ttnet mi? smile mı? lütfen yazın arkadaşlar.

hangi adsl sağlayıcısını tercih edersiniz?

• Kullanılan toplam oy
    148

fibonaccii

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ben ttnet'i iptal ettirip smile adsl almayı düşünüyorum. lütfen bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar mesaj yazsın. tecrübelerinize göre karar vereceğim.

sorunum şuydu benim.

ttnet 1mbps limitli tarifeyi sorunsuz kullanıyordum. ama faturalarım 60 ytl'nin altına düşmüyordu. bu nedenle ben de 29 ytl daha fazla vermeyi göze alarak 4mbps limitsiz tarifeye geçiş yaptım. çok basit bir işlem. telefon açıyorsun, gizli bilgilerini soruyorlar ve hemen tarifeni değiştiriyorlar.
daha sonra aynı gün bağlantı kopma problemleri yaşadım ve yine aynı numarayı aradım. beni bir başka yere yönlendirdi. (arıza kısmı sanırım) onlarla görüştüm ve incelemelerden sonra altyapı sorunu olduğu bu nedenle geçici olarak hızımı 2mbps'ye düşürdüklerini 10 gün içerisinde sorun çözüleceğini ve tarifemi düşürmeme gerek olmadığını söylediler. ben de bekledim. yaklaşık 3 aydır görüşmeler devam ediyor ama hala ödediğim tarifedeki hızı veremiyorlar. en son konuşmamızda da müdürlüğe gidip dilekçe vermemi söylediler. tarife değiştirmeyi bir telefonla yapan hayvanlar (çünkü bunun karşılığında daha fazla fatura yollayacaklar), sorunumun hallolması için dilekçe vermemi istiyorlar. Adsl hattı kardeşimin adına ve kendisi Singapur'da çalışıyor. en az 8 ay daha gelmez. dilekçeyi vermek için vekalet vb. birşeyler gerekecek herhalde. Ama ben bu hayvanoğlu hayvanların hayvanlığından bıktım. kusura bakmayın bu tür kelimeler tarzım değil ama sinirime hakim olamıyorum artık.
ne diyorsunuz arkadaşlar, Smile ADSL'ye geçersem bu hayvanlıklarla karşılaşırmıyım? altyapıdaki sorunu halledip maksimum hıza çıkarırlar mı? yoksa onlar da 3 ay sonra bana GİT DİLEKÇE VER mi diyecekler?
Bu konuda benzer deneyimleri olan arkadaşların yazmasını özellikle rica ediyorum.

tabii ki SmiLeadSL...
TeLekoma Kafam Girsin...

Adsl 2 (100Mb / sn ) ;)

bu konuyla ilgili olarak yazabileceğim heryere yazılarımı yazdım. Bir tek Smile ADSL'den şimdiye kadar cevap geldi. akşam o gelen yazıyı aynen buraya koyacam. özeti şu. biz teleom'un altyapısını kullanıyoruz. onların yapamadığını biz de yapamayız diyorlar. birkaç da süslü laf. bu arada ttnet'in web sayfasından iki gündür şikayet yazmaya çalışıyorum. sitedeki problemden dolayı bir türlü bu yazıyı gönderemedim. bu ttnet'in kendine hayrı yok. sitesi doğru düzgün çalışmıyor maalesef. neyse yorumlara devam. bu konunun peşini şimdilik bırakmaya niyetim yok. fofer haklısın. benim de kafam girsin.

TTnet tabiki bu vdsl 2 felan ne oldu hala ses yok

dün aradım tekrar ttnet'i. son durum nedir diye sordum. meğer bana daha evvel, altyapı sorunumun hallolmadığını, tarifemi 2mbps'e düşürmem gerektiğini söylemişler ben anlamamışım. şimdi ölürmüsün öldürürmüsün? 3 ay boyunca faturam 89ytl geldi. muhtemelen bir dahaki faturam da aynı tutarda gelecektir. ama ben bu süre zarfında 2mbps hız kullandım. eğer ben paralarını eksik ödesem sanırım 20 tane avukatla beni mahkemeye verirlerdi. çünkü bunların anlaşmalı avukatlık büroları var. ama onlar benden haksız para alınca herhalde ben 1-2 yıl uğraşırım bu parayı geri almak için. alıp alamayacağım da şüpheli. bu süre zarfında yapacağım masraf da cabası. yaw bunlar krallık kurmuş memlekette. ah şu memlekette gerçek bir rekabet ortamı ne zaman kurulacak da müşteri memnuniyeti için bunlar kendini yırtacak. biz değil onlar bizim peşimizden koşacak. parayı veren biziz. kral onlar.

siz neyi tarrtısıosnz

TTnet = Smile
Smile = TTnet

ikisininde alt yapısı aynı Smile adsl yanlızca ttnet e kılı olanlar ıcın rekabet yaratmak amacıyla cıkartılmıstır smıle daha ıyı dıe smıleye gecen bazı uyanık arkadaslardan az para kaznmadılar bakarsanız adsl kota lımıtı sorgulamasına smılede ttcomun sıteısnı kullanıyor...

biraz uzun oldu ama oldu :)

internet hızlarının dusuk olması parazıtetn kaynaklanıor
ayrıca turkıyenın kendıne aıt 2 serwerı war bırı eskısehır dıerı ıstanbulda yarısıda dısardan kıralık zaten bu kendı tesıslerı sadece calıstıkları darıeyı kaldırıo heralde :D :D

6lxyhvq.jpg

ve smile'la olan yazışmamız aynen şu şekilde. sadece ismimi sildim.

Re: abone olayım mı?
Kimden: Smile ADSL ([email protected])
Kişi ekle
Gönderme tarihi:26 Şubat 2008 Salı 09:37:55
Kime: ******************************

Sayın **********,

25.02.2008 13:34:05 tarihinde tarafımıza göndermiş olduğunuz

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba değerli smile yetkilileri.

ben birkaç yıldır ttnet adsl abonesiyim. geçtiğimiz yıl aralık ayına kadar 1mbps limitli tarifedeydim. fakat faturalarım sürekli limit aşımı nedeniyle, 60 ytl ve üzeri geliyordu.
ben de nasılsa bu parayı ödüyorum diye 4mbps limitsiz tarifeye geçtim. telefon açtım ve tarifemi hemen yükselttiler. ama aynı gün bağlantı kopmaları olmaya başladı.
tekrar ttnet'i aradım, arızaya yönlendirdiler. arıza birimindeki arkadaş, altyapı sorunu olduğunu, 10 gün içerisinde çözüleceğini, geçici olarak hızımı 2mbps'e düşürdüklerini, tarifemi değiştirmeme gerek olmadığını ve 10 gün içerisinde tekrar tarifemdeki hıza çıkaracaklarını söylediler. 3 ayı geçti ama hala hızım yükselmedi. telefon görüşmelerinden de bir netice alamadım.

sonuç olarak size iki sorum var.

1) Smile ADSL'ye abone olursam, 4mbps hızla sorunsuz bağlantım sağlanabilecek mi?
2) Ttnet aboneliğimi iptal ettirip Smile ADSL'ye geçerken herhangi bir kurulum, aktivasyon, nakir vb bir ücret ödeyecek miyim?

Umarım yanıtınız çok gecikmez. Saygılarımla,

Elktrik Müh.

--------------------------------------------------------------------------------

mesajınızın cevabı aşağıda yer almaktadır.

Göndermiş olduğunuz maile istinaden; tüm Smile adsl aboneliklerinde adsl hizmeti Türk Telekom onaylı sabit telefon altyapısı üzerinden sağlanmaktadır.

Adsl hattınıza santral kaynaklı sağlıklı hizmet verilmemesi ya da santralin talep etmiş olduğunuz tarife seçeneklerini desteklememesi halinde Smile adsl tarafından farklı bir uygulama gerçekleştirilememekte olup, Türk Telekom alt yapı hizmeti kullanılmaktadır.

Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz.

Smile Adsl ile ilgili her türlü görüş, öneri ve isteklerinizi 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 0212 444 33 75 numaralı smile adsl gülümseten hat'tı arayarak ya da [email protected] adresine e-posta göndererek bildirebilirsiniz.

Smile Adsl'i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Smile Adsl Gülümseten Hat

bildiğim kadarıyla smilenin özel bir hattı yok oda tt netle anlaşmalı tt net üzerinden smile satıyorlar 1. elden yani tt netden almak varken smile saçma bence.

Arkadaşım smile almıştı hiç memnun değildi.

fark yok ikiside aynı terakiye

bildiğim kadarıyla smilenin özel bir hattı yok oda tt netle anlaşmalı tt net üzerinden smile satıyorlar 1. elden yani tt netden almak varken smile saçma bence.

Arkadaşım smile almıştı hiç memnun değildi.

arkadaşlar, ikisinin de telekom altyapısını kullandığı malum. soru şu. hangisi daha iyi hizmet veriyor. sorun olduğunda hangisi benimle daha fazla ilgilenecek. doğru düzgün bir cevap verecek.

Geri