Türkler Nasıl Müslüman Oldu ? (Az Bilinen Ve Bilinmemesi İstenen 70 Yıllık Süreç)

yalan oldugu bellide bu kadarda şerefsizce bi yalan düzenlenemez pes dorusu yuh bunlara allahın gazabı üslerine olsun bu yahudilerin şerefsiz nankör kedidemiyecem köpekler pesss

Türklerin İslam’dan Önceki Dinleri

Türklerin İslam’dan önceki dinleri Şamanizm idi. Din adamlarının adı Şaman olduğundan dolayı bu dine Şamanizm denilmiştir.

Şamanizm dinine göre varlıklar üç gruba ayrılmışlardı.
Yeraltındakiler: Bunlar kötü ruhlardı.
Yeryüzündekiler: Bunlar insanlar hayvanlar ve bitkilerdi
Göktekiler: Bunlar huzura kavuşmuş ruhlardı.

Bu dinin kutsal kitabı ve peygamberi bulunmamaktaydı. Tanrı, kader ve ahiret inancı bulunmaktaydı.
Türklerin İslam’a Girişi

Emeviler döneminde Müslüman orduları Maveraünnehir’e kadar ilerlediler. Burada yaşayan Türkler doğuda bulunan Çin ile savaş halindeydi. Batı tarafından İslam ordusu gelince, onlarla da savaşmak zorunda kaldılar. Topraklarının bir bölümü Müslümanların eline geçti.

Emevi devleti Abbasilerle siyasi çekişme içindeydi. Abbasiler Türklerle birlik olup 750 yılında Emevi devletini yıktı. Bu olaydan sonra Araplarla Türkler arasında bir yakınlaşma oldu.

Bir yıl sonra Abbasilerle Çinliler arasında savaş çıktı. Talas Savaşı adı verilen bu çarpışmada Türklerin çok yararları oldu. Böylece Türklerle Araplar arasındaki yakınlaşma arttı. Türkler İslam’ı kendi dinlerine yakın buldular. Aralarında Müslüman olanların sayısı armaya başladı.

Devlet olarak İslam’ı ilk kabul eden Türkler Karahanlılardır. Karahanlılar 930 yılında İslamiyeti resmen kabul etmişlerdir.

Türkler Müslümanlığı kabul ettikten sonra, İslam’ın öncülüğünü yaptılar; onu dünyanın her tarafına yaydılar.

Anlatım: Dr. Ali Kuzudişli
KONUYU ANLADIK MI?

Emre kongar islam ilgili konuşursa o adama söverim ben ...
İslam düşmanı koministin teki ni bana kalkmış adam diye gösteriyorsunuz ...
Mehmet barlas o adamı bilmem kaç kere dumur etti inanç konusunda ...
Sanki peygamber gibi birinden bahseder gibi emre kongar diye de altına isim düşmüşler ...
rezillik diz boyu ...

Alın benden de bir kaynak ve konu .. Türklerin zorla islama girmesi gibi bir ibare göremiyorum ...

Türkler islamiyeti kılıç zoruyla kabul etmişte olabilirdi, her konuda böyle birbirimize hakaret etmek zorunda değiliz sanırım. Gelelim benim fikrime türkler kitleler halinde müslümanlığı kabul etmeye başladığında abbasi devleti iyice zayıflamıştır, yani kılıç artık türklerdedir o yüzden türkle kılıç zoruyla müslüman oldu sözü bana saçma gelmektedir..

bir sosyoloji ve felsefe öğretmeni olarak; emre kongar ve avanesinin
inanç temelinden uzak zırvaları beni zerre kadar etkileyemez.
kaldı ki, herkes bir şekilde bir inançla tanışacak.
hristiyan misyonerler afrikalı kölelere nasıl kabul ettirdi aslı kalmamış bir dini?
nasıl tanıdıysam tanıyayım; iyi ki islamı tanımışım, iyi ki müslümanım.
yeter ki; islam üzere yaşayıp dünyadan ayrılabileyim.

Ben Kıpçak Türküyüm ve atalarım Gürcü Kral David ile birlik olmuş kendileri üzerine yürüyen müslüman arapları yoketmiş , müslüman kenti Tiflisi yerle bir etmişlerdir , daha sonra ise müslüman olup islam bayraktarlığı yapmışlardır eğer denildiği gibi olsa Türkler değil Araplar bayraktar olurdu , inanmayın bu din düşmanlarına ...

İnsanların aklı bulanıklaştırılınca tarihi gerçeklere bile inanmıyor...Verilen bilgiler doğrudur...ama Türklerin İslamlaşması doğrumu olmuştur denilirse, evet doğru olmuştur Müslümanlığı değilde hıristiyanlığı seçen Türkler ne yazıkki zaman içinde asimile olmuşlardır, Avrupaya giden Hunlar, Kumanlar, Kıpçaklar Uz'lar şimdi neredeler ya Bulgar Türkleri neredeler. Hepsi Asimile olmuşlardır İslamı seçen Türkler zorda olsa Türk kimliğini büyük ölçüde korumuşlardır.

Damarlarında asil Türk kanı taşıyan herkes ata dinimiz olan Şamanizm'i araştırmalıdır !!! Bizi biz yapan ne islamiyettir , ne hristiyanlık ne de yahudilik !!! Bizler özümüze döndükçe , tarihimizi iyice öğrendikçe daha da güçlü olacağız !!! Kimlerin dostumuz , kimlerin düşmanımız olduğunu daha iyi anlayacağız !!! Şamanizmi putperestlik olarak gören araplar değil midir müslüman Türk kardeşlerini hristiyan avrupalılarla bir olup öldüren ? ve şu anda o arapların soyundan olan kürtler değil mi avrupalılarla birlikte bizi bölmeye çalışan ? Tarih tekerrürden ibarettir ve çok acımasızdır. Gözlerimizi- kulaklarımızı kapatmamalıyız. Atalarımıza kalleşlik edenleri unutmamalıyız !!! Sadece kendimizden olana güvenmeliyiz !!! Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur !!!

Geri