Turkcel de Bu olmamalı

cooling

New member
Reaction score
0
Turkcel iletişim telefon hattna Bilinco adında alt bir şirket tarafından üyelere mesaj gönderiliyor. Daha sonra kontörlerinizin alındığını farkediyorsunuz. neden diye sorduğunuzda Bilinco servisine üyelik olduğunu söylüyorlar. oysa benim öyle bir üyeliğim yok. Kullanmadığım bir servise haftada 24 kontör kesildiğini öğreniyorum. Ulaşmak istediğinizde muhattap olacak kimseyi bulamıyorsunuz. olan kontörlerinize oluyor. Ya bu milleti uyutarak para kazanmak...Neyse ağzımı bozmayayım. Lütfen dikkat edin arkadaşlar.

Kısacası kendini Türkiyenin bir numaralı GSM hattı olarak sunan Turkcel'i kocaman bir YUHHHHH...

müşteri hizmetlerini arayarak hattını bütün servis mesajlarına kapattırabilirsin..dediğin gibi sen hiç farketmiyorsun ama bir bakıyorsun ki faturan normalden çok daha fazla geliyor yada kontörlerin çok kısa sürede bitiyor..

müşteri hizmetlerini arayarak hattını bütün servis mesajlarına kapattırabilirsin..dediğin gibi sen hiç farketmiyorsun ama bir bakıyorsun ki faturan normalden çok daha fazla geliyor yada kontörlerin çok kısa sürede bitiyor..

hayır arkadaş farklı bi durumdan bahsediyor... izninizle eski bi çalışan olarak hmn size yardımcı olayım...

artık gsm şirketleri telefon üreticileri ile ortak çalışıyor... bu nedenle telefonlara bir kısayol internet tuşu konuluyor... siz bu tuşa istemsiz olarak dokunduğunuz anda gsm şirketinin müşterilerinden biri olan bi oyun, bilgi servisi vb. internet sayfasına otomatik girip kayıt olmuş sayılıyorsunuz... bu sadece sizin telefonunuzdan yapılabildiği için sadece sizin telefonunuzla iptal edilebilir... yani gsm firması bunu iptal edemez... ancak gelen mesajlardaki bilgileri vererek nereye üye olduğunuzu öğrenirsiniz ve gsm müşteri hizmetlerinden buranın iletişim bilgilerini alıp oraya başvurup(mesajla yada arayarak) üyeliğinizi iptal ettirebilirsiniz...
tabiki bu bedava para kazanma olayı onların karına olduğundan size zorluk çıkaracaklardır... birde bu üyelikler bir seferlik, günlük, haftalık, aylık yada yıllık olarak değişebilir... bu yüzden üyelik bedeli olan miktar sizden üyeliğinizi iptal ettirseniz bile kesilecektir... örnek vererek açıklıyayım...

Bir samsung E250 telefonunz var... bunun orta tuşu yani internet tuşu sizi bu sisteme otomatik olarak üye yapar... bu üyeliği müşteri hizmetlerinden alacağınız iletişim bilgileriyle iptal ettirirsiniz... ancak üyelik bedeli olarak haftalık 70 kontör denmişse ve bu 70 kontör günlük 10 kontör şeklinde kesilecekse bu 70 kontör üyeliğiniz iptal edilmiş olsa bile sizden kesilecektir...
bundan en iyi korunma yolu internet ayarlarınızı tamamen silmektir... aksi takdirde sürekli üye olacaksınız...

uzun ama 1 sefer anlatayım dedim :) belki işinize yarar...

Telefonum eski öyle net met bilmez çok şükür uğraşmıyorum =).

Sadece Turkcell degil bütün gsm operatörleri ile ortak çalışıyorlar.. Sırf bu kontör tuzaklarından Turkcell 2008 yılında çalıştırdıgı bütün işcilerin maaşlarını çıkardıgını duydum.. Vurgunun ne kadar büyük olduğunu varın siz düşünün..

Ben turkcell hattı kırıp atalı 4yıl oldu...
Aynı sebepten...
En kralı vodafone..

Ben turkcell hattı kırıp atalı 4yıl oldu...
Aynı sebepten...
En kralı vodafone..

çok açık ve net söylüorum arkadaşlar en basitinden kendinizi düşünün kim daha fazla para istemezki?..
o bu şu hepsi aynı olay sizde bitiyor bilinçli tüketici olun turkcell kullanıosanız sık sık turkcell ekstralara gidin ve oradaki iletişim danışmanlarından bilgi alın...

ve çok ilginç bir nokta gsm firmaları kendi elemanlarını bile kandırıyor... hemde inanılmaz derecede...

İki gün önce vodafone a geçtim.
Turkcell in "her yerden çekiyor" diye iliğimizi kuruttuğu yeter anasını satim.

turkcell in her yöne 35 ytl hikayesi de fos çıktı..

millete her yöne 35 ytl dediler alan aldı bir ay böyle devam ettiler.. sonra bi baktık fatura yüklü gelemeye başladı.. müşteri hizmetlerini arıyorsunuz durum böyle böyle diye, adam diyorki "o tarife değişti artık her öperatörle 500 dk konuşma hakkınızı var" turkcelle 500, avea ve telsimle 500, sabit hatlarla 500 dk süreyi aşarsanız 30sn iki kontör üzerinden değerlendiriliyormuş..

adama cevap veriyorsunuz ama kampanyaya girdiğimde böyle bir uygulama yoktu ayrım yapılmaksızın her yöne 500dk diye.. adam diyorki orasını ben bilemem.. peki diyorsunuz neden bizi bilgilendirmediniz mesajla falan, hani her türlü halta mesaj gönderiyorsunuz ya.. adam diyorki biz web sitesine koyduk ordan takip edebilirsiniz :) ..

peki kardeşim ben bu tarifeden nasıl çıkabilirim? diyorsunuz.. adam diyorki; sözleşme gereği şu an çıkmazsınız ancak bu ayki faturanızı ödedikten sonra tarife değiştirirsiniz..

allah yukarıda şahit son ödediğimiz fatura 200 ytl ondan önceki 95 ytl, bir önceki ise 47 ytl.. şimdi teli kapattık hiç kimse ile görüşmüyoruz elimizi verdik kolumuzu kurtaramadık..

tarife değiştirmek için yapılması gereken 35 ytl extra vermek..

bu tür sahtekarlıklar için hakem heyetlerine müracaat edin. sizden kesilen kontör veya ücretleri geri alırsınız. abonelik gerektiren sistemlere üyelik başvurusu yaptığınızın şirket tarafından ispatlanması gerekir. bilginiz dışında sizi kimse bir yere abone yapamaz ve bu durumdan dolayı uğradığınız zararı da telafi etmek mecburiyetindeler. hakem heyetlerinden kesinlikle sonuç alırsınız....

Türkcell Oldu Olası Kazıkçı Ne Kadar Girdiğinin Farkında Bile Olmuyosn :):)

tamam da bunun türkcell'in büyüklüğü ile ne ilgisi var ki?
herkes dikkatlı olsun yeter.

aynı benzeri sorunu bende yaşadım evde küçük kızım cep.teli eline geçirmiş nereye bastıysaa bir siteye üye olunmuş ve kontürler gitmeye başladığındaa anladık olayıı.
defelarca kez müşteri hizmetlerini ararmama rağmen olay bir türlü cözülmedii
bende hatta bulunan bütün kontürleri tükkettim ve hattı bir daha kullanmadım
sonrası ne olur bilmiyorum artık üç beş yıl sonra karşıma bir davayla gelmezlerse hiç şaşırmayacağım.

iyi paylaşımlar

gözüküyor gözükmesinede hiç bir işlem yapmıyorlarkii..?

yapamıyorlar yada yapmak istemiyorlar.?

okan bayülgen seslendiyor diye almıyordum almam da =) nefret ediyorum o adamın sesinden konu ile alakasız ama söyleyim dedim, bi de %100 Türk sermayesi olacakmıs Türkcell, olsa nolur önce kendi vatandasına geciyor =) make the most of now " vodafone " =)

Geri