Taraf'tan G.Kurmay'a yanıt

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Taraf'tan G.Kurmay'a yanıt

Taraf'ın olay yaratan haberine imza atan isimler canlı yayında neler söyledi neler..

Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'in CNN Türk televizyonunda sunduğu Tecrübe Konuşuyor adlı program bu haftaki yayınını, Taraf Gazetesi'nden yaptı.

Programa Taraf Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur ve Mehmet Baransu konuk olarak katıldı. İşte programdan satır başları:

BU BELGELER NEREDEN GELDİ?

Cengiz Çandar: Bu belgeler Mehmet'e nereden ve kimden geldi?

Mehmet Baransu: Bu belgeler bir bavul içinde Taraf'a geldi. 3 kişinin tatile çıkacağı zaman hazırlayacağı bir bavul şeklinde Taraf'a geldi. Bunların içinde orjinal belgeler ve DVD'ler vardı. Bunların nereye geldiğini söylemeyceğim. Haber kaynağım bana bunların taranmış 4 DVD'sini verdi. Bu bavulu getiren kişide bunların orjinal DVD'leri vardı. DVD'lere ekleme yapmak mümkün değil. Çünkü bu eklemeler elektronik olarak saptanabilir. Ben bu CD'leri savcılığın isteği üzerine kendilerine teslim ettim. Süha Tanyeli'nin el yazısı ile yazılmış not defterini gördüm.

Cengiz Çandar: Bugün İlker Başbuğ bu belgeleri sızdıran 9 kişinin tutuklu olduğunu söyledi, sana bunları getiren kişi şu an tutuklu mu?

Mehmet Baransu: Bana bu belgeleri getiren kişi henüz tutuklanmadı. Kendisi bana dün belgeler verdi. Çetin Doğan bu ses kayıtlarının arasına ekleme yapıldığını söylemişti. Bu ses kayıtları CD halinde değil, tam 9 tane teyp kaseti. Bunlara ekleme yapılamaz.

"BAŞBUĞ'A ÜZÜLÜYORUM"

Yasemin Çongar: Bu tamamen düzmece bir belgeyse bunu Genelkurmay'ın araştırması gerekir. Bugün İlker Başbuğ'u televizyonda izledim. Onun 'Darbeler dönemi kapandı' sözlerine inanmak istiyorum. Cidden çok zor durumda, onun bu halini görünce içinde olduğu duruma üzülüyorum. Bence burada yükün tamamen Genelkurmay'ın üzerinde olmaması gerekir, aslında AKP'de bu işin üzerine bütün gücüyle gitmeli.

kaynak

Bu Taraf mıdır Nedir Resmen AKP'nin Arka Bahçesi....

Taraf ın demokrasimize yaptığı katkılar hiç bir zaman unutulmayacaktır.Bu belgeler yalan diyenler neden mahkemeye gitmiyor.Ses kayıların var el yazıların var madem bunlar sahte git ozaman mahkemeye ver.

Mahkemeye gitmiyor çünkü giderse bunların gerçek olduğu mahkeme kararı ile tescillenecek

üslubunuza dikkat ediniz aksi taktirde ceza alıcaksınız

Mehmet Baransu: Bu belgeler bir bavul içinde Taraf'a geldi. 3 kişinin tatile çıkacağı zaman hazırlayacağı bir bavul şeklinde Taraf'a geldi. Bunların içinde orjinal belgeler ve DVD'ler vardı. Bunların nereye geldiğini söylemeyceğim. Haber kaynağım bana bunların taranmış 4 DVD'sini verdi. Bu bavulu getiren kişide bunların orjinal DVD'leri vardı. DVD'lere ekleme yapmak mümkün değil. Çünkü bu eklemeler elektronik olarak saptanabilir. Ben bu CD'leri savcılığın isteği üzerine kendilerine teslim ettim. Süha Tanyeli'nin el yazısı ile yazılmış not defterini gördüm.

süper soru ama berbat bir yanıt.

aslında soru şu şekilde olmalıydı

kim,nereden,neden,neden size şeklinde olmalıydı. ama soru nasıl olursa olsun cevap yine yukardaki gibi zırva olacaktır.

şimdi bazı aklıevveller çıkıp " gazetecinin bilgi kaynağı gizlidir" diye bişey yazabilir. ben de cevabımı peşin peşin yazayım. tamam gizlidir ama dersin ki üst düzey bir askeri yetkili ya da askeriyede çalışan bir personel ya da adamın biri çöpte bulmuş (ki örnekleri vardır. mitin gizli belgeleri çöpten çıkmıştır.) bize türkiyedeki en yürekli gazete olduğumuz için getirdi ve kesinlikle para falan alamdı diye bir açıklama yaparsın. yılın manşeti olur. herkese kapak olur. ama böyle soruya böyle cevap biraz saçma olmuş.

süper soru ama berbat bir yanıt.

aslında soru şu şekilde olmalıydı

kim,nereden,neden,neden size şeklinde olmalıydı. ama soru nasıl olursa olsun cevap yine yukardaki gibi zırva olacaktır.

şimdi bazı aklıevveller çıkıp " gazetecinin bilgi kaynağı gizlidir" diye bişey yazabilir. ben de cevabımı peşin peşin yazayım. tamam gizlidir ama dersin ki üst düzey bir askeri yetkili ya da askeriyede çalışan bir personel ya da adamın biri çöpte bulmuş (ki örnekleri vardır. mitin gizli belgeleri çöpten çıkmıştır.) bize türkiyedeki en yürekli gazete olduğumuz için getirdi ve kesinlikle para falan alamdı diye bir açıklama yaparsın. yılın manşeti olur. herkese kapak olur. ama böyle soruya böyle cevap biraz saçma olmuş.

adam kaynağı ile ilgili neden üst düzey gibi bi ifade kullansın, böyle yaparsa bi daha haber gelir mi kendisine..?
velev ki bu iş için iş getirene para vermş olsun da .. ne değişecek.. balyoz hala ortada duruyor olmayacak mı?

siz ana yoldan sapıp, konuyu değiştirmeye çalışıyorsunuz ama millet yutmuyor.. klasik zihniyet işte..

bu adamlar balyozu yapamaz diyorsunuz ama inanın geçmişte balyozu bile paramparça edecek eylemlere imza attılar..

adam kaynağı ile ilgili neden üst düzey gibi bi ifade kullansın, böyle yaparsa bi daha haber gelir mi kendisine..?
velev ki bu iş için iş getirene para vermş olsun da .. ne değişecek.. balyoz hala ortada duruyor olmayacak mı?

siz ana yoldan sapıp, konuyu değiştirmeye çalışıyorsunuz ama millet yutmuyor.. klasik zihniyet işte..

bu adamlar balyozu yapamaz diyorsunuz ama inanın geçmişte balyozu bile paramparça edecek eylemlere imza attılar..

klasik akp zihniyeti işte

ben 2+2=4 diyorum sen dört kişilik bir ailenin geçimi enden seni ilgilendiriyor diyorsun?

önce benim ne anlatmaya çalıştığımı anlamaya çalış sonra bişeyler anlatmaya çalış.

daha yenisin. çok fırın ekmek yemen lazım.

klasik akp zihniyeti işte

ben 2+2=4 diyorum sen dört kişilik bir ailenin geçimi enden seni ilgilendiriyor diyorsun?

önce benim ne anlatmaya çalıştığımı anlamaya çalış sonra bişeyler anlatmaya çalış.

daha yenisin. çok fırın ekmek yemen lazım.

klasik chp işte.. herkesin kendisi gibi olmasını ister..
baransuya soru sorulmuş ( 4 nasıl elde edilir ? ) baransu da 2*2 = demiş..
ama chp zihniyeti illa 4 ü 2+2 ile bulacaksın diye bu cevaba tatmin olmuyor..

ee bizim de burada işi gücü bırakıp chp yi tatmin etmek gibi bi görevimiz yok..
adamlar tek parti döneminde milletin canına okudu.

inonü kendi adına para bastırdı, m.kemalin en yakın arkadaşlarını uzaklaştırdı, ezanı türkçe okuttu, seçimlerde açık oy gizli sayım uygulattı, 27 mayıs darbesinin baş mimarlığını yaptı v.s..... daha istersen çookk var..

şimdi bu adamlar neyin kavgasını veriyor anlıyorsunuz değil mi arkadaşlar..

adamlar kendileri dışında herkes yanlışdır diyor..

tayyip erdoğan gelmeden önce nurettin sözen vardı ve bize su tankerlerle gelirdi o da haftada birgün.. ama iski faturaları her ay gelirdi..

iski ye hiçbir kurum kredi vermezdi.. ya şimdi...

millet daha chp ye güvenip de iktidar yapar mı hiç?

İlginç, bir gazete Ülkenin gizli örgütlerini ortaya çıkarıyor.Gazetenin ismi ise Haberleri iddaları gibi taraflı şekilde Yapılıyor.TSK yıpratılmıyor,Resmen Rezil ediliyor.

bi de daha yenisin diyor.. bakar kör işte... sen yokken bu forumda ben vardım..

tsk nın başka birine ihtiyacı yok aslında rezil edilmek için..
gen.kurmay başkanı çıkıyor kağıt parçası diyor al. dursun çiceğin imzaladığı belgeye ve yok diyor böyle bi belge, uydurmuşlar bu belgeyi haklarında dava açtık filan..
sonra belge ortaya çıkarılıyor.. şimdi tsk nın kendine verdiği zarara bi bakın.. milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar..

ama yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor .. !!!!!!

Taraf gazetesinde bulunan insanların hepsi cahil eğitilmemiş insanlar ve kulaktan duyma şeyleri haber yapanlarve bunlarda tamamen akılsız olup beyin yerine sadece kedilere atılabilecek et bulunmaktadır.

Taraf Sol Gözterip Sağ vurdu :D :D :D sanırım yapılacak en iyi yorum bu

taraf gazetesi şimdiye kadar sadece ntv nin muhsin yazıcıoğlu'nun bindiği helikopterin düşürülmesi olayında yerel saat farkı ile savcılık kayıtları arasındaki farkın farkedilememiş olmasından dolayı yanlış haber verdiğini biliyorum ve bu durumu manşetten ntv den özür dileyerek düzelltiler bi nevi..

öyle diğer gazeteler gibi manşetten iftira atıp, arka sayfada minicik bi özürle değil yani...

bunun dışında adamlar ellerinde kanıt olmadan haber vermiyorlar..

veriyor diyen varsa somut örnekle gelsin..
öyle çamur at izi kalsınla kimseyi zan altında bırakamazsınız..
beğenmediğim tarafları da var gazetenin ama şimdiye kadar türkiye de
hiç bir gazetenin yapamadıkları kadar cesur davranıyorlar...

bu yapilanlar sadece ülkeyi zarara sokar istedikleride bu ülkeyi ele gecirmek Fetullahcilar 25 yilda türkiyeyi ele gecirdi bunu görmemek körlüktür pilanlari iyi isliyor ama nereye kadar bakalim AKP de onlarin oyuncagi oldu yazik

ya şu hiçbişey yapmadan insanları eleştirenler yok mu.. bunlara bitiyorum işte..
fethullahçılar diyip gerisini ağzına ne gelirse koyuverip gidenler .. soruyorum size
bu ülke cumhuriyet kurulduğundan beri kimin elinde idi.. siz ne yaptınız.. sadece pastadan pay kapma yarışına girdiniz.. kendi çocuklarınızı ayrıcalıklı tuttunuz.. orduya, kamuya hep bize benzeyenler girebilir dediniz.. ve hala bunu kabul etmiş de değilsiniz.. görün artık gerçekleri devletin başı dinine ve devletine bağlı, halkın içinden gelmiş insanlar.... öyle dedeleri babaları ne paşa ne de elit tabakadan.. siz bunları kabullenemiyorsunuz.. bakın adam 25 yılda yurt dışında kaç okul açtı, her yıl ne etkinlikler düzenliyor...
siz şimdi bu fethullahçıların yaptıklarının kaçta kaçını yapabildiniz cumhuriyet kurulduğundan beri..
yoksa ortada bi icraatın konuşmayacaksın o zaman öyle işkembeden..
alacaksın şapkanı önüne düşüneceksin...

ya şu hiçbişey yapmadan insanları eleştirenler yok mu.. bunlara bitiyorum işte..
fethullahçılar diyip gerisini ağzına ne gelirse koyuverip gidenler .. soruyorum size
bu ülke cumhuriyet kurulduğundan beri kimin elinde idi.. siz ne yaptınız.. sadece pastadan pay kapma yarışına girdiniz.. kendi çocuklarınızı ayrıcalıklı tuttunuz.. orduya, kamuya hep bize benzeyenler girebilir dediniz.. ve hala bunu kabul etmiş de değilsiniz.. görün artık gerçekleri devletin başı dinine ve devletine bağlı, halkın içinden gelmiş insanlar.... öyle dedeleri babaları ne paşa ne de elit tabakadan.. siz bunları kabullenemiyorsunuz.. bakın adam 25 yılda yurt dışında kaç okul açtı, her yıl ne etkinlikler düzenliyor...
siz şimdi bu fethullahçıların yaptıklarının kaçta kaçını yapabildiniz cumhuriyet kurulduğundan beri..
yoksa ortada bi icraatın konuşmayacaksın o zaman öyle işkembeden..
alacaksın şapkanı önüne düşüneceksin...
siz derken? ben hic bir partiyi tutmakm cok partili ve tek partili zamanlarida gördük hepside ayniydi ama bu sefer kör olanlar belli iste senin gibiler dogruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar

Taraf ın demokrasimize yaptığı katkılar hiç bir zaman unutulmayacaktır.Bu belgeler yalan diyenler neden mahkemeye gitmiyor.Ses kayıların var el yazıların var madem bunlar sahte git ozaman mahkemeye ver.

Mahkemeye gitmiyor çünkü giderse bunların gerçek olduğu mahkeme kararı ile tescillenecek

aynen kardes, herkesin korkusu var ama taraf'ın su ana kadar korkusu yok gibi görünüyor.

merak etme bende parti tutmam.. ama adamların icraatları ortada .. diğerleri suriye ile nerdeyse savaşacakken bunlar sınırları açtı.. söz sahibi olduk az ya da çok uluslar arası topluluklarda..
doğruyu söyleyenler demişsin üstün körü konuşuyorsun .. hiç ortaya somut bişey koymuyorsunuz daha doğrusu koyamıyorsunuz..

gerçekleri görmeden farklı kaynaklara bakmadan yorum yapıyorsunuz..

şimdi çok partili dönemde sizi rahatsız eden ne..
tek parti döneminde açık oy gizli sayım vardı..
türkçe ezan vardı, okul yoktu çoğu yerde.. ee şimdi bırakın burayı yurt dışında artık bu ülkenin okulları var..
olimpiyatlar da hep birincilikleri çıkaran bi sistemleri var..
siz neyden korkuyorsunuz anlamış değilim..
herhalde sizin çocuklarınız böyle başarılara nadiren imza attığı içindir.

sonuçta çoğunluk her zaman doğruyu bulamaz belki ama napalım demokrasilerde işler böyle yürüyor..
mecburen kabul edeceksiniz...
çok çalışacaksınız daha iyisini bulacak ve halkın karşısına çıkaracaksınız..
öyle kuru kuru gitmiyor bu işler...

elinizdeki tek şey salt eleştiri olmayacak..
kafa patlatacaksınız, proje üreteceksiniz sonra konuşacaksınız...

Geri