Tkp

eren99

New member
Reaction score
0
TÜRKİYE KOMUNİST PARTİSİ
200pxtkplogonh5.jpg

benim gibi bu parti doğrultusnda mücadelesine devam eden insalar az çok bliyorlar ama burda tkp biraz tarihçesine ülkede yaptığı belli başlı etkinliklere tavırlarıı tanıtayım dedim ..

TKP'nin kökeni, 1978 yılında Türkiye İşçi Partisi'nde (TİP)yaşanan ayrışma sonrasında ortaya çıkan Sosyalist İktidar grubu olarak gösterilir. Daha sonraki yıllarda ilk sayısı 1986 yılında basılan ve bugün partinin teorik yayın organı olarak varlığını sürdüren Gelenek Dergisi etrafında örgütlenen kesimler tarafından, 6 Kasım 1992'de Sosyalist Türkiye Partisi (STP) kuruldu.

STP 1993 yılında, programında yer alan "Türk ve Kürt halklarının gönüllü birlikteliğini hedefler" ibaresinde bölücü unsurlar bulunduğu gerekçesi ile, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. 1993 yılında aynı dinamikler tarafından Sosyalist İktidar Partisi (SİP) kuruldu.

2001 yılından itibaren siyasi hayata Türkiye Komünist Partisi adıyla devam eden parti, eski TKP’yi kendi geleneği olarak görür. Kuruluş tarihini 10 Eylül 1920 ve Mustafa Suphi'yi ilk genel başkanı olarak kabul eder.

tkp nın BELLİ BAŞLI ETKİNLİKLERİ KAMPANYALARI :
2000 yılında komünist şair Nazım Hikmet’in vatandaşlığı için yürütülen kampanyada 500 bin imza topladı.

2001 Halk Muhtıra Veriyor kampanyasıyla Türkiye'nin dört bir yanında imza kampanyası yürüttü.

2002 seçimleri öncesinde açıkladığı Komünist Kararname ile sosyalist iktidarın ilk gününde uygulamaya sokulacak on maddeyi açıkladı.

2003 yılında İşgale Karşı Komiteler isimli çalışma grupları ile Irak İşgali karşı politikalar üretmiştir.

2004 Haziran’ında Türkiye'nin NATO'ya üyeliğine karşı İstanbul’da yapılan İstanbul NATO’ya kapıları kapıyor mitingi yapmıştır.

Nazım Kampanyası2004 Kasım itibariyle TKP, emperyalist bir kuruluş olarak tanımladığı Avrupa Birliği'ne karşı "AB'ye geçit yok" çalışmasını örgütledi.

2005 Mart ayında Türkiye'nin her yerinde kurulan AB'ye karşı inisiyatfiler Yurtsever Cephe adı altında birleşti.

2007 1 mayıs-6 mayıs arasında İstanbul'dan Ankara'ya Deniz Gezmiş için bağımsızlık yürüyüşü düzenlediler.

2008 2 Mart'ta İstanbul Kadıköy Meydanı'nda AKP'yi İstemiyoruz adıyla,çağrıcısı olarak düzenledikleri mitingle AKP'yi net bir şekilde karşısına alan ilk mitingi Türkiye halkını temsilen 20 bini aşkın yurtseverle gerçekleştirdiler.

2008 1 Mayıs'ta "Ayaklar Baş Olacak" sloganıyla giren TKP, Hükümetin tüm provakasyon ve tehditlerine karşı örgütlü bir duruş gösterek 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamayı başarmıştır.

2008 6 Mayıs'ta İdam edilen üç devrimcinin, Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in anısına gerçekleştirilen Bağımsızlık Yürüyüşü binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

tkp ve yurtsever cepheli olarak türkiyede yıllardır abd ve onun uşakları tarafından
allahsız , vatan haini ve bir hakaret bir küfür gibi algılanan komunist ismini taşımaktayız

büyük mücadele sonrası 81 yıllık yasağı delip KOMÜNİST ismini aldık ilkkez 2002 de seçimlere katıldık o dönem belediyeler bizim bu isimle yrüüyemiceğimizi , afiş asamaycağımızı söleyip engellemelerde blundular ama biz kararlığımzla tüm engellemelere rağmen elimizdeki kıstlı imkanlara rağmen 2002 seçimelrine katılıp 50 bine yakın ay aldı . 22 temmuz 2007 seçimlerinde ise 78 bin oy ALMIŞTIR
TKP mücadelesi daha iyi yaymak örgütlenmeyi daha iyi sağlamk amacıyla
Emperyalizme Karşı Yurtsever Cephe
Nazım Hikmet Kültür Merkezi
Yurtsever Cephe İşçi Birliği
José Marti Küba Dostluk Derneği
Barış Derneği
Üniversite Konseyleri Derneği
Nazım Kitaplığı
Sol Meclis
İşgale Karşı Komiteler

krumlar kurdu önclüğünü yaptı

nazım hikmet kültür merkezi ( kadıköy modaya giderken ) maltepe , ankara , sakarya gibi yerlede açıp

ücretsiz dershane , ücretsiz müzik dersleri ve ücretsiz ispanyolca ,ingilizce v.b eğitimler vermekte memlekt sohbetleri , sinema gösterimleri , konserler ( dünyanın her yerinden müzik topluluklarını ve türkiyeden ) tiyatoro göstermleri yapılmak , ve içinde bir kafe blunan yerler açmakta amaç kitap ve sanata olan ilgili arttırmanın yanı sıra insanlara bilinçli bireyler olamlarını sağlamak .

6subat16pe7.jpg

tkp li öğrenciler türban oylaması olduğu gün meclis önünde 6 şubat 2008

normalmay014go8pi6.jpg

1 mayıs 2008 tkp TAKSİM de

dsol1hd7.jpg

2 mart 2008 akp yi istemiyoruz mtingi 20 bin den fazla yurtseverin katıldığı kadıköyde gerçekleşen mtingden 1 görüntü

TKP HAFTALIK yurtsever
aylık ise KOMÜNİST ve GELENEK DERGİLERİ yayınlanmakta
TKP resmi internet sitesi
http://www.tkp.org.tr/

40 yıldır aynı terane rus uşaklığı yapmamak lazım yapanlar örneğin kuzey kore fakirlikten elçilik kapatıyor yani Komünizm öldü kapıları dış devletlere kapamakla bu iş olmaz DEVLET YÖNETMEK ONUN BUNUN fikriyele olmaz bizim fikrimiz bu toprakları eşitlik içinde 600 sene yönetti

komünizm bitik bir rejimdir zaten ii olsa dünyada herkes komünist olurdu.artık dünya liberalleşiyor

komünizm bitik bir rejimdir zaten ii olsa dünyada herkes komünist olurdu.artık dünya liberalleşiyor

en iyi rejim osmanlı sistemi padişahlık hariç ( bu zamanda) toprak sistemi olsun eğitim olsun vakıf sistemi adelette eşitlik
amerika osmanlının toprak sistemini kullanıyor
amerika osmanlının eğitim sistemini kullanıyor
amerika osmanlının eyalet sistemini kullanıyor

ve dünya devi

bende o parti çalışmalarında yer aldım kürt türk kardeşliği adına güzel bir parti ama sorun şu kominizm kürtler yada koministler için bir yönetim biçimimi? yani kürtler çalışkanlar ve diğer halklardan daha çok emek veriyorlar dolayısıyla da daha çok kendi ülkelerine sahip olmak istiyorlar çünkü toprakları gasp edilmiş hemde 1 değil 4 devlet tarafından ve bu gün ırakı aldılar bu ne demek tüm tkpli kürtler dtpye kaydı
ne çok kötü bir durum dtp daha çok yönetim biçimi olarak halk konseviye benzeri hiç göülmemiş bir yönetim kullanır dolayısıyla her yer kendine başkan(aşiret reisi) seçer ve köy birliği kurarlar bu ne demek eğer özgür kürt ülkesi olursa özgür türk halkı olmayıcaktır 1000 yıllık sömürünün acısı çok acı çıkar yani bence kardeşliği bozduğu için hükümet amerika adına büyük başarı gösterdi

tkp li öğrenciler türban oylaması olduğu gün meclis önünde 6 şubat 2008
1 mayıs 2008 tkp TAKSİM de

dikkat ettiğimiz de ;sürekli bir baş kaldırış bir aykırılık var tkp ve faliyetlerinde.Taksim de olay çıkartanlar ve din karşıtları arasındada başı çekiyor.eşitlik kardeşlik diyerek yıllarca orda burda gösteri yapıp kürtleri savunuyorlardı;ki şimdide baş örtülü kardeşlerimizin de başı açıklarla aynı şartlarda eğitim görmesini istemiyorlar.Burda bir çelişki var;Sadece kürt ler mi eşit olsun;sadece bizi bölmek isteyenlermi bizimle eşit haklara sahip olsun ??

Komünizm bir yılan gibidir;görüldüğü yerde başı ezilmelidir.

dikkat ettiğimiz de ;sürekli bir baş kaldırış bir aykırılık var tkp ve faliyetlerinde.Taksim de olay çıkartanlar ve din karşıtları arasındada başı çekiyor.eşitlik kardeşlik diyerek yıllarca orda burda gösteri yapıp kürtleri savunuyorlardı;ki şimdide baş örtülü kardeşlerimizin de başı açıklarla aynı şartlarda eğitim görmesini istemiyorlar.Burda bir çelişki var;Sadece kürt ler mi eşit olsun;sadece bizi bölmek isteyenlermi bizimle eşit haklara sahip olsun ??

aynen katılıyorum..:goz:

işte bunların eşitlik anlayışı bu ahmet kaya bi konuşmasında bacılarımız kotla üniversteye girebiliyorsa türbanlada girmeli diyodu adam terorist ama en azından eşitliği belli bi kesime uygulamaya çalışmıyo(kendi eşitlik anlayışını).demek ki neymiş bu tkpliler teroristten de beter neyse ki ayak olarak kalacaklar

alıntı:
Vaktiyle Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne yakın bir yerde ışıklı bir pano vardı ve o panoda; "Türklüğün en büyük düşmanı komünizmdir, her görüldüğü yerde ezilmelidir" yazardı.. Tabiî sözün bitiminde Kemal Atatürk imzası yer alırdı..

bu komunistlerin karşı koydukları abd uşağıysa kendileride rus uşağı
marksın arabasıyla gitsinler ne kadar gidebileceklerse

ya bunlar hala konuşabiliyor ve bide üstüne vatansever ve eşitçi falanız diyorlar. ve hala bunlara inanıp bu tür örgütlerde yer alıyosunuzya valla evrim teorisi yalanına inanan varmı bilmiyorum (ben asla inanmıyorum :D ) ama siz evrimleşme konusunda baya geri kalmışsınız.beyin olayı pek gelişmemiş sizde.gözleri bu kadar kör, kulakları bu kadar sağır, konuştuğu bu kadar anlaşılmayan insana benzerlere ancak böyle denir. lütfen biraz daha evrimleşmeye ve gerçekleri görmeye çalışın lütfen.

siz ne milliyetçisiniz neden vatansever sizler teröristen başka bişey değilsiniz...

tkp kominist bile değil tkp sadece anarşi istiyor

sızın hayalınızı bebekler kurmuyo be kendınıze gelın ne komunızmı :):)
tum türkiye size guluyor hala farkında degılsınız....:)
hayret ya:D

Devletçi-Halkçı düzenden koptuğu günden beri eriyen ülkemin, eritenlerinin köpeği olmuş kör insanları
Sizin bu ülkeye verdiğiniz zararı başka hiç kimse vermiyor
Bir de üstüne gülüyorsunuz ve cahilliğinizin hala farkında değilsiniz
Biber gazı ile dolu beyinlerinizle, ama adına yaşamak dediğiniz, ot gibi, saman gibi yaşamak dediğiniz, bir solucan gibi yerlerde sürünerek, ezilerek, horlanarak, sömürülerek, re-zil-ce yaşadığınız ve uyduğunuz hayatınızda başkalarına nefer olan mutluluklar

Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
Akdenize bir kisrak başı gibi uzanan
Bu memleket bizim!
Bilekler kan içinde, disler kenetli
ayaklar çiplak
Ve ipek bir haliya benzeyen toprak
Bu cehennem, bu cennet bizim!
Kapansin el kapilari bir daha açilmasin
Yok edin insanin insana kullugunu
Bu davet bizim!
Yasamak bir agaç gibi tek ve hür
Ve bir orman gibi kardesçesine
Bu hasret bizim!

****ya bunlar hala konuşabiliyor ve bide üstüne vatansever ve eşitçi falanız diyorlar. ve hala bunlara inanıp bu tür örgütlerde yer alıyosunuzya valla evrim teorisi yalanına inanan varmı bilmiyorum (ben asla inanmıyorum ) ama siz evrimleşme konusunda baya geri kalmışsınız.beyin olayı pek gelişmemiş sizde.gözleri bu kadar kör, kulakları bu kadar sağır, konuştuğu bu kadar anlaşılmayan insana benzerlere ancak böyle denir. lütfen biraz daha evrimleşmeye ve gerçekleri görmeye çalışın lütfen.

siz ne milliyetçisiniz neden vatansever sizler teröristen başka bişey değilsiniz...

İster inan ister inanma...Türk ve Müslüman bilim adamları evrim teorisini çürütecek kanıtlar bulamazlarsa sende böle teorilere inanmak zorunda kalırsın.Yani istersende inanma.Ama senin okulunda bioloji darwinizm üzerine kuruludur.Yani inansanda inanmasanda ona uyuyorsun.
Ayrıca komünizmin evrim teorisiyle bağlantısı ne acaba?Bi söyleyebilirmisin?
Ayrıca yok başı ezilmesi lazımış,yok oymuş buymuş...Bu ülkede her düşünce rahatça söyleyebilme hakkı varsa her insanın sen ancak şeyin başını ezersin.Neyse söylemeyeyim.Son olarakta , komünizme(her ne kadar yanlış olsada) inanmış bu kişilerinde konuşmaya hakları vardır

****ya bunlar hala konuşabiliyor ve bide üstüne vatansever ve eşitçi falanız diyorlar. ve hala bunlara inanıp bu tür örgütlerde yer alıyosunuzya valla evrim teorisi yalanına inanan varmı bilmiyorum (ben asla inanmıyorum ) ama siz evrimleşme konusunda baya geri kalmışsınız.beyin olayı pek gelişmemiş sizde.gözleri bu kadar kör, kulakları bu kadar sağır, konuştuğu bu kadar anlaşılmayan insana benzerlere ancak böyle denir. lütfen biraz daha evrimleşmeye ve gerçekleri görmeye çalışın lütfen.

İster inan ister inanma...Türk ve Müslüman bilim adamları evrim teorisini çürütecek kanıtlar bulamazlarsa sende böle teorilere inanmak zorunda kalırsın.Yani istersende inanma.Ama senin okulunda bioloji darwinizm üzerine kuruludur.Yani inansanda inanmasanda ona uyuyorsun.
Ayrıca komünizmin evrim teorisiyle bağlantısı ne acaba?Bi söyleyebilirmisin?
Ayrıca yok başı ezilmesi lazımış,yok oymuş buymuş...Bu ülkede her düşünce rahatça söyleyebilme hakkı varsa her insanın sen ancak şeyin başını ezersin.Neyse söylemeyeyim.Son olarakta , komünizme(her ne kadar yanlış olsada) inanmış bu kişilerinde konuşmaya hakları vardır

Sen maymundan geldiğine inanıyorsan inan.Biz but tür teorileri inanmıyoruz. Biz topraktan geldik HZ: Adem soyundan kanıt istersen aç bütün kutsal kitaları bak. Kominiizm olduğu ülkelere bir bak isnanlar nerneyse biribirlerini yiyecekler. Küba dan kaçarken künbanın ezilen halkı denizlerde kaçak teknelerde boğulup ölüyorlar. Kominizm SSCB de batmış. Rusya olmuş.Ayrıca (Komünizm bir yılan gibidir;görüldüğü yerde başı ezilmelidir( M. K. Atatürk))

Sevgili arkadaşım,fikri mücadelesinde ecnebi taklitçiliğini ve teslimiyetçiliğini değil, asıl olan, fıtratî fikriyatı savunan ve ardınca giden akım-lar dururken sana tek diyeceğim:
--DOLMUŞA GELMEYELİM !!!

Ne zamandır ugramıyordum foruma... siyaset bilimci arkadaşlar türemiş girmeyeli...

İsim vermiyimde sitenin moderatörlerinden, Haydarpaşadan mezun olup öss'yi kazanamayıp bi baltaya sap olamayan milliyetçi arkadaşlara kadar herkes çok biliyor TKP'yi.

Komünizmi çocukların bile hayal etmeyeceğini söyeyen "büyük"lerimizi

15 HAZİRAN'da AKP'ye KARŞI BÜYÜK İŞÇİ MİTİNG'ine bekleriz...

Geri