil sorunu ve ekran kartı sorunuyla karşılaştım. dil kısmını güncelleyerek çözdüm. ekran kartı için. ekle kaldır menüsünden ati sürücülerle ilgili iki seçeneği de indirip kurdum ve sistem yönetim menüsünden driveri aktifleştirdim. tekrar başlatarak sorun kalmadı. artık vista,ubuntu ve yedek sürücülerim var. şu an ubuntudan yazıyorum..
bu arada antivirüs programı kurmalı mıyım. öyleyse hangisi ve nasıl.(kaspersky linux var mıdır,önerirmisin)..
son olrak vindowsu acronis true image programı ile yedekliyordum. linux için de aynısını yapabilirmiyim, nasıl.
Backup için aşağıda güzel bir özet var.Bakmanı öneririm.
http://linux.about.com/od/softbackup/Linux_Software_Backup_Solutions.htm
Antivirüs falan gerekmez linux için.çünkü yazılan trojanlar virusler solucanlar yüzde 95 in üzerinde windows için yazılıyor.BU sebeple gönlün rahat olsun :goz:
Ubuntu default olarak tüm portları kapalı gelir.sadece mecburi portlar açıktır ve çalışmadığı zamanlarda o portlar kapalıdır.Güvenlik saglamdır bu konularda.
Fakat ben genede bişeyler kurayım dersen, bir firewall idare eder rahatlıkla.Guarddog mesela...
kardeş bu ubuntu yu nereden indirebiliriz setup ini
Sorunun cevabı konunun ilk satırında verilmiş zaten...setup istiyorsan ubuntu 8.04 kullan.windows içine kurabilirsin...