Tek amaçları hayatta kalmak

mehmetünlü

New member
Reaction score
0
Rusya'nın az bilinen halklarından Nenetler her yıl aynı zamanda Kış Kampı'na gitmek üzere dondurucu soğukta yola koyuluyor... İşte Kuzey Kutup Dairesi'ndeki Yamal Yarımadası'nda yaşayan Nenetlerin ren geyikleriyle çıktıkları bu sihirli yolculuğun foto öyküsü...

26.jpg

Nenetler hayvanlarını otlatmak için tam bin 100 kilometre yol alıyor.

25.jpg

Ren geyiklerini etleri için satan Nenetler, hayvanların boynuzlarını da çoğunlukla Çin'e afrodizyak olarak ihraç ediyorlar

24.jpg

Nenetli gelin adayları için de Türkiye'dekine benzer bir başlık parası uygulaması var. Gelinlerin bedelleri ise ren geyiği cinsinden hesaplanıyor.

23.jpg

Yamal Yarımadası'nın 700 km'lik bölümü Ruslara ait... Burada 2002 sayımına göre 40 bin'den fazla Nenet yaşıyor. Tek amaçları hayatta kalmak... Bunun için de hayvanlarını otlatmak üzere uzun kış yürüyüşlerine çıkıyorlar.

22.jpg

Her ailenin kendi çadırı ve sürüsü var. Sürüleri 50 ila 7 bin ren geyiği arasında değişiyor.

21.jpg

Eksi 50'lere varan soğuklarda çadırlarda yaşayan Nenetler, huzur içindeki yaşamlarını dünyadaki enerji krizi nedeniyle kaybetmek üzereler...

20.jpg

Bir dönem Stalin'in tarafından katilama uğrayan Nenetlerin bulunduğu bölge artık dünya için çok önemli. Dünyanın bilinen doğalgaz rezervlerinin dörtte biri burada bulunuyor.

19.jpg

Uzun yıllar dünyadan olabildiğince kopuk yaşamayı tercih eden Nenetler doğalgaz rezervi nedeniyle inşa edilen raylarla artık dünyayla daha iç içeler... "Bu durumdan memnun mular?" derseniz, bu yoruma açık bir soru olur... CNNTÜRK

18.jpg

17.jpg

16.jpg

15.jpg

14.jpg

13.jpg

12.jpg

11.jpg

10.jpg

9.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

ilk kez duyuyorum, sayende bir şey daha öğrenmiş oldum..

ellerine sağlık.güzel paylaşım olmuş..teşekkürler..

Teşekkürler .
Ayrıca bugun trt2 de nepal deki insanları izledim.Himalayaların yakınlarında teklerinde felan yaşadıkları yer.
Ama öle güzel ki cokda güzel cekmişler.
Yaşadıklarım yer hayat şartları iyi deil ama.
İşte böle video paylaşsanız hut videolarda ...

ßilmediğim bir konuydu.payLaşımın için teşekkür ederim Emeğine sağlık..

ben de ilk defa duydum. ilginç bi yaşantıları var.

Geri