Taraf: Aktütün baskını görüntülerinde hatamız vardı

O bok atmaya kalktığınız komutanlar sizin kıçınızı koruyor. Evinize güven içinde caddelerde bomba patlamadan gidebiliyorsanız, bunu bu ülkenin polisine ve askerine borçlusunuz. Yeter artık, bu kadar da hain olmayın. Müteşekkür değilsiniz bari bu kadar hain olmayın. Ahmet Altan gibi kadın yalakası bir yazar bozuntusunun gölgesinde yürümek sizi erkek yapmaz.

O bok atmaya kalktığınız komutanlar sizin kıçınızı koruyor. Evinize güven içinde caddelerde bomba patlamadan gidebiliyorsanız, bunu bu ülkenin polisine ve askerine borçlusunuz. Yeter artık, bu kadar da hain olmayın. Müteşekkür değilsiniz bari bu kadar hain olmayın. Ahmet Altan gibi kadın yalakası bir yazar bozuntusunun gölgesinde yürümek sizi erkek yapmaz.

Hooopp yavaş ol bakalım,

Düşüncelerini doğru düzgün anlatmayı becerebiliyorsan amenna

yok beceremiyorsan burada sokak ağzı ile kimse sana yorum yaptırmaz

yapılan hataları ihmalleri dile getirmek nezamandan beri hainlik oldu

bu ülkede yapılan hatalrı eleştimek de mi yasak.

iyi ozaman sesimizi keselim güpe gündüz üç tane çapulcu gelip koskoca ordumuzun karakolu darmadağın edip gitsin

biz bu saçmalıklar bir daha yaşanmasın istiyoruz

ama sziler neredeyse Aktütün baskınını PKK ya karşı kazanılmış bir zafer ilan edip bir kutlamadığınız kaldı

Dokunulmazlıkları kaldırmak isteyenler yapılan hatalarda hesap vermesi gerekenlere dokunulmazlık kazandırmaya çalışıyor

Ben ortaya konuşuyorum, niye üzerine alınıyon? Hainlik mi var sende? Hataları sölüyorsan buna kimse bişey diyemez. Ama karalama yapıyorsan, hesabını yargıya verirsin.

Aktütün bir destandır, paşayı dinlemedin mi sen??!

Ayrıca hadi sıkıysa yorum yaptırma bakalım. Orduya hakaret edenler şerefsiz hainlerdir. Üzerine alınan da köküne kadar alınsın.

ulan sırtınıza vereceğim 35 kiloluk çantayı sonrada o arazide elinizde silahla 19 kilometre gidin bakalım diyeceğim
ömrünüzde hiç gördünüzmü şırnakı gabarı cudiyyi cehennem deresini hakurku basyanı avaşini ırakı... oh ne ala sıcak evde pc başında otur asker düşmanlarının kıç yalayıcılığını yap arada aynaya bakarken gözbebeklerinizle denkgelipte utandığınız oluyormu merak ediyorum

Gazetede yer alan özür notu şöyle;

AKTÜTÜN BASKINI GÖRÜNTÜLERİNDE HATAMIZ DA VARDI

"Aktütün'ü basan PKK'lıları izleyen insansız uçak görüntülerini seri
halinde yayımladık. Her görüntünün altına tarihini ve karakola mesafesini yazdık.
Bunlardan yalnızca 2 Ekimdeki görüntünün mesafesini bildirirken hata yaptık.

Baskından 27 saat önce baskına giden 20 PKK'lının sınırdan girişini gösteren
görüntünün altına 16 ekim tarihli Taraf'ta "Aktütün'e bir kilometre mesafe"
diye yazdık. Doğrusu "20 KİLOMETRE" olacaktı.

baskın 3 ekim'de oldu. bu konuyu bırakmıştım ama boris bana yazınca mecbur kaldım

hepiniz nereye yanlış dediğini biliyorsunuz ama ısrarla çarpıtma istiyorsunuz. yanlış olan yer 2 ekim tarihine ait. yani baskından 1 gün önceye. önce okumayı öğrenin sonra okuduğunuzu anlamayı.

Ben ortaya konuşuyorum, niye üzerine alınıyon? Hainlik mi var sende? Hataları sölüyorsan buna kimse bişey diyemez. Ama karalama yapıyorsan, hesabını yargıya verirsin.

Aktütün bir destandır, paşayı dinlemedin mi sen??!

Ayrıca hadi sıkıysa yorum yaptırma bakalım. Orduya hakaret edenler şerefsiz hainlerdir. Üzerine alınan da köküne kadar alınsın.

Ortaya konuşuyorum ayağı bir kere boş bir ayak.Bunu külahıma anlat.

Yazdığım yazının , yapılan hatalar eleştirimi yoksa karalama mı olduğunu anlayamıyorsan o senin sorunun.Bende insanların anlama kapasitelerini yükseltecek sihirli ir değnek yok.

Bunun için sana tavsiyem yukarıda uzunca yazdığım yazımı tekrar okumam.Dikkatli okursan eminim ki bu sefer daha iyi anlarsın

Bu ülkede millet vekilleri başbakanlar bakanlar hatta cumhurbaşkanları vb. yaptıkları hatalardan dolayı kıyasıya eleştirilmedi mi.Hatta zamanı geldi yüce divanda yargılandılar.

onlar eleştirilince iyi oluyor dimi.Çok hoşuna gidiyor. hatası olanı eleştirmek benimde sevdiğim bir şeydir.

asker hata yapamaz diye diye birr kanun mu var.

Ayrıca Aktütün ün bir destan mı yoksa bir kayıp mı olduğunu ben paşaları dinleyerek değil olayın sonuçlarına bakarak karar veriyorum

ve hiç te bir destan gibi gelmiyor

demekki sen ve senin gibilerin destan anlayışı farklı

Madem destan sa ozaman neden bu destanınızı gidip kutlamıyorsunuz.

Arkadaşların yazdıklarını okuyunca acaba ben nerede yaşıyorum diyesi geliyor insanın.

Konu başlığına bakar mısınız hele” Taraf Hatasını Kabul etmiş

Peki hangi hatasını nasıl kabul etmiş diye merak edip sorası geliyor insanın.

Yoksa Taraf gazetesi gerçekte olmamış hayali bir karakol baskınını olmuş gib imi göstermiş bunumudur dillere destan hatası

-Bu karakol baskınında aslında üç beş çapulcu karşısında bu kadar ağır kayıp vermediğimizi bunu kendisin uydurduğunu mu itiraf etmiş Taraf Gazetesi

MİT in yaklaşık 15 gün önceden haber verdiği” Aktütün ‘e saldırı olacak” uyarısının asılsız olduğunu mı itiraf etmiş

TSK nın en üst kademesinde ki Hava Kuvvetleri Komutanının bu çatışmadan 30 saat haberi olmadığını yazması mı yalanmış ve Tüm dünyanın ertesi gün duyduğu bu kara tabloyu Antalya’da Golf sefasında olduğu için haberi olmadığını yazması mı yalan mış

Şimdide bakalım Tarafın itiraf ettiği hataya;

TSK nın elindeki araçlardan çekilen uydu görüntülerinde ki Aktütün’e saldıracak PKK lı grubun Aktütün e uzaklığının 1km değil de 20 km olduğunu İTİRAF etmiş.Yani 19 km yanılmış

Peki diyelim ki PKK lı hainlerin uzaklığı 20 km olsun. Sonuç ne.Değişen ne oldu ki

PKK lıların 20 km ötede olduğunun bilinmesi onların imha edilmesine engel miydi?

Oysa yaklaşık bir yıldır taaaa kandil dağına ve K.Irak ın daha uzak yerlerine PKK lı hedefleri yok etmek için Opersayon düzenleyen askerlerimiz için 20 km çok mu uzaktı.

Üstelik uydudan görüldüğü halde.

Tamam diyelim ki 20 km uzaklıkta idlerde ne değişti. Yine o PKK lı grup geldei Aktütün e birkaç km lik mesafeden saldırı düzenlemedi mi. Ozaman neden engel olmadın

21 Ağustos'ta bin 200 PKK yöneticisinin Kandil'de kongre düzenlediğini ni, Bir yıl bouyunca neredeys her hafta
düzenlenen ve görüntüleri TSK nın internet sitesinde duyurusu yapılan hava operasyonlarının bu tarihler arasında üstelik
de ROJ TVden günlerce duyrusu yapıldığı neden yapılmadığını sorması mı hataydı

Buna rağmen Taraf gazetesi yaptığı bu hata için özür dileme erdemini gösteriyor ama

Bunca askerin şehid olmasında onlarca hatası ve ihmali olanların gıkı çıkmıyor

Örneğin bizim Golfcü paşa bile özür dilemedi

Ne dersiniz onlarında bizlere en azından bir özür borcu yok mu?

Yazdıklarını okuyunca 17 askerimizin şehit olmasında tek suçlunun Taraf gazetesi olduğunu aladım

Hatta paşamızın golf oynamasının bile sorumlusu taraf mış :)

baskın 3 ekim'de oldu. bu konuyu bırakmıştım ama boris bana yazınca mecbur kaldım

hepiniz nereye yanlış dediğini biliyorsunuz ama ısrarla çarpıtma istiyorsunuz. yanlış olan yer 2 ekim tarihine ait. yani baskından 1 gün önceye. önce okumayı öğrenin sonra okuduğunuzu anlamayı.

A benim canım kardeşim 27 saat öcesi ellbetteki bir gün önceye gelir.
Ya neyse sen baskından 3.5 saat öce yayınlanan görüntüleri ver.
Demogoji yapma Tarafın ne olduğu k,me hizmet ettiği belli,bari taraf
gazetesine tarafım dede bileyim.

Taraf 20tane iddia attı ortaya

Bunlardan sadece birtanesinde 20 km mesafeyi 1 km olarak söylemiş

sonrada çıktı özür diledi

ama 17 askerimiz çarpşarak kahramanca şehit olurken Golf oyayanlar

öğklen vakti teröristler hangi cüretle karakolumuzu basıp çatışıyorlar. Bu çatışma hemde 9 saat süürüyor. üç beştane çapulcu sürüsü ile Dünyanın sayılı ordusu olan TSK 9 saat çatışıyor

Bu çapulcu takımı oaraya kadar gelirken bundan haberi olmayan

İstihbarat raporlarının saldırı olacak uyarısını dikkate almayanlar

Birgün önce Para omadığı için karakollar taşınamadı deyip te birgün sonra hiç bir parasal sıkıntımız yok diyenler

Buzaman kadar bu karakolları neden taşıyamadıklarını açıklayamayanlar

Bu sene Mayıs ayında saldırıya uğramış ve bu saldırıda 6 şehit vermişken aynı karakola PKK lıların nasıl oluyorda canları istediğinde elllerini kollarını sallayarak gelmelerinin sebebini açıklamak yerine bu soruları soranlara tehdit savuranlar

bukadar hata için çıkıp özür dilediler mi
:clap:clap:clap

Arkadaşım seninde sorduğun soruya bak

tarafın yaptığı büyükkkkkkkkk hataya bir bak birde onların yaptığı küçücük hataya bak

arada dağlar kadar fark var dimi

Hiç bukadar küçük hatacıklar için de özürdilenir miymiş :)

A benim canım kardeşim 27 saat öcesi ellbetteki bir gün önceye gelir.
Ya neyse sen baskından 3.5 saat öce yayınlanan görüntüleri ver.
Demogoji yapma Tarafın ne olduğu k,me hizmet ettiği belli,bari taraf
gazetesine tarafım dede bileyim.

konu neydi?
taraf görüntilerin yalan olduğunu kabul etti. konuyu böyle açmışsınız. ama tarafın açıklamaları öyle demiyor. ne diyor taraf 2 ekimdeki resim yanlış.

yani diğerlerinin doğru olduğunu idda ediyor. yani başlığınız YALAN

resimleri defalarca ekledim. ve o konular kapatıldı. git bak koordinatlara.

http://www.hackhell.com/serbest-kursu/495703-tarafin-koordinatlari-aktutunu-gosteriyor.html

http://www.hackhell.com/serbest-kur...-inanmayanlarboris-luckleon-kapak-buyrun.html

daha da inanmıyorsan youtube'a gir. "aktütün bile bile baskın yemiş" yaz çıkan video'da 3.45 sn sonraki koordinatlara bak.
sana somut deliller.

bu vatan ilk defa ihanete uğramıyor. içerde hainler var. bunu ister kabul et ister etme. bu hainler şuan çok önemli yerlerdeler. bunları temizlemek lazım.

burda sorun 1 km veya 20 km olması değil herşey apaçık belliyken niye hiçbir önlem alınmamış asıl sorgulanması gereken konu bu genelkurmay başkanı çıkıp herkesi tehdit edeceğine bu sorunun cevabını versin

konu neydi?
taraf görüntilerin yalan olduğunu kabul etti. konuyu böyle açmışsınız. ama tarafın açıklamaları öyle demiyor. ne diyor taraf 2 ekimdeki resim yanlış.

yani diğerlerinin doğru olduğunu idda ediyor. yani başlığınız YALAN

resimleri defalarca ekledim. ve o konular kapatıldı. git bak koordinatlara.

http://www.hackhell.com/serbest-kursu/495703-tarafin-koordinatlari-aktutunu-gosteriyor.html

http://www.hackhell.com/serbest-kur...-inanmayanlarboris-luckleon-kapak-buyrun.html

daha da inanmıyorsan youtube'a gir. "aktütün bile bile baskın yemiş" yaz çıkan video'da 3.45 sn sonraki koordinatlara bak.
sana somut deliller.

bu vatan ilk defa ihanete uğramıyor. içerde hainler var. bunu ister kabul et ister etme. bu hainler şuan çok önemli yerlerdeler. bunları temizlemek lazım.

Genelkurmay Aktütün görüntülerini yalanladı

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Aktütün saldırısıyla ilgili zaafiyet iddialarına cevap verirken, Taraf'ın yayınladığı görüntülerin bölgeye ait olmadığını açıkladı. Gürak, Taraf'ın yayınladığı görüntülerden birinin Aktütün'e 125 km uzaklıktaki Kandil'de, bir diğerinin ise 25 km mesafedeki Keritepe'de çekildiğini söyledi. Gürak F16'ların da operasyana katıldığnı belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı, Taraf gazetesinin 17 şehit verdiğimiz Aktütün saldırısından önce tespit edildiğini öne sürdüğü istihbarat görüntülerinin, Aktütün'e 125 km uzaklığındaki Kandil Dağı ile 20 km uzaklığındaki Keritepe'ye ait olduğunu açıkladı. Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, basın bilgilendirme toplantısında 'Aktütün saldırısında zaafiyet var' iddialarına cevap verdi.
AKTÜTÜN'LE İLGİSİ YOK

Tuğgeneral Gürak, Taraf gazetesinin haberiyle ilgili bir soruya şu karşığılı verdi: "O gazetede yer alan bazı görüntülerden birisinin 125 km uzaklıktaki Kandil Dağı bölgesine ait olduğu, Aktütün diye belirtilen, 1 km yakınında olduğu belirtilen diğer ikinci görüntünün ise bu bölgeye yaklaşık 20 km uzaklıktaki Keritepe bölgesine ait olduğu, görüntüler üzerindeki koordinatlardan da çok kolay anlaşılabilmektedir. Bu konu bazı basın yayın organlarında teknik bir dille çok iyi bir şekilde açıklanmıştır. Konuyla ilgili elimizde çok detaylı bilgiler var, inceleme tamamlandıktan sonra bunları açıklayacağız" diye konuştu.

F16'LAR 3 SAAT BÖLGEDEYDİ

F 16 uçağının operasyona katılmadığı iddiasını yalanlayan Tuğgeneral Gürak, olay gününe ait F-16 uçağının ve helikopterin yaptığı hava operasyonuna ait fotoğrafları kanıt olarak gösterdi. Gürak, "O gün hava kuvvetleri, 2. Başkanımızın da açıkladığı gibi, saat 16.58'den itibaren bölgede tespit edilen hedefleri tam isabetle vurmuştur' dedi. Gürak, helikopter ve F16'lardan saat 14.45'te ve 13.58'de alınan görüntüleri de gazetecilere gösterdi. Gürak, fotoğraflardan hareketle uçakların 3 saat teröristlerin ateş altına alındığının görüldüğünü belirtti. Gürak, bir gazetecinin "Gazetede yayınlanan görüntüler düzmece mi? Yoksa başka bir çatışmaya ait eski görüntüler mi?" şeklindeki sorusu üzerine de görüntüde görülen terörist gruba hava taarruzu yapıldığını, tespit edilen hedeflerin imha edildiğini söyledi.

TERÖRİST SAYISI 5 DEĞİL

Gürak, Aktütün saldırısında öldürülen terörist sayısının 5 olduğuna ilişkin askeri rapor konusuna da açıklık getirdi. Durum raporlarının çatışma bölgesindeki birlik tarafından hazırlandığını belirten Gürak, 'Bu raporda sadece kara unsurlarına ait rapor saatine kadar olan faaliyetler açıklanmıştır. Müteakip gün yapılan arama ve taramalarda etkisiz hale getirilen ve bizim tarafımızdan bildirilen terörist sayısına ulaşılmıştır" dedi.

SORUŞTURMA BASINA AÇIKLANACAK

Aktütün ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Gürak, 2. Ordu Komutanı tarafından yürütülen inceleme tamamlandığında sonuçların kamuoyuna açıklanacağını belirtti. Gürak, gizli belgelerin sızdırılmasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Gürak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun saldırıyı gecikmeli olarak haber alması konusunda bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığına ilişkin soruya "Bununla ilgili açıklama yapıldı" demekle yetindi.

Taraf gazetesi, 14 Ekim'deki manşet haberinde Aktütün saldırısı öncesinde tespit edilen bazı istihbarat görüntülerine yer vererek, PKK'lıların saldırı hazırlıklarını gösteren bu görüntülere rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını öne sürmüştü.

YARALALANAN KOMUTAN İYİ

Gürak ayrıca Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde 3 tabur ile yapılan operasyonda olay yerine sevkedilen komando bölüğünü taşıyan bir helikopterin “sert rüzgar” nedeniyle düştüğünü kazada yaralanan 15 asker ile 1'nci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük'ün durumunun iyi olduğunu söyledi.

Jetler Kandil'e bomba yağdırdı

Türk jetleri dün PKK'nın ana kampının bulunduğu Kandil'e bomba yağdırdı. Genelkurmay Başkanlığı Kandil Dağı'nda tespit edilen terör örgütüne ait hedeflerin savaş uçaklarınca etkili bir şekilde vurulduğunu açıkladı. Açıklamada sivil halkın operasyondan olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyetin gösterildiği belirtildi. Irak Devlet Başkanı Talabani'nin partisi IKYB'nin internet sitesi de 3 Türk jetinin Pişdere, Dola Koge ve Aliye Reş bölgelerini bombaladığını, aynı yerlerin bir gün önce de İran topçusu tarafından ateş altına alındığını duyurdu

Genelkurmay Aktütün görüntülerini yalanladı

http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=18.10.2008&c=1&i=145452

İmza adlı şahsiyet, (kardeş dedim anlamadın, vatandaş dedim anlamadın, daha ötesini söylemeyeceğim, bu son) önce şunu kabul edeceksin, Aktütün bir destandır. Orada şehitlerimiz canlarını verdiler bu ülke için, başka bir şey değil... Ha bu destan da kutlanacak bir şey değil uğruna ağıt yakılabilecek bir destandır. Bu ülkede ay yıldızlı bayrak onurla dalgalanabiliyorsa bunu o şehitlere borçluyuz.

Ayırıca sen evine, işine güven içinde gidebiliyorsan bunu o sana kötü belletilen Türk Silahlı Kuvvetlerine borçlusun. Hadi bu borca sadakatin yok, bari nankörlük etme. Eleştirdiğin güçler tıpkı senin gibi 70 milyon insanın güvenliğini sağlıyor. Bu güç olmasa senin poponu Tayyip Efendi mi, Necmettin Erbakan mı koruyacak? Ha bu askerden başka güvendiğin bir güç varsa onu söyle de bilelim. Ben fikirlerimi her zaman için ortaya söylüyorum. Ne kadar pkk' lı hain ve onların yalakası varsa hepsinin dimdik karşısındayım. Kırsalda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, sanal alemde de ben ve benim gibi vatansever insanlar hainlere karşı dimdik ayaktayız.

Ordu düşmanlarının çeşitli iftiralarına karşın hep dimdik ayakta kalacağız. Başka Türkiye yok. Bu ülkeyi de hainlerin zaptı raptu altına bırakmaya niyetimiz yok. Bu seferlik ilk defa bir ayrıcalık yapıp, mesajlarımı kişiselleştirdim. ama senin nezdin de her Asker düşmanı benim düşmanımdır. Bu böyle biline.

Bunlar el etek öpüp, tükürdüklerini yalamaktan başka ne yaptılar ömürleri boyunca..

pkk yaklaşmışmış, asker nasıl görmezmiş, ulan siz önce burnunuzun ucundaki teröristleri beslemekten vazgeçin. Sonra 20 km yi görürsünüz.

Sanki teröristlerle yemek yiyip, onları mehmetçiğin 20 km yakınına ben gönderdim. barzaninin elini sıkan, abd silah ticaretine göz yumanda benim zaten.

Geri