Tkp

Vatanseverliğin komünist olmakla bir ilgisi yoktur. Siz gerçek vatansever mi arıyorsunuz? Ergenekon'a bakın yeter. Şener Eruygur, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek, Yalçın Küçük, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, İlhan Selçuk, Mustafa Balbay... Gerçek vatanseverler bu insanlardır. Yalçın Küçük komünisttir, fakat bakın bakalım İsrail'in Türkiye'deki gücünü anlatan, Tayyip'in epilepsi hastası olduğunu söyleyen başkası var mı şu ülkede? Vatanseverliğin komünizmle falan filan ilgisi yoktur, kişinin ideal kabul ettiği yönetim biçimi komünizmdir fakat o kişi ülkesi için en yararlı işleri yapıyor da olabilir. Önemli olan birlik ve beraberliktir. Mhpli'lerin de bunu anlaması gerekir. Akp yardakçılığı yapacaklarına, düşman oldukları komünistler kadar bu ülkeyi savunsunlar. Lozan'ı kim savundu, Doğu Perinçek mi sosyalist olduğu için ona düşman olan ülkücüler mi? Bu ülkenin birliği ve beraberliğe ihtiyacı vardır, Türk-Kürt kardeştir. Bu kardeşliği bölmeye çalışan Dtp ve amacı belki öyle olmasa da bunda çok büyük payı olan Mhp bu politikalarından vazgeçmelidir. Ne ABD ne AB, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE.

dikkat ettiğimiz de ;sürekli bir baş kaldırış bir aykırılık var tkp ve faliyetlerinde.Taksim de olay çıkartanlar ve din karşıtları arasındada başı çekiyor.eşitlik kardeşlik diyerek yıllarca orda burda gösteri yapıp kürtleri savunuyorlardı;ki şimdide baş örtülü kardeşlerimizin de başı açıklarla aynı şartlarda eğitim görmesini istemiyorlar.Burda bir çelişki var;Sadece kürt ler mi eşit olsun;sadece bizi bölmek isteyenlermi bizimle eşit haklara sahip olsun ??

Komünizm bir yılan gibidir;görüldüğü yerde başı ezilmelidir.

Arkadasımız cok güzel açıklamıs aynen katılıyorum...

komünist manifestonun son bölümü
'komünistler, görüşlerini ve amaçlarını gizlemeyi küçüklük sayarlar. onlar,
hedeflerine ancak, mevcut bütün toplumsal koşulların zorla devrilmesiyle
ulaşabileceğini açıkça ilan ederler. varsın egemen sınıflar bir komünist
devrimi korkusuyla titresinler. proleterlerin zincirlerinden
başka kaybedecek bir şeyleri yoktur. kazanacakları koca
bir dünya var.

Öyleyse bütün ülkelerin işçileri, birleşiniz! ' burdanda anlasılacagı gibi ısmarlama sosyalizm iktidara gelmez ancak işçi ve köylülerin yani tüm ezilenlerin örgütlenip mevcut burjuvazi düzenini zorla yıkmakla sosyalizm gelir.Kürtlere karsı kin ve öfkeyide anlayamıyorum onlar daha en temel haklarından mahkum ana dilinde eğitim göremiyorlar bu yuzdende en basarısız iller Kürtlerin yasadıgı iller.sosyalizm dinin kişinin özelinde kalmasını savunur benim bildiğim sosyalist partiler başörtüsüne karsı değiller sahsen ben her alanda basörtüsü takmanın serbest olmasını istiyorum siz solculuğu chp gibi çakma solcu partilerden sadece din karsıtlıgı olarak algıladıgınız icin durum böyle
oluyor.

Bir nankör kürtlerin toprakları 4 devlet tarafından işgal edilmmiş diye yazmış , kürtlerin ne zaman toprağı oldu be pis terörist burası Türkiye türk toprağı ya sev ya terket

Yorum yapmaya değmez. Herkes biliyor kominizmin bir işe yaramayacağını.

Karanlık Aydınlıktan Yalan Doğruluktan Kaçar, Güneş Yanlızda Olsa Etrafına Işık Saçar Üzülme Doğruluğun Kaderidir Yanlızlık KARGALAR SÜRÜYLE KARTALLAR YANLIZ UÇAR.

UMUT SOSYALİZMDE

komünizm ve sosyalizm ancak devrimle gelir. bir an için tkp yada mevcut bir komünist partinin akp nin aldığı oyu alıp meclise tek başına girdiğini varsayalım. Türkiyenin rejimi yine Cumhuriyet olur. tek değişen şey AB üyeliğinden vazgeçilir amerikayla ilişkiler ticari alanda kalır. bugün dünyanın herhangi bir noktasında komünist gerillalar dahi amerikdan silah alıp cia ajanlarına mahkumsa böyle bir devrim yapmanın imkansız olduğu anlaşılır. kaldıki Türkiyede sol partiler okadar bölündüki hiç bir zaman sol oyları toplayacak bir parti çıkmaz.

"Milliyetçiliğimizin ve dinimizin en büyük düşmanı komünizmdir.." M.Kemal ATATÜRK..
Herşeyi açıklamış mı Atam ?

bende o parti çalışmalarında yer aldım kürt türk kardeşliği adına güzel bir parti ama sorun şu kominizm kürtler yada koministler için bir yönetim biçimimi? yani kürtler çalışkanlar ve diğer halklardan daha çok emek veriyorlar dolayısıyla da daha çok kendi ülkelerine sahip olmak istiyorlar çünkü toprakları gasp edilmiş hemde 1 değil 4 devlet tarafından ve bu gün ırakı aldılar bu ne demek tüm tkpli kürtler dtpye kaydı
ne çok kötü bir durum dtp daha çok yönetim biçimi olarak halk konseviye benzeri hiç göülmemiş bir yönetim kullanır dolayısıyla her yer kendine başkan(aşiret reisi) seçer ve köy birliği kurarlar bu ne demek eğer özgür kürt ülkesi olursa özgür türk halkı olmayıcaktır 1000 yıllık sömürünün acısı çok acı çıkar yani bence kardeşliği bozduğu için hükümet amerika adına büyük başarı gösterdi

işte sizin hass adamınız :durdurun böle tipler kaynıyo tkp ve benzeir partilerde

sen doğuya giden kürtlerden kaynaklı kaçakçılık aşırı nüfus çooğalması kaçak elektrik terör zararları + o yardımı bu yardımı adına bizim vergilerimizden sömürülen paraları geri ver torosdağlarının eteklerinde tütün kurutarak aç susuz 3 kuruşa tamah eden ama ne memleketini ne gururnu satan ne devetten özel yardım alan ne elektiği kaçak kullanan ne açız die dağa çıkan kaçakçılık yapan dedemizin ninemizin HAKKI yokmu onu söyle...

Türkiyenin kanayan yarası en büyük asalak etnik grubu kürtlerdir ülkeye verdikleri zarar ülkenin belini büküyor.. 1 vergi çıkan yere 10 vergi yatırıyor kalan 9 vergi kimden bizim cebimizden geri verin onları yamyam sürüleri... yeter sömürdüğünüz bu memleketi

Şu devirde hayla kominzm konusuluyosa Daha bişe demiyorum

Ne kadar boş konularla oyalanıyorsunuz hayret doğrusu komünizmmiş şeriatmış yok bilmem neymiş.Siz başka bi şey bilmezmisiniz azcık faydalı şeylerle ilgilenin mesela ben bu dünyaya neden geldim yaratılış amacım gibi..

Bırakın yeter bu tırışka işleri...Rus uşaklığı yapmayın...Senelerce hep oraya buraya sataşıp durdunuz...Bu ülke için bir tane fidan diktiniz mi çok merak ediyorum...

40 yıldır aynı terane rus uşaklığı yapmamak lazım yapanlar örneğin kuzey kore fakirlikten elçilik kapatıyor yani Komünizm öldü kapıları dış devletlere kapamakla bu iş olmaz DEVLET YÖNETMEK ONUN BUNUN fikriyele olmaz bizim fikrimiz bu toprakları eşitlik içinde 600 sene yönetti

Eşitlik mi kaba kuvvet kılıç keskinliğine mi?

Komünizm çağdaş anlamıyla da sosyalizm kapitalizmin zenginin yani sermayenin (Kapital yani) daha

zengin olması işçinin garibanın yoksulun yani kısaca ezilenin dahada fakirleşmesi sonucunda ortaya

çıkmıştır. Yani bazılarının sandığı gibi havadan değil. Bu ülkede yaklaşık 80 senedir kapitalizmle

yönetiliyo peki sonuç ne. Devlet ihaleleriyle palazlanan işçisini çalışanını hakkını yiyen sömüren bir

ekonomik düzen ortaya çıkmıştır ortaya. Hani nerde zenginlik refah. Bence sosyalizm bu vahşi

düzenden kat be kat iyidir heralde. Tabi hükümet eliyle beslenen şirketleri saymazsak.

Şahsi fikrime göre komünizm geçmiş için iyi sayılabilecek bir ideolojiydi ama şimdi pek hükmü kalmadı. Nedeni ise geçmişte olmayan ama şimdi olan ve komünizmin savunduğu eşitlik,sendikal hak,sosyal güvence,maddi imkanın iyileştirilmesi,iş güvencesi gibi çoğu temel hakkın karma ya da kapitalist ekonomi ile yönetilen devletlerde varlığı. Biraz ekonomik baktım olaya ama bence ekonomi olmadan hiç bir şey olmaz.

Ayrıca malesef Türkiye'de komünist partiler belli başlı kişilerin oyuncağı olup kürt milliyetçiliğini savunma durumuna düşmüştür. Yani sosyal olarak da Türkiye'nin çıkarlarına uygun hareket etmemektedir.

ulen böle saçma salak konularla uğraşçanıza bilimle fenle uğraşın eminimki millet bunlara çok dikkat ediyordur :durdurun
milletin karnı aç ve her gün durum kötüye gidiyor
aç insanında ne yapçağı belli olmaz

Geri