Türkler Nasıl Müslüman Oldu ? (Az Bilinen Ve Bilinmemesi İstenen 70 Yıllık Süreç)

Türklerin Müslümanlıktan önceki dini inancı ŞAMANİZM'dir.ve 10 yy. da müslümanlığa geçişler başlanmıştır.

Amacımız Müslümanlık yada herhangi bir dini sömürmek yada iyiki geçmişiz geçmeseydik değil.
amacımız bunları tartışarak tarihimizi ögrenmektir.

konuyu açan arkadaş ayetler e hakaret etmiş.saydığı isimler:

Kuteybe bin Müslim
Haccac
Ubeydullah bin Ziyad

bu üç adam sadece türklere değil ispanyollara araplara da acımasızca davranmıştır.üç tane kendini bilmez emevinin ettiklerini araplara isnad edemezsiniz ;)

Türk halkı İslam ı kendine yakın bulduğu için seçti.peki bir soru:diyelim ki türkler zorla müslüman oldu.peki afganlar ile pakistanlılar da mı zorla oldu?eğer türkler zorla olsalardı islam için viyana kapılarına kadar mücadele ederlermiydi???

ya isterse zorla isterse bilerek olunmuş olsun bir önemi yok hele ki bugünkü şartlar ile hiç ilgisi yok bugün yapılmak istenen tamamen değer yargılarına yönelik saldırılardır..

bunun dışında o tarihlerde bizde çekik gözlüydük :) yani o zaman ki türkler ile bugünküler arasında dağlar kadar fark vardı doğal olarak o zaman ki atalarımızı savunmanında anlamı yoktur

orta okul ve lise din kültürü kitaplarındada aynen böyle yazıyordu.

En azından ben öğrenciyken :durdurun :durdurun

Bu da bir görüş tabeeee

Nüfus manyağı çinlilere kafa tutan bir milletin üç beş araba pabuç bırakacağını sanmıyorum. En azından Kendi dedelerimden öğrendiğim, atalarımın Abdülhamite bile kafa tuttuğu, yok olmayı göze alarak direnişlerinden vazgeçmedikleri yönünde.

Böyle inatçı ve ölümüne ps etmeyen bir soyun dediğim gibi 3-5 araba pabuç bırakması mantıklı değil. Belki başka bir nedenle işlerine gemiş olabilir. Ama korktuklarından kesildiklerinden vs demek bana saçmalık gibi geliyor.

En azından benim atalarım için bu böyle herkes diğerlerini kendisi gibi görür düşünürmüş... :durdurun:durdurun:durdurun

Abdülhamit meselesini anlayamadım....

arkadaşlar bravo süper bi araştırma adam dinini inkar etmek için elinden geleni yapmış birde eline saglık dicem utanma ben müslüman deilim de önce bunu yazmadan ondan sonra ne yazacaksan yaz...
İSLAM dini şimdiye kadar bozulmadan günümüze gelmiş tek dindir ve DİNDE ZORLAMA YOKTUR sözünü hiç duymamış gibisiniz...

Maalesef Asil ırkımız Bu Baskılar Ve Zorbalıklar Sonucunda Bu Dini Benimsemek Durumunda Kalmıştır!!!! Aşağılık Araplar!!!!

Yazıların kaynaklarının doğruluğunu bilmiyorum ancak okuduğum ve edindiğim tüm bilgiler aynı kapıya çıkıyor kan,zulüm vede kılıç.İslamiyetin ana ilkeleri olmuş,bunu inkar etmeninbir faydası yok.Teşekkür ederim güzel dokumanlar.

Elemanlar çok üzülmüşler Müslüman olmamıza.Üzülmeyin arkadaşlar dünyada bi çok Türk kavmi var başka dinleri seçen.Ha illaki ben Müslüman bi kavimde yaşamak istemiyorum ve İslamiyet'ten nefret ediyorum derseniz o kavimlerden birine katılırsınız içiniz rahat eder.

Ayrıca, elbetteki Türklerin İslamiyet'le tanıştıkları dönemlerde Araplarla aralarında savaşlar olmuştur.hatta talanlar da yaşanmış olabilir.Netice de I. Dünya Savaşında bu yüzlerini gördük.Ben de bayılmıyorum Araplara ama bu hadiseleri İslamiyet'e saldırmak için bahane yapanların her zaman karşısında olurum.

Elemanlar çok üzülmüşler Müslüman olmamıza.Üzülmeyin arkadaşlar dünyada bi çok Türk kavmi var başka dinleri seçen.Ha illaki ben Müslüman bi kavimde yaşamak istemiyorum ve İslamiyet'ten nefret ediyorum derseniz o kavimlerden birine katılırsınız içiniz rahat eder.

Ayrıca, elbetteki Türklerin İslamiyet'le tanıştıkları dönemlerde Araplarla aralarında savaşlar olmuştur.hatta talanlar da yaşanmış olabilir.Netice de I. Dünya Savaşında bu yüzlerini gördük.Ben de bayılmıyorum Araplara ama bu hadiseleri İslamiyet'e saldırmak için bahane yapanların her zaman karşısında olurum.

Hmmm diyorki Türkiyede yaşamak için sadece Türk vatandaşı olman yetmiyo Müslümanda olman lazım. Yoksa Türk Kavmi diye niye öyle ayırıp bizi başka bir tarafa katma sebebin olabilirki.

Türklerin islamiyeti kabulü güle oynaya olmamış kan ile olmuştur. İster çok geçmişte olsun ister yakın geçmişte olsun ister gelecekte olsun atamın benım cocuklarımın kanını kim hangi sebeple dökmüş olursa olsun karşısında durur gerekirse imkanım olursa acımasızca onun kanını dökerim.

Ayrı bir nokta var Ben İslamiyete karşı değilim ben arap islamiyetine karşıyım. ikisinin aralarında dağlar kadar fark olduğu gerçek.

ne var sanki zorla veya isteyerek sanki yalan yanliş bir din mi İSLAM.

ne var sanki zorla veya isteyerek sanki yalan yanliş bir din mi İSLAM.

Yok hani memnun olmayan varsa bugün bizi silah zoruyla tehdit eden araplar yok, isteyen dinini değiştirebilir....Ki değiştirenler de mevcut zaten. Eminim yerli misyonerlerimiz de bu argümanları kullanıyorlardır.... Öyle ya haçlılar bizi bir türlü kılıç zoruyla hrıstiyan yapamadı çünkü....

yorumların bazılarını okudum...arkadaşlardan bazıları islam dininin araplara özgü olduğunu düşünüyor herhalde...islam öyle bişey değilki.....din siyasete herzaman alet edilmiştir...o zamanlardada olmuş..adam savaşa çıkacak, - ALLAH için benimle beraber savaşın, demiş...maksat siyaset olmuş çoğu zaman...bunu nereden çıkarıyoruz peki? adam herkesi öldürün diyor...oysa saadet asrındaki savaşlarda böyle bi uygulamanın olmadığını pek tabiiki görüyoruz..oradaki arap dini kullanarak asker toplamış...zulüm yapmış vs...şimdi bu ordunun yapıklarını islama nasıl malederiz...islam onların tekelindemi!! bu dinin sahibi onlarmı?!!..
islam tüm insanlığı muhatap alır..bişiler anlatır...ister anlarsın, ister anlamış gibi yaparsın, ister anlamazsın....türklerde bir şekilde bu dinle tanışmışlardır..dinlemişler ve anlamışlardır..anlamış gibi yapmamışlardır..200 sene öncesine kadarda siyasete alet etmemişlerdir..

o zaman ki durumlar göz önüne alınırsa olmak ZORUNDA kalmıştır denilebilir ancak. kılıç zoruyla ve ya ekonomik farketmez. ama arkadaşın dediği gibi TRT belgeseli gel gör ki yine yapmış yapacağını :) şaşırmadım. teşekkürler arkadaş.

Yazılanları okudukça çok üzüldüm...TARİH de düşünceye göre değiştirilmeye çalışıyor...

Şunu unutuyorsunuz sanırım...Eğer Türkler olmasaydı maalesef İslamiyet diye bir din şu anda yeryüzünde olurmuydu...Araplar İslamiyeti koruyabilir miydi? Maalesef hayır çıkarı uğruna dinini bile değiştireblecek bir ırk araplar..Hz Muhammed (S.A.V) yaptığı bir konuşmada; Öyle bir ırk müslüman olacak ki, islamiyetin tek koruyucusu olacak diyerek Türkleri kastetmiştir. Türklerin İslamiyeti koruma ve yayma mücadelesini göz önüne alarak sonuca varırsak...Bir dini kılıç zoruyla kabul eden bir ırk neden bu dinin tek koruyucusu olsun ki...üstelik kabul etmesiyle koruyucu olması arasında öyle uzun bir zaman geçmemişken...

Şunuda belirtmek isterim...Anlatılanları okudum...hepsi palavra...Türkler hiç bir zaman tarihi boyunca aciz duruma düşmemiştir...her zaman güçlü durumda olan bir Türk boyu mutlaka vardır..Bunlar benim kendi düşüncem, başkalarının düşüncesini ( Emre Kongar gibi konuşmayı bile beceremeyen birnin özellikle) kendi düşüncem yapmadım...Tarihe bütün olarak bakarsanız haklılığımı göreceksiniz...saygılarımla

sana katılıyorum arkadasım.zaten yapılan katlıamların kım tarafından yapıldıgı bellı emevıler kım onlar peygamber soyunu kerbelada öldurecek ve sonrada bedirin intıkamını şimdi muhammedden aldık diyecek kadar kafır bı topluluk .peygamberin torunlarını katleden hayvanların turklere bunu yapması normal.bu islama maledilemez.turkler emevıler dönemınde musluman gözuktuler belkı ama abbasılerin yenıden islam inancını hakım kılmasıyla gercek islamla tanıstılar zorla diil istiyerek.

Türkler Müslümanlığı zorla kabul etmemiştirdir bununla ilgili hadisler vardır. Konuyu acan arkaşın niyetinin ii olmadıgı dusuncesındeyım..

TÜRKLER SİZE DOKUNMADIĞI,HARBETMEDİĞİ SÜRECE,SAKIN SİZ DE TÜRKLERE DOKUNMAYINIZ!"(en-Nesei,Sünen en-Nesei,4,s:44)

"SİZLER;TÜRKLERLE ÇARPIŞMADIKÇA KIYAMET KOPMAYACAKTIR"(el-Buhari,4,s:34,35,156,Sahih-i Müslim,17,s:37,38 )

"Allah'ın "Doğuda" bir ordusu vardır.Onun adını TÜRK koymuştur.Kendisine baş kaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır"(Hadisi nakleden Kazvini.el-Kaşgari,Mahmud,Divanü'l-Lügat et-Türk,İstanbul,1333,s:292)

Bunlar Türkleri müslümanlıktan soğutmak için uydurulmuş yalanlardır...

Bazı forum üyelerinin, özellikle islami konularda insanların kafasını karıştırmak için, özel bir çaba içerisinde olduğunu görüyorum.
Bu konu ile ilgili ilim adamlarının doğrulamadığı ve sadece bir kaynağa dayanarak böylesine önemli bir konuda alıntı yapmanın, özelliklede böylesine hasas bir dönemde insanların kafasını karıştırmanın, hangi amaca hizmet etmek istediğini merak ediyorum.

Neden Hassas Bir zaman ki Biz her zaman Müslümanız 10 kişi için dinimizden mi dönecez :thumbdown::sneaky2:

Memnun olmayan Başka bi dine Geçebilirler ..

ya benim anlamadıgım su yorumlardan yani müslüman oldugunuz için üzülüyorgibi hisse kapıldım araplara kızdıgınızdan kötümü etmişler keşke dünya yı kılıçdan geçirip müslüman yapsa biri çıksada müslümanlar olmasın bu dünyayı yüce yaratan hemen helak eder bunu bilmek lazım hehehe

Geri