tarih-saat proplemi

atn42

New member
Reaction score
0
p4 3.2 ht. 2 gb ram
anakart asus p5ld2

son zamanlarda bu sorunu sıkça yapmaya başladı
pc yi açıyorsun tarih ve saat yanlış
düzeltiyorsun bir hafta on gün stabil çalışıyor
sonra yine aynı proplem
birde usb 2.0 ları disable yapıyor
ps2 klavye ve fareyi kapatıyor
bu sorunu nasıl çözeceğimi bilen yardım edebilirmi?
şimdiden teşekkürler

not: bios pili yeni

Bios pilinden şüphelenmek en doğrusu, fakat yeni almışsın. Bios update sorunu çözecektir bence. Asus'un sitesinden yeni sürümü indirmek gerekir...

Hiç bios'u resetledin mi arkadaşım?

Bios pilini çıkar ve 2 dk kadar sonra tak.Resetleme için bu yeterli. Bakalım aynı sorun yarında devam edecek mi?

biosun pili cıkarılır 15 snıye beklenır gerı takılırsa bıos resetlenıp varsayılana geri döner ... bıosunu disket ile bı eski wersıyona gerı getırmeyı dneyebılırsın... asusun yazılımalrı war bıos update için fakat onlar gerıye donus yapmıyorlar... mantıklı olarak : ) ama bıosu tekrar yukleyebılırsın... belkı bı sorun wardır varyasyonlar denıyerek sorununu asabılırsın...

biosun pili cıkarılır 15 snıye beklenır gerı takılırsa bıos resetlenıp varsayılana geri döner ... bıosunu disket ile bı eski wersıyona gerı getırmeyı dneyebılırsın... asusun yazılımalrı war bıos update için fakat onlar gerıye donus yapmıyorlar... mantıklı olarak : ) ama bıosu tekrar yukleyebılırsın... belkı bı sorun wardır varyasyonlar denıyerek sorununu asabılırsın...

tekrar yüklemeyi denemedim
bunu yarın veya pazar günü deneyeceğim

asıl şorunda şu
ps2 leri kapatıyor
usb 2.0 ları kapatıyor
bu yüzden açılışta setup ayarlarınada girip değiştiremiyorum
usb pcı kart aldım bu biraz rahatlattı
ama bugün aynı proplemi tekrar yaptı
sıkıntı yani anlayacağınız:vur:vur:vur

Eski sürüm bios versiyonlarını denemende fayda var derim son olarak,eğer güncellem yaptıktan sonra problem açığa çıktıysa uyumsuz bşeyler vardır...

En son ihtimal anakart darbe yemiş ve senin göremediğin iç katlardan birinde çatlak var veri akımı engelleniyor..değiştir-ama son çare-

Eskisürümleri denedikten sonra eğer sonuç alamıyorsan o zaman bios virüsleri için tarama yap..
Benim verdiğim bi konuda rescue cd olayı vardı..Biostan başlayın tam analmıyla virüs taraması yapıyor..

Baslat >Calistir>Regedit.exe>OK(Adminisrator)
Hkey_Local_Machine\System\ControlSet001\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient
>SpecialPollInterval ? yoksa Yeniden olustur DWORD degerini>86400 yap "Dezimal" ( 24 saatte bir demekdir ->saniye bazinda girilir)
60san x 60dak = 3600san x 24saat = 86400 saniye :)
1-Windows Etkin mi ?
2-windows saat ve zaman ayarlayici servisi acik mi?
not->!! <-pilin zayif olup olmadigini söyle anlayabilirsin
baslat>calistir>cmd.exe>OK
>time>ok ( saati oku !! ) sag altda cubugun üzerindekiyle karsilastir arada fark varsa pil zayiflamis demekdir
>exit>ok (command mod'dan cik )
Bios PILI YENI OLDUGUNA göre zamanin ayni olmasi olagan aksi takdirde > bilgisayar a BULASMIS bir virus trojan vb mevcutdur
g-data totalcare boot cd ile (forumda var ) systemi baslatip bulduklarini sildirdikden sonra bilgisayarini normal olarak ac ,umarim sorunu cözmek icin ilerleme kaydediyoruz , iyi forumlar

Eski sürüm bios versiyonlarını denemende fayda var derim son olarak,eğer güncellem yaptıktan sonra problem açığa çıktıysa uyumsuz bşeyler vardır...

En son ihtimal anakart darbe yemiş ve senin göremediğin iç katlardan birinde çatlak var veri akımı engelleniyor..değiştir-ama son çare-

Eskisürümleri denedikten sonra eğer sonuç alamıyorsan o zaman bios virüsleri için tarama yap..
Benim verdiğim bi konuda rescue cd olayı vardı..Biostan başlayın tam analmıyla virüs taraması yapıyor..

Baslat >Calistir>Regedit.exe>OK(Adminisrator)
Hkey_Local_Machine\System\ControlSet001\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient
>SpecialPollInterval ? yoksa Yeniden olustur DWORD degerini>86400 yap "Dezimal" ( 24 saatte bir demekdir ->saniye bazinda girilir)
60san x 60dak = 3600san x 24saat = 86400 saniye :)
1-Windows Etkin mi ?
2-windows saat ve zaman ayarlayici servisi acik mi?
not->!! <-pilin zayif olup olmadigini söyle anlayabilirsin
baslat>calistir>cmd.exe>OK
>time>ok ( saati oku !! ) sag altda cubugun üzerindekiyle karsilastir arada fark varsa pil zayiflamis demekdir
>exit>ok (command mod'dan cik )
Bios PILI YENI OLDUGUNA göre zamanin ayni olmasi olagan aksi takdirde > bilgisayar a BULASMIS bir virus trojan vb mevcutdur
g-data totalcare boot cd ile (forumda var ) systemi baslatip bulduklarini sildirdikden sonra bilgisayarini normal olarak ac ,umarim sorunu cözmek icin ilerleme kaydediyoruz , iyi forumlar

cmos sıfırlama swichleri doğru
dezimal değeri 86400
saat doğru zaten bios pili yeni
ama biosun eski sürümlerini denemedim
birde rescue cd ve gdata totalcare boot cd lere bakacağım
ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar

Geri