Terim Küfür Etti mi

admiral

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
4682eb24b776e1790bd8f22238be4beb.png
[/URL][/IMG]

Galatasaray-Trabzonspor maçı biteli birkaç dakika ya olmuş ya olmamış.

Trabzonsporlu futbolcu ve teknik adamlar, centilmence soyunma odalarına dönüyorlar.

En ufak taşkınlık, abartı sevinç, 'Goyduk mu' türünde nara yok.

Oysa, canını almışlar rakibin; belki de şampiyonluk ilanına engel olmuşlar, onurluca sahayı terk ediyorlar.

Derken Galatasaraylı futbolcular içeri giriyor, kenar yönetim de sessizce soyunma odası koridoruna yönleniyor.

Derken hakemler...

O sırada Galatasaray soyunma odası koridorunun iç tarafında Sarı-Kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim var.

Sinirli.

Burnundan soluyor.

Haklı.

'İzmir torba' usulü Aslantepe'ye yollanan Tolga Özkalfa, 'panik-atak' maç yönetimi ile hem Galatasaray'ın, hem Trabzon'un temposunu düşürmüş.

Gösteremediği sarı kartlarla belki olası bir eksilmeye cesaret edememiş, penaltılara es geçmiş..

Ve Terim başlıyor isyana.

Yüzünü göremiyorum ama ses tonu ve vurgusundan o olduğu anlaşılıyor.

Ama öfkesi hakeme değil, sisteme.

"Anasını ağlattınız maçın..."

Evet aynen böyle. "Anasını ağlattınız..."

Annelerin ağlaması küfür sayılıyor mu?

Hayır...

Sinkaf yok içinde.

Sonra devam ediyor Fatih hoca, "Aferin Tolga, akşam yaranırsın birilerine. Televizyonlarda, taktir ederler seni... Yazıktır Türk futboluna."

Daha sonra ses kesiliyor, Abdurrahim Albayrak orada bitiyor, gözlemciler garip yüz ifadesi ile olayı izliyor.

Ertesi gün gazetelere bakıyoruz, 'Fatih Terim küfür etti.'

Eğer Fatih hoca saha içinde Tolga Özkalfa'ya bunların dışında kaba söz ya da küfür etmişse birşey diyemem, ama TFF, lütuf buyurur Medyaspor | Futbol Haberleri, Spor, Süper Lig veya aynı günkü Cumhuriyet gazetesini okursa gerçek ortaya çıkar.

Sonuçta biz gazeteciler tarihe tanıklık etmiş kişileriz.

Yalan söyleyecek, yazacak, çizecek halimiz yok.

Bu bağlamda, eğer Tolga efendi, "Bana küfür edildi" diyorsa çok yazçık, ayıp, hatta inançlı bir insan ise 'günah...'

Fatih Terim'in orada hedefi, Oğuz (Sarvan) abisi ve Ünsal amcası (Çimen)'nın torpili ile hakem olan Tolga Özkalfa'ya değil.

Sisteme.

Bilmiyorum hakemler dil eğitimi alıyor mu?

Eğer, "Türk futbolunun anasını ağlattın Tolga' dese, hakem üzerine alınsın.

Ama Fatih hoca orada, 'Türk futbolunun anasını ağlattınız' diyor.

Yani çoğul ek kullanıyor.

Yani, bu olaydan 10 dakika sonra soyunma odasında üstü örtülü biçimde ifade ettiği gibi 'sistemi' sorguluyor. TFF ile, TFF'nin şu an sponsoru olan kurumu eleştiriyor.

Tolga Özkalfa bunun dışında bir şey yazdı ise raporuna belki TFF'ni inandırır ama tanrı katında (inançlı ise) ne hesap verir onu bilemem!

Hakemlerin yanlış veya eksik beyanından laf açılmışken, bir parantez de diğer harika çocuk Halis Özkahya için!

Biliyorsunuz Fenerbahçe-Beşiktaş maçının hakemiydi.

Rüştü saha içinde 'adam değilsiniz' dedi. Halis de Rüştü'ye 'Sen de adam değilsin' yanıtını verdi. Rüştü çıkıp TV'de 'Evet, hakaret ettim, kart gösteremedi' dese, Halis bu olayı raporuna yazmayacaktı.

Yani,'küfrü-lafı' yiyecek, gayet güzel oturacaktı.

Şimdi Tolga'ya ve Halis'e bakıyorum, bu hakemlerin kararlarına inanılır mı sevgili okurlarım?

Bu arkadaşların verdikleri penaltılara, vermedikleri kartlara, yorumlarına nasıl güveniriz?

Lütfen biri bana bunu açıklasın!

Arif Kızılyalın​

Geri