TRT Bir Millet Yaratıyor!

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
TRT Bir Millet Yaratıyor!

4 yıl önceydi.
Flash TV’deki televizyon programımın konuklarından ikisi Sırrı Sakık ile Kamer Genç’ti.
Programda Türkiye’deki Kürtlerin homojen olup olmadığını tartışıyorduk.
Sırrı Sakık ısrarla homojen, yani farkları yok deyince Kamer Genç patladı:
- “Neresi homojen kardeşim, dilleri ayrı. Ben Tunceli Kürtçesini konuşuyorum sen Kurmançi dilini. Ben sizin konuştuklarınızdan bir kelime anlamıyorum, siz de bizimkini, yani Dersim lisanını anlamıyorsunuz. Farkımız yok diye milleti kandırmayın.”
Kamer Genç devam etti:
- “Zazaca var, Sorani Kürtçesi var. Hiçbiri birbirini anlamıyor. Dolayısıyla Kürtler ve Kürtçe için bir ve birlik demek doğru ve bilimsel değil.”
Hiç unutmam o program sonrasında Kürtleri bölüyorsun diye politize Kürtlerden yoğun tepki ve eleştiriler almıştım.
Evet Kamer Genç’in ifade ettiği Türkiye’deki Kürt tablosu budur.
Ve heyhattır ki Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu bu dağınıklığı birleştirmeye ve bütünleştirmeye soyunmuş, yani onu misyon edinmiştir.

Yanlış okumadınız bu ülke halkının vergileriyle yayın yapan TRT şimdilerde yeni bir millet yaratmak için kollarını sıvamış haldedir.

TRT’nin Kürtçe yayın olayı gerçekte Kürtleri millet yapma projesidir.
Projenin nihai amacı da Bağımsız Kürdistan’dır.
TRT bu hedefin kültürel çatısını çatıyor.
Evet Kürt kökenli Bedrettin Dalan’ın ifade ettiği gibi 600 kelimelik ve çoban bile eğitilemeyecek olan Kürtçe TRT tarafından tescil görüyor.
Abartıyor muyum?
Sorarım size, Türkiye kendi vatandaşlarına dahi Türkçe yayını bile tam olarak iletemezken Kürtçeyi ve Kürtleri birleştirecek böyle bir adımı niçin atmıştır?
Kurmançi niye tek lehçe olarak benimsenmiştir de diğer lehçeler görmezden gelinmiştir.
Öyle ya demokratik haksa bu ayrımcılık niçin?
Kürtçe kanal pekâlâ ayrı ayrı saatlerde bütün lehçelerle yayın yapılabilirdi.
Yapılmadı, çünkü gizli amaç Kürtçeyi konsolide etmek, yani Kurmançiyi ortak dil yapmak ve bir millet yaratmak!
Böyle bir iş için TRT gibi bir kurumun kullanılması bühtandır.
TRT, 2003 Diyarbakır Kürt Konferansı’nda alınan Kürtçeyi ve Kürtleri bütünleştirme projesini uyguluyor adeta!
Bir başka boyut devlet böyle bir şeyi niçin yapar?
Dünyada hangi devlet 24 saat aralıksız resmi dilinin dışında yayın yapıyor?
Konu demokratikleşmeyse serbest bırakın isteyen istediğini yapar ve RTÜK de bunu kontrol eder!
Devlet eliyle 24 saat etnik yayın yapma adımı Belçika’daki Valonlar ve Flamanlar misali ülkeyi iki temel ırkın federasyonuna dönüştürme arzusu iddialarına haklılık kazandırmaz mı?
Hem hani bu ülkede 20 küsur etnik unsur vardı!
Söz konusu olan demokrasi ise onların hakları ne oluyor?
Yarın onlar da talep ederse 20 küsur dilde 24 saat yayın izni mi verilecek?
Böyle bir şey yapılırsa bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türklerden söz edilebilir mi?
Diyecekler ki diğerlerine böyle bir ayrıcalık olmayacak!
O zaman tersinden şu soruyu soralım:
Onlar silahlı kalkışma yapmadı diye mi vermiyorsunuz?
Sadakatin mükafatı bu mudur?
Hayır söylemek istediğimiz her etnik yapıya benzer imtiyazlar verilsin değildir, işaret etmek istediğimiz Kürtlere verilen imtiyazın yanlışlığıdır.
Lafı uzatmadan hükmümüzü verelim:
TRT adım adım Sevr hükümlerini hayata geçiriyor.

Sabahattin Önkibar

oy toplama amaçlı projede başarılı olacak tayyip ve çetesi... yazı süper... ama tek dikkatimi çeken ve herkese kapak olacak kürt tv'yi destekleyenler için söz burada...

trt'nin oy toplamak amaçlı olduğu burada zaten...

Sırrı Sakık ısrarla homojen, yani farkları yok deyince Kamer Genç patladı:
- “Neresi homojen kardeşim, dilleri ayrı. Ben Tunceli Kürtçesini konuşuyorum sen Kurmançi dilini. Ben sizin konuştuklarınızdan bir kelime anlamıyorum, siz de bizimkini, yani Dersim lisanını anlamıyorsunuz. Farkımız yok diye milleti kandırmayın.”
Kamer Genç devam etti:
- “Zazaca var, Sorani Kürtçesi var. Hiçbiri birbirini anlamıyor. Dolayısıyla Kürtler ve Kürtçe için bir ve birlik demek doğru ve bilimsel değil.”

SAYGILARIMLA..

Türkiye, çokuluslu federasyonda mı karar kıldı?

Türkiye, çokuluslu federasyonda mı karar kıldı?

Türkiye’den başka hiçbir ülkede, devlet televizyonları, bir etnik dilde 24 saat yayın yapmıyor! Türkiye, onlardan daha demokratik bir ülke mi oldu, yoksa, Abdullah Öcalan’ın “demokratik cumhuriyet” tezi benimsendi de federasyon veya konfederasyonda karar mı kılındı?

Bazıları, bizim etnik dillere yasak getirilmesini savunduğumuzu zannediyor. Hiç böyle bir düşüncemiz olmadı. Yıllardan beri söylediğimiz şudur ki devlet, ortak kültürü geliştirmekle görevlidir, devletin etnik dilleri ve kültürleri geliştirmek gibi bir mecburiyeti yoktur. Ancak devlet herkesin kendi kültürünü yaşamasında, geliştirmesinde de bir sakınca görmemelidir. Mesele bundan ibarettir.

Nitekim, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal CNN Türk’de Fikret Bila ve Murat Yetkin’in sorularını cevaplandırırken, etnik talepler doğrultusunda 70 milyonun parasının harcanamayacağını ifade etti:
“Türkiye’de bir RTÜK düzeni vardır. O, RTÜK düzeni içerisinde nasıl özel televizyonlar varsa, Kürtçe yayın yapmayı uygun gören bir televizyon çıkar yayını yapar. Buna kimse hiçbir şey diyemez. Ama devletin parasının, devletin kaynaklarının, 70 milyonun parasının sadece bir kesim vatandaşlarımızın etnik talepleri doğrultusunda harcanması doğru değildir. Yani bizim anlayışımıza göre devlet etnik kör olmalıdır. Karşısındakinin etnik kimliğini görmemelidir. Dini inancını, mezhebini görmemelidir. Buna yönelik kaynak ayrılması para harcanması yanlıştır. Bu giderek, devleti her türlü etnik kimliğin talebine karşı güç bir duruma sokar. ‘Çerkezce yayın yap, Arapça yayın yap, Gürcüce yayın yap’ diyenler olursa ne olacak?
Devletin görevi, etnik kimlikleri teşvik etmek değildir. Etnik kimliklerin devlet düzeyine çekilmesi çok tehlikeli sonuçları doğurur. Temel hak ve özgürlükler çerçevesinde her kesim örgütlenerek istediği gibi yayın yapabilir. Devlet para harcayamaz bu işe. Benim anlayışıma göre böyle. Yanlış bir istikamete gidiliyor. Bir süre sonra bunun çok ciddi sonuçları olacak. Devlet başka kesimlere karşı da benzer davranışlar yapmak zorunda olacak. Bu bir kamu hizmeti ise o kamu hizmetini neden burada tutacaksın. Bunun içi personel yetiştireceksin. Belli bir dilin, eğitimini kültürünü devlet sorumluluğu olarak üstleneceksin. Bunlar çok büyük kararlar. Bunlar ya ne yaptıklarını biliyorlar. O zaman çok tehlikeli bir iş yapıyorlar. Ya da ne yaptıklarını bilmiyorlar.”

Bizim de başından itibaren söylediğimiz budur. Ancak, AB ülkelerinde böyle bir uygulama olmadığı halde, AB’ye uyum yasalarında başta Kürtçe olmak üzere bütün etnik dillerde televizyon yayını yapmak şartı getirilmişti.
Aslında Sevr Anlaşması, Kürt bölgelerine Kürt kökenli memurların atanmasını ve eğitim, hukuk ve sağlanan tüm hizmetlerin dilinin Kürtçe olmasını şart koşuyordu.
TRT’nin yaptığı, Sevr kaynaklı AB ve PKK taleplerini yerine getirmektir. Madem bu talepler yerine getirilecekti, devlet 1984’ten beri PKK ile niçin mücadele etti. Bunca şehit vermeye ne gerek vardı?
2003 yılı Kasım ayında Diyarbakır’da yapılan Kürt konferansında, farklı Kürtçe’lerin birleştirilmesi ve tek dil haline getirilmesi kararlaştırılmıştı. İşte şimdi TRT eliyle yapılan budur!
RTÜK Başkanı ise hiçbir talep olmadığı halde TRT’de başlayan Kürtçe yayına Gürcüce’yi ekleme çabası içindeydi.
Şu anda yapılan iş, Kürtçe’nin resmi dil olarak kabul edilmesi, bir millet içinden ikinci bir millet çıkarılmasıdır. Bu durum Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin ihlâlidir. Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesini isteyenler, devleti Türk devleti olmaktan çıkarmak ve çok milletli federatif bir yapıya sürüklemek niyetindedir.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu yıl Anayasa değişmeli” derken, acaba neyi kastediyor açıklamak zorundadır.

Arslan BULUT

keşke her dile ait bir kanal cıksa.
ayrı kültürler bizim zenginliğimizdir bi eksikliğimiz degildir.
Arkadaşlar bende bir Türküm bencil olmayalım

B.O.P :) eş başkanı Tabii Kürtçe Yayın yapacak Hatta Tv cıkıp Kürt böreği bile açacak.Yapmasında görelim eski günlerine Maphushaneye gürümüyor mu...!

konu mükemmel sabahattin önkibar kalitesinde olduğu için .

söylencek bisey yok . kendi vergilerimizde yanımızdaki insanların farklılaşmaı için mücadele ediyoruz .

yazıklar olsun akp yazıklar olsun tayyippp

Enazından devlet kanalı vasıtasıyla yapılmasaydı...
Amaç farklı benim şahsi kanatim odurki bu iş Kürt
vatandaşlarımızla alakası yok.Emperyalistlerin
kurmaya çalıştığı sümürü düzeninin bir parçası
bir adımıdır.Belki de ikinci bilemem ama maden
yasası,yerel yönetimler yetki vs.gibi şeylere bakmak
lazım ..

Devletin Uluslar arası adı:

Turkish Republic yani TÜRKÇEDE;
TÜRKİYE CUMHURİYETİ.

Türkçeyi bilmeyenin ne bok işi var memlekette de eve dil servisi yapıyorsunuz bizim paramızla.Oy uğruna besledikleriniz gün gelip kıçınızdan vuracak ey akp hükümeti.Ondan sonrada Türkiyeliyim diyemeyeceksin,Türk olmadığını bildiğimiz için.

Soru Türkiye Cumhuriyetinde Türk mü yaşar.Yoksa Türk halkı mı.ABD ye giden 6 ay sonra ben abd liyim diyorsa bizde Devlet adamlarında ve halkta sorun var.Kürtçe öğrenecek te ne Doktara derdini anlatamaz,Öğretmeni anlamaz İmamı anlamz eee atalarından ve Batıldan gidecek.Acaba Bu yapılan B.O.p eşbaşaknı talip bey Kültürlü kürt toplumu mu yaratmayı amaçlıyor.yarın federasyon olursa en azından kendi dilinde doktor ve ögretmeni olur geçinir giderler...evet bu devlet olmanın alt yapısı bizim vergilerle bu işler yapılıyor....

boşnaklar,arnavutlar,çerkezler ve daha sayamadığım Türkiye de yaşayan bilimum milletin kürtlerden neyi eksik kardeşim.yarın onlarda isteyecek anadilde yayın.
uyanın ya amerikanın ve israilin eliyle oynanan Türkiye yi bölme oyununun yeni sahnesi oynanıyor..

Devletin Uluslar arası adı:

Turkish Republic yani TÜRKÇEDE;
TÜRKİYE CUMHURİYETİ.

Türkçeyi bilmeyenin ne bok işi var memlekette de eve dil servisi yapıyorsunuz bizim paramızla.Oy uğruna besledikleriniz gün gelip kıçınızdan vuracak ey akp hükümeti.Ondan sonrada Türkiyeliyim diyemeyeceksin,Türk olmadığını bildiğimiz için.

bi trt 6 açıldı die yaptığınız yorumlara bak... hee tabi tabi trt 6 açılınca mecbur olarak uluslar arası dilimiz değişmek zorunda kalıcaz nerden bildin(!) bayağı zeki bi arkadaşımızsın :durdurun

bi trt 6 açıldı die yaptığınız yorumlara bak... hee tabi tabi trt 6 açılınca mecbur olarak uluslar arası dilimiz değişmek zorunda kalıcaz nerden bildin(!) bayağı zeki bi arkadaşımızsın :durdurun

ileride yasayacagımız problemleri gormek ya da gormemek kişinin ileri gorusluguyle alakalıdır.

gormemekte ya da gormek istememekte ozgursun.

Benim zeki olduğumu keşfetmek sadece senin zekiliğinden kaynaklanmakta herhalde.Tarihte ingilizin,fransızın,yunanın,italyanın yazdığı senaryoları sadece figüranları değiştirerek oynadıkları oyunun bir parçası olduğunuzu anlayamamışsınız ne yazık ki.Kardeşlik kasideleri söyleyip,tarihten dem vurduğunuz vakit tarihin size anlatılan gece masallarından ibaret olmadığını okumamışsınız.
Bu bir topluma bile bile kimlik,yurt ve vatan verilmesinin temelinin atıldığı ortamdır.Bu gün oy uğruna diyenleri biraz devre dışı bırakacağım.Çünki amaç oy değil gerçekten vatan ve milletin yavaş yavaş parçalanmaya çalışılmasıdır.Madem ki bu hükümet o kadar sosyal,o kadar demokratik dide,gariban halkın konuşmasına neden dayanamıyordu da hemen milletin anasını karıştırıyordu.
Bırakın sözde espri anlayışı ile sağa -sola sataşmayı.Önce kendiniz olun,taraf olun.Ve bilelim hangi taraftan olduğunuzu.
Türkiye Cumhuriyeti Misak-ı Milli sınırlarını tanıyan özünde ve sözünde bu vatana bağlı birer fertmisiniz,yoksa....
amacın özgür dil uğruna savaş veriyoruz deyip kimlik bunalımında olan ne olduğunu bile bilmeyenlerdenmisiniz.........

alıntılar yeniçağ gazetesinden!!!!!!!!!!!!

Geri