uç uç uğur böceği =))

jewel

Wormwood
Moderatör
Reaction score
0
uç uç uğur böceği annen sana terlik pabuç alcak =)

gelinbocegi_0010.jpg

Bitkilere zarar veren yaprak bitlerinin düşmanıdır onlar. Bir uğur böceği hayatı boyunca yaklaşık 5000 tane bitki zararlısı yer. Kırmızı, sarı, pembe ve portakal renginde olabilirler. Vücutlarında genellikle benekleri bulunur. Onların parlak renklerini gören düşmanları zehirli olduklarını düşünerek uzak dururlar onlardan. Bir uğur böceği rahatsız edildiğinde kötü bir koku salgılayarak anında düşmanını kendisinden uzaklaştırabilir.

60182994cg5ip1.jpg
43424800zk5ev0.jpg

Uçmadıkları zamanlarda, hassas kanatları kapalı durur ve bir koruyucu altında gizlenir. Uçmak istedikleri zaman, o koruyucu açılır ve kanatların hareket etmesine izin verir.

gelinbocegi_0005.jpg
55063795my9rx6.jpg

Uğur böcekleri bir sene içinde en az bir kez yumurtlayarak yeni uğur böceklerinin dünyaya gelmesini sağlarlar. Bazı yetişkin uğur böcekleri, çürümüş yaprakların altında kış uykusuna yatarak geçirirler koca bir kışı.

gelinbocegi_0008.jpg

ne ciciler onlar öle =)

Coccinella septempunctatada latince adı okulda öğrenmiştik:durdurun ...yanlış hatırlamıyosam bazı meyvelerede zararlı bu böcek...:melek

edit:evet yanlış hatırlamıyomuşum.......
torbalikosnil.jpg

torbalikosnil1.jpg

rodolia_cardinalis_ugurbocegi.jpg

hiç bi böcek masum deildir :durdurun

herhalde görüp de tiksinmediğim tek böcek bu küçükken onları alıp bi dilek tutup sonra uçururduk

biz bunları yakalardık küçükken :D

çokkk qüselllllllllllllllllllllll çok seviyorum uğur böceklerini ama hemen kaçıolar :(

bence cok seker bocekler hatta bir arkadsın dogum gunu pastasında 3 tane bu bocekden seker wardı 2sini ben yedım :D tatlı seyLer yaa:D

Geri