Tekla Structures v14

server adres istiyor.ya da lisans numarası.nasıl çalışcak bu program böyle anlamış değilim.sadece link koymak önemli değil.programla ilgili ayrıntıları da söylemeliyiz arkadaşlar...

server adres ve lisans numarası istiyor.nası çalışacak bu program

server adres istiyor.ya da lisans numarası.nasıl çalışcak bu program böyle anlamış değilim.sadece link koymak önemli değil.programla ilgili ayrıntıları da söylemeliyiz arkadaşlar...

server adres ve lisans numarası istiyor.nası çalışacak bu program

CD içindeki MAGNiTUDE klasöründe yaması mevcut ve çok basit bir şekilde nasıl yapılacağı anlatılıyor.
Bir şeyi sizin anlamamış veya becerememiş olmanız onun eksik veya yanlış olduğu manasına gelmiyor.Yukarıdaki cevabı kime sorsanız alırdınız ama saçmalamanız yüzünden şimdi bunlarıda okumak zorunda kalacaksınız.
Sadece link koymak önemli değil derken beklentileriniz ne merak ettim? Bulunduğunuz yere gelip programlarıda biz mi kuralım istersiniz? İndirdiğiniz CD içindeki bir şeyi bulmayı becerememişsiniz kusuruda başkasına yüklemeye çalışıyorsunuz.
Ayıp...

ben biraz inceledim analiz yapmasını bilen yapabilir
bu programı bilen arkadaşlar bize biraz fedkarlık yapsada bizim de
öğrenebilmemiz için ne bilem döküman video gibi şeyler varsa
v.14 ile ilgili paylaşsa bizde dua etsek
:clap:clap

Döküman bunlar var elimde. Analizi ben tam olarak bilmiyorum SAP la yada STAAD la mı yapıyor. Yani şöyle xsteel de çizdiğimizi bu programlarla ortak çalıştırabilirmiyiz. Analizi yaptırabilirmiyiz. Sanırım çiçek arkadaşımda bunu sormaya çalışmış ortalık biraz ateşlenmiş. Eğer biliyosanız analizi kısaca anlatırmısınız.

Xsteel Dökümanları
http://rapidshare.com/files/164657581/16_XSTEEL_BELGELER__304_.rar.html

Tekla 14 içinde SAP2000'i çalıştırmak mümkün olmadı, denedim.
CSI da OAPI denen bir arayüz vasıtası ile çalışyor deniyor, ilk çıktığında bu ara yüz (Tekla, SAP arasında iletişimi sağlayan protokol) CSI bunu 2000$ a satıyordu şimdi SAP cd sinde bedava diyorlar.

Acaba installation cd sinde gömülü mü ayrı bir programmı anlayamadım, fakat OAPI ayrı bir modülmüş gibi bir kanaat oluştu. Kısaca söylemek gerekirse iş OAPI'yi bulmakta ve anlamakta yatıyor. Şu hali ile Tekla da SAP ile analiz olmuyor. Yada ben yapamadım.

Selamlar.

http://www.robotoffice.com/n/interface/44/

Bu linkte Autocad Structural Detailing 2009 ile ilgili videolar var var ASD nin kalıp ve demir çizimleri çok işe yarayacak gibi görünüyor.

Autodesk Revit Suite 2009 da ASD de var ben çalıştırdım ve hoş bir çizim programı. Gördüklerim içerisinde en iyisi diyebilirim Tekla'nın betonarme modülleri ile boy ölçüşebilir forum kurallarını bilmediğimden linkini veremiyorum, upload işinide beceremiyorum modlar bilgi verirse link verebilirim, işinize de yarar sanırım.

Bu arada fffbbbyyy'nin indirdiğim bütün programları çalışıyor kendisine ayrıca teşekkür ederim.

Selamlar.

CSI da OAPI denen bir arayüz vasıtası ile çalışyor deniyor, ilk çıktığında bu ara yüz (Tekla, SAP arasında iletişimi sağlayan protokol) CSI bunu 2000$ a satıyordu şimdi SAP cd sinde bedava diyorlar.

Acaba installation cd sinde gömülü mü ayrı bir programmı anlayamadım, fakat OAPI ayrı bir modülmüş gibi bir kanaat oluştu. Kısaca söylemek gerekirse iş OAPI'yi bulmakta ve anlamakta yatıyor. Şu hali ile Tekla da SAP ile analiz olmuyor. Yada ben yapamadım.

Selamlar.

Bu linkte Autocad Structural Detailing 2009 ile ilgili videolar var var ASD nin kalıp ve demir çizimleri çok işe yarayacak gibi görünüyor.

Autodesk Revit Suite 2009 da ASD de var ben çalıştırdım ve hoş bir çizim programı. Gördüklerim içerisinde en iyisi diyebilirim Tekla'nın betonarme modülleri ile boy ölçüşebilir forum kurallarını bilmediğimden linkini veremiyorum, upload işinide beceremiyorum modlar bilgi verirse link verebilirim, işinize de yarar sanırım.

Bu arada flybee'nin indirdiğim bütün programları çalışıyor kendisine ayrıca teşekkür ederim.

Selamlar.

Bahsettiğin program Revit Structure Suite içindeki 3.DVD'de benim linklerimde mevcut.Yani Upload etmene gerek yok.
İlk bahsettiğin arayüz için en kısa zamanda ne olup bittiğini öğrendikten sonra bir çözüm bulmaya çalışacağım.
flybee... Nickimi değiştirmek istersem bunu aklımda tutacağım

Selamlar.

Bu arada flybee'nin indirdiğim bütün programları çalışıyor kendisine ayrıca teşekkür ederim.

Selamlar.

Selamlar

Peki Xsteel de analiz yapıyormusunuz. Ben hiç denemedim ve anlayamadım açıkçası analizin nasıl yapıldığını. Statik hesap yapan bir program olmadan sanırım pek sağlıklı olmuyormuş.

işte statik hesabı sap 2000 e yaptırmaya çalışıyor arkadaşlar

bizde öğrenmeye çalışıyoruz.:D:D

fffbbbyyy disleksi bizde genetik sanırım, kimi zaman garip okumalar yapıyorum, oğlumda tersten okuyor, tersten yazıyor. Özür dilerim.

Selamlar.

Tekla'da Staad'lada, Sap'lada analiz yapılabiliyor. Fakat ben Staad kullanmadığım için denemedim, ama kimi arkadaşlarım yapıyor bundan eminim. Daha önce belirttiğim gibi Sap'lada Tekla'da analiz yapılıyor fakat ben beceremedim. Staad kullananlar daha şanslı, çünkü Tekla-Staad entegrasyonu daha eski ve yaygın.

Büyük modellerde, Sap'tan Tekla'ya modelin geometrisinin ve kesit özelliklerinin aktarılabilmesi son derece ciddi kolaylıklar sağlayacaktır ve sürekli yapılan kimi hataların önüne geçecektir.

Örneğin ; siz sadece analiz yapıp çizimleri konstrüktörlere yaptırıyorsanız, hatalı profil girişlerini minimize edersiniz bunu özellikle çok büyük modeller için belirtiyorum ve zamandan tasarruf sağlarsınız.

Küçük modellerde çok değecek bir özellik değil.

Selamlar.

MÜkemmel Bİ PaylaŞim Elİne Koluna SaĞlik Hocam AradiĞim TÜm Programlar Bİ Arada Walla Allah Razi Olsunnn....

zor değilde biraz(baya biraz) zaman ayırmak gerekiyo

Evet zaman ayırmak gerekiyo kesinlikle yalnız şunu eklemek istiyorum her mühendis her programı öğrenmesi gerekir diye bi kaide yok sonuçta sen çeliğe ilgi duyuyorsan çizimlerde büyük kolaylık yoksa geotekniğe ilgi duyup (branşlaşmaktan söz ediyorum) bu programı kullanmazsın muhtemelen o zaman da gereksizdir...değil mi?

Bu prgramı xp yükledim hiçbir sorun olmadan çalıştı. Fakat vistaya yüklemeye çalıştım bir sorunla karşılaştım.

Sorun : kurulumun ardından patch dosyasını alıp bin dosyasının içine kopyalamaya çalışıyorum ama kopyalama işlemi gerçekleşmiyor. Patch exe dosyası vista içerisine girdikten sonra görünmüyor.

Bu programı vistaya kurabilen ve kullanabilen varmı? xp kurdum ve sorunsuz çalıştırdım fakat vistada sorun yaşadım. Vistaya kurdum ama patch dosyasını kopyalayıp çalıştıramıyorum bir türlü. Vista içerisinde patch dosyası görünmüyor nedenini bilen yada bir çözüm önerisi olan varmı?

Ayrıca içinde staad var mı diye soru sormuyorum...

Yazdıklarımı okurken, kulaklarını ve gözlerini kullan... Staad pro zaten bilgisayarımda var diyorum... Tekla aradaki bağlantıyı kurabiliyormu diyorum... Veya başka yolu var mı diyorum...

ANLADIN MI? Sen anlasan ne farkederki, sorumun bir kere muhattabı sen değilsin. Laf olsun diye, birşey yazmak zorunda değilsin.

Ya arkadaşım bak ben yukarıdaki konunun dışında sana iki çift laf edeyim 1.si senin ne b..k bildiiin bizi hiç enterese etmiyo 2.si adam gibi paylaşım yapmışlar (ki sorunun cevabını alamamışda olabilirsin hiç farketmez) ettiiin teşekkür sıfır yazdıın mesaj 5 (çoğu boş beleş) kullandııın dil de çok bo...tan şu forumda senin gibi birini görmedim şu ana kadar kaba saba kendini beğenmişş neyse bu mesajımı yazma nedenim senin gibileri bir daha forumda bişeyler yazarken düşünsün diye oldu mu???

Evet zaman ayırmak gerekiyo kesinlikle yalnız şunu eklemek istiyorum her mühendis her programı öğrenmesi gerekir diye bi kaide yok sonuçta sen çeliğe ilgi duyuyorsan çizimlerde büyük kolaylık yoksa geotekniğe ilgi duyup (branşlaşmaktan söz ediyorum) bu programı kullanmazsın muhtemelen o zaman da gereksizdir...değil mi?

kesinlikle katılıyorum ama her mühendisin bilmesi gereken en az bir planlama programı olması lazım diye düşünüyorum.

ayrıca glock boşver cins insanları dert etme :goz::goz:

eline sağlık ama lisans istiyor anlamadım??

çok teşekkürler arkadaşım, gerçekten emeğine sağlık süper bir paylaşım olmuş.

illegal material uyarısı :(

arkadaşlar. grid ve view oluşturdum ama ne kolon ne kiriş çizemiyorum profil seçemiyorum. "Illegal material " uyarısı alıyorum . lütfen biri yardım edermi ????

Bahsettiğin program Revit Structure Suite içindeki 3.DVD'de benim linklerimde mevcut.Yani Upload etmene gerek yok.
İlk bahsettiğin arayüz için en kısa zamanda ne olup bittiğini öğrendikten sonra bir çözüm bulmaya çalışacağım.
flybee... Nickimi değiştirmek istersem bunu aklımda tutacağım

KARDEŞİM PAYLASIMIN İÇİN SAOLASIN DA BEN HALA KURAMADIM YA SERVER İSTİYOR NETWORK YAPMISSINIZDIR YAZMISSINIZ SİNGLE USER YAPAMIYORUM OYLE BİR LİNK CIKMADI KARSIMA BİDE magnitude de yazıyor nasıl olcagı demişsin ama çift tıklıyorum dosya bozuk diyor acılmıyor bi kaç kere indirip denedim yardım edersen cok sevinirim kardesim ellerine emeğine saglık....

kardesim bi programı cracklemeyi bilmiyorsun sonra programı foruma koyuyorsun bu nasıl iş anlayamadım ki ya

Geri