Toshiba Satellite a300-15b için notebook soğutucusu

nev2006

New member
Reaction score
0
Arkadaslar merhabalar.Aranıza bu konu vesilesiyle katıldım bir sorunum var yardım edebilecek olursa sevinirim :)

Toshiba Satellite a300-15b serisinden laptop'umu 3. senemde kullanıyorum.2. senesinin sonunda servise götürüp sogutucu macun degistirtip pc'yi temizlettim ancak her an bunu yapma imkanım yok. Parcalarımın daha uzun ömürlü olması ve daha soğuk bir calısma sekli icin bir notebook sogutucu almayı düşünüyorum.Kararsız kaldım.Zalman ürünleri öneriliyor ancak onlarda 100 lira üstü.Eğer gercekten faydası olacaksa alabilirim ama birseye yaramama ihtimali de var.Tavsiyelerinizi bekliyorum en kısa zamanda.Şimdiden teşekkürler

Öncelikle nerede kullanacağınız konusunda biraz düşünün. Evde masa üzerinde kullanacaksanız ayrı güç üniteli ürünleri tercih edin. Laptop çantanızda taşıyacağınız gücünü usb'den alan bir soğutucu istiyorsanız onu alın. Öncelik vermeniz gereken diğer konular fan sessizliği, sayısı ve, dönüş hızları... Mümkün olduğunca sessiz çalışan 2 küçük fanlı ya da tek büyük fanlı ürünleri tercih edin. Zalman gibi ürünler kullanılan malzeme ile doğru orantılı olarak pahalı. Fakat herhangi bir alışveriş merkezinden alınan 19 liralık soğutucular bile işinizi görebilir.

NOT: Hepsinin görevi aynı 100 liralıkta -20 liralıkta. Sadece malzeme-marka farkı var. Yani Zalman almazsınızda başka bir marka alırsınız fanı zalman kadar sessiz çalışmaz. Ya da zalman aliminyumken aldığınız plastik olur. Çok çok bir şey fark etmez. İyi günler...

Sadece evde kullanıcam kolay tasınabilir olması veya ne bileyim baska bir sey umrumda degil.Arastırmasını yaptım sordum sorusturdum kimi yerde alıcaksan Zalman al ya da hic alma denildi kimisinde yararı yok denildi.Eğer bariz farkı olacaksa paradan kacmam ama ufacık degisiklikler icin kimisi cok yüksek fiyatta. En azından yapıldıgı malzeme alüminyum olsun bir kere plastik asla düsünmüyorum . Onun haricinde fanın cok olması mı tek olup büyük olması mı gerekli?

Benim laptop'umda fan delikleri altta sol üst kısımda, sogutucunun fan deliklerinin buraya temas etmesi daha mi olumlu etkiler?

Ayrıca kimi yerlerde cfm falan da geciyor fanın üfleme gücü bunun da yüksek olması gerek sanırım.

Bir de son olarak fansız sogutucular var.Kimisi sadece alüminyum kimisi ise degisik sistemlere sahip.Ne önerirsiniz link verirseniz daha güzel olur.Tesekkürler simdiden.

Belkin'in urunleride uygun fiyatli ve yuksek performansi. Zalman yerini tutamaz tabiki ama ;)

En sonda vermis oldugum linkteki ürünü siparis ettim.2-3 gün bekledim kimse yorum yapmadı kendi arastırmalarımla karar verdim.Saglık olsun.En azından bu sorunu yasayacak olan arkadaslar olur onlara ön bilgi olsun diye ürün elime gectikten sonra almıs oldugum performans degerlerini buraya giricem.Yinede sagolun.

Geri