Tek Suçlu Davutoğlu Mu ?

• Konbuyu başlatan WoLF
  • Başlangıç tarihi
W

WoLF

Guest
tek-suclu-davutoglu-mu-2712101200_l.jpg

Türk dış politikasının başarısızlığını, salt Ahmet Davutoğlu’nun “hayalciliğiyle” açıklamaya çalışan tezler, Türk dış politikasına Davutoğlu kadar zarar veriyor. Bu tez, son tahlilde, Erdoğan’ın Davutoğlu değişikliğinin, Türk dış politikasını kurtaracağı sonucuna götürür!

Oysa sorunun kaynağı Davutoğlu değildir. Sorunun kaynağı AKP ve onun iktidar olabilmesinin şartı olarak ABD’ye olan bağımlılığı ile politikalarının Washington merkezli olmasıdır.

“Komşularla sıfır sorun” adı altında yürütülen bu politikaların “mantığını” çözümlemek açısından, gelin Washington merkezli tezlerin sahiplerinden Ömer Taşpınar’ın yazdıklarına bir göz atalım:

“Ama eğer bu konuda kendi elimizi güçlendirmek ve ABD’deki Ermeni lobisinin işini zorlaştırmak istiyorsak 2011 Haziran seçimlerinden hemen sonra yapılması gereken şey belli: Ermenistan ile imzalanan protokolleri TBMM’den geçirmek. Ermeni soykırım yasa tasarısının Demokles’in kılıcı gibi her yıl Türk-Amerikan ilişkilerinin üzerinde sallanmasını engellemek için önümüzdeki son fırsatı kaçırmamalıyız. Zira Beyaz Saray ve ABD Dışişleri sonsuza kadar Türkiye'nin jeostratejik önemini Kongre’ye karşı savunamayacaklardır”. (Ömer Taşpınar, Kürt Meselesi, CHP ve ABD, Sabah, 27 Aralık)

Keza Davutoğlu da “Tasarı Demokles’in kılıcı gibi sallanmasın” demişti birkaç gün önce…

Gelin kafa üstü duran bu tezi, önce ayaklarının üzerine taşıyalım.

ABD’nin Ermeni Soykırımı iddiasını gündemde tutmasının hedeflerinden biri, Türkiye’ye Ermenistan’la ilişkilerini normalleştirmesini sağlatmaktır. Çünkü Ermenistan’ın siyasi ve ekonomik nedenlerle buna ihtiyacı vardır. Türkiye ise ilişkilerin normalleşmesini, Ermenistan’ın işgal ettiği Azeri topraklarından çekilmesi şartına bağlamıştı. Bu şart AKP taahhütleriyle birlikte, kırmızı bir çizgi olmaktan zamanla çıktı. TBMM’den geçirilmesi istenen protokoller, işte AKP’nin bu şart olmaksızın, Ermenistan’la ilişkileri normalleştirmesini esas almaktaydı.

Hal böyleyken, “Ermeni Soykırımı tasarısı, Demokles’in kılıcı gibi üzerimizde sallanmasın diye” protokolleri TBMM’den geçirmeyi kabullenmek, tasarının hedefinin zaten gerçekleşmesi demektir!

“Komşularla sıfır sorun” sağlayacağım diye “sorunları komşu lehine sıfırlamak”, başarı değil, bağımlılıktır!

Karşıdakinin kozunu almak için, kozu kabullenmeyi diplomatik başarı gibi sunan bu anlayış, bağımlılığın sonucudur, bağımlı kafanın esaretinin sonucudur. İşte AKP, tüm Dışişleri Bakanları’yla bu anlayışı sürdürdü; şimdiki Bakan Ahmet Davutoğlu gibi, Yaşar Yakış da, Abdullah Gül de, Ali Babacan da bu çizgiyi yürüttü.

Ki bu çizgi, Damat Ferit çizgisidir, geleneğidir. Tarih içinde çözümü de bellidir.

Mehmet Ali Güller

Odatv.com

KaynaK

Sorunun kaynağı AKP ve onun iktidar olabilmesinin şartı olarak ABD’ye olan bağımlılığı ile politikalarının Washington merkezli olmasıdır.

denilmiş yazıda..buna kesinlikle katılmıyorum...eee...yarın birgün CHP veya MHP veya başka biri de iktidar olduğunda..ABD bağımlısı ve Washington merkezli politikalar mı olacak..ve bundan evvelki siyasi tarihimizde iktidar olmuş olanlar hep ABD nin icazetleriylemi iktidar olmuşlardır...buna katılmıyorum..Ben Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak hür irademi kullanarak..reyimi veririm..ben rey verdiğim iktidar olur yada olmaz..sonucta..orada bir başınızasınız..mühür sizde..ister verir ister vermezsin...ve siz itiraf edene kadar kimse de nereye verdiğinizi bilemez...!!!

Sorunun kaynağı AKP ve onun iktidar olabilmesinin şartı olarak ABD’ye olan bağımlılığı ile politikalarının Washington merkezli olmasıdır.

denilmiş yazıda..buna kesinlikle katılmıyorum...eee...yarın birgün CHP veya MHP veya başka biri de iktidar olduğunda..ABD bağımlısı ve Washington merkezli politikalar mı olacak..ve bundan evvelki siyasi tarihimizde iktidar olmuş olanlar hep ABD nin icazetleriylemi iktidar olmuşlardır...buna katılmıyorum..Ben Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak hür irademi kullanarak..reyimi veririm..ben rey verdiğim iktidar olur yada olmaz..sonucta..orada bir başınızasınız..mühür sizde..ister verir ister vermezsin...ve siz itiraf edene kadar kimse de nereye verdiğinizi bilemez...!!!

yahu hocam nerdeyse babam yaşında adamsın hala bi habersin dünyadan ya.

http://www.hackhell.com/serbest-kursu/711064-bu-beldede-bebekler-bile-oy-kullandi.html

haberlerde çıktı,yandaş olmayan medyada,ölenlerin bile seçmen listesinde isimleri vardı hiç mi duymadın bunları ?

hadi onu geçtim yukardaki haberide mi okumadın ?

eee...yarın birgün CHP veya MHP veya başka biri de iktidar olduğunda..ABD bağımlısı ve Washington merkezli politikalar mı olacak..ve bundan evvelki siyasi tarihimizde iktidar olmuş olanlar hep ABD nin icazetleriylemi iktidar olmuşlardır

öle bişi demiyorki günümüzdeki iktidardan bahsediyor o senin kendi uydurman ama gelecekte ne olacağı bilinmez tabi.

neyse yukarda verdiğim haberleri oku az geçmişe seçim zamanlarına geri dönde bi hatırla neler olduğu hakkında.

yahu hocam nerdeyse babam yaşında adamsın hala bi habersin dünyadan ya.

http://www.hackhell.com/serbest-kursu/711064-bu-beldede-bebekler-bile-oy-kullandi.html

haberlerde çıktı,yandaş olmayan medyada,ölenlerin bile seçmen listesinde isimleri vardı hiç mi duymadın bunları ?

hadi onu geçtim yukardaki haberide mi okumadın ?

Bu arada..madem o seçimlerde öyle birşey vardı..kaç ay geçmiş..bu zamana kadar yada ertesi gün neden işlem yapılmamaış..o sandıkta..CHP den MHP den ve diğer partilerden müşahitler yokmuymuş...Sandık Görevlisi..1 kişimiymiş...!!!..eger parti temsilcisi vardıysa..neden müdahale etmemiş..bu kim hoopp ne oluyor diye...yavvv..bunlar çoookk..ucuz şeyler çoookk...ben rey verdiğim sandığı gider izlerim...en azından savundugun partinin ve oy verdiğin sandığını gözlemle...gerçekten son derece ucuz yollar bunlar...

öle bişi demiyorki günümüzdeki iktidardan bahsediyor o senin kendi uydurman ama gelecekte ne olacağı bilinmez tabi.

neyse yukarda verdiğim haberleri oku az geçmişe seçim zamanlarına geri dönde bi hatırla neler olduğu hakkında.

bak biz ne iktidarlar gördük..ne söylevler duyduk...1 ev 1 araba..iktidara gelirsem..anayasayaı da babayasayaıda dümdüz ederim..dün dündür bugün bugündür...bu senin gördüğün ilk iktidardır...ondan önceki durmu nereden bileceksinki....haaa..ABD olayına gelince...AKP den sonra gelecek olan iktidarların ABD nin güdümünde olmayacağını mı söylüyorsun..daha yaşın genç daha çok..şey görecek geçireceksin..senin yaşındayken bizde öyleydik...AKParti giderse..gelen iktidar..herşeyi mükemmelmi yapacak..Türkiye dört dörtlük mü olacak..artık..benim destek verdiğim zihniyet iktidar olsun da ne olursa olsun mantığını geride bırakın..Türkiyeye faydalı olacağını ve yukarıda yazılanların aksini uygulayacak bir İktidar adayın varsa..ver reyini gitsin...mühür sende olacak..bu ülke ne çektiyse...takım gibi tek zihniyetten gidenler yüzünden bu hale geldi...CHP lideri diyorki..ben yoksula 600TL maaş vereceğim..ÖTV yi düşüreceğim..eee..nasıl olacak bir açıklayın..dendiğinde..benim adım Kemal..ben bulurum diyor...bak..yukarıdaki söylevlerle aynı...(ne söylevler duyduk...1 ev 1 araba..iktidara gelirsem..anayasayaı da babayasayaıda dümdüz ederim..dün dündür bugün bugündür..)

bak biz ne iktidarlar gördük..ne söylevler duyduk...1 ev 1 araba..iktidara gelirsem..anayasayaı da babayasayaıda dümdüz ederim..dün dündür bugün bugündür...bu senin gördüğün ilk iktidardır...ondan önceki durmu nereden bileceksinki....haaa..ABD olayına gelince...AKP den sonra gelecek olan iktidarların ABD nin güdümünde olmayacağını mı söylüyorsun..daha yaşın genç daha çok..şey görecek geçireceksin..senin yaşındayken bizde öyleydik...AKParti giderse..gelen iktidar..herşeyi mükemmelmi yapacak..Türkiye dört dörtlük mü olacak..artık..benim destek verdiğim zihniyet iktidar olsun da ne olursa olsun mantığını geride bırakın..Türkiyeye faydalı olacağını ve yukarıda yazılanların aksini uygulayacak bir İktidar adayın varsa..ver reyini gitsin...mühür sende olacak..bu ülke ne çektiyse...takım gibi tek zihniyetten gidenler yüzünden bu hale geldi...CHP lideri diyorki..ben yoksula 600TL maaş vereceğim..ÖTV yi düşüreceğim..eee..nasıl olacak bir açıklayın..dendiğinde..benim adım Kemal..ben bulurum diyor...bak..yukarıdaki söylevlerle aynı...(ne söylevler duyduk...1 ev 1 araba..iktidara gelirsem..anayasayaı da babayasayaıda dümdüz ederim..dün dündür bugün bugündür..)

yahu ben sana ne diyorum sen ne diyorsun ? niye kendi kendine senaryo yazıyosun ? kendi kendine sorular üretip kendin cevaplıyorsun.

ben ne diyorum gelecekte ne olacağı bilinmez herşey olabilir.chp ve mhp yada diğer partilerde abd güdümüne girebilir.güdümüne giremeyeceğini söylemiyorum ki.

sandık oyunlarında,seçim oyunlarında işlem yapılmamasının sebebi muhalefet in yeteri kadar üstünde durmamasıdır bence.

ben daha öncede dedim ki bunu sen de okumuşundur burda,ben hiçbir partiye güvenmediğimi onun için de hiçbir partiye oyumu kullanmayacağımı sölemiştim.

seçim vaatleri tam bi saçmalık,kılıçdaroğlunun seçim vaatleri hakkında sana katılıyorum.

sen her defasında niye beni chp li olarak düşünüyosun anlamıyorum.chp li de değilim mhp li de anlayın artık bunu.

ama şurası bi gerçek ki akp türkiye'nin içine etti ve özellikle demokratik açılım palavrası çok büyük bir hata idi ve bunun da geri dönüşü olmayacağını ve ülkeyi çok daha kötü hale getireceğini (zaten şu anda yeteri kadar kötü hale geldi) hepiniz göreceksiniz.

yavv ben seni oyuna çağırdım..sen buraya gelmişsin....:smile:
Neyse gelecek olan iktidarlar daha iyisini yapar...umarım...kim gelsin istersinden çağrıda bulunmuş arkadaşın biri sana...:smile:

davutoğlu bence bakanlığı bıraksın , gitsin playboyda yazsın

ondan daha iyi fantazi yazan bulunmaz ....

SIFIR SORUNMUŞ ne demekse
herkesin dediğini kabul mü edeceğiz yani sayın hocam

Tamam Güzel ..Eleştirmek güzel..peki sizce komşularla ilişkilerde Türkiye nasıl bir politika izlemeli..?
Öneriniz nedir..Siz dış işleri bakanı olsaydınız neler yapardınız..??

Geri