Taş Kesilen İnsanlar Müzesi

thy.willen

New member
Reaction score
0
Galatasaray              * Senin Araban Nam
Vezuv yanardağı patladı. Akıllara 2 bin yıl önceki Pompei'nin ibretlik sonu geldi..

İşte POMPEI Efsanesi

ibret_1.jpg

M.S 79 da, Vezüvden dumanlar yükselmeye başladı. Bir patlama olacağını anlayan Pompei halk limana doğru kaçmaya çabaladı. Gemilere binebilenler bir daha dönmemek üzerine kentten uzaklaşmaya başladılar.

ibret_2.jpg

ibret_3.jpg

Sarsıntılar başlayınca 20 dakika kadar süren bir şaşkınlık yaşandı. Halk paniğe kapıldı ve bir hareketle Sarno nehrindeki 600 metre uzakta olan bir limana atıldılar. Ne yazık ki bunların yolunu bir deniz kabarması kesti.

ibret_4.jpg

ibret_5.jpg

Dev dalgalar, bindikleri gemileri birer çöp gibi yukarıya kaldırıyor ve şehrin surlarının içindeki kızgın lav denizine doğru fırlatıyordu. Zaten bu arada gökten iri kum taneleri büyüklüğünde çok kızgın küçük taşlar yağmaya başlamıştı.

ibret_6.jpg

ibret_7.jpg

ibret_8.jpg

Şehrin insanları, rastgele sağa sola koşup duruyorlardı. İçlerinde farkında olmadan Vezüv'e doğru koşanlar bile vardı. Kurtuluşu evde görenler, volkandan çıkan müthiş sıcaklık yüzünden havadaki oksijenin kısmen gaz karbonik hale dönüşmesi yüzünden boğuluyorlardı.

gerçek mi diyen arkadaş evet gerçek bir olay bu. nette bir çok kaynak ve bir çok resim bulunabiliyor bu konuda bir hayli ilginç ve ibretlik bir olay.o bölgeye sanırım turistik geziler bile düzenleniyor.

Rivayete göre Kuranda Bahsedilen Helak edilmiş kavimlerden sadece biri olan Lut kavmi.

diean' Alıntı:
efsanemi gercekmi:S

Allaha tevekkülle iman etmiş insanlar için gerçek
Ama her mucizede bilmin bir gerçeğini arayanlar için efsane

Eğer fotoğraflar bahsi geçilen yere aitse yer Lut kavminin yaşadığı yer.Ters düz edilen eşcinsel kavim.Kuranı Kerimin ayetlerinde olay anlatılır.Kaynak isteyenler özel mesaj atabilir

yazık insanlara halimize şükretmemiz lazım.:)( bizi bilgilendirdiğin için saol eline emeğine sağlık...

Dediğim gibi resimler orayamı ait tam bilmiyorum ama pompeiden çekilen resimler görmüştüm sanırım onlar.Benim gördüğüm resimlerde birbirleriyle cinsel ilişkiye girerken,sarılırken ölmüş insanlarında heykelleri vardır.Bunlar onlara benziyor ama tam olarak onlarmı bilmiyorum.Pompei yazmış gerçi konuyu açan kardeşimiz.Büyük bir ihtimalle odur.
.Netten daha detaylı bilgi ve resime ulaşılabilir.

Bilmiyorum Valla olabilir.Ama benim gördüğüm resimler daha bi ayrıntılıydı hemen seçilebilecek şeylerdi forumdada verilmişti sanırsam ama çok oldu

bence doğru fiziksel ve kimyasal açıdan düşündüğünüzde doğru olduğunu sizde anlayabilirsiniz şimdi burda uzun uzun açıklamanın gereksiz olduğunu düşündüğüm için yazmadım eğer çok ısrar eden olursa yazarım:)

Geri