TURKEY yakismiyor bize

cyphertau

New member
Reaction score
0
bir suredir bu konuda hassas olan kisiler ulkemiz icin bir sey baslattik, ulke ismimizin dogru kullanilmasina calisiyoruz. biz disarda artik Turkey yerine Turkiye diyor ve yaziyoruz, zamanla bu sekilde kullanarak ve kullanilmasini saglayarak "hindi" anlamina gelen ve aslinda ingilizlerin taktigi isim den kurtulup gercek ismimizi yerlestirmek istiyoruz, lutfen bu konuyu ulasabildiginiz herkese iletin ve sizlerde kullanin

yeni bi akım heralde ben duymamıstım bunu...

haydi TÜRKIYE icin

taaa ortaokulda
ingilizce hocam
bize türkiye dedirtiyodu
o zamandan beri ing
konuşurken türkiye
demişimdir!

Arkadaşlar yetmedi mi bu konu artık ? Bilmem kaçıncıya açılıyo her seferinde aynı muhabbet. Biz her yerde Türkiye diye yazıp okuduğumuz sürece üstümüze düşeni yaparız olur biter gerisi laf ebeliği zaten...

zaten bence de tek yapmamiz gereken bu, yani Turkiye yazmak, yabancilar biz Turkiye dedikce zamanla ogrenip onu kullanacaklar, sadece herkese ulasmasi icin buraya yazdim, daha once konusuldugunu bilmiyordum, oyleyse kaldirilabilir sorun değil...

evet bu konu çok verildi artık.....

arkadaşımız çok önemli bir konudan bahsetmiş, dikkatli olalım ! entellektühell de bulunması gereken bir başlık..

sagol reactor, bence de hackhell deki herkes hemfikirse (yoneticiler) bu sabitlenip bir başlık olabilir, boylece her uyeye ulasabilir....????

react0r' Alıntı:
arkadaşımız çok önemli bir konudan bahsetmiş, dikkatli olalım ! entellektühell de bulunması gereken bir başlık..
Benim tanıdığım reactor konuyu çoktaaaan kilitlemişti bile dördüncü oluyo o yüzden dedim tabi sen bilirsin...

1995 te ilk defa cnn turkiye demeye basladi bence cok dikkat ediyorum konusurken

değerli bir proje elimizden geleni yapmaya hazırız...

ben de bu turkey olayına biraz gıcığım aslında ne o öyle en iyisi TÜRKİYE...

evet yani en azında yabancılarla chat yapanlar burada daha dikkatli olursa "TÜRKİYE" ismi daha çabuk yayılmış ve turkey empoze edilmiş olur...
tekrardan hatırlattığın için tşkler...

Turkey in hindi anlamına gelmesi ,hindinin türkiye ,anadolu çıkışlı olmasından dolayı.. alıngan olmayın bu kadar..

hala bu konu devam edıyor cok ilginç daha kapanmamıs..:)

çok güsel bi konuya değinmişin dostum hll olsun

Katilan katilmayan herkese tesekkurler, ben burada da konuyu gundeme getirmek istedim yoksa halen calistigim yabanci ortakli sirket de dahil tum uluslararasi toplantilarda Turkiye diyor ve yaziyorum..sizlerin baska forumlarda ve cevrelerde de hatirlatabileceginizi dusunerek herkese ulassin diye buraya tasidim.

kaos teorisi kurmayın arkadaşlar yaw.
Bizde Hindistan , Mısır falan diyoruz. ne yani onlara bi gıcığımız olduğu için mi böyle yapıyoruz, Hayır!
Yıllardır geyiğe sarmış bir konudur bu. mısırlılar yada hindistanlılar niye birşey demiyo bizim onlara bu ismi takmamıza. ufak hesaplar yapmaktan asıl hesapları unutuyoruz.

Geri