TBMM Arşivinden Çıkan Tarihi Belge !!!

GemaR

Banned
Reaction score
0
83473.jpg

Bugün Türkiye’yi kaosa sürükleme planlarına malzeme yapılan Kutlu Doğum ile ilgili Atatürk’ün ne yaptığını gösteren bir vesika bu..

Peygamber Efendimizin yeryüzüne teşriflerinin yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftası geldi.

İçinde bulunduğumuz günlerdi dünyanın dört bir yanında herkes O’nu en güzel şekilde anabilmek için adeta birbiriyle yarışacak.

Maalesef bazı kesimler çok yakın geçmişte Kutlu Doğum’u ülkeyi kaosa sürüklemek için yaptıkları planlara bile alet etme cüretini gösterdiler.

Bu ülkede milletin Peygamberinin doğum gününü kutlamasından rahatsız olanlar 27 Nisan’da muhtıra yayınladı.

Kutlu Doğum iktidar partisinin suç faaliyeti olarak kapatma davası iddianamesine girdi.

Bu ülkede bir zihniyet milletin Peygamberinin doğduğu günü kutlamasına bile tahammül edemedi.

Ne için ?

Güya Cumhuriyeti korumak için.

Cumhuriyeti kim kurdu bu ülkede ?

Mustafa Kemal Atatürk.

Bu ülkede bir zihniyet; yıllarca dini sanki Cumhuriyetin düşmanıymış gibi göstermek için hep yalan söyledi.

Peki bu nasıl bir zihniyet ?

27 Mayıs’ı hazırlarken ülkede irticanın alıp başını gittiği yalanını ortaya süren de, 28 Şubat’ı hazırlarken aynı irtica yalanına sarılan da, 27 Nisan’da yine o irtica safsatasının arkasına sığınan da, bugün elinden gelse yine aynı teraneyi okuyarak Türkiye’yi yeni bir kaosa sürükleyecek yolun bahanesini hazırlamayı düşünen de işte bu zihniyet.

Aslında Cumhuriyeti kuran Atatürk’ü kendilerine kalkan yaparak ona en büyük düşmanlığı yapan da bu zihniyet.

İşte size tarihi bir belge.

Bu belge TBMM’nin arşivlerinden çıktı.

Bugün Türkiye’yi kaosa sürükleme planlarına malzeme yapılan Kutlu Doğum ile ilgili Atatürk’ün ne yaptığını gösteren bir vesika bu.

Hem de resmi, kimsenin yalan dolan diyemeyeceği, tamamen Meclis zabıtlarına geçmiş bir kayıt.

Bir Kanun.

Altında Atatürk’ün imzası var.

Şunlar yazıyor:

“12 Rebiül evvel gecesiyle gününün (Mevlid Kandilinin) Milli Bayram olmasına dair teklif ve Kanun.”

Yanlış okumadınız.

Peygamber Efendimizin doğum gününün milli bayram olmasından bahsediliyor.

Acaba yukarıdaki cümleyi; 27 Nisan bildirisini hazırlayan Yaşar Büyükanıt ya da Ak Parti’yi kapatma iddianamesine Kutlu doğum faaliyetlerini koyan Başsavcı Yalçınkaya okusa ne yapardı ?

Bu teklif Büyük Millet Meclisi’nde 24 Ekim 1923’de kabul edilerek kanunlaşmış.

Üstelik Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla.

Ve Peygamber Efendimizin doğum gününe de “Hakimiyet Bayramı” denilmiş.
Atatürk’ün kurduğu ilk Meclis Efendimizin doğumu olan Mevlid Kandilinin Milli Bayram olarak kutlanmasını ilan etmiş.

İşte kanunun tam cümlesi:

Leyle-i Viladet Hazreti Risaletpenahiye müsadif olup Türkiye’de saltanat-ı şahsiyenin ilgasıyla hukuk-ı saltanatın uhde-i millete istikrarını ve hakimiyet-i milliyenin teessüsünü sureti katiyede tespit eyleyen kararın Büyük Millet Meclisince kabul edildiği 12 Rebiü’l evvel gecesi ile günü Hakimiyet Bayramı addolunmuştur.”

İşte bu satırlarla Efendimizin doğum günü 12 yıl boyunca milli bayram olarak kutlanmış bu ülkede.

Peki sonra
ne olmuş ?

1935’te son verilmiş.

27 Mayıs 1935’te “Milli Bayram ve genel tatiller” hakkında kanun yapılırken Peygamber Efendimizin doğum günü bu kapsamdan çıkarılmış.

Yedinci İnönü hükümeti tarafından hazırlanan kanun teklifiyle; Atatürk’ün milletin hassasiyetlerini ve Peygamberine olan hürmetini dikkate alarak imza attığı uygulamaya son verilmiş.

O tarihe kadar Cumhuriyet Halk Fırkası adıyla anılan İnönü iktidarının, adını Cumhuriyet Halk Partisi olarak değiştirdikten sonraki ilk icraatlarından biri 27 Mayıs 1935 tarihli kanunla kutlu doğumu bayram olmaktan çıkarmak olmuş.

Kutlu Doğum ile ilgili bu tahammülsüzlüğün ve rahatsızlığın nerelere dayandığını ve nasıl bir zihniyetin ürünü olduğunu arşivler ortaya koyuyor.

Bugünse CHP’nin Genel başkanı Deniz Baykal, Kutlu Doğum töreninde konuşma yapmaya, ılımlı mesajlar vermeye hazırlanıyor.

Acaba bugün hayatta olsaydı Kutlu Doğum’u milli bayram ilan ettiği için Atatürk hakkında da TSK muhtıra yayınlar mıydı?

Acaba Kutlu Doğum’u milli bayram ilan ettiği için Atatürk hakkında da irticai faaliyetlerin odağı olduğu gerekçesiyle siyasi yasak istenir miydi ?

Atatürk’e sığınarak ortaya sürülen Cumhuriyet’i koruma yalanlarına artık kim inanır ?

Şimdi siz söyleyin;

Cumhuriyet rejimine “sözde değil özde bağlı” olan Cumhuriyetin kurucusu Atatürk mü, yoksa Atatürkçülük oynayanlar mı ?

Bunlar ortaya çıktıkça yakında Atatürk üde gerici ve laikliğe karşıt olarak ilan edecekler..İşte o zaman gel de gülme

lafını bil de konuş!

Beyler rahatsız olduğum bir konu var oda Atatürk'e kötü itham edildiğinde hemen sanki adam öldürmüş gibi idam edilmesidir.
Daha uysal bir şekilde uyaralım ve neyse derdi bilelim bunu niye söylüyorum Atatürk'ü seviyoruz değil mi heh Atatürk bizim tapulu malımız değil Atatürk bütün Türklük alemini ve Türkiye sınırlarında bulunan herkesi nasıl sevip onları canı gibi koruduysa bu insanlara bu lideri kazandıralım.Eskiden dinsizdi diyenler vardı ben hiç istifimi bozmadan bir sürü makale yayınladım niye niçin neden bunları demiş ve yapmış diye bak daha diyemiyorlar.Onun için daha sağlıklı ve daha akılcı bir yol izleyelim en seçkin örneği benim.Atatürk'ü bana sanki din düşmanı ırk düşmanı gibi dayatırken bende Atatürk düşmanı haline gelmiştim tabi kısa sürdü ama neticede olduk.Oyunlara bizde geldik onun için ciddi ve kaynaklı bir siayset en iyisidir kısa sürede netice alırız.
Düşman değil bize dost lazım...

Beyler rahatsız olduğum bir konu var oda Atatürk'e kötü itham edildiğinde hemen sanki adam öldürmüş gibi idam edilmesidir.
Daha uysal bir şekilde uyaralım ve neyse derdi bilelim bunu niye söylüyorum Atatürk'ü seviyoruz değil mi heh Atatürk bizim tapulu malımız değil Atatürk bütün Türklük alemini ve Türkiye sınırlarında bulunan herkesi nasıl sevip onları canı gibi koruduysa bu insanlara bu lideri kazandıralım.Eskiden dinsizdi diyenler vardı ben hiç istifimi bozmadan bir sürü makale yayınladım niye niçin neden bunları demiş ve yapmış diye bak daha diyemiyorlar.Onun için daha sağlıklı ve daha akılcı bir yol izleyelim en seçkin örneği benim.Atatürk'ü bana sanki din düşmanı ırk düşmanı gibi dayatırken bende Atatürk düşmanı haline gelmiştim tabi kısa sürdü ama neticede olduk.Oyunlara bizde geldik onun için ciddi ve kaynaklı bir siayset en iyisidir kısa sürede netice alırız.
Düşman değil bize dost lazım...

Türk milletinin değerlerini ulu orta eleştirecek bir zaman değil!Ki eleştirebilmek için önce daha iyisini yapabilmek gerek!Bu yüzden Atatürk'ü kimsenin ağzına sakız ettirmeyiz!Bilmem özetle anlatabildim mi?

Türk milletinin değerlerini ulu orta eleştirecek bir zaman değil!Ki eleştirebilmek için önce daha iyisini yapabilmek gerek!Bu yüzden Atatürk'ü kimsenin ağzına sakız ettirmeyiz!Bilmem özetle anlatabildim mi?

Bende ezdirelim demiyorum bu sorunu ortadan kaldıralım millette bizde rahat edelim.İnan bu yolla bişi kazanılmaz.

ben böyle bi belgenin varlığına inanmıyorum kaynağa bakılırsa feto'nun 1. medyası

Atatürk dinini severdi Fakat Bazı şeylerden ayrı tutarak .O hiç bir şekilde dini, siyasi bir materyal olarak kullanmadı.

Laiklik'de bunu ifade eder ama, siz hala üstüne basa basa dini siyasete alet etmeye çalışıyorsunuz.

Siz laikliği kaldırmaya çalışıyorsunuz. Asla yapamazsınız.....

helede şu konuyu siyasetle nasıl tümleştirdiniz ben onu anlamıyorum

ben böyle bi belgenin varlığına inanmıyorum kaynağa bakılırsa feto'nun 1. medyası

Atatürk dinini severdi Fakat Bazı şeylerden ayrı tutarak .O hiç bir şekilde dini, siyasi bir materyal olarak kullanmadı.

Laiklik'de bunu ifade eder ama, siz hala üstüne basa basa dini siyasete alet etmeye çalışıyorsunuz.

Siz laikliği kaldırmaya çalışıyorsunuz. Asla yapamazsınız.....

helede şu konuyu siyasetle nasıl tümleştirdiniz ben onu anlamıyorum

Konu o değil bugün Atatürkçü geçinenlerin özde değil sözde iş yaptığını görüyoruz.
Laiklik din ve devlet işlerinin arılması değil mi Atatürk bunu yaparken amacı dine karşıtlığı değil Devleti din üzerinden çıkar amaçlı iş yapanlara yani münafıklığı önlemek amacı gütmüştü bunu nerden biliyoruz yaptığı icraatlardan.
Belgeye inanmıyorsan araştır tavsiye ederim bende kendimi tasdik etmiş olurum.
Baksana bugün ki lerderlere gerek TSK da görev yapmış gerek parti liderleri Atatürk üzerinden iş yapmay açalışıyorlar ona cevaben bunu yayımladım...

Yılbaşı resmi tatil oluyor ama peygambere gelince laikliğe ters...
Ya siz nesiniz nerden geldiniz , bu topraklarda nerdeyse 1000 yıldır ezan okunur , peyambere salavat getirilir kutlu doğum kutlanır , tatil olsa kime zarar ...
Ne kötülüğü var 1 Mayıs bile tatil oldu , kutlu doğumun ne zararı var neden bu dinsel olgulara karşı duruşunuz , Hakan Şükür stada güllerle gelin satırlarla değil demişti yaygara kopmuştu laiklik diye ya Allahım bu ne cahillik ya ...
Atatürk camide vaaz vermiş bir insandır , içkide içmiştir her faninin doğruları yanlışları olacak elbet ...
de körükörüne de böyle gidilmezki...

Konu o değil bugün Atatürkçü geçinenlerin özde değil sözde iş yaptığını görüyoruz.
Laiklik din ve devlet işlerinin arılması değil mi Atatürk bunu yaparken amacı dine karşıtlığı değil Devleti din üzerinden çıkar amaçlı iş yapanlara yani münafıklığı önlemek amacı gütmüştü bunu nerden biliyoruz yaptığı icraatlardan.
Belgeye inanmıyorsan araştır tavsiye ederim bende kendimi tasdik etmiş olurum.
Baksana bugün ki lerderlere gerek TSK da görev yapmış gerek parti liderleri Atatürk üzerinden iş yapmay açalışıyorlar ona cevaben bunu yayımladım...

mavil renkle vurguladığım kelimeni

peki akp neyle iktidara geldi? oraya çıktı şöyle böyle "din, türban, ilahi güç"???

şimdi senin tabirinle maviyle vurguladığım kim ??

hiç kimse Atatürk dine karşı demiyor tamam bende dedimki;

"Atatürk dini severdi Fakat bazı şeylerden ayrı tutarak"

kahferengiyle vurguladığım cümle de ki yargının içersinde tayyip de varmı ya da o adamın kullanmadığı bi değer kaldımı acaba ?

tsk Türkiyenin ordusudur ve her zaman Bu ülkenin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,ün izinden gidecektir

mavil renkle vurguladığım kelimeni

peki akp neyle iktidara geldi? oraya çıktı şöyle böyle "din, türban, ilahi güç"???

şimdi senin tabirinle maviyle vurguladığım kim ??

hiç kimse Atatürk dine karşı demiyor tamam bende dedimki;

"Atatürk dini severdi Fakat bazı şeylerden ayrı tutarak"

kahferengiyle vurguladığım cümle de ki yargının içersinde tayyip de varmı ya da o adamın kullanmadığı bi değer kaldımı acaba ?

tsk Türkiyenin ordusudur ve her zaman Bu ülkenin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,ün izinden gidecektir

Ak parti olayını şöyle izah edeyim.

40 lardda sol taraflı partiler liderdi.
Bedüizzaman'ın Allah'ı tebliğiye ki bunu yaparken asla şu partiye oy verin demedi demez Allahu Alem.
Adnan Menderes iktidara geldi.Bedüizzaman'ın sözünü dinlemedi akabinde şehid oldu.
Sonra HarunYahya'nın yaklaşık 5000 i geçik islam'ı yayma çabaları sonucunda Turgut özal ve Erbakan iktidara geldi şimdide Erdoğan hatta haber çıkmıştı habertürkte yanlış değilsem en büyük etken Adnan hoca canlı yayında da Adnan hoca yalanlamadı evet doğru dedi.
Sorum şu bu insanlar İslam'ı yayıyorlar partiler söz konusu değil ama bunun sonucunda sağ iktidar oluyor sence bunun hikmeti nedir?

Hz.Ömer(ra) diyorki siz iyi olursanız başınızzdaki yöneticilerde iyi olur kötü olursanız onlarda kötü olur.
Bu Başımıızdaki yöneticileri halk değil Allah(cc) seçtiğini gösterir gerçi herşeyi o yönetiyor ama bunu bilmekte fayda var.
Diyeceksin niye oy veriyoruz madem Allah(cc) seçiyor.
Bu neye benzer bi anlamda mesela karnın acıkır yemek yiyerek bunu telafi edersin.Aslında karnın acıkması olayınıda Allah yaratır.Nerden biliyorum Cennetteki yaşamdan.
Dünya vesileler üzerine yaratılmış.Başka konulara sapmadan öze dönersek durum bu.

Tsk kötü demiyoruz.Bak Kenan Evren daha dün seyrettim 12 eylül.
Daha dün sezdim ki milletin kalbini koparmışlar.Bende diyordum ki 80 ne olduda bu millet birden sustu ve tersi politika izlemeye başladı meğer darbe yaparken devlete değil bizzat millete yapmışlar.Ne din ne demokrasi ne insan bırakmışlar.Herşeyi bütün dökümanları insanları ortadan kaldırmışlar.Milletin canını almışlar canını.

yine aklıma bişey takıldı. cevaplayın lütfen. benim takvim ve din bilgim biraz zayıftır.

mevlit (mevlid değil. yanlış yazdım zannetmeyin. mevlid arapça yazılışdır mevlit türkçe yazılışıdır. aynı murad ve murat gibi) kandili miladi takvime göre hangi güne geliyor tam olarak? 27 nisan'a mı?

daha açıklayıcı yazayım. o kanunun çıktığı tarihted mevlit kandili hangi güne denk geliyor muş? ya da kanuında miladi takvimle hangi güne denk geldiği konusunda bir açıklama yapılmış mı?

27 nisan eğer peygamberin doğum günüyse başka kimin doğum günüdür? mesela fetullah gülen'in olabilir mi? 27 nisanda erzurumun pasinler ilçesinde doğmuş olabilir mi?

bunun için kutlu doğum haftasında "gül" dağıtılıyor olabilir mi?

başka bişey daha; bu kanun yürürlükten kaldırldığı tarihte ismet inönü başbakanken atatürk ölmüş müydü? sene 1935'de. atatürk cumhurbaşkanı değil miydi?

başka bir şey daha; bu kanun çıktığında ülkenin şeyülislamı kimdi, halife kimdi? sanırım o yıllarda daha halifelik kaldırılmamıştı. halife bu konuda fetva vermiş miydi?

son olarak kutlu doğum haftasının kutlandığı diğer ülkeleri de sayarsanız çok sevinirim. ve bu günün bir doğum günü etkinliği gibi kutlanmaya başlandığı tarihi belirtir misiniz?

bu sorularımı aklı selim biri cevaplarsa sevineceğim?

yoksa bu yazıyı yazan adamın art niyetli olduğunu düşüneceğim.

Fethullah Gülen 10 kasım 1938 doğumlu , Atatürk ün vefat ettiği gün doğmuştur , ne alakası var 27 nisanla , gül de peygamber efendimizin simgesidir terinin gül gibi koktuğu söylenir ...

Osmanlı da kutlu doğum haftasında Süleymaniye çeşmelerinden şerbet akıtılırdı arkadaşım sen ve ailen dediğin gibi dini bilgiden yoksun ki duymamışsın olabilir yeni birşey değil yani...

hem laiklik diyorsun hem halife onayı şeyhülislam onayı arıyorsun
halifelik 3 mart 1924 te kalktı zaten

mevlid yazmayıp mevlit yazmışsın sonra Türkçe demişsin , oysa yazındaki kelimelerin çoğu fars ve arap kökenli ...

Adam körü körüne böyle bir şeyin olduğuna inanmıyorum diyor. Araştırma 0. Sadece inanmıyorum. Zaten en büyük sorunumuz şu öngörülerimiz değil mi? Yıkılmayan haltımız.
Bana göre,Ergenekoncuları savunanlarında kabak gibi belge olmasına rağmen yaptığı şey bu.
Onlar yapmaz!
Atatürk böyle bir kanun teklifi sunmaz!

İşte günümüzde Atatürk'e düşman insanlar var diyorsunuz. Tsk'ya düşman var diyorsunuz. Bunun en büyük nedeni kraldan çok kralcı olmamız. Sorgulayamıyoruz! Sorgulayan ya saçmalıyor ya da kralcılar onu kral düşmanı ilan ediyor.

Ak parti olayını şöyle izah edeyim.

40 lardda sol taraflı partiler liderdi.
Bedüizzaman'ın Allah'ı tebliğiye ki bunu yaparken asla şu partiye oy verin demedi demez Allahu Alem.
Adnan Menderes iktidara geldi.Bedüizzaman'ın sözünü dinlemedi akabinde şehid oldu.
Sonra HarunYahya'nın yaklaşık 5000 i geçik islam'ı yayma çabaları sonucunda Turgut özal ve Erbakan iktidara geldi şimdide Erdoğan hatta haber çıkmıştı habertürkte yanlış değilsem en büyük etken Adnan hoca canlı yayında da Adnan hoca yalanlamadı evet doğru dedi.
Sorum şu bu insanlar İslam'ı yayıyorlar partiler söz konusu değil ama bunun sonucunda sağ iktidar oluyor sence bunun hikmeti nedir?

Hz.Ömer(ra) diyorki siz iyi olursanız başınızzdaki yöneticilerde iyi olur kötü olursanız onlarda kötü olur.
Bu Başımıızdaki yöneticileri halk değil Allah(cc) seçtiğini gösterir gerçi herşeyi o yönetiyor ama bunu bilmekte fayda var.
Diyeceksin niye oy veriyoruz madem Allah(cc) seçiyor.
Bu neye benzer bi anlamda mesela karnın acıkır yemek yiyerek bunu telafi edersin.Aslında karnın acıkması olayınıda Allah yaratır.Nerden biliyorum Cennetteki yaşamdan.
Dünya vesileler üzerine yaratılmış.Başka konulara sapmadan öze dönersek durum bu.

Tsk kötü demiyoruz.Bak Kenan Evren daha dün seyrettim 12 eylül.
Daha dün sezdim ki milletin kalbini koparmışlar.Bende diyordum ki 80 ne olduda bu millet birden sustu ve tersi politika izlemeye başladı meğer darbe yaparken devlete değil bizzat millete yapmışlar.Ne din ne demokrasi ne insan bırakmışlar.Herşeyi bütün dökümanları insanları ortadan kaldırmışlar.Milletin canını almışlar canını.

dini öylesine siyasete alet ediyorsunuzki din kutsal değilmidir tövbe haşa
ya işte benim dediğimi anlatıyorsun menderes gibi kim bedüizzaman denilen adamı
ziyaret etse kim medreseleri açsa kim Türkçe okunan ezanı arapça serbest bıraksa

onu sevip desteklemesmisiniz

işte tayyipde türbanı serbest bıraktı çannakkale kahramanlarından Edremitli Seyit'in 240 küsür kg'lık mermiyi kaldırması ilahi güçte şuda buda sizin "Dini" dilinizden konuşuyor
diye kendi adamınız sayıp oyunuzu veriyorsunuz ama sizin oy verdiklerinizin
hepsi amerikalı fetoda öyle amerikanın amaçları doğrultusunda bu ülkeyi bölüyor
kaoslara sürüklüyorsunuz yola devam teğet geçen kriz ülkenin anasını ağlattı adam hala dalgasınsa işsizlik almış başını gitmiş

sizde çıkmış

Yok efendim Atatürk, Kutlu Doğum'u Milli bayram kılınması için kanun tasarısı vermiş :S

ilk önce saltanatı sonra medreseleri sonra çarşafı şunu bunu kaldıran adam ve

Laikliği getiren adammı bunu yapar başta dediğim gibi böyle bi belgenin varlığına inanmıyorum kaynağa bakarmısın amerikanın kanalı fetonun kanalı

Mevlid Kandiliyle Kutlu Doğum Haftası Muhabbeti'nin Ne alakası var??

Mevlid Kandili: (2002 yilinda 24 Mayis' da, 2001' de 3 Haziran' da kutlandi) Rebiül Evvel ayinin 12. gecesi dogan Hz. Muhammet' in dünyaya gelisi kutlanir.

Bakın Tarihlerle verdim Bu Olay'ı... Şimdi 2002 Sonrası Gelen Tarihler'e bAkın 23 Nisan Arifesi..

Acaba Şimdi 2002'ye Kadar Kimsenin Aklında Dahi Olmayan Bu Kutlu Doğum Haftası 2002'den Sonra Neden Çıktı ???

zerkli'nin Tespiti Çok Önemli Neden Fetullah'ın Doğum gününe denk geliyor???

Bu Nasıl İş... Önceden Tarihler Nasılken Şimdi 23 Nisan'ı Etkiliyor...

Bu Provakasyon Değilde Nedir ???

Bir ülkede halk nasılsa ülkenin yöneticileride ona benzer bu söz aynen bunu kanıtlamıyor mu?
(arkadastan alıntı aldım)
Bu millet müslümanlığa girdiğinden beri hep din eksenli yönetilmiştir ne zman bu işlerden yanlış oldu uzaklaşıldı devletler çöküşe geçti vesselam bu millet hep öyle yönetildi. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri bu sistemden ayrıldık iyi mi oldu evet iyi oldu neden iyi oldu dini kullanan kendi çıkarlarını dinmiş gibi gösteren cok olduğu için ama şunu unutmayalım bu dünyadan benim bildiğim yanlış biliyor isem düzeltin 3 devlet hariç hepsinin dini var demek ki devletlerin dini oluyor. Ama çizgiyi ayarlamak gerek. Ama şunuda unutmamak gerekir eger tamamen devleti dinden uzaklaştırır isen bu kime yarar bir söyleyin ?

Insanlar okumaktan o kadar aciz ki. O kadar cahil ki..

Ne yaziyor o belgede. Ataturk kabul etti diyor degilmi? altina imzasini atmis adam.
Ama siz bunu siyaset bolumune acarak laikligin ne oldugunu daha bilmediginizi gosteriyorsunuz. Elinde kur'an i kerim oy toplayan insanlara karsiyiz biz. dini gerektigi gibi ozgur hur iradesiyle yasamamizi engelleyen birtakim diretmelere karsiyiz. din ustunden para kazanmaya calisan rezil insanlara karsiyiz. ama biz bunlari soyledik diye bu gune kadar dinsiz olduk imansiz olduk serefsiz dahi olduk. yeter artik birakin insanlar dinini kendi yasasinlar mudahale etmeyin. birakin herkesin ozgur hur iradesi olsun din. ama su noktayi da atlamayin. din herseye alet edilebilecek birsey. din ustunden bircok cikar saglanabilir.

bknz : Kendisini Maliye Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtan biri, banka kredisi çekmeye hazırlanan çiftçilere yanaştı, faiz haramdır, almayın, ben size faizsiz AB kredisi bulayım dedi, 10 bin lira rüşvet istedi. Faiz haramdır, günaha girmeyelim diye düşünen çiftçiler, rüşvet vermekte sakınca görmedi! Faizsiz krediden haber çıkmayınca, maliye müsteşarı sanılan arkadaşın dolandırıcı olduğu, Bursa’nın yanı sıra İstanbul, İzmit, Balıkesir ve Yalova’yı tokatladığı ortaya çıktı.

daha ne olsun ne diyeyim ben size. bu konuyu hala burada tartisiyorsunuz ya..

Mevlid Kandiliyle Kutlu Doğum Haftası Muhabbeti'nin Ne alakası var??

Mevlid Kandili: (2002 yilinda 24 Mayis' da, 2001' de 3 Haziran' da kutlandi) Rebiül Evvel ayinin 12. gecesi dogan Hz. Muhammet' in dünyaya gelisi kutlanir.

Bakın Tarihlerle verdim Bu Olay'ı... Şimdi 2002 Sonrası Gelen Tarihler'e bAkın 23 Nisan Arifesi..

Acaba Şimdi 2002'ye Kadar Kimsenin Aklında Dahi Olmayan Bu Kutlu Doğum Haftası 2002'den Sonra Neden Çıktı ???

zerkli'nin Tespiti Çok Önemli Neden Fetullah'ın Doğum gününe denk geliyor???

Bu Nasıl İş... Önceden Tarihler Nasılken Şimdi 23 Nisan'ı Etkiliyor...

Bu Provakasyon Değilde Nedir ???

Senin Hicri Takvimden haberin yok heralde Fethullah paranoyası çok şey götürmüş sizden bunu net bir şekilde görmek mümkün..

Atatürk ün İslama bu yakınlığını radikaller kabullenemiyor nedense ...
Atatürk çülük adı altında masonlukmu yapıyorsunuz yoksa ???
Atatürk ün inancı resmi belgelerle kanıtlanmış ...
Savurmaya başlamıssınız her zamanki gibi yok fetoş un medyası bilmem ne ...
Git sende araştır yalansa gel burada alın size tersi bir iddia ve kanıtı de ...
Kuru kuru kurufasulyelik yapmayı ne sefer olmuşsunuz ...
Ve anca karın ağrısı yapıyosunuz ...

Kurban bayramı , ramazan bayramı başka bir ülkede kutlanıyormuş gibi , Kutlu doğum haftası niye kutlanmıyor deniliyor , kardeşim o da kutlansın , kimsenin kutlanmasıyla ilgili bir sıkıntısı yok ... Zaten Türkiye Cumhuriyetinin resmi dini islam / sunni dir...

AMA BİRİLERİDE ÇIKIP , Velevki siyasi simge diyerek insanları sömürmesin artık

Doğum Yılı
Fethullah Gülen, resmî nüfus kaydına göre 27 Nisan 1941'de, Erzurum ili, Hasankale (Pasinler) ilçesi, Korucuk köyünde dünyaya geldi.
Fethullah Gülen Web Sitesi - 1941-1959 Hayat Kronolojisi

Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941'de, Erzurum ili, Hasankale (Pasinler) ilçesi, Korucuk köyünde dünyaya geldi.

Kim Kimdir? Biyografi Bankası - FORSNET

10 kasım diyen arkadaşa

Geri