Taraf'a belgeler nasıl geldi?

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
Taraf'a belgeler nasıl geldi?

Mehmet Baransu anlattı...

Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'in CNN Türk televizyonunda sunduğu Tecrübe Konuşuyor adlı program bu haftaki yayınını, Taraf Gazetesi'nden yaptı. Programa Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar, Yazıişleri Müdürü Yıldıray Oğur ve Muhabir Mehmet Baransu konuk olarak katıldı.

İşte programdan satır başları:

BU BELGELER NEREDEN GELDİ?

Cengiz Çandar: Bu belgeler Mehmet'e nereden ve kimden geldi?

Mehmet Baransu: Bu belgeler bir bavul içinde Taraf'a geldi. 3 kişinin tatile çıkacağı zaman hazırlayacağı bir bavul şeklinde Taraf'a geldi. Bunların içinde orjinal belgeler ve DVD'ler vardı. Bunların nereye geldiğini söylemeyceğim. Haber kaynağım bana bunların taranmış 4 DVD'sini verdi. Bu bavulu getiren kişide bunların orjinal DVD'leri vardı. DVD'lere ekleme yapmak mümkün değil. Çünkü bu eklemeler elektronik olarak saptanabilir. Ben bu CD'leri savcılığın isteği üzerine kendilerine teslim ettim. Süha Tanyeli'nin el yazısı ile yazılmış not defterini gördüm.

Cengiz Çandar: Bugün İlker Başbu bu belgeleri sızdıran 9 kişinin tutuklu olduğunu söyledi, sana bunları getiren kişi şu an tutuklu mu?

Mehmet Baransu: Bana bu belgeleri getiren kişi henüz tutuklanmadı. Kendisi bana dün belgeler verdi. Çetin Doğan bu ses kayıtlarının arasına ekleme yapıldığını söylemişti. Bu ses kayıtları CD halinde değil, tam 9 tane teyp kaseti. Bunlara ekleme yapılamaz.

"BAŞBUĞ'A ÜZÜLÜYORUM"

Yasemin Çongar: Bu tamamen düzmece bir belgeyse bunu Genelkurmay'ın araştırması gerekir. Bugün İlker Başbuğ'u televizyonda izledim. Onun 'Darbeler dönemi kapandı' sözlerine inanmak istiyorum. Cidden çok zor durumda, onun bu halini görünce içinde olduğu duruma üzülüyorum. Bence burada yükün tamamen Genelkurmay'ın üzerinde olmaması gerekir, aslında AKP de bu işin üzerine bütün gücüyle gitmeli...

Ekli dosyalar

• baransunasilllll.jpg
    baransunasilllll.jpg
    22.9 KB · Görüntüleme: 4,623
Biraz sırlı bizaı olaylar vardır.İçten çözülmeler emirler.Her dönemde örneğin çanakkale İstanbulun fethi gibi geçtiğimiz dönemlerde her zman Hz.Hızır görev alımıştı aceba dedirtmior değil.Çünkü böylesine güçlü bir yapılanmayı içten çözecek brisi sadece Allah'ın izniyle Hz.Hızır(as) ki bence tamda Ahir zamana uygun düşüyor 3.görevli olarak çalıştığına inanıyorum ben.Yoksa 90 80 ve 70 ler de de çözülürdü bunlar demekki Bedüizzamanıın dediği gibi bir vakitleri var dolduruyorlar.Nasıl bizim bir vaktimiz varsa.
Akılma gelen budur yinede en doğrusunu Allah bilir...

Hmmmmm... günlardir burda bazı arkadaşlar TSK'nın içindeki pislikler temizlenmeli diyordu....tamaaaamm şimdi hak veriyorum bu arkadaşlara.....TSK'nın içindeki bu bilgi satıcı şerefsiz pislikler temizlenmeli...düpedüz vatan hainliğidir bu ve kurşuna dizilmeli bence...öyle 3 yılla tard edilmekle falan kurtulmak olmaz.....

Hmmmmm... günlardir burda bazı arkadaşlar TSK'nın içindeki pislikler temizlenmeli diyordu....tamaaaamm şimdi hak veriyorum bu arkadaşlara.....TSK'nın içindeki bu bilgi satıcı şerefsiz pislikler temizlenmeli...düpedüz vatan hainliğidir bu ve kurşuna dizilmeli bence...öyle 3 yılla tard edilmekle falan kurtulmak olmaz.....

Anlayışınıza hayranım TSK nın içine sızmış çiyanlar kötüde olsa ölmemeli çare değil yada kurşua dizilmelei çare değildir.Hapse girsinler cezalarını çeksinler ama şiddet vahşet Türkiye'ye TSK ya yakışmaz biz bu değiliz olamayız.Tam tersine yaşamalı ve Türkiyenin liderlğini görmeli ki zaten görecekler ve görüyolar şimdiden hadi durdursunlar o zman bakalım gidişatı değil mi?

Anlayışınıza hayranım TSK nın içine sızmış çiyanlar kötüde olsa ölmemeli çare değil yada kurşua dizilmelei çare değildir.Hapse girsinler cezalarını çeksinler ama şiddet vahşet Türkiye'ye TSK ya yakışmaz biz bu değiliz olamayız.Tam tersine yaşamalı ve Türkiyenin liderlğini görmeli ki zaten görecekler ve görüyolar şimdiden hadi durdursunlar o zman bakalım gidişatı değil mi?
yazımı okumadığın veya okuduğunu anlamadığın veya benim tam ifade edemediğim aşikar...sen ve senin gibiler hep TSK'nın içinde darbeci marbeci zaatların olduğunu iddia ettiniz ve pislik dediniz...ben ise tam tersini söylüyorum...TSK'da böyle kişiler yoktur bilakis içine sızmış fettocu bilmemneler olduğunu ve bunların olur olmaz belge sızdırdığını ve fettonun fedailerine düzmece belgeler yapılması için jurnalcilikte bulunduğunu söylüyorum...ok?

bunu da kinaye bir dille söylüyorum mesajımda ama sanırım sen anlamamışsın...Ordunun içinde olup da bu alçaklığı yapan fettoş köpeği olmuş ordu mensuplarının derhal tespit edilip kurşuna dizilmesi lazım...o kadar açık ve net...YOKSA BUGÜN FETTOŞA BİLGİ SATAN; YARIN CONİ YE DE SATAR...ESAS ÖNEMLİ OLAN DA BUDUR...

yazımı okumadığın veya okuduğunu anlamadığın veya benim tam ifade edemediğim aşikar...sen ve senin gibiler hep TSK'nın içinde darbeci marbeci zaatların olduğunu iddia ettiniz ve pislik dediniz...ben ise tam tersini söylüyorum...TSK'da böyle kişiler yoktur bilakis içine sızmış fettocu bilmemneler olduğunu ve bunların olur olmaz belge sızdırdığını ve fettonun fedailerine düzmece belgeler yapılması için jurnalcilikte bulunduğunu söylüyorum...ok?

bunu da kinaye bir dille söylüyorum mesajımda ama sanırım sen anlamamışsın...Ordunun içinde olup da bu alçaklığı yapan fettoş köpeği olmuş ordu mensuplarının derhal tespit edilip kurşuna dizilmesi lazım...o kadar açık ve net...YOKSA BUGÜN FETTOŞA BİLGİ SATAN; YARIN CONİ YE DE SATAR...ESAS ÖNEMLİ OLAN DA BUDUR...

Karar ver TSK a temiz mi değil mi?

Bak ne diyorum Hz.isa(as) Hz.Mehdi(as) gibi büyük zatların TSK yanında hiç kalır bunlar sen benden iyi birlisin.Bu zatların içinden münafık çıkıyorda TSK da nasıl çıkmyorlar...

Bedüzzamanın dediği gibi bu devtin içie sızmış deccaller kahraman ordu ve imanlı millet başından def edecktir.

ben de basbug'a üzülüyorum, bu adamı dogru düzgün bilgilendirmiyorlar

üstad tartışmanıza girmeden birşeyler söylemek istiyorum. şimdi fettocu yada ne diyorsanız bilgi çalıyorsa ve bu bilgiler devletin gizli kalması gereken belgeleriyse tamam anlayabilirim hatta seni sonuna kadar destekliyorum. ancak bu sızdırılan belgeler gerçekten darbe yapma yönetimi elinde bulundurma gibi planlar ise ne olacak. böyle bir durumda bunların sızdırılması mı yoksa kendisi mi önceliklidir? böyle planların var olup olmadığını bilmeden yorum yapıyorum. var olup olmadığını bilmek ve bulmak mahkemelerin görevidir. böyle planlar varsa sızdırılması çok iyi olmuştur. yoksa asker mahkemeler üzerinden devletin hakkını korumalıdır.

Demmeki ordumuzun içinde demokrasiden yana değerli subaylarımızda varmış ki bu kirli lanları deşifre ediyor

ülke içi ve ülke dışı ne kadar hain,yanaşma ve amerikan çocuğu varsa burayada nüfuz etmiş anlaşılan,Kuran'da da söylendiği gibi kulları Allah ile aldatmak bu olsa gerek,sanki o belge yazılırken oradaymışcasına partizanlık yaparak.bu memleketi yunanın,ingilizin,rusun,fransızın,amerikanın....vs,kucağından kurtaran askere saldırmakmı müslümanlık.Allah size inşallah bu askerin silahı altında gebermeyi nasip eder..

Öldürmek Her zaman Çözüm olmuştur! İdamı yasaklayan zihniyet: şu aralarda ortaya çıkan vatan haini insanların zihniyetidir.

Karar ver TSK a temiz mi değil mi?

Bak ne diyorum Hz.isa(as) Hz.Mehdi(as) gibi büyük zatların TSK yanında hiç kalır bunlar sen benden iyi birlisin.Bu zatların içinden münafık çıkıyorda TSK da nasıl çıkmyorlar...

Bedüzzamanın dediği gibi bu devtin içie sızmış deccaller kahraman ordu ve imanlı millet başından def edecktir.
genelkurmay başkanı ne derse ona inanırım ben...son açıklamasında söylediği gibi normal akışında yapılanları sızdırıp satan şahıslar var demek ki...kaldı ki bunlardan bir kısmı da yakalanmış...gerçekler bunlar....

üstad tartışmanıza girmeden birşeyler söylemek istiyorum. şimdi fettocu yada ne diyorsanız bilgi çalıyorsa ve bu bilgiler devletin gizli kalması gereken belgeleriyse tamam anlayabilirim hatta seni sonuna kadar destekliyorum. ancak bu sızdırılan belgeler gerçekten darbe yapma yönetimi elinde bulundurma gibi planlar ise ne olacak. böyle bir durumda bunların sızdırılması mı yoksa kendisi mi önceliklidir? böyle planların var olup olmadığını bilmeden yorum yapıyorum. var olup olmadığını bilmek ve bulmak mahkemelerin görevidir. böyle planlar varsa sızdırılması çok iyi olmuştur. yoksa asker mahkemeler üzerinden devletin hakkını korumalıdır.

sorun da bu zaten...bakın bu belgeleri çalıp da basına verenlerin yaptığı doğru mu sizce...şöyle düşünelim...:

ORDUDA GÖREV YAPAN (BAZILARININ DEYİMİNE GÖRE) ŞEREFLİ BİR SUBAYSINIZ....FARZEDELİM YANİ...BAKTINIZ BİRİLERİ DARBE PLANLIYOR VE SİZ DE GÖRÜYORSUNUZ....İŞTE BURDA DURALIM....
HANİ SİZ ŞEREFLİ SUBAYDINIZ YA...ŞİMDİ BUNLARI ALIP MERTÇE KAHRAMANCA ELİNİZDE PLANLARLA İSMİNİZİ VEREREK(GEREKİRSE ÖLÜMÜ DE GÖZE ALARAK...ŞEREFLİSİNİZ YA!!!....)YARGIYA KOŞUP, TAKIIIR TAKIR TÜM BİLDİKLERİNİZİ Mİ ANLATIRSINIZ? YOKSA KAHPECE...İSMİNİ SAKLAYARAK....BELKİ DE YÜZBİNLERCE DOLAR KARŞILIĞINDA(DAHA ONU DA BİLMİYORUZ....BELKİ DEDİM...)VE ARADAN 7 YIL GEÇTİKTEN SONRA.....SÜREKLİ ÜLKEYİ GEREN BİR KAĞIT PAÇAVRASI YAYINLAYAN ORGANİZASYONA MI VERİRSİNİZ.....?

BIRAKIN CANIM ZIRVALARI....BEN TEKRAR EDİYORUM...BU BELGELERİ SIZDIRANLAR; ÜLKENİN BEKAASI İÇİN DERHAL BULUNMALI VE KURŞUNA DİZİLMELİ...HAAA BELGELERİ DEĞİŞTİRİP MONTAJLAYANLAR?ONU BİLMİYORUM ARTIK....

Başbuğ daha önce de poyrazköye detoprağa gömülü silahlar için bunlar bize ait değil demişti ama daha sonra tutanaklarla bu silahların TSK ya ait olduğu basında yayınlanınca tek açıklama bile yapamadı

Yine aynı basın toplantısın da o silahların gömülü olduğu arazi için bu araziye giriş yasak değil isteyen ev bile yapabilir demişti ama bir gün sonra bir gazete muhabir gönderdiğinde kapıdan içeri sokmadılar ve konuda da tek kelime edemedi

Jitem yok dedi ama Jitemin olduğunu artık beşikteki çocuk bile biliyor

demmeki yapılan her açıklama doğru olmayabilir yinede inanmamak lazım

genelkurmay başkanı ne derse ona inanırım ben...son açıklamasında söylediği gibi normal akışında yapılanları sızdırıp satan şahıslar var demek ki...kaldı ki bunlardan bir kısmı da yakalanmış...gerçekler bunlar....

Bağnazlık yani...Kardeş oda bir kul.Hadisler genelkurmayın sözlerinden daha önemli.

İstersen oylama yap hadis mi genelkurmayın sözlerimi.Allah(cc) dediği mi Genelkurmayın ki mi?

Saçma sapan konuşma.Genelkurmayıda konuşturan senide konuşturan Allah bağnazlığı ne luzumu var.Hani diyorum akıllı biriyle konuşalım.Ama bazen şphe duyduğum oluyor...
Afam genelkurmay la ne bekliyon adamdan Allah tan güçlümü yani bak bu gizli şirke girer.
Dikkat et seni dostça uyarıyorum.Müslüman müslümanı uyarır...

Bağnazlık yani...Kardeş oda bir kul.Hadisler genelkurmayın sözlerinden daha önemli.

İstersen oylama yap hadis mi genelkurmayın sözlerimi.Allah(cc) dediği mi Genelkurmayın ki mi?

Saçma sapan konuşma.Genelkurmayıda konuşturan senide konuşturan Allah bağnazlığı ne luzumu var.Hani diyorum akıllı biriyle konuşalım.Ama bazen şphe duyduğum oluyor...
Afam genelkurmay la ne bekliyon adamdan Allah tan güçlümü yani bak bu gizli şirke girer.
Dikkat et seni dostça uyarıyorum.Müslüman müslümanı uyarır...
RECEP İVEDİK 2 DEN BİR SAHNE:
Recep kız ayarlamış, çin lokantasında buluşmuşlar ama kız fiyasko....ve replik muhteşem;

SENİN RUHUN GÜZEL AMA BİZ RUHLAR ALEMİNDE YAŞAMIYORUZ Kİ....

Seninki de o hesap....kardeşim din işleri ile devlet işleri birbirinden ayrılalı 100 yıl olacak neredeyse....alooooo....

RECEP İVEDİK 2 DEN BİR SAHNE:
Recep kız ayarlamış, çin lokantasında buluşmuşlar ama kız fiyasko....ve replik muhteşem;

SENİN RUHUN GÜZEL AMA BİZ RUHLAR ALEMİNDE YAŞAMIYORUZ Kİ....

Seninki de o hesap....kardeşim din işleri ile devlet işleri birbirinden ayrılalı 100 yıl olacak neredeyse....alooooo....

Lafı gene kıvırdınya neyse ben ne diyorum sen nediyorsun.Bak bu TSK nın içindekiler Allah'ın izniyle temizlenecek ben diyorumki sende katkıda bulun TSK yı sevenler hep birlik içindeler ama sen inatla hayır diyorsun e ne diyim Allah Akıl fikir versin...

Lafı gene kıvırdınya neyse ben ne diyorum sen nediyorsun.Bak bu TSK nın içindekiler Allah'ın izniyle temizlenecek ben diyorumki sende katkıda bulun TSK yı sevenler hep birlik içindeler ama sen inatla hayır diyorsun e ne diyim Allah Akıl fikir versin...

Herşey Allah'ın izniyledir zaten...bu ve bunun gibi söylemleri niye her yorumunda tekrarlıyorsun...seninle polemiğe girmek istemiyorum ama buna bişey denir...herkes de bilir...

İkincisi belge sızdıranları ben nasıl bulabilirim...bunu Türkiye'de bir tek kurum bulabilir ama onlar da isterler mi istemezler mi bilmem...Başbakana direk bağlı, yöneticisi hukuka aykırı bir şekilde görev yapan(biliyorsunuz danıştaydan dönmüştü, başbakanın direk atama yapabilmesi...)Türkiye İletişim Başkanlığı...Ben mi dinliycem telefonları da bulacam bu bilgi satıcısı vatan hainlerini...

Herşey Allah'ın izniyledir zaten...bu ve bunun gibi söylemleri niye her yorumunda tekrarlıyorsun...seninle polemiğe girmek istemiyorum ama buna bişey denir...herkes de bilir...

İkincisi belge sızdıranları ben nasıl bulabilirim...bunu Türkiye'de bir tek kurum bulabilir ama onlar da isterler mi istemezler mi bilmem...Başbakana direk bağlı, yöneticisi hukuka aykırı bir şekilde görev yapan(biliyorsunuz danıştaydan dönmüştü, başbakanın direk atama yapabilmesi...)Türkiye İletişim Başkanlığı...Ben mi dinliycem telefonları da bulacam bu bilgi satıcısı vatan hainlerini...

Benim inancıma göre her dönemde olduğu gibi bu işler HzHızır(as) görevidir.Masonlara belli bir süre verildi Allahu Alem Allah bir yere kadar süre tanıdı onlara Allahu Alem sonrada Hz.Hızır(as)ı göreve koydu.Bunu ecnnette göreceğiz inşaAllah.Hayret edeceğiz Hz.Hızır(as) kimlerin kimlerin kılığına girdi ve bize yardım etti inşaAllah.Bende sende çok şaşıracağız onun için Hz.Hızır(as) için dünyayı sırtında taşıyor denir.Sırrı burdadır.Belkide farkında olmadan kötü söz ettik Hz.Hızır(as) ama tabi bilmediğimiz için Allah affetsin.

Masonlar yüzyıllardır var.Hadislerde deccalın bu dönemde yok olacağı detaylıca anlatılıyor.Ben onun için net konuşuyorum yoksa sen benim 2007 versiyonumsun.Bende o zamanlar senin gibiydim kafama başka birşey almak istemiyordum bazı şeylere öyle bağlıydım ki Allah korusun olacak işler değil.Bunun için dünyay aeşe vermek istiyordum ama tamamen şeytai bir oyun olduğunu yeni fark ettim daha bir yıl öncesine kadar bir çok şeyi bu forumdaki bazı arkadaşlar gibi düşünüyordum halbuki bunların hepsi kaderde olan şeyler ne sen ne ben engel olamayız.Mesela sen deccal yok diyorsun senin demenle yok olmaz ben var diyorum benim dememlede olmaz.Ya vardır ya yoktur.ur'ana ve Hadise bakarım.heee o zaman iş tamam derim.Yoksa Dünnya TSK yla dönmüyor yada Türkiye ABD yada başka birşey değil mi.Ha ahir zamanda ferasetleri Allah kapatmıştır bişiler yüzünden 2012 de Allahu Aelm açılacak Allah onun için 2012 ye dikkat çekiyor.İnsanların uyanış vaktidir 2012 kıyam yani ayağa kalkmak demek kıyam.
demekki 2012 den evvel Kahraman ordunun içindeki deccaller temizlenecek kim yapacak Allah(cc) ha kimler vesile eder bilmem sen şu an Ak parti düüüyorsun belki ama öyle değil tüm kulları Allah görevlendirir.Senide benide Allahu Alem...
Yinde en doğrusunu Allah bilir...

Geri