Taraf yazarı Emre Uslu'dan bomba iddia...PKK BAHARDA YOK EDİLECEK

Aktivist

Banned
Reaction score
0
Taraf yazarı Emre Uslu'dan bomba iddia...PKK BAHARDA YOK EDİLECEK

Bugüne kadar tüm öngörüleri tutan Emre Uslu'dan bomba iddia

Taraf yazarı Emre Uslu, devam eden operasyonlar ve PKK'nın geleceği konusunda çarpıcı bir öngörüde bulundu...

Taraf yazarı Emre Uslu, “PKK’yı otuz yılda askerî operasyonlarla bitiremedin şimdi de bitiremezsin, o halde PKK ile müzakere yap” diyenlerin bugünkü devleti yanlış okuduğunu belirterek, çarpıcı bir iddiada bulundu.

Uslu, bugünkü devletin 30 yıldır terörü PKK terörünü iktidar aracına dönüştüren ve çocukların ölümü üzerinden iktidar oyunu oynayan devlet olmadığını vurgulayarak, mevcut stratejinin devam ettirilmesi halinde PKK'nın önümüzdeki bahar döneminde yok edileceğini öne sürdü.

İşte Taraf yazarı Emre Uslu'nun o yazısı...

Ölümden önceki son çağrımdır

Bu yazı gariban Kürt çocuğu PKK militanlarını “ben de PKK’lı olsam silah bırakmam” diye gaza getirip devlete de “PKK’yı otuz yılda askerî operasyonlarla bitiremedin şimdi de bitiremezsin, o halde PKK ile müzakere yap” diye çağırı yapan, böylece PKK kitleleri üzerinde temelsiz umut yaratan müzakereci liberallere bir çağırıdır.

Eğer PKK’ya gaz verip ortaya dökülmesini sağlayarak PKK’nın askerî operasyonlarla bitirilmesi gibi bir projenin parçası değilseniz, devleti yanlış okuyorsunuz. Bugünkü devlet otuz yıldır PKK’nın varlık sebebini bir iktidar aracına dönüştürmüş ve çocukların ölümü üzerinden iktidar oyunu oynayan devlet değil artık. Devletin elindeki imkânlar, teknolojik kapasite, stratejik düşünce gücü, uluslararası konjonktür de farklı. Dolayısıyla düne ait bir düşünceyi tekrarlayıp devlet PKK’yı askerî olarak yenemez diyerek yanlış yapıyorsunuz. Olan, sizin yanlışınızı önemseyip gaza gelerek savaşı kızıştıran PKK’ya katılmış gariban Kürtlerin çocuklarına oluyor.

Çok net söylüyorum, mevcut strateji devam ettirilirse PKK önümüzdeki bahar döneminde yok edilir. Ama bence PKK’nın yok edilmesi çözüm değil. Devletin de istediği bu değil zaten. Yani devlet şöyle düşünmüyor: “PKK yok edilemez ama, beli bükülebilir, ondan sonra silah bıraktırma görüşmeleri yapılabilir, sağlıklı siyaset koşulları doğabilir...” Aksine devlet, PKK yeni teknolojik imkânlarla üç ayda yok edilebilir diye düşünüyor.

Devleti tereddütte bırakan şey, yok etmenin Kürtler üzerinde yaratacağı travmanın nasıl çözüleceği. Benim yazıma en tutarlı eleştiriyi getiren Murat Aksoy’un anlatımıyla sorun PKK’nın geçen 30 yıl içinde Kürt kitleleri ile ıstırap üzerinden kurduğu ilişkinin nasıl bir çözüme kavuşturulacağı. Tam da bu nedenle devlet PKK’nın sınır dışına çıkarılması için uğraşıyor. Devlet tam da Kürt kitleleri ile PKK arasında kurulmuş o duygusal bağın bir sosyolojik travmaya dönüşmemesi için barış diyor ama PKK barışı yıkıyor. Bu durumda devlete PKK’yı barışa ikna etmek için operasyondan başka çare kalmıyor.

Bu tutumla Kürtlerden en fazla alkışı müzakereci liberaller alıyor; ben ve benim gibi düşünenler “Kürt düşmanı”, “polis kafalı”, “tehlikeli” oluyoruz ama ben gerçekleri söylemeye devam edeceğim.

Maalesef PKK liderleri de örgütün yenilmezliğine kendilerini o kadar inandırmışlar ki orduyu Kuzey Irak’a çağırıyorlardı. Ordu da daveti kırmadı. Operasyonlar başladı ve operasyonlarda en az 100 PKK militanı öldürüldü. O operasyona katılanların anlattıklarına bakılırsa bu militanların sonu maalesef çok feci oldu. Zira devletin elindeki teknolojik imkânlarla artık dağ taş bombalanmıyor. İHA’lar lazerle noktalıyor uçaklar ve helikopterler bombalıyor. Son operasyonlarda feci son ile karşılaşan PKK militanlarının sayısı bile bilinmiyor.

Kaynaklarıma “Nerede öldürdüğünüz 100 PKK’lı” diye sorduğumda, “Bu operasyonlar hava operasyonları. Nokta operasyonu nedeniyle maalesef çoğunun vücut bütünlüğü kalmıyor” cevabını veriyorlar.

Siz onlara “Kuzey Irak’a çekilin, barış görüşmesi başlasın” diye aklı başında bir öneri getireceğinize, “ben de olsam silah bırakmam” deyin, “devlet PKK’yı yenemez” diye bu garibanlara gaz verin, o gaz sadece gariban Kürt çocuklarını yakıyor haberiniz olsun.

Daha acısı, PKK liderlerinin önceliği bu çocukları korumak olmadı hiç. Onlara göre Kürt analar çok gerilla doğuruyor nasılsa. PKK liderleri de yanlış strateji ile devletin kendilerini yenemeyeceğine o kadar inandılar ve kitlelerini o kadar ikna ettiler ki şimdi geri dönemiyorlar. Bakın Karayılan son açıklamalarında açıkça bir manevra alanı yaratmaya çalışıyor. Kendi tabanında “acaba devlet PKK’yı çok hırpaladı da Karayılan böyle mi konuşuyor” düşüncesi yer edinmesin diye geniş alıyor dönüşü. Çünkü bu fikir yayılırsa PKK’da dağılmanın başlayacağını biliyor Karayılan. Bir anlamda PKK’yı birarada tutan argüman devletin PKK’yı yenemeyeceği argümanıydı. Son operasyonlarda PKK liderleri bunun doğru olmadığını anladı ama kitlesi ve müzakereci liberallerin yarattığı PKK’nın işine gelen illüzyonun da bozulmasını istemiyor PKK.

Bölgeden konuştuğum olayları yakından takip eden bir devlet görevlisi, “devletin elinde beş IHA daha olsa PKK’yı iki ayda askerî olarak bitirir. Mevcut teknoloji ile PKK altı aylık bir operasyonla bitirilir” değerlendirmesini yapıyor. Siz büyük akıllarınızla, kocaman egolarınızla bu değerlendirmeleri “cılız istihbarat raporları” diye küçümsemeye devam edin. İnanın sizin kocaman egolarınıza da, büyük akıllarınıza da bir şey olmayacak, olan gariban Kürt çocuklarına olacak.

Bugün PKK’nın onlarca lider kadrosu da dâhil yüzlerce kaybı var. PKK liderleri –katkılarınızla– örgütün yenilmeyeceğine o kadar inanmış ki örgüt artık manevra yapıp kendi kayıplarını bile açıklayamıyor. PKK’nın kayıp haber alamıyoruz dediği 11 PKK’lı kim, biliyor musunuz? Onlar artık yok..

Basmakalıp argümanları en pırıltılı sözcüklerle de ifade etseniz, bu, gerçeği değiştirmiyor; süreci yanlış analiz ediyorsunuz; çözümünüz barış değil gözyaşı getiriyor. Köprüden önceki son çıkışa hızla ilerliyoruz. Ölümden önceki son anons belki de bu. Bir an önce “onurlu bir barış için, daha fazla genç ölmesin” diye, büyük egolarınızı gariban çocuklar için bir kenara bırakın, tek düze analizlerle insanları gaza getirmeyin ve “barış için tek yol PKK’nın ateşkes ilan edip sınır dışına çekilmesi” için çağırılar yapın. Bu, ölümden önceki son çağırıdır..

Taraf yazarı Emre Uslu'dan bomba iddia... - Rotahaber.com
.

Emre usluya katılıyorum. 30 yıldır güçsüz değil fakat iradesiz ve eli kolu bağlanmış bir kaplanı miskin bir kedi tırmalıyor diye, tırmalamasına izin veriliyor diye kaplan oturup kediyle anlaşma yapacak değil ya. Emre uslu elbette ki öldürülen ve daha fazla öldürülecek olan pkk’lı bölücüler için endişeleniyor. İki adet hayvan hikayesi anlatacağım. Çiftçi A kişsinin bir miktar koyunu vardır. Tüccar B kişisi gelip koyunları satın alır. Veya hırsız C kişisi bir gün koyunları çalar. Bu hikayede koyunlar el değiştirdiklerinin ve sonlarının ne olacağının farkında veya bilincinde olurlar mı? İkinci hikaye; liseli yıllar, bir çoban köpeğimiz vardı. O kadar güzel, güçlü ve uysaldıki. Köyden şehre gelirken köpeği komşuya verdik. Yani artık köpek onun oldu. Bir yıl sonra yaz tatilinde köye gittim. Yeni sahibi köpeği zincirlemişti. Sürekli saldırma dersleri veriyordu. Köpek öyle hırçınlaşmıştı ki neredeyse her gelen geçene havlayıp saldırıp duruyordu. Yanına gittim, banada zorlattı. Öyle bir bağırdım ki KARABAŞŞŞ, ne yapıyorsun lan diye. Adeta yerine çakıldı kaldı. Gittim boynuna sarıldım. Kuyruk sallamaya bacaklarıma sürtünmeye baçladı. İkinci hikaye gerçektir. Benim yaşadığım bir olay. Böylesi olaylardan gerçek hayata dair çıkarılacak çokca ders var arkadaşlar. Sağlıcakla kalın. Doğruları söylemeye çalışıyor olsa dahi taraf gibi gazetelere itibar etmeyin.

gariban kürt çoçuğu mu ? safın zaten belliydi şimdi tam belli oldu. sanki başkasının ağzından konuşuyor.emre uslu kimdir ki böle kesin,net konuşabiliyor.taraf yazarı genel yayın yönetmeni midir nedir yasemin çongar zaten cia ajanı abd li ile evli.azcık kafasını çalıştırabilen insan zaten bunların abd,cia ile ortak çalıştıklarını görebilir.adam göz göre göre cia ile işbirliği yapıyor bizim millet aval aval bakınıyor.pkk bitecek doğru ama nasıl biteceğini herkes çok acı görecek.o acı gerçeği görünceye kadar milletimiz koyun gibi akp nin bitirdiğini sanacak.ee yeni anayasa babamızın hayrına mı çıkacak ?

ha bide merak ediyorum da kimlerle çalıştığı belli olan bunlar,amaçlarına ulaştıktan sonra ülkemizden s.ktirip gidecekler mi ?

Peki PKK biterse terörden beslenen partiler ile şehit kanları üzerinden siyasi yaşamlarını sürdüren partilerin durumu ne olacak onlarda artık partiyi kapatıp derneğe dönüştürürler gayrı

Bu yazı gariban Kürt çocuğu PKK militanlarını “ben de PKK’lı olsam silah bırakmam” diye gaza getirip devlete de “PKK’yı otuz yılda askerî operasyonlarla bitiremedin şimdi de bitiremezsin, o halde PKK ile müzakere yap” diye çağırı yapan, böylece PKK kitleleri üzerinde temelsiz umut yaratan müzakereci ( A K P )liberallere bir çağırıdır.hemen savunma şu olacaktır : Diğer iktidarlar da yaptı..
İspatlayınız lütfen..
Ama bu iktidar yaptığını kendi ağzı ile söyledi ve b.b. yapanı ezdirmem gibi bir söylemle savundu ve sahiplendi..belki kendi gönderdiği içindir.

Peki PKK biterse terörden beslenen partiler ile şehit kanları üzerinden siyasi yaşamlarını sürdüren partilerin durumu ne olacak onlarda artık partiyi kapatıp derneğe dönüştürürler gayrı

Senin bakış açınla olaya bakacak olursak konuyu açan arkadaş ve sende terörle beslenenenlerdensiniz.
Tarafın belli arkadaşım kendini çokta kasma biz senin ne oldugunu anlıyoruz.

Terör ve kan üzerinden beslenen partiler derken akp ve bdp yi kasdettiysen boşuna kaygılanma. Derneğe dönüşmeyecekler. Siyasi Parti kisvesiyle ülkemize zarar vermeye devam edecekler. akp 9850 yılına dek açık kalacak ve yapmaya devam ettiği şeyleri sürdürecek. Düşün artık, Türkiye ne kadar güçlüyse o yıllara dek halen parçalayamamış olacak. bdp de 15 - 20 kez adını ve tabelasını değiştirecek en kötü ihtimalle. fgk, şlz, ğft, pgk gibi isimler alacak. Yani; korkma lgk, pardon gkk, pardon gka, pardon kutay kardeşim.

Terör ve kan üzerinden beslenen partiler derken akp ve bdp yi kasdettiysen boşuna kaygılanma. Derneğe dönüşmeyecekler. Siyasi Parti kisvesiyle ülkemize zarar vermeye devam edecekler. akp 9850 yılına dek açık kalacak ve yapmaya devam ettiği şeyleri sürdürecek. Düşün artık, Türkiye ne kadar güçlüyse o yıllara dek halen parçalayamamış olacak. bdp de 15 - 20 kez adını ve tabelasını değiştirecek en kötü ihtimalle. fgk, şlz, ğft, pgk gibi isimler alacak. Yani; korkma lgk, pardon gkk, pardon gka, pardon kutay kardeşim.

arkadaşım sen ne içtinde saçmalıyorsun doğrusu merak ettim

Konu başlığı eski yani yaklaşık 2 haftalık bir konu ve forumda bu konu hakkında bir düşüncesi olan, yorum yazmak isteyen arkadaşlar gerekli katılımı sağlamış. Aklı, bilimi, demokrasiyi ve milli değerleri kendisine rehber edinmiş, amaç edinmiş hiç bir parti varlığını borçlu olduğu, bağrından çıktığı bir ülkenin, bir vatanın değerlerine saldırarak, onun altını oyarak yol alamaz. Doğal olarak terör örgütünün varlığından ve vatan evlatlarının kanından beslenen partilerin MHP veya CHP olmayacağı açıktır. Espri yapar veya dalga geçmeye çalışır tarzda fakat özünde ciddi kaygılar taşıdığın ve ne olacak bu akp ve kardeşi bdp nin hali!? Acaba Türk Milleti acırda bu partilerin en azından hayatını dernek olarak sürdürmesine izin verir mi gibisinden düşüncelerine aynı espri yaklaşımıyla ve kurgulama yaparak cevap vermek istedim. Kurgulama yaparak cevap verdim çünkü kurgulama, akp zihniyetinin sevdiği bir tarz. Bu açıklamayı yaparken de normal bildiğin çay varya ondan içiyordum. Mis gibi, Allahın Türkiyeye hediye ettiği Karadeniz doğasının ve insanının en çok tükettiğimiz içeceğe kattığı, en güzel tat. Dünya görüşü, amacı, hedefi almak, satmak, pazarlamak olan bir partinin terör ve kan üzerinden beslenme olasılığı çok daha yüksek ve bu durum akp ve bdp yi işaret eder, sevgili Kutay. MHP veya CHP yi değil.

Geri