TMMM KOMUTANLIĞI TARİHÇESİ
1 01 Aralık 2003
Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM)nin Türkiye’de kurulmasına yönelik niyet beyanı NATO’ya bildirilmiştir.
2 15-16 Mart 2005
TMMM Mutabakat Muhtıraları 1’inci Toplantısı ilgili personelin katılımı ile Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi (BİOEM) Komutanlığında icra edilmiştir.
3 03-04 Mayıs 2005
TMMM Kadro ve Mutabakat Muhtıraları 2’nci Toplantısı ilgili personelin katılımı ile Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi (BİOEM) Komutanlığında icra edilmiştir.
4 20 Mayıs 2005
TMMM Çekirdek kadro personeli, geçici olarak konuşlandığı BİOEM K.lığı binasından hazırlanmakta olan kendi binasına taşınmıştır.
5 28 Haziran 2005
TMMM K.lığı, Gnkur.Bşk.Org.Hilmi ÖZKÖK tarafından üst düzey davetli topluluğunun katılımıyla resmi törenle açılmıştır.
6 28 Haziran 2005
TMMM Mutabakat Muhtıraları (Memorandum of Understanding/MOU)na Katılım Belgeleri (Note of Joining/NOJ) Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve İngiltere tarafından karşılıklı olarak imzalanmış ve Bulgaristan, Romanya ve İngiltere resmî olarak TMMM’ne katılmıştır.
7 08 Eylül 2005
ABD, TMMM Mutabakat Muhtıralarına Katılım Belgelerini imzalayarak resmî olarak TMMM’ne katılmıştır.
8 05 Temmuz 2006
Almanya, TMMM Mutabakat Muhtıralarına Katılım Belgelerini imzalayarak resmî olarak TMMM’ne katılmıştır.
9 27 Eylül 2006
Hollanda, TMMM Mutabakat Muhtıralarına Katılım Belgelerini imzalayarak resmî olarak TMMM’ne katılmıştır.
10 14 Ağustos 2006
TMMM, NATO tarafından akredite edilerek “Uluslararası Askerî Kuruluş” statüsü kazanmıştır.
TMMM
Terrizmle Mcadele Mkemmeliyet Merkezi