Toshiba Laptop Sigortası Atmış Gibi Eneri Gelmiyor

KuRRt

New member
Reaction score
0
Selamlar bende Toshiba A210 - 128 laptop bilgisayar var dün gece aniden tık diye gidiverdi. Sorun çıkmadan önce bilgisayarı kendi şarjı ile kullanıyordum farkıdna olmadan şarjı bitmiş kendi kendine tam kapandı bende hemen enerjiye taktım o sıra kendiliinden açıldı reset atmış gibi oldu yani. Sonra bi 15dk kullandım ve bilgisayar nakavt. Bilgisayarın önünde ışıklar var bilgisayarın fişinin takılı olduğunu gösteren. Fişe takılıysa yanıyor olması gerekir ancak hiçbir ışığı yanmıyor yani hiç enerji.lenmiyor. Sizlerin Yorumlarını bekliyorum ne olmuş olabilir. (sigortası atmış olabilir mi :) varsa :)) )

Evet Sigortası atmış. Çok büyük bir arıza olacağını sanmıyorum ama yinede teknik servisin yolu görünüyor. 1 ytl lik sigorta değişimi için artık sende 50 ytl alırlar gibi geliyor ama yapacak bir şey yok galiba ;)

Götürdüm servise sigortası yok dedi üstüne anakart yanmıştır dedi artık bakalım garantisi var heralde para almazlar. inşallah :)

kardeşim sigorta diye bişey yok o alette. anakartında yandığını zannetmem. ama servis para alabilir çünkü eletronik aletlerin garantisi elektirik olaylarını karşılamaz.

sağolasn inşllh çıkmaz garantiyi niye veriyorlar cnm öyleyse.. :)

valla olay alattığım gibi oldu yani eğer enerjiden dolayı bi sorun çıktıysa garantisi işlemezmi? o fişe televizyonda takılıydı ona bişe olmadı :goz: anakart yanmış galiba garantiye götürdüm servisteki eleman öyle dedi. Karşılarlar yaf :)

Valla anlattığına göre senin bir kusurun yok. O dediklerinin çoğu kullanıcı zaten yapıyor. Bir de bir şey merak ettim Bu laltopların anakartına sigorta olmaz falan deniliyorda o zaman bu laptopları kısa devreye karşı koruyan bir şey yok mu? Bir süre kalite standartı var bunlara uyum sağlaması lazım. Ayrıca sigorta her zaman içinde ince bir tel geçen ve etrafı silisle çevrili bir parça şeklinde düşünülmesin. Bu sigortaların elektronik yapılı olanlarıda var görünümü bir diyot yada direnç şeklinde oluyor. (Elektronik bilgisi olan arkadaşlar bilir.) Bu parça yandığı zaman çıkarılıp yenisi ile değiştirilir olur biter aslında ama bunada anakart arızası derler işte. Laptop ların anakartlarını pek görmüşlüğüm de yoktur aslında ama elektronik bilgim vardır. buna dayanarak konuşuyorum. Seni yanlış yönledirmiş olmayayım ama bilgin olsun yinede.

Yorumların için sağol "muratyumruk" garantiden aradılar anakart gitmiş. Bende elektrik okuyorum bende bir sigorta sisteminin olduğunu düşünüyordum ancak yokmuş. Garanti anakartımı karşıladı. Bilgisayarımı bekliyorum.

Herkese yorumları için teşekkür ederim...

Problemin anakartta ve garanti süresi içerisinde ise kesinlikle ankartını değiştireceklerdir.Bu tür güç olaylarından kaynaklanan sorunlarda eğer voltaj çok güçlü gelip güç entegresini patlatırsa garanti dışı kalıyor

Bu tarz sorunlarda cihazın şlarz aletinide değiştirmen en iyisi bence. Çünkü o cihazın içinde bi sigorta yok senin cihazının sigortası şarz aletinin üstündeki adaptör. Eer o fazla akım verirse yanar anakartın. Sorunda muhtemel olarak ondan oluşmuştur dolayısı ile değiştirmen en iyisi. Bu arada bu sigorta olayınada koptum :) :)

Geri