Tuzağa dikkat

64general1

New member
Reaction score
0
Oktay EKŞİ
[email protected]

Tuzağa dikkat

ROL çalmak diye bir deyim var. Profesyonel tiyatro dünyasında bir başka anlama gelir mi bilmiyoruz ama aslında başkasına ait olan bir konumu, bir görüntüyü fark ettirmeden kendisine aitmiş gibi gösterme anlamına geldiğini düşünüyoruz.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile MHP düpedüz rol çalıyor.

Dediklerine bakarsanız "özgürlük" için uğraşıyorlar.

Káğıt üstünde çok makul görünen bir istek. Öyle ya, "şiddet" içermeyen, "başkalarına zarar vermeyen" bir kıyafete (türbana) sınırlama getirilmesin diyorlar.

Hele üniversite gibi, özgürlüğün en geniş şekilde yaşanması gereken bir ortamda, öğrencilerin kılığı, kıyafeti, başındaki örtü şöyle mi olmalı, böyle mi? Kime ne?

İşte bu evrensel değerlerin ve uygar anlayışın savunucusu AKP ile MHP imiş. Öyle görünüyorlar.

Onlara, "Bu yaptığınız yanlış ve tehlikeli" diyenler de özgürlüklere karşı çıkan, dar görüşlü, kendi vehimlerinin esiri, dar kafalı oluyor.

Şimdi oturup manzaraya bakalım:

Atatürk devrimleriyle yetişmiş, çağdaş, demokratik değerleri içine sindirmiş, çağdaş dünya ile bütünleştiğini son dört kuşak boyunca bilimde, her türlü meslek dalında, sosyal yaşamın her noktasında ispat etmiş kadınlar "özgürlüğe karşı" sayılacak. Anıtkabir başta olmak üzere Antalya’da, İzmir’de, Dikili’de, Sivas’ta, Adana’da, Muğla’da, İskenderun’da, Çanakkale’de, Mersin’de, Zonguldak’ta, Bartın’da "çağdaş değerleri korumaya" yemin eden kadınlar "Türkiye’yi geri götürüyormuş gibi" gösterilecek, buna karşın AKP ile MHP özgürlükçü olacak!

Cumhuriyet’in yarattığı "özgür kadın" değil de, "helalin yanında değilse sokağa çıkamazsın" diyen anlayışın koruyucuları özgürlükçü olacak!

Kadına saygı gösteren anlayışın meydanlardaki savunucuları değil de, onun yargı önündeki tanıklığına bile "kadındır, ne de olsa aklı yarımdır" diye bakanların anlayışı özgürlükçü olacak.

Kadını toplumsal yaşamın eşit ve özgür bireyi yapan anlayış değil de, onun erkekle aynı hizada yürümesini bile hazmedemeyen, erkekle aynı masaya oturmasına bile izin vermeyen anlayışın koruyucuları özgürlükçü olacak.

İnsanların inançlarına saygı duyan, kimseye "senin dinin ne?" diye sormayı bile insanın özgürlüğüne haksız bir müdahale sayan laik anlayış değil de, başkasının dini inançlarına burnunu sokan, onu kendisi gibi davranmaya zorlayan, eğer başaramazsa zor kullanmayı bile hak sayan anlayışın koruyucuları özgürlükçü olacak!

İşin tuhafı, kendisini "özgürlükçü" sayan birtakım -uçuk- aydınlar da aylardır, hatta yıllardır sürüp gelen bu tartışmada, "gerçek özgürlükçülerin" değil, -sırf Atatürk’ün başarılarını küçümseme veya ona düşmanlık adına- "türbancıların" yanında yer alıyorlar.

İnsanın aklına ister istemez İran deneyimi geliyor. Hani Humeyni’yi "özgürlükçü" diye destekleyip İran’a getiren liberaller vardı ya onlar...

Humeyni’nin ilk işi onları ipe çekmek olmuştu.

Özgürlük elbet temel değerdir. Onu koruyabilmek de en az onun kadar önemlidir. O nedenle tercihimizi ya "türbana özgürlük" lehinde yapmaya mecburuz yahut tüm insanlarımıza özgürlük lehine.

yıllar önce BAŞÖRTÜ YASAĞINI GETİREREK, MASUM İNSANLARA TUZAK KURANLAR SİZLER DEĞİLMİYDİNİZ....
Bilmiyorsan ögren Yıllasr önce Türban yasagı diye bir yasak yok.Türban son 10-15 senelik bir olay bu Fethullah ajanıyla bu iş gündeme geldi.Türkiyede Cumhuriyetle birlikte kıyafet devrimi oldu ama sizler ona adapte olamadınız yada emperyalistlerin oyununa geldiniz.Konunun özü bu.Sizin beyinlerinizi yıkıyorlar üç beş ihanet cümlesi ögretiyorlar ve ortaya salıyorlar.Bizler hep dogruyu açıklıyoruz ama o kadar çok beyinlkerinizi yıkamışlar ki başedemiyoruz...

Bilmiyorsan ögren Yıllasr önce Türban yasagı diye bir yasak yok.Türban son 10-15 senelik bir olay bu Fethullah ajanıyla bu iş gündeme geldi.Türkiyede Cumhuriyetle birlikte kıyafet devrimi oldu ama sizler ona adapte olamadınız yada emperyalistlerin oyununa geldiniz.Konunun özü bu.Sizin beyinlerinizi yıkıyorlar üç beş ihanet cümlesi ögretiyorlar ve ortaya salıyorlar.Bizler hep dogruyu açıklıyoruz ama o kadar çok beyinlkerinizi yıkamışlar ki başedemiyoruz...

bir - uslübunu bilde konuş, bana akıl hocalığı yapma ya kalkma...

iki - Senden zerre kadar birşey öğrenmem bunudua iyi bil.

üç - Türban yıllar önce üniv. yasak edilmedi mi?

dört - Türkiye Cumhuriyetinde devrim olmuş, bizler adapte olamamışız. Bizler kendi açımdan diyeyim, dinimin emirlerini yerine getiriyorum. Bunada kimse karışamaz. Çünkü bu hakkı kanun bana veriyor....

beş - Oyunlara gelenler sizlersiniz...... Kendi öz benliğnizden taviz verenlerde sizlersiniz....

Altı - Sizler hep doğruyu açıklıyormuşsuunuz. Bizlerin beyni yıkanmış... Sizin beyinleriniz yıkanmış, bizlerin değil. Bu ülkenin din konusunda en büyük kurumu olan Diyanet İşlerinin Başkanı İslamda Başörtü Emirdir diyor ama siz bu gerçeği bile görmekten acizsiniz ya, bunu bile göremiyorsunuz. Daha doğrusu kabullenemiyorsunuz...:Bumu sizin doğrularınız...

Yedi - Bir dahada "başedemiyoruz" gibi kelimeri bana karşı kullanma LÜTFEN...

:vur:vur:vur arkadaşlar zaten aklı başında insanlar akepe hükümetinin iç yüzünü görebilir. ABDullah gülün ve RTE nin ABD güdümünde olduğunu, günümüze kadar gelen bu sorunların tümünün ABD güdümüyle oynandığını kenan evren ve özal gibi zihniyetlerin ülkeyi buralara getirmekte ilk adımları attğını daha sonra sistemli şekilde bunun ülke iç dinamiklerini çatıştırcak şekilde kullanıldığını anlar, bilir.... saygılar...

TÜRKİYE LAİKTİR, LAİK KALACAK...

dört - Türkiye Cumhuriyetinde devrim olmuş, bizler adapte olamamışız. Bizler kendi açımdan diyeyim, dinimin emirlerini yerine getiriyorum. Bunada kimse karışamaz. Çünkü bu hakkı kanun bana veriyor....

beş - Oyunlara gelenler sizlersiniz...... Kendi öz benliğnizden taviz verenlerde sizlersiniz....

Altı - Sizler hep doğruyu açıklıyormuşsuunuz. Bizlerin beyni yıkanmış... Sizin beyinleriniz yıkanmış, bizlerin değil. Bu ülkenin din konusunda en büyük kurumu olan Diyanet İşlerinin Başkanı İslamda Başörtü Emirdir diyor ama siz bu gerçeği bile görmekten acizsiniz ya, bunu bile göremiyorsunuz. Daha doğrusu kabullenemiyorsunuz...:Bumu sizin doğrularınız...

Tamam abi bi daha yapmam! Be adam her türlü terbiyesizligi başkalarına uygun görürsün.Kendine bir şey olsa 7 tane madde üretirsin.yapma terbiyesizlik.Sanada yapmasınlar.

bu güzel ve anlamlı yazın için çok teşekürler

yıllar önce BAŞÖRTÜ YASAĞINI GETİREREK, MASUM İNSANLARA TUZAK KURANLAR SİZLER DEĞİLMİYDİNİZ....

İftira en büyük terbiyesizliktir.

Tuzağı göremiyorsan bari görenleri rahat bırak.

Saydığın maddeleri kendi hür hayatın içinde oluştursan, partizanlık,sempatizanlık yapmadan.

Saydığın maddeleri kendi hür hayatın içinde oluştursan, partizanlık,sempatizanlık yapmadan.

Mossat;Şimdi yandın klavuza laf söyledin senide şikayet eder şimdi.

Görmek anlamak bu tarz üstükapalı konularda kişiden kişiye kendi inandıkları şeyleri savunmakla sadece göreceli kavram haline gelmiştir. Bir inanç vardır kimsenin inkar edemdiği ve kimse diğerini kabul etmez. Benim bildiğim tek şey vardır. Kimsenin tesettürüne karışmaya hakkım yok. Kimsenin Atatürk'çülüğüne karışmaya hakkım yok, Kimsenin geleceğine karışmaya hakkım yok, kimsenin öz iradesine karışmaya hakkım yok ülkeme zarar vermediği müddetçe...

Laiklik nedir ve kelime olarak nerden gelmiştir. Kökü yunanca laikos'tan gelmektedir...halk anlamına gelen "laos" adılından türetilmiş ve din adamı olmayanları belirtmek için kullanılmıştır. aynı zamanda; dinî olmayan şey, fikir, kurum analmına geliyordu. yanlış anlaşılmasın, din ve devletişlerini birbirinden ayırmaktır... (Tesettürü üniversiteye sokmamak değil, bir antlaşmaya varılacağında dinen caiz değildir düşüncesiyle karar almamaktır...) Karıştırmayın...

-----Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz.(1926) Mustafa Kemal ATATÜRK

Arkadaşlar ben politika da MHP veya AKP'den her hangi bir şahsın savunucusu değilim olamam. Ülkemizde her türlü inanışın aşırı savunuşu olduğu müddetçe kısıtlamalar mevcut olacaktır. Kısacası SİZİN GİBİ İNSANLAR OLDUĞU MÜDDETÇE. Bu Ülke laik bir müslüman devlettir. Bırakın insanlar özgürce inandıkları gibi yaşasınlar... tarışmalarınız bu güzelim Ülkeyi aynı yerde sektirmeye devam edecektir.

-1 -Laik Türkiye Cumhuriyetinde Yaşadığınını bilde konuş..insanlara üslubunun yanlış olduğunu düşünüyorsan kanıtla.. iftira atarak çamur atarak kendi üslubunun çok mu temiz olduğunu düşünüyorsun biz kimin üslubunun temiz kimin üslubunun çamur olduğunu görmekteyiz senin aklına ihtiyacımız yokkk....

-2-ben general arkadaştan bilmediğim ve haberimin olmadığı çok şeyi öğrendim...emekleri için teşekkür ediyorum...(zaten senin diğer mesajlarından anladığım kadarıyla hiç bir kanıtın olmadığı halde sürekli olarak iftira ,çamur atarak tahrik çilik yapıyorsun sonra gidip şikayet ediyorsun senin karakterini çözebilmiş değilim ama çok muhterem biri olsan gerek)

-3-...hiç okullarda sarıklı-cüppeli-türbanlı bir gurup gördünmü eğer gördünse bu kanunlara uyulmadığı için olmazmı...
hiç okullarda kızıl bayrak flama elbiseli eli sopalı komnis bir gurup gördünmü gördünse bu kanunlara uyulmadığı için olamazmı
-hiç okullarda it-kurt-çakkal simgeli faşist gurup gördünmü gördüysen bu kanunlara uyulmadığı için olamazmı

-..4-.senin dininin emirleri benim Laik Cumhuriyetimi bağlamak zorundamı...herkes senin dinine inanmak zorundamı-eğer dinin cumhuriyetimize zarar veriyorsa sanada dini nede saygı göstermek mi gerekir ...dini inançların Cumhuriyete saygılıysa saygı görürr saygılı değilse cumhuriyet te saygı göstermez ..öyle bi özgürlük olamaz saygı göstermeyipte saygı beklemek özgürlük değil yobazlıktırr...kusra kalma biz bu yobazlara saygı göstermiyoruz
-hiçbir dini ve siyasi görüşün Cumhuriyeti bağlıyamaz oyuncağı haline getiremezz
-Cumhuriyet kanunlarına devrimlerine uyarak saygı gösterecek olan senmisin yoksa Laik Cumhuriyet mi sana saygı göstersin.
-Laik Cumhuriyet sana ve senin gibileremi adapte olsun söylede öğrenelim..
söylede öğrenelim kim kime saygı göstersin...söylede öğrenelim kim kime neye adapte olsun..
yoksa Laik Türkiye Cumhuriyeti Şeriata mı adapte olsun demek istiyorsun açık konuş
-camilere kiliselere insanlar gidip özgürce dinini yaşayamıyormu...camiye/kiliseye gitmelerine engel mi var ...
-kanunlara saygılıysa insanların ibadet etmesini engelleyenlermi var...28 şubatta bi engel oldu hatta çadır mescit tank paletiyle yıkıldıydı kanunlara düşmanlık edenler için...(28 şubata da az kaldı bu arada)
-nasıl bi özgürlük istiyorsun ..yoksa kanun sınırlarını aşan bir özgürlük peşindemisin anlatki öğrenelim özgürlüğü senden madem sen çok biliyorsun başka kimseden bişi öğrenmene ihtiyacın yok ama bizim öğrenmeye ihtiyacımız olamazmıı...varsa kanıtın anlatki öğrenelim yoksa çamur atarak iftira ederek ortalığı karıştırmak pek hoş değil...

-5-kendi özbenliğini kaybetmek Türk Ulusuna Yakışmaz ,mehmetçiği çöllerde ingiliz altınlarına satan kalleş Arabın Ümmetine Yakışır..-kendi öz benliğini kaybeden ler yediği tasa pislerler yediği tası beğenmezler...Burası Türkiye Cumhuriyeti ve Laik Cumhuriyetin kanunlarını kimsenin beğenmeme gibi bir lüksü olamaz ..Cumhuriyetimiz Şehitlerimizin Türk Gençliğine emanetidir ve her zaman savunuruz...
-burda özben liğini kaybetmiş biri varsa biz değiliz bu bizzat sen ve senin gibilerdirr..üsluptan bahsediyorsun sonra hakaret ediyorsun bide gidip şikayetçi oluyorsun sen ne biçim bir insansınn....

-6-yanlış olan açıklamalarda olabilir ama yanlışsa kanıtlarıyla gelki seviyeli bir tartışma olsun..

-6-bunun cevabını general versin ..sanırım başetmek zorunda kalıyoruz demek istemiş..
saygılarımla....

BU ÜLKENİN VATANDAŞI OLAN NİCE MASUM İNSANLAR, HİÇBİR SİYASİ DÜŞÜNCEYE DAYANMADAN SADECE DİNİNİN EMİRLERİNİ YAŞAYAN BAŞÖRTÜLÜ BAYANLA, SIRF BAŞÖRTÜ TUZAĞI YÜZÜNDEN OKUYAMADILAR.....

İŞTE ASIL TUZAK BUDUR........

Tamam abi bi daha yapmam! Be adam her türlü terbiyesizligi başkalarına uygun görürsün.Kendine bir şey olsa 7 tane madde üretirsin.yapma terbiyesizlik.Sanada yapmasınlar.

KİME TERBİYESİZLİK YAPMIŞIM. SÖYLERMİSİN...

ŞAHSIMA İFTİRA ATARAK EN BÜYÜK TERBİYESİZLİĞİ YAPTIĞINIZIN FARKINDAMISINIZ...

İFTİRA EN BÜYÜK TERBİYESİZLİKDİR DİYORSUNUZ AMA ŞAHSIMA İFTİRA ATMAKTANDA VAZGEÇEMİYORSUNUZ....

SİZLER TUZAK OLDUĞUNUZU GÖSTEREN BİR YAZI PAYLAŞIYORSUNUZ. BENDE BAŞÖRTÜ YASAĞINI KOYARAK GERÇEK TUZAĞI KİMİN KURDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUM....

ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ, KENDİ HÜR HAYATIMDA KENDİ ÖRFÜMÜ, ADETİMİ, GELENEĞİMİ, GÖRENEĞİMİ, YAZDIĞIM MADDELERİ YAZIYORUM.....

SERBEST KÜRSÜDE OLDUĞUMUZU UNUTTUNUZ.... SİZLER PARTİZANLIK YAPARAKKEN, SEMPATİZANLIK YAPARKEN HOŞDA BAŞKA SİZİN FİKİRLERİNİZİN ZIT YÖNÜNDE YAPTIĞI ZAMAN NAHOŞ MU OLUYOR?...

Genelde şikayetçi birisi sanırım.

Biz doğrumuzu da yanlışımızı da terbiyemizi de biliriz. Çekincemiz olmaz. :goz:

Humeyni nin gerçek yüzünü gördüklerinde her şey için geç oluyor işte
.

GENELDE ŞİKAYETÇİ OLDUĞUMU SÖYLEMİŞSİN, "TERBİYESİZ" DİYEN BİRİNİN ELİNİ Mİ ÖPEYİM...

DOĞRUNDA SANA OLSUN, YANLIŞINDA SANA OLSUN....

HUMEYNİDEN BANANE....

-1 -Laik Türkiye Cumhuriyetinde Yaşadığınını bilde konuş..insanlara üslubunun yanlış olduğunu düşünüyorsan kanıtla.. iftira atarak çamur atarak kendi üslubunun çok mu temiz olduğunu düşünüyorsun biz kimiz üslubunun temiz kimin üslubunun çamur olduğunu görmekteyiz senin aklına ihtiyacımız yokkk....

LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE YAŞAMADIĞIMI MI SÖYLÜYORUM? MANTIKSIZLAŞMADAN KONUŞ...

Bilmiyorsan ögren Yıllasr önce, Sizin beyinlerinizi yıkıyorlar üç beş ihanet cümlesi ögretiyorlar ve ortaya salıyorlar.Bizler hep dogruyu açıklıyoruz ama o kadar çok beyinlkerinizi yıkamışlar ki başedemiyoruz...

BU ÜSLUB ÇOK MU HOŞ BİR USLUB, SİZİN YAŞAM BİÇİMİNDE SİZE GÖRE HOŞ OLABİLİR AMA BEİNM TERBİYEME GÖRE HİÇDE HOŞ DEĞİL.... AL SANA KANITI....

İFTİRA VE ÇAMUR ATANLAR, BANA TERBİYESİZ DEYİPTE BUNU DESTEKLEYENLERDİR.....

ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ, BUGUNE KADAR USLUBUM YÜZÜNDEN HERHANGİ BİRİYLE EN UFAK BİR TARTIŞMA YAŞAMADIM....

Bilmiyorsan ögren BANA AKIL HOCALIĞI YAPANLAR SİZLERSİNİZ.....

-2-ben general arkadaştan bilmediğim ve haberimin olmadığı çok şeyi öğrendim...emekleri için teşekkür ediyorum...(zaten senin diğer mesajlarından anladığım kadarıyla hiç bir kanıtın olmadığı halde sürekli olarak iftira ,çamur atarak tahrik çilik yapıyorsun sonra gidip şikayet ediyorsun senin karakterini çözebilmiş değilim ama çok muhterem biri olsan gerek)

SENİN EKSİKLİĞİN BENİ İLGİLENDİRMEZ....

BAK ALAYCI USLUBUNU BURADADA GÖSTERMİŞSİN. KARAKTERİNİN NE KADAR ÖNEMLİ BİR OLDUĞUNUDA BU CÜMLELERİNLEDE ORTAYA KOYMUŞSUN....

ŞİKAYTET KONUSUNU YUKARIDA YAZDIM TEKRAR OKUYABİLİRSİN...

-3-...hiç okullarda sarıklı-cüppeli-türbanlı bir gurup gördünmü eğer gördünse bu kanunlara uyulmadığı için olmazmı...
hiç okullarda kızıl bayrak flama elbiseli eli sopalı komnis bir gurup gördünmü gördünse bu kanunlara uyulmadığı için olamazmı
-hiç okullarda it-kurt-çakkal simgeli faşist gurup gördünmü gördüysen bu kanunlara uyulmadığı için olamazmı

BAŞÖRTÜYLE OKULA GİRMEK AYRI, CÜBBEYLE OKULA GİRMEK AYRI....

KİMSE OKULA SARIKLA, CÜBBEYLE GİRSİN DEMİYOR..

KONUYU ÇARPITMA...

-..4-.senin dininin emirleri benim Laik Cumhuriyetimi bağlamak zorundamı...herkes senin dinine inanmak zorundamı-eğer dinin cumhuriyetimize zarar veriyorsa sanada dini nede saygı göstermek mi gerekir ...dini inançların Cumhuriyete saygılıysa saygı görürr saygılı değilse cumhuriyet te saygı göstermez ..öyle bi özgürlük olamaz saygı göstermeyipte saygı beklemek özgürlük değil yobazlıktırr...kusra kalma biz bu yobazlara saygı göstermiyoruz
-hiçbir dini ve siyasi görüşün Cumhuriyeti bağlıyamaz oyuncağı haline getiremezz
-Cumhuriyet kanunlarına devrimlerine uyarak saygı gösterecek olan senmisin yoksa Laik Cumhuriyet mi sana saygı göstersin.
-Laik Cumhuriyet sana ve senin gibileremi adapte olsun söylede öğrenelim..
söylede öğrenelim kim kime saygı göstersin...söylede öğrenelim kim kime neye adapte olsun..
yoksa Laik Türkiye Cumhuriyeti Şeriata mı adapte olsun demek istiyorsun açık konuş
-camilere kiliselere insanlar gidip özgürce dinini yaşayamıyormu...camiye/kiliseye gitmelerine engel mi var ...
-kanunlara saygılıysa insanların ibadet etmesini engelleyenlermi var...28 şubatta bi engel oldu hatta çadır mescit tank paletiyle yıkıldıydı kanunlara düşmanlık edenler için...(28 şubata da az kaldı bu arada)
-nasıl bi özgürlük istiyorsun ..yoksa kanun sınırlarını aşan bir özgürlük peşindemisin anlatki öğrenelim özgürlüğü senden madem sen çok biliyorsun başka kimseden bişi öğrenmene ihtiyacın yok ama bizim öğrenmeye ihtiyacımız olamazmıı...varsa kanıtın anlatki öğrenelim yoksa çamur atarak iftira ederek ortalığı karıştırmak pek hoş değil...

BENİM DİNİM İSLAM DİNİ.... VE BU ÜLKENİN YÜZDE 99'U MÜSLÜMAN...... BENİM DİNİMİN EMİRLERİ ELBETTE LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ BAĞLAMK ZORUNDADIR... ZATEN BAĞLADIĞI İÇİN BİNLERCE İMAM, MÜFTÜ, İSLAM DİNİNİN GÖREVLİSİ LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEN MAAŞ ALIYOR.....

BENİM DİNİME HERKES BAĞLANMAK ZORUNDAMI? BU KADAR SAÇMA BİR SORUYA CEVAP BİLE VERMİYORUM.... İSLAM DİNİN NE KADAR HOŞ GÖRLÜ BİR DİN OLDUĞU ORTADIR ÇÜNKÜ...

İSLAM DİNİ HİÇBİR ZAMAN, HİÇBİR YERDE KİMSEYE ZARAR VERMEMİŞTİR...

ÇARPITARAK ORTAYA BAŞKA ŞEYLER ÇIKARTILIYORSA ODA İSLAM DİNİYLE BAĞDAŞMAZ ZATEN...

İSLAM DİNİ ZATEN DİĞER DİNLEREDE SAYGI GÖSTERMİŞTİR. KALDIKI CUMHURİYETLE BAĞDAŞMASAYDI YÜZDE 99'U MÜSLÜMAN OLAN BİR ÜLKEDE CUMHURİYET YAŞANMAZDI....

CUMHURİYETİN ASIL DEĞERLERİNDEN TAVİZ VEREREK, İSLAM DİNİNİ KARALYANLAR YOBAZDIR. HEMDE EN ALA YOBAZLIK BUDUR...

CUMHURİYET KANUNLARI BENİM İÇİN VAR?
ÇÜNKÜ BEN BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIM.... BENİM İYİLİĞİM İÇİN BU KANUNLAR VAR.. BU KANUNLAR BENİM DİNİMİ YAŞAMAYA ENGEL OLMAMIŞTI:.. TAKİ İSLAM DÜŞMANLARININ KALKIPTA "CUMHURİYETİN DEĞERLERİ " ADI ALTINDA HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALINCAYA KADAR.......

HİÇBİR YAZIMIDA ŞERİAT DEMEDİM.... BÜTÜN FORUMU ARA BULURSAN BANADA GÖSTER YAZILARIMDA BENDE ÖĞRENEYİM.. YOKSA ÇAMUR AT İZİ KALSINMI YAPIYORSUN TARAFIMA KARŞI....

CAMİLERE ENGEL Mİ VAR DİYORSUN....

NE ALAKA DİYORUM?

(28 şubata da az kaldı bu arada) BOŞUNA HEVESLENMEYİN..... DİN DÜŞMANI İNSANLAR ARTIK YOK. ARTIK 28 ŞUBATLAR YÜZÜNDEN ÜLKEMİZ 10LARCA YIL GERİYE GİTMEYECEK... BİR SOĞUK SU İKRMA EDEYİM.....

KISA VE NET......

ÖĞRETMEN DEĞİLİM.. BUNU BELİRTEYİM.... FİKRİMİ BEYAN EDEYİM....

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI SIRF DİNİNİ GEREĞİ OLAN "BAŞÖRTÜ" YÜZÜNDEN EĞİTİM HAKKI ELİNDEN ALINMASIN?

SADECE "KIL" KONUSU YÜZÜNDEN EĞİTİM HAKLARI ELİNDEN ALINMASIN...

BAŞÖRTÜSÜ ÜNİV. SERBEST OLACAK DİYE ÜLKEDE ELDEN GİTMEZ....

-5-kendi özbenliğini kaybetmek Türk Ulusuna Yakışmaz ,mehmetçiği çöllerde ingiliz altınlarına satan kalleş Arabın Ümmetine Yakışır..-kendi öz benliğini kaybeden ler yediği tasa pislerler yediği tası beğenmezler...Burası Türkiye Cumhuriyeti ve Laik Cumhuriyetin kanunlarını kimsenin beğenmeme gibi bir lüksü olamaz ..Cumhuriyetimiz Şehitlerimizin Türk Gençliğine emanetidir ve her zaman savunuruz...
-burda özben liğini kaybetmiş biri varsa biz değiliz bu bizzat sen ve senin gibilerdirr..üsluptan bahsediyorsun sonra hakaret ediyorsun bide gidip şikayetçi oluyorsun sen ne biçim bir insansınn....

KENDİ ÖZBENLİĞİMİZ.........
BENİM ÖZBENLİĞİMİ BEN AVRUPADAN ÖĞRENMEDİM.......
BEN ATALARIMDAN ÖĞRENDİM....
UFAK BİR ÖRNEK, BEN DÜĞÜNÜMDE TANGO VEYA HERHANGİ BİR DANS İSTEMEM... BENİM KÜLTÜRÜMDE FOLKLOR VARSA ONU KULLANIRIM...
BUDA UFAK AMA ÖNEMLİ BİR DETAY...
DEDEM ANLATIR DÜĞÜNÜMÜZDE OYUN BİLMEYEN BİRİ DÜĞÜNE GELEMEZDİ..

BUGÜNKÜ DÜĞÜNLERİMİZDE 15 TANE OYUN BİLEN GENÇ BULAMIYORUZ..

NE ALAKA DERSEN AVRUPALIŞLAMAYA DOĞRU GİTTİĞİMİZDEN KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YİTİRİYORUZ...YUKARIDA YAZDIĞIMI FOLOKLORDA BİR ÖRNEK...

BEN KÜLTÜRÜMÜ GURURLA YAŞAAN BİRİYİM..BENİ TANIMADAN İFTRA ATIYORSUN....
"TERBİYESİZ" DİYECEK ŞİKAYETÇİ OLMUYACAĞIM ÖYLEMİ....

KİMSEYE HAKARET ETMEDİM......... AMA SİZ İFTİRA EDEREK TARAFIMA HAKARET EDİYORSUNUZ........

-6-yanlış olan açıklamalarda olabilir ama yanlışsa kanıtlarıyla gelki seviyeli bir tartışma olsun..

YAZIMDADA ISPATLAMIŞTIM.... DİYANET İŞLERİNİN YAZISINI İYİ BAK.. BEN O ADAMI (PROF. BARDAOKOĞLU) TANIMAM GİBİ YAZILAR VAR...
-6-bunun cevabını general versin ..sanırım başetmek zorunda kalıyoruz demek istemiş..
saygılarımla....
[/QUOTE]

"BAŞEDEMİYORUZ..." DÜŞMANINIZLAMI BAŞMI EDEMİYORSUNUZ...

Herkes basörtüsüne tıkanmış kalmış. Sadece basörtüsü yasak değil haç da yasak yada diğer dini öğelerde yasak. Dışarda herkes istediği gibi giyinsin ama kamu kuruluşlarında ve okullarda bu yasak. Dinine göre yasıyorum demişsin ne mutlu sana inandığın yolda yaşayabiliyorsun bunun için tabi ki kanunen hakkın var Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu hakkı herkese seneler öncesinden verdi. Ama sana aynı hakkı veren kanun demiş ki okullarda kamu kuruluşlarında türban yasak. Neden yasak? Çünkü bugün çoğu bası kapalı insanlar (gerçekten inananlar dışında) türbanı Allah inancından takmıyor. Moda olduğu için yada aile baskısından takıyor. Çoğu türbanlıya bakın dudaklarda rujlar dar pantalonlar ama kafası kapalı oldu? Bence olmadı. Benim aldığım dini eğitimle olmadı. Bugün İstanbul Üniversitesinde çoğu türbanlı perukla giriyor yada basını açıp giriyor işyerim yakın olduğu için devamlı görüyorum ve inanılmaz saygı duyuyorum doğru olanı yapıyor. Demek ki okumak isteyen okuyabiliyor. İslam sadece başörtüsü yada namaz oruç değildir. O kadar geniş bir yelpazedir ki o kadar incelikleri vardır ki bize sadece belli başlıklar altında toplamışlar ve bizi kandırıyorlar buna kesinlikle katılıyorum ve bu kötü olguyu başlatan kimse İngiliz ajanı Lewis' tir. İslamiyeti çok iyi bilmekle beraber 3 doğru içine 1 yanlış sokmuştur. Böylelikle hurafeler dinimizle bir gösterilmeyle başlanmıştır. Bu türban olayları hep bir maske insanlar bunu tartışırlarken ekonomik krizler geliyor, zamlar oluyor, borsa dünyası kara pazartesiyi tekrar yaşayabilecek durumda ve bunun stresi altında tüm dünya borsası tedirgin ama haberlere çıkmayan tek borsa bizim ki. Önümüze bir yem atılıyor ve herkes o yemlerin peşinden gidiyor arkamızda neler oluyor neler bitiyor kimsenin haberi olmuyor.
Not : Yazım hiçbir şekilde hiç kimseyi rencide etmek, yada ders vermek yada terbiyesizleşmek için yazılmamıştır.
Saygılarımla...

Karqta ;Degerli destegin için teşekkür ediyorum.Bu forumda elimden geldigince iletişimde bulunup,dogruların bulunmasını amaçlıyorum takdir ettiginiz gibi ama bu forumda güdülenmiş ve dinimizi kalkan yapıp emperyalistlerin oyunlarını uygulamak için Ulusal degerlerimize saldırmayı alışkanlık haline getirmiş bazı arkadaşlar özellikle beni takip etmekte ve bir şekilde yazılarıma yada bana sataşılmaktadır ki bu konu başlıgında oldugu gibi.Bu gibi arkadaşların amacı buforumda tartışılmasın,onlar propaganda yapsınlar ve tarikatlarına müridler toplasınlar istemektedirler.Yazılarımızda anlatılmak istenen teze,karşı tezle geleceklerine,yazılarımız ne kadar mantıklı ve belgelide olsa işin içinden çıkamadıkları zaman şekilde de oldugu gibi normal bir forumdaki tartışma ortamına yakışmayacak bir tavır içinde olabiliyorlar ve asıl amaçları olan karşıt görüşteki etkili katılımcıları tahrik ederek,banlatma çabaları içinde olabiliyorlar.Hele hele yok mu bir yazıya cevap veremedikleri zaman bir şey bulamayınca,öteki dünyayıda düşün demeleri deli oluyorum.Kendi ahiretlerini garantiye almışlar bize acıyorlar ki bunu yaparken karşıdakini ben ne kadar tanıyorum bu adam kim,nasıl bir amel içinde diye düşünmeden bunu yapıyorlar.Aslında ben bunuda bir yerde dogal görüyorum çünkü örnek aldıkları hiyararşik yapı öylesine güdüleme yapmış,öylesine ahiret vaat edebilip,dinimizin sınırlarını çıkarları dogrultusunda esnek çizebilmişler ki gerçekten de dinimizin sadece onların tekelinde olduguna inanmışlar ve Bizler onların istemedigi şekil bir yazı yazdıgımızda onlara göre dindışı yaratıklar oluveriyoruz ki artık her türlü engellemelerine maruz kalabiliyoruz.
Ben "başedemiyoruz" dedim çünkü kastım anlat,anlat,yaz, degişen bir şey yok ve anlamamakta direnen güdülenmiş yukarıdaki şeklini verdigim tarz katılımcının çokluguydu.
Artık;Bundan sonra çocuklar gibi bu tür sataşmaları şikayet bölümüne taşımak zorunda kalacagım ve muhatap olmamayı tercih edecegim.Hatta yukarıda senin dayanamayoıp verdigin cevabı bile vermemeyi düşünüyordum çünkü yine degişen bir şey olmayacagını bildigimden.Yine sana ve diger degerli arkadaşlarıma tekrar destekleri için teşekkür ederim.

İFTİRA EN BÜYÜK TERBİYESİZLİKDİR DİYORSUNUZ AMA ŞAHSIMA İFTİRA ATMAKTANDA VAZGEÇEMİYORSUNUZ....

SİZLER TUZAK OLDUĞUNUZU GÖSTEREN BİR YAZI PAYLAŞIYORSUNUZ. BENDE BAŞÖRTÜ YASAĞINI KOYARAK GERÇEK TUZAĞI KİMİN KURDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUM....

ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ, KENDİ HÜR HAYATIMDA KENDİ ÖRFÜMÜ, ADETİMİ, GELENEĞİMİ, GÖRENEĞİMİ, YAZDIĞIM MADDELERİ YAZIYORUM.....

SERBEST KÜRSÜDE OLDUĞUMUZU UNUTTUNUZ.... SİZLER PARTİZANLIK YAPARAKKEN, SEMPATİZANLIK YAPARKEN HOŞDA BAŞKA SİZİN FİKİRLERİNİZİN ZIT YÖNÜNDE YAPTIĞI ZAMAN NAHOŞ MU OLUYOR?...

GENELDE ŞİKAYETÇİ OLDUĞUMU SÖYLEMİŞSİN, "TERBİYESİZ" DİYEN BİRİNİN ELİNİ Mİ ÖPEYİM...

DOĞRUNDA SANA OLSUN, YANLIŞINDA SANA OLSUN....

HUMEYNİDEN BANANE....

İftira en büyük terbiyesizlik diyorum. Siz iftira ettiğinizi kabul ediyorsunuz. Ben şahsınıza "siz" diye hitap etmedim.

Burada doğrularımızı paylaşıyoruz. Yoksa kimse kimseyi bu tip nedenlerle kırmamalı.

Humeyni nin yaptıkları ülkemiz için benzerlikler taşıyor. Bu yukarı da anlatılan konuda da geçiyor. Aynı zamanda Humeyni nin torunu Hüseyin Özgürlük istiyor.

Ülkemiz bir tuzağın eşinde bunları görmek ya da görmemek bizim elimizde.

ülkemizde insanları başı örtüllü diye dar ağacına cıkarıyorsunuz bu nasıl zülümdür bu nasıl işkencedir vicdanınız nasıl elveriyor böyle konuşmaya hem dini vecibelerini yerine getirmeye çalışıp hemde okumak isteyen kızlarımıza nasıl olurda hayır senin başın kapalı sen okuyamazsın demeyi nasıl oluyorda haykırarak söylüyorsunuz. ya bu başörtülü insanlar dağamı çıkıp vatan evlatlarını mı vuruyor gizlice evinize girip hırsızlıkmı yapıyor yada ne bilim başı açık olan insanlara sen gavursun kafirsin mi diyor.Ben ne humeyni bilirim nede başka birini ben MÜSLÜMAN - TÜRK MİLLETİNİ bilirim. Bu ülkede milliyetçi olupda sonradan sonradan aa ben yanlış yolda imişim benim saflarım burası değil diyenleride gördüm zamanında ATATÜRK büstüne benzin yakıp dökenleri ve şimdi bir numaralı ATATÜRK çü geçinenleride gördüm bu ülkeyi pkk yı siyasete ilk bulaştıranlarıda eski shp - dep koalisyonu bunlarıda gördüm. Kendinize gelin uyanın bırakın bu gaflet uykusunu hiç bir zaman ama hiç bir zaman dini vecibesini ama sadece dini vecibesini yerine getirmek isteyen senin kardeşinde olabilrdi ablanda veya herhangi bi yakının da bakalım o zaman da böyle saçma sapan yazılar yazıp da mossad ajanlığı yapmayınn.....

Eskiden giriliyordu üniversitelere son yıllarda girilmiyor bunun nedeni sizce türbanın siyasal simge haline gelip kendi aralarında grup oluşturmalarından kaynaklanıyor olabilir mi? Ayrıca günümüz de evet türbanlılar başı açık insanlara kafirsin diye bakıyorlar ve hatta direk söylüyorlar. Benim çok başı kapalı ablam kardeşim var bakın başı kapalı diyorum türbanlı demiyorum. Ve bunların hepsi üniversiteye de gidip okuyorlar. Ya peruk takıyorlar yada açıyorlar. Gönül istemez mi herkes girebilsin tabi ki ister ama bu şartlarda bunun olmaması gerekli... Tabi ki bu sadece benim düşüncem....
Saygılarımla...

işte herşey ortada kendi ağzınla soylüyorsun, senden bişy öğrenmem diye, bu kadar önyargılı ve nefret dolusunuz. senin mensubu olduğun ideolojinin temsilcileri zaten ancak amerikadan ve arap milliyetçilerinden bişiyler öğrenir. türkiyedeki türban takmayan kadınları aşağılayıcı tavırlar takınırsınız ama RTE nin eşi emine erdoğan gidip piç bush un karısıyla kolkola gazetelere pozlar verir

size soylencek kütüphaneler dolusu cümleler var ama bir cümle bile soylemeye gerek yok çünkü sebebini yukarda da soylediğinden anlaşıldığı üzere nefret dolusunuz

*not: türban yıllar önce yasak edildi evet çünkü türban 70 den önce yoktu. 70 den sonra çıktı. yani burdan da anlaşıldığı üzere türban İslam ın değil, şeriatçıların kendi siyasal-parasal imparatorluklarını kurmak için uydurdukları dinin emridir.

Geri