TKP'de işçiler ve kadınlar öne çıktı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

|Dynamic|

Banned
Reaction score
0
Yurtsever Cephe'nin belirlediği adaylarla seçimlere katılan TKP listesinin yarıdan fazlası işçilerden, üçte biri de kadınlardan oluşuyor.
HABER MERKEZİ Türkiye Komünist Partisi (TKP) 22 Temmuz'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerine 85 seçim bölgesinde gösterdiği 550 adaya ait belgeleri ve aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na dün sabah saatlerinde teslim etti.

Yurtsever Cephe'nin belirlemiş olduğu adaylarla seçimlere katılan TKP'nin adaylarından 154'ü, yani yaklaşık yüzde 30'u kadın, 208'i ise işçi ve sendikacı.

154 kadın adayın 44'ü ise, aday listelerinde ilk 2 sırada bulunuyor.

Adayların 210'u üniversite, 155'i lise, 75'i ortaokul ve 110'u ilkokul mezunlarından oluşmakta.

Adayların mesleklere göre dağılımı ise şöyle:

İşçi-Sendikacı : 208

Mühendis-Mimar : 45

Avukat : 21

Hekim : 16

Yazar-Gazeteci-Yayıncı : 23

Emekli ve faal Öğretmen : 32

Sanatçı : 23

Çiftçi : 7

Emekli Asker : 4

Emekli Emniyet Mensubu : 2

Serbest : 25

İktisatçı : 8

Esnaf : 23

Emekli Memur : 47

Ev Kadını : 32

Mali Müşavir-Muhasebeci : 11

Teknisyen-Tekniker : 6

Şoför : 4

Diğer : 13

Yurtsever Cephe'nin TKP listelerinden gösterdiği adayların bazılarıysa şunlar:

TKP Genel Başkanı Aydemir Güler Mersin'den, Yurtsever Cephe sözcüsü, TMMOB eski başkanı Kaya Güvenç Adana'dan, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan Samsun'dan aday gösterildi. Ayrıca İstanbul 1. Bölge'de avukat Ayhan Erdoğan, 2.Bölge'de tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, 3. Bölge'de işçi Yaşar Çelik, Ankara 1.Bölge'de Serpil Güvenç, 2. Bölge'de Prof. Dr. Erhan Nalçacı, İzmir 1. Bölge'de TKP İzmir İl Başkanı İbrahim Bulut, 2. Bölge'de ise yazar Metin Çulhaoğlu birinci sıra adayı oldu. Büyük kentlerde ise Antalya'da işçi Halit Bergil, Bursa'da TKP Bölge sorumlusu Mehmet Yavuzkan, Diyarbakır'da TKP MK üyesi Kurtuluş Kılçer, Gaziantep'te TKP MK üyesi Levent İncedere, Hatay'da gazeteci, yazar Uğur Pişmanlık, Kocaeli'nde gazeteci Barbaros Tantan, Konya'da emekli işçi Lütfi Dilek, Manisa'da TKP MK üyesi Ali Önder Öndeş, Trabzon'da emekli yüzbaşı Murat Papuç, Şanlıurfa'da işçi Halil Çalışkan birinci sıradan aday gösterilirken, TKP Siyasi Komite üyesi Süleyman Baba Düzce adayı oldu.

Kaynak

alcakları oy belli %1 bile bulamayacaklar.bunlar mı yurtsever???ayı yavrusuna severken öldürürmüş ya o misal.KAHROLSUN KOMÜNİZM!!!

Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır.görüldüğü yerde başı ezilmelidir
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

evimize ziyarete geldiler oy istediler broşür ve gazete verdiler. inceledim.gözüme çarpan en KORKUNÇ tablo kapalı spor salonundaki toplantılarında tek bir TÜRK Bayrağının ve ATATÜRK resminin bulunmamasıydı.
Böyle yurt sever olunuyorsa ben onlar gibi bir yurtsever değilim. Böyle bir partiye asla oy vermem.
DTPnin kongrelerinde de aynı tablo var. Onlarda mı yurtsever?

İşçi-Sendikacı : 208 :) komedinin önde gideni...sendikacılar son model arabalarla gezsin,en iyi semtlerde süper lüks dairelerde otursun sonra işçilerle aynı kefeye konsun...kesinlikle göz boyama...partinin isminde meymenet yok ki adayları bizim için faydalı bişeyler yapsın...göya hepsi okumuş yazmış insanlar,aydın şahsiyetler!!!yazık

onlardan ne köy olur ne kasaba

Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır.görüldüğü yerde başı ezilmelidir
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

en güzel cevabı verdiler zaten

ben de yurtseverim ve komünistim...bunda ne çelişki var anlaşılmayacak ne var ki. deniz gezmiş de öyle biriydi. oyum da TKP'ye..

edit:yaw buraya da kimse bana cevap vermeye kalkmasın.öğrensin de gelsin.sloganlarla değil de bilimsel olarak konuşacak varsa da PM atsın.

Başbuğunuz sloganları size iyi ezberletmiş. Yıllarca Komünizm Türkiye'ye gelmesin diye şeriatı, ırkçılığı kullandınız. Özellikle Demiral ve Türkeş bu kullanma işini çok iyi yaptılar. Birçok sosyalist gencimizin ölüm emrini verdiler. Birazdan siteye güzel bir yazı asıcam.********************

"Biz ne Bolşevik, ne de komünistiz. Ne biri ne diğeri olamayız. ... Çünkü biz hem vatanperveriz hem de dinimize hürmetliyiz"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

arkadaslar ben bır komunıst deılım ama onlarda bu ulkeyı en az bızım kadar sevıyolar solculardan bu kadar rahatsız olmayın onlarda ayrı bı guzllık bu arada atam'ız asla komunızmle ilgili bole bı soz solememiştir..ulkucu arkaslarımızında tehlıkenın sol deıl amerıka ve onun kopegi olan pkk oldugunu ıyı bılmesı lazım... ınsallah meclıste sol ve sag olan atarturk ılkelerını savunan bır koalısyon olur...

helal olsun malatya 44 bu ülkedeki yoksulluğun haksızlığın bir numaraları suçlusu sağcılardır

amadeusbjk' Alıntı:
helal olsun malatya 44 bu ülkedeki yoksulluğun haksızlığın bir numaraları suçlusu sağcılardır

şuanki Kapitalist Düzen fakiri daha fakir zengini daha zengin eder..Tek Yol Devrim

Bırakın arkadaşlar bu miting ağızlarını..Ben de bir solcuyum ama ben ayakları yere basan bir solcuyum.Nereye öle??? Devrim mevrim nerdesiniz siz ya? Adamı zıp zıp zıplatırlar kendinize gelin komik olmayın.Devrim diye birşey olamaz.Uyanın bu rüyadan da oylarımızı bari parçalamayın.Yine ampullere kaymasın oylar.

********************************.Koskoca Rusya bu işleri bıraktı da sizin kafalarınız daha vazgeçmedi.Ne kominizmi ne sol u,dünya köy oldu siz de muhtar mı olmaya çalışıyorsunuz?

kardeş sen kapitalist düzenin içine girmişin fabrikalarda çalışanları hiç düşünmüon .. şuan türkiye çiftçiye ananıda al git diyen bi ßaşbakan war..

dünyada komünizm mi kaldı.boşa kürek sallamayın da bir işle uğraşın aklı mantığa uyan.
YURTSEVER CEPHE lafına da çok güldüm.nerenizden belli.bu ülkede yaptığınız tek şey sorun çıkarmak,polisle çatışmak,kendinizi oraya buraya zincirlemek,10 kişi yanyana gelip slogan atmak,bildiri dağıtmak,oraya buraya afiş yapıştırmak,bazen stant açarak propaganda yapmak ve bundan 10 dk sonra da bizden dayak yemek(burası güzel işte).
ne bayrağa sahip çıktığınız var ne de vatana.

sen mi dayak atacan su avatarda ki resme bak kurt haha kurttan türedigini sanısun sn daha git biraz ilim bilim ögrenden del.bide dayak atmak o kadar kolay degil 1 mayısta kaç bin kişi vardı taksimde bilion mu sen?

Ya şu komünizim aslında biraz şart,
ama bu oluşumun içindekiler tamamen Türklüğü bi benimseyebilseler eyvallahda,
Bende haksızlığa gelemiyorum, iş yerindeki yöneticililerle hep papaz oluyorum, o yüzdende hiç bir işde tutunamıyorum, banada komünist diyorlar, Eğerki herkezi kendim gibi dürüst görürsem o oluşumda bende olurum,, ama bu imkansız,, her alanda olduğu gibi burdada şeerefsizlerin olduğuna kalıbımı basarım...
Atatürk devrim yapmıştır zaten,
Türk milleti olarak ikinci bi devrimi asla kabul etmeyiz..
Ama gerçekten işçi dostuysanız sizide seviyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri