Taraf'tan G.Kurmay'a yanıt

kpnisacaksiniz derken
fetullah hocanij pilanlari nasil olsay yürüyo sorun yok bunu destekleyenlerde belli

musssa isimli üye;

sen eğer 70 yıl önceki dönemleri yaşamk istiyorsan git yaşa.
o zaman yapılanlar o zamnda kalmıştır. hesabını yapanlara sorarsın.
git inönüye de ki neden bunalrı yaptın?
geçmişte olanların hesabını o günlerde yapılanlardan haberi ve dahli olmayanlardan soramassın.
ama sen daha ne hakkında yazdığını bile bilmiyorken bunları sana anlatmak biraz saçma oluyor.
benim bahsettiğim şeyle senin bahettiğin eşyin alakası yok.
ama sen de hakılısın.
bu kadar faulü olan bir iktidar elbette ki savunulacak sen ve senin gibi kişiler tarafından.
ama atladığınız bir şey var.
bir şey ne kadar gözü kapalı savunuluyorsa o kadar çürüktür.
görevini yerine getirmenin hoşnutluğuyla uyuyabilirsin.
20 tane yanıt var 7 si senin ve çoğunluğunun konuyla alakası yok.
sen bu kafayla devam et.
emin ol bir gün biyerlere gelirsin.
eminim bundan.
çünkü bu gün biyerlerde keyif çatanlar bir zamanlar senin yaptığın işi yapıyorlardı.

sen daha yenisin.
gerçekten yenisin.
siyaset bölümü senin gibi 2007 de üyelik alıp 100 küsür mesajı olan kişileri çok gördü.
onun için yenisin diyorum

ve sana bir öneri -uyarsın ya da uymassın senin bileceğin şey- edep sınırları içinde kal.

biraz eskidiğinde görüşmek üzere.
tabi o zamana kadar kalırsan.

sayın zerkli
öncelikle bi yerlere gelmek gibi bi niyetim olsaydı inanın şimdiye kadar gelmiş olurdum..
kamuda çalıştığım halde yapılan yanlışlara göz yummadım , müfettişti savcıydı her yola başvurarak ve istifa ederek ayrıldım..

yani ilk tahliliniz boşa çıkmış oldu..
şimdi siz anlaşılan geçmişte yapılan yanlışları kabul ediyorsunuz .. bu da güzel.. en azından hatada dersim katliamını savunan şu anki chp zihniyetinin yaptığı yanlışı yapmıyorsunuz..

bana sadece günümüze gelene kadar hangi iktidarın ne yaptığını söyleyin bende susayım artık. geçmişle kıyaslamayacaksak gelecekte seçilmesi muhtemel hükümetlerle mi kıyaslamamı istiyorsunuz..?

ya da bu kadar eskiye gitmeyin mi diyorsunuz..
o zaman bu hükümetten önceki hükümete bakalım, adamların icraatları neler kısaca bi hatırlayalım..

bi anayasa kitapçığı fırlatıldı ve ortalık toz duman, dünyada kriz yok ama bizde daniskası var..
kemal derviş geldi dolar aldı başını gitti.. apo yakalandı ve onun karşısında en sert duran mhp idam ettirmedi..
sayın ecevit hergün hastanede ve bilmem kimin yardımıyla yürüyordu..dünya bizi ve arjantini konuşuyordu ama ülkemizde çıkan krizlerle ve imf adını o kadar çok duyuyorduk ki sanki imf olmazsa biz nefes bile alamayacakmışız gibi..

yani bana anlamıyorsun diye ihtamda bulunuyorsun ama aynaya bak diyorum sana..
ortaya somut hiçbişey atmadan konuşuyorsun.. sonra da yok efendim sen at gözlüğü takmışsın türünden imalarda bulunuyorsun..

hem şunu da unutmaki adamlar iktidar da yani icraat yapıyorlar ve icraat yapılırken de tabi ki beklenmedik hatalar da oluşabilir.
bunu şöyle de düşünebilirsin.. eğer koşuyorsan ayapın takılıp düşebilirsin ama olduğun yerdeysen sana bi nane olmaz.
adamlar ülke de bişeyleri düzeltmeye çalışıyorlar ve bazılarının da tabi senin gibi tepki vermesi oldukça normal..

yani her zaman eskiden vazgeçmek bazılarına zor gelir..
bu konuda aslında ikimizinde birbirimize katacağımız bişey yok gibi sadece senin belki biraz daha nefreetin artabilir bana ya da görüşlerimi savunan insanlara karşı..

bi de son olarak genelde siyasi konulara pek girmezdim çünkü sevmezdim ama huyumdur haksızlığı hiç sevmem.. adamları insafsızca eleştiriyorsunuz..

bir de günümüz siyasetinde şöyle bir alışkanlık ya da kıvırma taktiği ortaya çıktı: adamı bir konu hakkında eleştiriyorsun, bu adam(lar) sana cevap olarak falan kişi de 50 sene önce şunu yapmıştı diye abuk subuk ilkokul çocuğu çapında bir cevap veriyor. bu adamı kayıran gariban vatandaş da bu naneyi yutup olayın bir sidik yarışına dönüşmesine alet oluyor. seni eleştirenler sadece neden bu işin doğrusunu yapmıyorsun diye soruyorlar yoksa geçmişte kimin ne yaptığını herkes çok iyi biliyor. senin yaptığı işleri beğenmediğin o 50-60-70 sene önceki adamlar da "bizden 50 sene öncekiler de falan filan yapmıştı" diyerek yan gelip yatsalardı eğer bugün üzerinde o kıvrak dansları yaptığın koltuğun altında olmayacaktı. savaş kazanmak, ülke kurtarmak, yeniden yaratmak öyle kolay işler değildir hele dans etmeye hiç benzemez. tarih dün nasıl yemek yediği kaba işeyenleri yazdıysa yarın da aynı şeyi yapacak kimse merak etmesin.

yorumları genelde okurum,
yanlışlık nerede,

TSK dan bazı mide bulandıran işler olduğu iddia ediliyor, ortada bir şeyler var, yaptılar ya da yapmadılar. yaptılarsa ileride faaliyete geçireceklerdi. yapmadılarsa da bir şey yok.
henüz kesin değil.

geçen günlerde tv de gördüm. yalan ya da doğru..bir ses kaydı var assubay babasına telefon ediyor ki, baba biz tüm belgeleri şu an imha ediyoruz. diye
komutanın biri tv ye çıkıyor; bana belgeleri gösterin diyor. evet bu ses yüzde yüz bana ait diyor.
Genel kurmay başkanı çıkıyor, her 5 yılda bir belgeler imha edilir diyor. (doğru)

biz çıkıyoruz, bu icraatları yapanları değilde; bu haberi hangi gazete çıkardı, gazeteye haberi kim verdi, gibi saçma sapan konuları irdeliyoruz.

türkiyede en boktan kanun bu. ( Birini hırsızlık yaparken görsen, ihbar etsen; gel bakalım, ortakmıydınız, aranızda husumetmi vardı, paraları paylaşamadığınızdanmı şikayet ettin, ........ )
Çalan hırsızı bırakırlar. ya ne zaret hanede ölürsün, ya da hırsıza gösterirler, bak seni bu şikayet etti.
bilmez değilsin, en fazla 3 ay yatıralın hem şu kışta nerde kalcan, çıkınca da şikayet edeni naparsan yap,

bize müşteri lazım, avukata müşteri lazım, hakime müşteri lazım, hapishanelere müşteri lazım, hapishaneler tıka basa dolunca, yeni bir hapishane yapmak lazım, (gelsin ihaleler), gardiyan lazım,... sen öldük ki, imama müşteri lazım, mezara adam lazım, ....

Bu kanunlarımız sayesinde ekonomiye kan lazım

arkadaşım anlatmıştı: Bir kaza olmuş, arkadaşta ordan arabasıyla geçiyormuş, inmiş, yazık diye kaza yapan adamı aracıyla hastaneye götürmüşler, arkadaşı bırakmamışlar, sorguya çekmişler.
- adama senmi vurdun, neden vurdun, husumetmi vardı falan filan.... en sonunda soruşturma yapa adam şakayla karışık, bu adam taburcu olana kadar, ölürse defin olana kadar sorgun devam eder. demişler.

Yiyin için üzümleri israf edin ama Bağcıyı da dövmeyin,
Bu bağcı bizim, bağ bizim.
yıpranan Kurum bizim öz be öz peygamber ocağı. Peygamber ocağında, eğer bağı talan etmek, yakıp yıkmak isteyenler de varsa,
Sayın Genel Kurmay Başkanı ( Kurumdaki pislikleri temizlemesi dileğiyle). Bağı seven insan olduğuna inanıyorum.

bir de günümüz siyasetinde şöyle bir alışkanlık ya da kıvırma taktiği ortaya çıktı: adamı bir konu hakkında eleştiriyorsun, bu adam(lar) sana cevap olarak falan kişi de 50 sene önce şunu yapmıştı diye abuk subuk ilkokul çocuğu çapında bir cevap veriyor. bu adamı kayıran gariban vatandaş da bu naneyi yutup olayın bir sidik yarışına dönüşmesine alet oluyor. seni eleştirenler sadece neden bu işin doğrusunu yapmıyorsun diye soruyorlar yoksa geçmişte kimin ne yaptığını herkes çok iyi biliyor. senin yaptığı işleri beğenmediğin o 50-60-70 sene önceki adamlar da "bizden 50 sene öncekiler de falan filan yapmıştı" diyerek yan gelip yatsalardı eğer bugün üzerinde o kıvrak dansları yaptığın koltuğun altında olmayacaktı. savaş kazanmak, ülke kurtarmak, yeniden yaratmak öyle kolay işler değildir hele dans etmeye hiç benzemez. tarih dün nasıl yemek yediği kaba işeyenleri yazdıysa yarın da aynı şeyi yapacak kimse merak etmesin.

bir kere bundan elli yıl öncekiler kendilerinden elli yıl öncekilere eleştiremeyecek hale getirmişlerdi ülkeyi.. şimdi soruyorum bu şahsa sen bi insanın neye göre değerlendirirsin.. gelecekte bu adam bence hata yapmaz, evet belki geçmişte hataları olmuştur, çok nane yemiştir, bi belediye başkanı kendi partisinden olanlara yamyam da demiş olabilir ( çankaya bel. ) bi diğeri hala geçmişte yapılan katliamlara haklılık payı verebilir ( dersim ), bi başkası sadece bi yerlerden belgeler çıkarır ama hiç birinden sonuç çıkmaz ( kılıçdaroğlu ) bi başkası belediye başkan yardımcısı iken sahte ruhsat da verebilir ( chp ist. il başk. eski kadky bld. başk. yard.). Evet tüm bunları yapabilirler ve geçmişleri de pek parlak olmayabilir ama bu insanları geçmişleriyle yargılayamazsınız bu insafsızlıktır diyorsanız..

1) insafın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz..
2) Gözünüze perde çekilmiştir..
3) Siz çok ama çok iyi niyetli birisinizdir.. ( biri sağ yanağınıza vursa sol yanağınızı da uzatırsınız gülümseyerek..)

Geri