Toplama Pc ???

draakwolf

New member
Reaction score
0
Öncelikle merhabalar arkadaşlar Kendime baştan aşağıya bir pc topladım ve size de bir danışmak istedim.Bilgisayarın parçalarına gelecek olursak ;

ANAKART : GIGABYTE GA-X48-DQ6 X48 / SOKET 775 ANAKART

bd50659.jpg

DVD YAZICI :a(İKİ ADET) SONY 20X SATA KUTULU DVD YAZICI DRU-190S-BC

bd99365.jpg

EKRAN KARTI : SAPPHİRE ATI HD4870X2 2GB 2x256BIT GDDR5 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI

bd52094-2.jpg

RAM : OCZ REAPER 4 GB 1066 MHz CL5 HEAT-PİPE DDR2 KİT (2x2GB) - OCZ2RPR10664GK

bd72626.jpg

HARDDİSK:(İKİ ADET)SEAGATE 250GB 7200RPM 16MB NCQ SATA2 SABİT DİSK ST3250410AS

bd1112.jpg

İŞLEMCİ : INTEL CORE 2 QUAD Q9550 2.83GHz 12MB CACHE 1333MHZ LGA775

bd95023new.jpg

KASA : THERMALTAKE VH6000SWA ARMOR ATX KASA (GÜMÜŞ - PENCERELİ - ALÜMİNYUM )

bd850112.jpg

PSU : THERMALTAKE TOUGHPOWER 1500 WATT GUMUS PFC-14 CM FANLI PSU W0171

bd850037.jpg

MOUSE : MICROSOFT BLUETOOTH NOTEBOOK MOUSE 5000 (69R-00003)

bs4237n1.jpg

KLAVYE : MICROSOFT WIRELESS LAZER KLAVYE MOUSE SETİ 6000 V2 (69M-00019)

bd47204.jpg

LCD : SAMSUNG SyncMaster T220 22" 2ms (ANALOG + DVI) WIDE SCREEN LCD MONİTÖR

bd50944.jpg

TV KARTI : AVERMEDIA TV BOX W9 TV KARTI

bd850521.jpg

SES KARTI : CREATIVE SB X-FI XTREME GAMER DAHILI 7.1 SES KARTI

bd49815.jpg

KULAKLIK : CREATIVE PS-AURVANA DJ KULAKLIK

bd49827.jpg

WEBCAM : LOGITECH E3500 QUICKCAM WEBCAM (960-000222)

bd850818.jpg

İŞLEMCİ SOĞUTUCU : OCZ VENDETTA 2 120MM FANLI INTEL/AMD İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU – OCZTVEND2

bd99501.jpg

FLASH HAFIZA : KINGSTON USB 2.0 8GB MEMORY

bd72105.jpg

CD KALEMİ: EDNET CD/DVD KALEM 2'Lİ PAKET (64080)

bs1632n1.jpg

CD KUTUSU : PLM CD KUTUSU 200 LÜ (PLM P803020)

bs3255n1.jpg

MOUSEPAD : NOVA KILLER 2 OYUNCU MOUSEPAD KIRMIZI

bs6095n02.jpg

EE TABİ PC TEMİZLİĞİ : ROGGE® DUO CLEAN TFT/LCD TEMİZLİK SETİ-10025

bs5656.jpg

TOPLAM 5000 YTL Peşin 4800 YTL

Klavyeyle olan mouse'a takılmayın onu kullanmayı düşünmüyorum.
Ayrıca hoparlör de pek kullanmadığımdan hoparlör yazmadım ama ses kartı yazdım ileride alırım hoparlörü de.
Yorumları ve Tavsiyeleri bekliyorum.

Neyi danışıcaksın anlamadım bu 1.
2.cisi sadece özelliklerini yazsaydın olmazmıydı böyle bence gövde gösterisi gibi oldu...
3.Makina güzeL ama kuLLanıcak kisiye göre degisir..

Not: Hepsi'de gittigidiyor'dan almıssın gözümden kacmadı :D

arkadaşım visi0n'a katılıyorum sadece özelliklerini yazsaydın yeterdi.pc nin özellikleri iyi
kullanan kişiye göre değişir demiş visi0n çoook haklı:D

katılıyorum ne yüksekse yazmışın danışcağın ne ki

kingston flash belleği pc temizlik setini nie yazdın hadi onları yazdın cd kalemi ne alaka

sana 4 basit tavsiyem var

1-dvd writer'leri sony alma okuma problemi yasayabilirsin, dvd seciyorlar
2-harddisleri raid yapacaksin sanirsam ama ön bellegi 16 mb olanlardandegil 32 mb olanlardan al+ boyle bu sisteme 500gb*2 sata 2 32 mb, al evladiyelik olsun:Dher birinde 10 dolar civarinda fark olacak
3-power abartili geldi fiyati 500 dolar civarinda yanlis hatirlamiyorsam gerek 1000 watt' lik bir power alsan yeter
4-bence ses karti almana gerek yok zaten anakartin uzerindeki yetecektir

benimkiler sadece tavsiye yinede sana kalmis tabi:melek

kolay gelsin

bu bilgisayar kaç para yaaaa:saskin:eek:ha:saskin:saskin

ne bu hareketler !! !! !! :saskin:saskin

Yorumlar için teşekkürler Arkadaşlar:):)Resimleri gösteriş amaçlı koymamıştım ama neyse tavsiyelere gelecek olursam ben şu an kullandığım pc de bile cd nin kalemiyle ilgili neler çektim bir bilseniz ve temizlikle onlar bu alaka oluyo.DVD RW olarak ben de sony seçmem ama hepsiburada da LG yoktu ondan bunu yazdım yoksa LG den başka markaya para vermem yazıcı da.Ses kartı da hoparlör alırsam ses kalitesini alabileyim diye yazdım.Hddiskleri de 250 gb seçtim 500 lükler çok sesli oluyo ve fazla ısınıyo.psu ya hala karar veremedim 1000 lik i alsam 1500 lük mü arada da 200 ytl lik bi fark var riske atmıyım diye 1500 yazdım.Ayrıca yazdıklarım en yüksekleri değil daha 1 hafta önce enlerle bir pc topladım 18000 ytl tuttu.bu topladığım 5000 ytl peşin 4800 ytl.Bu arada pc'yi kullanana göre değişir demişsiniz emin olabilirsiniz yazdığım hiçbirşey kullanmıycapım birşey değil ki ilerde meslek olarak bilgisayar seçecek ve bilgisayar da sabahlayan biri olarak aldığım her parçayı sonuna kadar sömüreceğime emin olabilirsiniz:))

Neyi danışıcaksın anlamadım bu 1.
2.cisi sadece özelliklerini yazsaydın olmazmıydı böyle bence gövde gösterisi gibi oldu...
3.Makina güzeL ama kuLLanıcak kisiye göre degisir..

Not: Hepsi'de gittigidiyor'dan almıssın gözümden kacmadı :D

hepsiburada dan topladım gözünden kaçmış::melek

sana 4 basit tavsiyem var

1-dvd writer'leri sony alma okuma problemi yasayabilirsin, dvd seciyorlar
2-harddisleri raid yapacaksin sanirsam ama ön bellegi 16 mb olanlardandegil 32 mb olanlardan al+ boyle bu sisteme 500gb*2 sata 2 32 mb, al evladiyelik olsun:Dher birinde 10 dolar civarinda fark olacak
3-power abartili geldi fiyati 500 dolar civarinda yanlis hatirlamiyorsam gerek 1000 watt' lik bir power alsan yeter
4-bence ses karti almana gerek yok zaten anakartin uzerindeki yetecektir

benimkiler sadece tavsiye yinede sana kalmis tabi:melek

kolay gelsin

Aynı ses katını kullanan birisi olarak 4. Maddeyi kesinlikle katılmıyorum onboard ses kartı ile X-Fİ GAMER arasında çok çok fazla kalite farkı var. Kesinlikle X-Fi Gamer i tavisye ederim Creative nin en alınabilir X-Fi serisi bence. 1.2.ve 3. maddelerin de kesinlikle arkasındayım :D:D:D:D hatta bence 600 - 650W bile yeter

-nehalem işlemciler bir kaç ay sonra piyasada olacak
sakın quad core alma gibi bir hataya düşmeyesin

-ekran kartı 4870x2 yerine GTX 280 de alabilirsin fiyatları aynı nerdeyse

-işlemci soğutucusuna ihtiyacın yok oc yapmayacaksan

-750 wattlık bir psu her işini görür, eğer elektrikli soba bağlamayacaksan 1500 watt lık güç kaynağı alma

-nero kullanmayı öğren böylece tek dvdrw kullanırsın ve daha hızlı dvd yazarsın
ayrıca samsung ve asus dvdrw combolar oldukça kaliteli onlara da gözat

-ocz vendetta yerine sunbeam core contact al fiyatı yaklaşık 70 YTL

-hdd ile tavsiyeleri arkadaşlar yazmış aynen katılıyorum bu kadar para harcayıpta toplamda 500 gb hdd olması gülünç olur, hddlerin toplamı en kötü 1 tb olsun =))

-fiyatlara daha detaylı bakmak için teknofiyat sitesine bir gözat, çünkü farklı yerlerden alıp daha ucuza getirebilirsin

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3547093' Alıntı:
-nehalem işlemciler bir kaç ay sonra piyasada olacak
sakın quad core alma gibi bir hataya düşmeyesin

-ekran kartı 4870x2 yerine GTX 280 de alabilirsin fiyatları aynı nerdeyse

-işlemci soğutucusuna ihtiyacın yok oc yapmayacaksan

-750 wattlık bir psu her işini görür, eğer elektrikli soba bağlamayacaksan 1500 watt lık güç kaynağı alma

-nero kullanmayı öğren böylece tek dvdrw kullanırsın ve daha hızlı dvd yazarsın
ayrıca samsung ve asus dvdrw combolar oldukça kaliteli onlara da gözat

-ocz vendetta yerine sunbeam core contact al fiyatı yaklaşık 70 YTL

-hdd ile tavsiyeleri arkadaşlar yazmış aynen katılıyorum bu kadar para harcayıpta toplamda 500 gb hdd olması gülünç olur, hddlerin toplamı en kötü 1 tb olsun =))

-fiyatlara daha detaylı bakmak için teknofiyat sitesine bir gözat, çünkü farklı yerlerden alıp daha ucuza getirebilirsin

hd 4870X2 yerine GTX Almak bence çok mantıksız bir şey olurdu.
Nehalem işlemcisininde fiyatı tuzlu olacağı kesin tabi bütçesi olan için ayrı. Diğer maddelere katılıyorum.

yorumlar için teşekkürler hd disk olarak 2 tane 500 lük alcam ama işlemciyi değiştirmeme gerek yok bu iyidir.ayrıca x2 yerine gtx almak mantıkız olur x2 daha iyi gtx280 den ki fiyatları da aynı.Ayrıca güç kaynağını da 850 wt olarak değiştirdim.

hd 4870X2 yerine GTX Almak bence çok mantıksız bir şey olurdu.
Nehalem işlemcisininde fiyatı tuzlu olacağı kesin tabi bütçesi olan için ayrı. Diğer maddelere katılıyorum.

4870x2 nin verdiği oyun desteği ile 280 in arasında çok belirgin bir fark yok malesef
bir de gürültü sorunu var ki 4870x2 nin o tam bir felaket
4870x2 toxic veya benzeri çözümler sunulana kadar gtx 280 diyorum ama gelecekte en üst seviye ekran kartları için kararım şüphesiz ki ATI den yana olacaktır(EA ve saga ile anlaştı ati artık ati nin de oyun desteği olacak)

tabi bu muabbetler parası çok olana =))
yoksa fiyat performans için 4850 ve 4850 Toxic den başkasını önermem hatta
4850 den fazlası israftır şu anda :p

nehalem tuzlu olacaktır tabi ancak arkadaşın verdiği 5000 ytl civarındaki astronomik bütçeye bakılırsa ve de
nehalemlerin fiyatlarının sonsuza kadar yüksek olmayacağı düşünülürse bekleyeceği her ay ona performans oalrak geri dönecektir :D

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3553585' Alıntı:

4870x2 nin verdiği oyun desteği ile 280 in arasında çok belirgin bir fark yok malesef
bir de gürültü sorunu var ki 4870x2 nin o tam bir felaket
4870x2 toxic veya benzeri çözümler sunulana kadar gtx 280 diyorum ama gelecekte en üst seviye ekran kartları için kararım şüphesiz ki ATI den yana olacaktır(EA ve saga ile anlaştı ati artık ati nin de oyun desteği olacak)

tabi bu muabbetler parası çok olana =))
yoksa fiyat performans için 4850 ve 4850 Toxic den başkasını önermem hatta
4850 den fazlası israftır şu anda :p

nehalem tuzlu olacaktır tabi ancak arkadaşın verdiği 5000 ytl civarındaki astronomik bütçeye bakılırsa ve de
nehalemlerin fiyatlarının sonsuza kadar yüksek olmayacağı düşünülürse bekleyeceği her ay ona performans oalrak geri dönecektir :D

Nehalem konusunda haklı olabilirsin. Parası varsa alır tabi ama kesinlikle ATİ 4870 x 2 ile NVIDIA 280 konusunda sana katılmıyorum. neredeyse HD 4870 bile GTX 280 nin persormansına yaklaşmışken kimse HD 4870 X 2 yi GTX 280' den daha kötü olduğunu konusunda beni ikna edemez.

ya yalan bee kim inanır buna bi ev kullanıcısı paraya kıyıp bunu almaz bu arkadaş hoşuna giden bütün parçaları yazmış buraya:D

Aç tavuk kendini buğday ambarından sanarmış hesabı:D:durdurun

Geri