TSK İsraiL ihLaLini nie qöRmedi?

Rien

Banned
Reaction score
0
Diler bu kızlar susmamı, iyi kötü bi markayım
Yunanistan'ın 284 sınır ihlalini tsk.mil.tr'den duyuran Genelkurmay, İsrail uçaklarının açık sınır ihlalini görmezden geldi. İsrail neden TSK'nın internet sitesine girmedi?

63360.jpg

İsrail'in sınırdaki ihlalleriyle ilgili Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın aklına takılan sorular....

Genelkurmay neden sessiz?

İsrail, Suriye’yi taciz ediyor. Bir de bakıyoruz sınırlarımızda İsrail F-151 istihbarat uçaklarına ait yakıt tankları var. Açık bir sınır ihlali. Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ‘kabul edilemez’ diyerek sınır ihlaline karşı ilk sert tepkisini ortaya koydu.

Gözler Genelkurmay’da. Ses yok. Denebilir ki, siyasiler dururken Genelkurmay’ın bu konuda açıklama yapması doğru olur mu? Bence olmaz. Sorumluluk siyasilere aittir. Ne var ki, www.tsk.mil.tr bu tür açıklamalarla dolu.

Bu yıl içinde tam 284 hava sınır ihlali olmuş. Bu yıl ki ilk ihlal, 8 Ocak’ta ve Midilli Adası Güneybatısı’nda yaşanmış. Son ihlal ise 6 Eylül’de Sakız Adası güneyinde olmuş. Ve tüm ihlaller Yunanistan’a ait.

Karasu ihlali de var. 4 Ocak -9 Ağustos arasında tam 30 karasu ihlaliyle karşılaşmışız. Yine fail, Yunanistan.

Tüm bu bilgileri Genelkurmay’ın internet sitesinden öğreniyoruz. İsrail neden siteye girmedi, doğrusu merak ediyorum.

kesinlikle bir nedeni vardır,herşeyi harfiyen söylemeleri gibi bi zorunlulukları yok diye biliyorum,

illa ki vardır bir sebebi, bir bildikleri.. bu arada haber için sağolasın..

vardır bir bildikleriiii

Teslimiyetçi kafalar hep öyle derler vardır bi bildikleri.

bir bildikleri vardır belki bi raporu bekliyolar

İsrail uçakları bizim havasına girdiğinde silahlı kuvvetlerin haberi olur.Ancak Türkiye'nin başbakanı Amerika'nın büyük ortadoğu projesinin eş başkanıdır.Bu kapsamda imzalanmış anlaşmalar bulunmaktadır.Bu anlaşmalara dayanarak önceden haber vermek suretiyle bizim hava sahamızı kullanabiliyorlar.Asker de masa başında siyasilerin yaptıkları anlaşmalar yüzünden hiç bişi yapamıyor.Kalkıp bişi dese TSK sözde tarafsız basınımızca başka sebeblerden anti demokratik gösteriliyor.
Olayın özü budur.

İsrail ile yapılan tüm Askeri ikili antlaşmalar 28 şabat sürecinde yapılmıştır arkadaşlar...

Salla bakalım!

ASLAN9999' Alıntı:
İsrail ile yapılan tüm Askeri ikili antlaşmalar 28 şabat sürecinde yapılmıştır arkadaşlar...
At kafadan belki tutturursun.Hükümet şakşakçıları...

ASLAN9999' Alıntı:
Teslimiyetçi kafalar hep öyle derler vardır bi bildikleri.

zeka yoksunu mahlukat, orada o kadar radar var ken ve hava üssü varken haberi olmaması mümkünmü? sınıra girmeden 3 4 dakika önce radarla haber alınır , ve herhangi bir ihtimale karsı karsı eskortlar kaldırılır.. yakıt deposuda daha rahat manevra(yani kaçarken) yapılacagı için bırakılır,sence neden kaçtıklarını zannediyorsun?öyle durduk yere o kadar pahalı ekipmanı atarlarmı sanıyosun?

alpgg' Alıntı:
zeka yoksunu mahlukat, orada o kadar radar var ken ve hava üssü varken haberi olmaması mümkünmü? sınıra girmeden 3 4 dakika önce radarla haber alınır , ve herhangi bir ihtimale karsı karsı eskortlar kaldırılır.. yakıt deposuda daha rahat manevra(yani kaçarken) yapılacagı için bırakılır,sence neden kaçtıklarını zannediyorsun?öyle durduk yere o kadar pahalı ekipmanı atarlarmı sanıyosun?
ULAN GERİZEKALI İLK ÖNCE ADAM OL OKUMAYI YAZMAYI ÖĞREN SONRA ZIRVALA bELHÜM ADAL...

türkçe konuş , herkes senin gibi araplara düşkün değil, bir harf yanlısını senin gibi zeka yoksunlarına deişirim ,..

İyi sen git o zaman GAVURLARI yalamaya devam et.

İyi sen git o zaman GAVURLARI yalamaya devam et.

siz boyle yaptikca bizim dusmana ihtiyacimiz yokki? baksana iki turk kendi arasinda kawga etmeden konusamiyor!

olaya basindan bakarsak, israil ucaklari suriyeyi bombaliyor, suriye de buna ucak sawar atesi ile karsilik weriyor, sadece bununla yetindiklerini sanmiyorum, %99 sawas ucagida kaldirmislardir

israil ucaklari tekrar suriye uzerinden israile donemicekleri icin turkiyeye yoneldi, tum sinirlarimiz radarla izlendigi icin, daha ucaklar yaklasirken hawa kuwwetleri olaydan haberdar oldu we bizim ucaklarimizda sinira dogru hawalandi, buyuk olasilikla bu sirada gerek israil ucaklari gerekse israil yetkili organlari, gerekli yerlerle irtibata gecti, israil ucaklari bizim ucaklarin eskortlugunda, incirlik yada diyarbakir hawa ustune indirildi,

neden boyle dusunuyorum? birincisi israil ucaklari yedek yakit depolarini attiklarina gore geri donmeleri icin yeterli yakitlari olmayacakti, cunku ne suriye nede iran uzerinden geri donebilirler, tek sanslari turkiye uzerinden akdenize yonelip akdeniz uzerinden geri donmek ama bunu yapamazlar, bu ucaklar turkiyeye girdigine gore we cikmadiklarina gore?

neden aciklama yapilmadi? ne demelerini bekliyordunuz, ewet israil ucaklari sizi bombaladi sonrada turkiyeye kacti, bizde onlari sakliyoruz mu?

tabiki sonuna kadar inkar politikasi, bizim haberimiz yok

Gece yarısı şehrin üzerinden 5 yada 6 jet okadar alçaktan geçtiki millet yataklardan fırladı gözümle gördüm jetleri nasıl inkar ediyorlar anlamadım :S

(Hatayda oturuyorum)

Geri