'T.C. kullanılmasının mantığı yok'

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması T.C.’nin devlet kurumlarındaki tabelalardan kaldırılmaya başlanması tartışmaya neden oldu.

mehmet-muezzinoglu2.jpg

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bakanlığın altındaki kurumlarda TC kullanılmasına gerek yok. Bundan sonra böyle devam edecek" dedi.

CHP ve MHP milletvekilleri, kamu kurumlarından art arda gelen kararların hükümet politikasındaki yerini öğrenmek amacıyla konuyu Meclis gündemine taşıdılar. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, yeniden yapılanma gerekçesiyle bağlı kurumlara gönderdiği yazıda, sağlık kurumlarında “T.C. Sağlık Bakanlığı” yazılı tabelaların değiştirilmesi talimatını vermişti.

Kurumun yazısında, sağlık evi, aile sağlık merkezi, toplum sağlığı merkezi, halk sağlığı laboratuvarı ve halk sağlığı müdürlüklerinde kullanılacak olan dış tabelaların örnekleri yer aldı. Standart ebatları ve tasarımları verilen tabelaların hiçbirinde “T.C.” ibaresi yer almadı.

Bunun üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdiler.

Topal, önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın gönderdiği genelgede T.C. ibaresinin kaldırılmasının sebebi nedir? Bu uygulamayı düzeltmeyi düşünüyor musunuz?” MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da Aydın’da sağlık ocaklarının tabelalarından “T.C.” ifadesinin kaldırılmasını Meclis gündemine taşıdı. Uzunırmak, Maliye Bakanlığı’nın da adında “Türk” olan bir özel şirkete, ırkçılığı çağrıştırdığı gerekçesiyle “Türk” kelimesini çıkarması için yazı yazdığını iddia etti.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da T.C. Ziraat Bankası’nın internet sitesi ile bankanın şubelerindeki tabelalardan da T.C. ibaresinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Türkkan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği önergede “Bu, devleti ve milleti ortadan kaldırmaya teşebbüs edilmiş bir adımdır” dedi.

T.C KULLANILMASINA GEREK YOK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bakanlığın altındaki kurumlarda T.C kullanılmasına gerek yok. Bundan sonra böyle devam edecek" dedi. (AA)

'T.C. kullanılmasının mantığı yok' | Mynet Haber

T.C ismi Bakanlık İsminde kullanılıyor bu yüzden alt kurumlarda kullanılmasının gereği olmadığını açıklamış bakan ve bana görede yerinde bir karar tabelalalr daha estetik olur bu sayede

T.C ismi Bakanlık İsminde kullanılıyor bu yüzden alt kurumlarda kullanılmasının gereği olmadığını açıklamış bakan ve bana görede yerinde bir karar tabelalalr daha estetik olur bu sayede

Lafa bak. Bir sağlık kuruluşu ne diye başlıyor. T.C Sağlık Bakanlığı bilmem ne hastanesi. Ee o zaman tcye gerek yok ise bakanlığın ismide yazılmasın. Ne gerek var zaten sağlıkla ilgili olduğu belli değil mi .

Mesela ;

burada T.C Sağlık bakanlığı diyor. Yani bakanlığa bağlı bir kurum.

BOZTEPE.jpg

Aynı Resimde ise TC yok ama sağlık bakanlığı yazıyor. Onuda yazma o zaman madem alt kuruluş.

100_2421.jpg

Bunların hepsini muhalefet yapıyormuş gibi onları suçlayıp kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz ya bende ona ayar oluyorum.

Ruh hastasından da sağlık bakanı oluyormuş demek ki. ADam zaten yunan tohumu,türkiye cumhuriyetinde bakan olmuş üstüne birde tc yi kaldırtıyor sende bunu destekliyorsun.. Senin tohumun nereli merak ettim şimdi?

Turkiye Cumhuriyeti size neyledi guzel yaniniza estetik mi yapti bu ne kuyruk acisidir ya diyorum ya eziklik psikolojisi sizin tavriniz sizin durumunuzu estetik te duzeltmez ya iman meselesi cumhuriyet sozonu duyunca cin gormuse donuyorlar

yaziklar olsun bu basiretsizliginize

bazen diyorum akp gelmeseydi icimizdeki hainleri nasil anlayacaktik en azindan kendilerini belli ettiler

Turk milleti son sozunu soylemedi daha dokun icinizi ampulun etrafinda donen sinekler

By_S€KOPY;1970110232' Alıntı:
Turkiye Cumhuriyeti size neyledi guzel yaniniza estetik mi yapti bu ne kuyruk acisidir ya diyorum ya eziklik psikolojisi sizin tavriniz sizin durumunuzu estetik te duzeltmez ya iman meselesi cumhuriyet sozonu duyunca cin gormuse donuyorlar

yaziklar olsun bu basiretsizliginize

bazen diyorum akp gelmeseydi icimizdeki hainleri nasil anlayacaktik en azindan kendilerini belli ettiler

Turk milleti son sozunu soylemedi daha dokun icinizi ampulun etrafinda donen sinekler

Aşağıdaki post ta şikayet bölümünden alınmıştır
By_S€KOPY;1970110238' Alıntı:
malesef elestiriden yorumdan uzak olanlar eziklik psikolisi ile hakarete seviyesizce uslublara burunuyorlar

Birilerini gidip koşa koşa şikayet edeceğine önce sen üslubunu düzeltip hakaret etmeyi kessen nasıl olur.

Bu nasıl bir komedidir yaaa. Herifcioğlunun mantığına bakın hele. Ben ve zihniyetim dekiler hakaret edebilir ammaaaa diğerleri bize böyle sözler söylemesin uslu çocuk olsunlar.

Oldu görürsem selam söylerim

Dünde süper zekanın birisi yapmıştı aynısını. Mephisto ve La yusel in Ard arda benzer iki yorumdan birisini şikayet ediyor ama diğeri hoşuna gitmiş olcak ki ona birşey demiyor. Bunun anlamı yandaşımın hakaretine dokunmayın sakın ama diğerine ceza verin

Siz ne akıllı şeylersiniz öyle. Yosa sizi askerde cenderme mi yazdılar

Tek tek tekrar yazdıracaz o T.C. leri. Zoruna giden hoplaya zıplaya gidebilir. Türkiye la burası. Neyin mücadelesini veriyorsunuz türk toprağında? Hükümet hiyanet içinde olabilir ama sizde bizi iyice andavallı bellediniz

O değil de bu şerefsizlerin sempatizanları heryerde. Özellikle mi yapıyolar nedir anlamadım.

Geri