Timsah Bakımı :)

atakan3995

New member
Katılım
5 Ağu 2010
Mesajlar
6
Reaction score
0
Puanları
0
Evde timsah bakmak çok garip ve korktucu gelebilir ama besleyenler gerçekten var Türkiye'de.Ayrıca benimde almak istediğim bir hayvandır ama küçükken masrafı az büyüyünce çok artıyor çok fazla yemeye başlıyor maddi sıkıntıdan dolayı alamıyorum.

-Bebek icin bile buyuk bir akvaryum gerekir.

Akvaryumunbir bolumune cam bolme ve icine su. Diger bolume ise toprak ya da tasbenzeri birsey konmalıdır.. Suyun icine isitici, ve saglam bir filtre. Karaninustune ise isitici lamba ve uvb lambasi. Su sicakligi 26 derece karasicakligi ise 32 derece civari olacak.

Timsah ilk 2 sene pek bir problem yaratmayacaktır. Bakım için 2 mt. lik bir akvaryum su ısıtıcısı ve bir kac kaya yetecektir.
Başlangıçta hamsi, istavrit, hatta canlı ucuz balık alarak bakabilirsiniz.
suyun sıcaklıgı 26 C olursa ve küçük su arıtma cihazınızın olması yeterli olacaktır. yavruyken kendine alıştırmak iyidir ancak timsahların doğasını tetikleyecek birşeyler olacaktır. İç güdüleri öne çıkacaktır buda timsah ınızın günün birinde mutlaka sizide ıssırabilecegi anlamına gelir.
Eger ileride timsahınızın sağlıklı gelişmeye devam etmesini istiyorsanız. daha geniş bir yer için düşünmeye başlayın.
Benim bahçeli bir evim yok bu yüzden odalardan birisini feda ettim ve evimde 8 mt kare lik bir odada bakıyorum. timsah 5 sene içinde bir kaç metreyi bulacaktır. ve yiyeceği Et 3-5 kilogram arasında olacaktır. elinizden çıkarmanız imkansızlaşacaktır. egzotik hayvan alırken mali külfetinide düşünün.
(bugun bir sitede gördüm sembolik olarak 10 ytl yazmışlar timsah 6 metre ve gunde 20 kg et tüketiyor.)
Lütfen önce heveslenip sonra başınızdan atmak için o canlıların psikolojileri ile oynamayın.



Evlerde beslenen timsah türlerinden birisi de nil timsahıdır. Bu yazımızda sizlere nil timsahı hakkında bilgi vereceğiz.

BİLİMSEL ADI: Crocodylus niloticus

COĞRAFİ DAĞILIMI: Madagaskar da ve Nil nehri kollarında yaşar.

DOĞAL YAŞAM ALANLARI: Nehirler, göller, bataklıklar ve kanallarda yaşar. Sahilden 5-10 m uzakta çok meyilli olmayan su seviyesinin 2 m kadar üzerinde gün boyu devamlı güneşe açık olmayan yerlerde yuvalar yaparlar.

BOYU: Toplam boy 2.4-6 m kadardır.

BARINMA: Yavrular 100 cm X 50 cm X 50 cm akvaryumlarda bakılabilir. Timsah büyüdükçe boyuyla orantılı olarak akvaryumun da genişletilmesi gerekir. Akvaryumun içinde sudan çıkıp dinlenebileceği bir adacık veya karasal bölge sağlanmalıdır. Ayrıca akvaryumun su olan kısmında bir temizlik filtresi bulundurmak şarttır.

AYDINLATMA: UVA-B ışın gereksinimleri yüksektir. Bunun için sürüngen florasanları kullanılmalıdır. Fotoperiyot 12 saat aydınlık 12 saat karanlık olarak ayarlanmalıdır.

ISI: 4 mevsim 25-27 ˚C’lik bir ortamda bulunmaları gerekir.

BESLENME: Timsah yavruları balıklar, su canlıları, küçük kemirgenler ve haşlanmış ciğer ile beslenebilir. Yavrular büyüdükçe besin büyüklüğü de arttırılmalıdır.

ÜREME: Bir dişi bir defada yaklaşık 40 yumurta bırakır. Kuluçka süresi 11-14 haftadır.

Not: Üreme zamanlarında saldırgan ve insanlar için tehlikelidirler. Yetişkin boya geldiğinde tehlike yaratabilirler.


Ek bilgi:Timsahlar avlarını yerken, ağızlarını çokça açtıklarında, gözlerinden bir sıvı salgılarlar Gözyaşı gibi görünen bu sıvının üzüntüyle bir ilgisi yoktur. Buradan yola çıkarak, bir şeye üzülmediği halde üzülmüş gibi yapan insanlar için “timsah gözyaşları döküyor” deyimi kullanılır Sahtekârlık, iki yüzlülük gibi olumsuz bir anlamı vardı.
 
Geri
Üst