Tayyip Erdoğan : CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇSİN

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanını 2 turlu seçimle halk seçsin dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimi turlarının perşembe günü devam edeceğini belirterek, ''Cumhurbaşkanlığı seçimiyle de eğer Parlamentodan Cumhurbaşkanı seçilemezse bu konuyu da millete
götürecek ve milletimizin Cumhurbaşkanını seçmesini temin eden yolu açacağız'' dedi.

Erdoğan, AK Parti MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada,
Cumhurbaşkanlığı seçim turlarının Perşembe gününden itibaren yine devam edeceğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bizler ilk turun neticesini görüp bunu tekrar değerlendireceğiz. Millete
bu konuda da gidilmesinin geleceğe yönelik en isabetli yol olduğuna inanıyoruz. Neden? Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu bu kararla... Bundan sonra parlamenter demokratik sistemin, karar, yasama organının, kanunların çıkmış olduğu o kutsi çatı altında artık parlamenter demokratik sistem artık bloke edilmiştir.

Bu blokajdan kurtulmak için azınlığın çoğunluğa tahakkümünü ortadan
kaldırmak için gidilecek tek kapı egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, o zaman
millete gidiyoruz. O zaman Cumhurbaşkanını millet kendisi seçsin. Neyle? İki
turlu seçimle... Bu da şu anda almış olduğumuz kararımızdır. Buna yönelik olarak her türlü adımı atmaya hazırız. Biliyoruz burada da bazı engeller karşımıza çıkarılacak. Bunları okuyoruz... Ama biz yasalar, başta Anayasa olmak üzere neyi gerektiriyorsa bunu yapacak ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle de eğer Parlamentodan cumhurbaşkanı seçilemezse bu konuyu da millete götürecek ve milletimizin cumhurbaşkanı seçmesini temin eden yolu açacağız.''

''BU SEÇİMİ MİLLET YAPACAKTIR''

''Milletvekili seçimlerinin de dört yıla alınmasına biz hazırız'' diyen
Erdoğan, şunları söyledi: ''Dediğim gibi millet bu seçimi yapacaktır. Bütün bu konularla ilgili olarak milletimiz müsterih olsun. Ülkemizin siyasi birikimi bakımından sorunlarımıza demokrasi içinde çözüm üretebilecek imkan ve aklıselime hamd olsun sahibiz. Bütün derdimiz, problemimiz, süratle milletimize gidiyoruz ve milletimiz en güzel kararı, en isabetli kararı verecektir.

DEMOKRATİK HAKKIN KULLANILMASI

Sürekli olarak bugünlerde miting meydanlarını farklı bir şekilde bizim
önümüze sürmek isteyenlere de şöyle bir kaç cümleyle seslenmek istiyorum:

Bir demokratik hakkın kullanılması olarak saygım var. Ama buradan sürekli
olarak yapılan farklı tarz yaklaşımlar bizler için üzücüdür. Ben diyorum ki bunun
en güzel yeri çözüm olarak sandıktır. İnanıyorum ki o meydanlardaki vatandaşlarım da tercihlerini zaten sandıklarda en ideal şekliyle kullanacaklardır. Her halde sandıklardan daha güzel ikaz yeri yoktur diye düşünüyorum, demokrasilerde ve bunu da zaten sandıklarda hele hele şurada 60 günlük bir süre içerisinde yapacağız.''

Başbakan Erdoğan, partisinin yarınki TBMM Grup konuşmasında da ifade edeceği gibi bütün sivil toplum örgütleriyle, değişik platformlarda görüştükleri
akademisyenlerle, bu konularda ülkenin gidişine yönelik olumlu olumsuz bütün kanaatleri dinleyen, bunlardan asla kaçınmayan bir iktidar olduklarını ifade
ederek, ''Ve öyle zannediyorum ki Cumhuriyet tarihinde de bu tür görüşmeleri bu kadar yoğun yapabilen bir iktidar olmamıştır. Bunu, kayıtlar tescilli bir şekilde arşivlerine almıştır. Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum ve sürecin hayırlı
olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Kaynak : Habertürk

Ha şöyle yola gel.. yap seçimini tekrar aynı oyu alırsan [ hiç zannetmiyorum ] o zaman istediğini seçtir...

erken seçim derhal olmalı..

halk secsede bılıyo secılıcegını apdullah gulun ondan halk secsin diyor...tayip erdogan dibini görmedigi göle atlamaz

Ben Abdullah GÜL'ün Cumhurbaşkanı olabileceğini sanmıyorum tabi aşağıda yazdığım yazıyı çoğunluk gördüyse...

POSTA GAZETESİNDEN MANŞET
Tarih: 28 Kasım 1995 Salı

MANŞET: Ürperten İtiraf
Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah GÜL "Cumhuriyet döneminin sonu artık geldi" dedi

Bu vatandaş Cumhurbaşkanı olacaksada kusura bakmasın benim cumhur başkanım olamaz. İşte o zaman TSK benim için Cumhurbaşkanı olur ve olmalıdır da...
Sn. Tayip beyde evvelden erken seçime son derece karşı çıkarken birden TSK'nin basın bildirimini okuyunca böyle 180 derece dönerek "Cumhur Başkanımızı halk seçsin ve erken seçime gidelim" sözcüklerini kullanmaya başlamış...

Bizler görüyoruz bunları arkadaşlar, hep beraber sizlerle görüyoruz...

BEn ne AKP ye karşıyım nede CHP ye aşığım.... Ben doğrudan dürüstlükten yanayım...

Taraf değilim, düzgün yaşamak, yaşatılmak ve yaşatmak istiyorum o kadar!

Valla ben olsam şu anda bir AKP millet vekili ve beni cumhurbaşkanlığı seçimine aday gösterseler ve beni seçeceklerini bilsem kaçacak delik arardım.

AKP iktidar olur ve Cumhur başkanı AKP li olursa ya düşüncelerini ve faaliyetlerini baya bir değiştirmek zorunda kalacak yada Hükümet AKP siz devam edecek...

TSK bunu açıkca basın bildiriminde belirtmiş... Açıkca derken bildiriyi okuyup düşününce ortaya bu çıkıyor...

Hükümette Cumhur Başkanıda geçmişinde ne ise şimdide o olmalı. Atatürkün resimlerinin altında oturanlar geçmişlerinde cumhuriyete ve Atatürk'e ne laflar etmiş bilmek gerekir...

Eğerki her fırsatta Atatürk resimlerini indirmeye çalışan, cumhuriyeti kaldırıp yerine farklı bir düzen getirmek isteyen bayrağımızı 3 yıldızlı hale sokmak isteyen insanlar hükümette ve Cumhur Başkanlığı seçiminde gezecekse VAY HALİMİZE TÜRKİYEM VAY!!!

KORKUN ARKADAŞLAR! Korku insanı harekete geçiren en önemli dürtüdür... Korkun ve damarlarınızdaki asil kanı hissedin, ülkenizi dürüst ne düşündüğü belli olan kişilere teslim edin. Parlamentoda öylebiri yok diyorsanız siz çıkın oy vermeyen ne olsun!

Saygılar...

sayın abdullah gül hertürlü cumhurbaşkanı olur kardeşim yok cumhuriyetin sonu gelmişte abdullah gül öyle demiş bu lafı kimse kullanamaz kardeşim yalan hemde cumhurbaşkanı olacağı bi zamanda böyle provakatörlerin sözüne kimse inanmaz türk halkı böyle şeylere kanmaz hemde izin vermez

esesilin' Alıntı:
sayın abdullah gül hertürlü cumhurbaşkanı olur kardeşim yok cumhuriyetin sonu gelmişte abdullah gül öyle demiş bu lafı kimse kullanamaz kardeşim yalan hemde cumhurbaşkanı olacağı bi zamanda böyle provakatörlerin sözüne kimse inanmaz türk halkı böyle şeylere kanmaz hemde izin vermez

i70604_abdullahgl.jpg

buyur dostum tepe tepe bak
Bencede türk halkı kanmayacak...

Bu resim olmasada biz sanki bilmiyoruz geçmişini...

Menow' Alıntı:
i70604_abdullahgl.jpg

buyur dostum tepe tepe bak
Bencede türk halkı kanmayacak...

Bu resim olmasada biz sanki bilmiyoruz geçmişini...

bu makale the guardian ingiliz gazetesinde gecmis..
ben sahsen bu konuya inanmiyorum
sacma geliyo bana ingilizce'yi kim tercume etmis
nasil etmis..yazinin devami neymis?
karalamak kolay inanmak isteyende olduguna gore
direk onyargi ile silip atiyosunuz kafanizdan
yazik, kolaylikla boyle adamlari harcayamazsiniz
arti 15 sene onceki olayla gunumuze baktiginizda
Abdullah Gul'un bu iddaa'yi destekleyecek konusma veya hareketini
gosterin..lutfen arkadaslar lutfen sagduyulu olalim

boşuna tartışmayın arkadaşlar cumhuriyet gazetesi bile bu konuda kendini tekzip etmiştir.Gül ün açıklamalarını akşam dinlediyseniz eğer.

ben abdullah güle veririm aday olursa
sevdiğimdenmi hayır adaletsizlik olduğunu düşünüyorum ondan =)

Bir çok kişi böyle düşünüyor artık..

Abdullah gül istenmiyor olabilir ancak onu istemeyenler yanlış bir yol izlediler ve şu an bir çok kişinin gözünde Akp mağdur görüntüsü vermektedir bu görüntüden etkilenen halk "inadına" oy verecektir bence akp ye..Böyle düşünenlerin sayısı hiç de az deil

emrah538' Alıntı:

Abdullah gül istenmiyor olabilir ancak onu istemeyenler yanlış bir yol izlediler ve şu an bir çok kişinin gözünde Akp mağdur görüntüsü vermektedir bu görüntüden etkilenen halk "inadına" oy verecektir bence akp ye..Böyle düşünenlerin sayısı hiç de az deil

:goz:

Yapmayın arkadaşlar ne haksızlığa uğraması halk gözünde ne öyle görünmesi. Bırakın yahu Ankara ve Çağlayan mitinginde insanlar boşunamı sesini duyurdu. Eğer Abdullah Gül'ü isteselerdi oraya çıkarlarmıydı. Tabi bir sürü başka sebeplede oraya gidildi..

Lütfen biraz gerçekçi düşünün...

Şimdi de halk acıyıp Abdullah Gül'ümü seçecek... Valla Yorum sizin.

Menow' Alıntı:
:goz:

Yapmayın arkadaşlar ne haksızlığa uğraması halk gözünde ne öyle görünmesi. Bırakın yahu Ankara ve Çağlayan mitinginde insanlar boşunamı sesini duyurdu. Eğer Abdullah Gül'ü isteselerdi oraya çıkarlarmıydı. Tabi bir sürü başka sebeplede oraya gidildi..

Lütfen biraz gerçekçi düşünün...

Şimdi de halk acıyıp Abdullah Gül'ümü seçecek... Valla Yorum sizin.

neden tandogan ve caglayan turkiyenin
cogunlugu sayiliyor anlamakta gucluk cekiyorum..
demokrasiler'de azinlik ve cogunluk vardir
cogunluk gerektigini yapar..

emrah538' Alıntı:

inadına değil adaletsizlikten =)
kendi çapımda sahip olduğum adaleti sağlama kudretimi kullanacağım =)

sideways' Alıntı:

Sideways, bunu bilmelisin ki laikliyi tehlikeye sokan bir demokrasiye Turkiyede yer yoktur.

sideways' Alıntı:

O mitinglerde gördüğün kişiler diğer insanların vekilidir.

Bana miting göster o kadar kalabalık ve aksini savunan!

Boş konuşmayalım

Türkiye Cumhuriyeti İnsanları halen daha akp akp akp... ülen ney yaptılar ki... büyüklerim bile diyor ben bu kadar rahat hükümet görmedim diyor. Çünkü hükümete geldiklerinde kaos ortamı yoktu. Sadece 3 hastahene 5 okul açmayla bu işler yürüseydi.(Zaten onların çoğu da yapıktı). 6 sene önce yapılmış okulu daha yeni açtılar :)

Evet artık sonları geldi . Dün adalet bakanı çiçek bile anayası mahkemesini son kez ziyaret etti. Görünüşü ise üzgündü ve tedirgindi.

Dış basın da işin bu kadar kısa olacağını sanmıyorduk demeye başladılar.Yani akp giderse ülkesini satmayan bir sol görüşlü insan gelirse o zaman YANDIK demeye başladılar. The economic bile " akp tekrar gelsin" biz de koyun gibi güdelim istiyor.

Ama son yapılan mitinglerle hayli rahatsız olmaya başlayan abd ve ab artık sol görüşlü insanların bir araya gelerek daha rahat bir yere gelecek olan TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ni dışardan baskılarla yıldırmak istiyorlar. Halen daha bazıları bu olumsuz yönleri görmezlikten gelen bazı vatandaşlar akp istiyorlar ... Amaçları kime peşkeş çekmekse artık onu bilemem.

BİRLEŞİN... ve cumhurbaşkanımızı laik , hukuk Türkıiye'yi savunan , (Cumhuriyet'in sonu geldi) diyen bir adamı seçmeyelim

SAYGILARIMLA

Geri