Türkler için iki Mustafa vardır... Hz. Muhammed Mustafa ve Gazi Mustafa Kemal

Bu konu provokasyon kokuyor

Birisi Din adamı..

Diğeri Devlet adamı...

Din ve Devlet işleri birbirinden ayrılalı 80 yıl oldu...

Yani Konu Laikliğe aykırı...

Aynı zerkli gibi yazdım.. Arkadaşımın kulakları çınlasın..

yazdıklarını okuyan ikimizi arkadaş sanacak. kesinlikle öyle br şey yok. seninle arkadaş olmak şöyle dursun seni tanımıyorum bile. ve tanımadığım kişilerin bana arkadaşım, dostum,kanka,birader vb. sıfatlarla hitap etmesini hiç sevmem. ama bana illa bir şey diyeceksen "zerkli nickli üye" yada "zerkli" diyebilirsin.

ve yazı taktiğini benden almana çok sevindim. demekki taklit edilebilecek seviyede yazılar yazıyorum. ama şunu bil ki sadece ... koymakla ve ya ser satırdan sonra enter koymakla olmuyor. biraz derinlik lazım. aslında her ... daha önce verilen örneklerin devam ettiğini daha çok örnek olduğunu yada cümlenin henüz bitmediğini gösterir. ama senin ... larında öyle bir özellik yok.

ama taklit etmeye devam et, biraz zaman sonra kavrayacaksın bu işi.

din istismarcıları veya sahte atatürkçüler yüzünden insan asla bu iki değerin birinden vazgeçmez ikiside Türk milletini Türk milleti yapar nasıl derler; ne dinsiz türküm ne soysuz müslüman.

Atatürk karşıtları dolar şimdi

konu üzerine yazmadan önce şu tavrı bir irdelemek lazım; derdiniz nedir ,olayı tersinden illa bir karşı fikir arama hülyası nedendir, sizin dediğiniz türden birkaç kişi agresif yazı yazmaz ise konu HİT sağlayamazmı diye düşünüyorsunuz, illa birilerini tahriklemi sevgi ve saygı uyandırırız sanıyorsunuz.. nefret ve sevgi iki kutup ise ikiisde kalpte yeşeririr, siz sevgi yeşertmekmi ,nefreti uyandırıp büyütmekmi isteyenlerdensiniz?

şimdi gelelim konuya; ben bir soruyla başlıyayım siz neresinden alırsanız alın konuyu;

konu içinde de geçtiği gibi soruluyor adama '' bu can dündarın mustafasına bir cevapmı diye''

demekki bir film bir senaryo üzerinde kurgulanmış bir mustafa kemal var yine karşımızda.. birileri yine sansasyon derdinde.. bu ülkede bir lider filmi yapılacaksa ,önecelikle resmi tarih bile olsa arşivlerden kayıtlardan yola çıkılarak adam gibi bir çalışmayla neden belgesel türü, anlamayan bilmeyenlere tarihini yaKIN tarihini ve liderini anlatma gayretine gidilmez. binlerce doları sırf sansasyonel tarafından içkili ,çapkınlığı yönüyle değerlendirerek ucuz film derdine düşülür.. ciddi bir eser olarak sarı zeybek haricinde yakın tarihi anlatan bir yapım görüldümü ülkemizde? hayır.. birKURTULUŞ- bir KURULUŞ filmeleri yapıldı ,komediden beter.. yapımcılar ve finansörler onca zenginimiz, hatta Atatürkün semeresini mirasını yiyen İŞbankası bu türden ciddi bir eser çıkartamaz ülkede...

bu ülkede gerçek münevver ve aydın , dahası adam gibi adam eksikliği var. herkes amacını kaşıma ve kaşıttırma üstüne yapıyor, sonrada toplumda oluşan angaje ajitasyonalrı istismar ederek bölücülüğe kapı açıyor.. olay tamamiyle bu. 2 mustafayı da karşılaştırıp tartışma zeminini şimdiden yanlış üzerine ve kaşıma üzerine hazırlıyorlar .. yazıklar olsunki ucuzluk prim görüyor hala..olaya burdan bakan varmı?

bi tarafta Habibullah
Diğer tarafta kim olduğunun ne önemi var
Allah'ın resulunu başka bir fani ile kıyaslamaya cürret edebilmek için cehaletin sınırlarını baya zorlamak gerekir.

yazdıklarını okuyan ikimizi arkadaş sanacak. kesinlikle öyle br şey yok. seninle arkadaş olmak şöyle dursun seni tanımıyorum bile. ve tanımadığım kişilerin bana arkadaşım, dostum,kanka,birader vb. sıfatlarla hitap etmesini hiç sevmem. ama bana illa bir şey diyeceksen "zerkli nickli üye" yada "zerkli" diyebilirsin.

ve yazı taktiğini benden almana çok sevindim. demekki taklit edilebilecek seviyede yazılar yazıyorum. ama şunu bil ki sadece ... koymakla ve ya ser satırdan sonra enter koymakla olmuyor. biraz derinlik lazım. aslında her ... daha önce verilen örneklerin devam ettiğini daha çok örnek olduğunu yada cümlenin henüz bitmediğini gösterir. ama senin ... larında öyle bir özellik yok.

ama taklit etmeye devam et, biraz zaman sonra kavrayacaksın bu işi.

Hey sen kimsin Allahaşkına. Şu şirinlerin köyünde öfkeli şirin vardı onun gibisin. Sana arkadaşım diye hitap ettiysem hakaret mi addettin. Sen sorunlusun be ZERKLİ. Sen tek başınayken aynanın karşısına geçip kendinle mi kavga ediyorsun. ? Boşver hata bende .. Neden sana arkadaşım diye hitap ettiysem...?

Ey Hackhell üyeleri. Zerkli ile arkadaş falan değilim. Onu tanımam ve bilmem. Karşılıklı olarak birbirimizide sevmeyiz.. Hatta ilk karşılaştığımızda birbirimizi boğacak kadar nefret doluyuz (!) :durdurun

Bu kadar stress kalbe iyi gelmez. Boşver biraz uyumlu ol bence . İnsanları sev. Tanımasanda sev. Yaradandan ötürü sev...

Birisi Din adamı..

Diğeri Devlet adamı...

bi tarafta Habibullah
Allah'ın resulunu başka bir fani ile kıyaslamaya cürret edebilmek için cehaletin sınırlarını baya zorlamak gerekir.

Bu iki kişi kıyaslama yapıldığını zannediyor. Yoksa amaçlarımı temiz değil..
Yoksa başka bir yazıyı okuyup buraya mı yazı yazdınız.
ghost komedi anlaşımızı aşağılara çekmeye çalışmış, diğeri ne önemi var

bi tarafta Habibullah

o diğer taraftaki olmasaydı şimdi annenin yanında bir yunanlı yatıyordu nankör yaratık

YÜCE BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL İ ALLAH A BORÇLUYUZ GERİYE KALAN HERŞEYİDE YÜCE BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL E

Hey sen kimsin Allahaşkına. Şu şirinlerin köyünde öfkeli şirin vardı onun gibisin. Sana arkadaşım diye hitap ettiysem hakaret mi addettin. Sen sorunlusun be ZERKLİ. Sen tek başınayken aynanın karşısına geçip kendinle mi kavga ediyorsun. ? Boşver hata bende .. Neden sana arkadaşım diye hitap ettiysem...?

Ey Hackhell üyeleri. Zerkli ile arkadaş falan değilim. Onu tanımam ve bilmem. Karşılıklı olarak birbirimizide sevmeyiz.. Hatta ilk karşılaştığımızda birbirimizi boğacak kadar nefret doluyuz

Bu kadar stress kalbe iyi gelmez. Boşver biraz uyumlu ol bence . İnsanları sev. Tanımasanda sev. Yaradandan ötürü sev...

gülen bir surat çizdin diye kendini esprili sanıyorsun.

bun buunu öfkemden söylemedim. sana bana öyle kardeş, arkadaş, kanka gibi şeylerle hitap eidlmesini sevmiyorum. ve bunu forumda daha öncede dile getirdim ve bundan sonra senin gibi "sorunsuz"lar karşıma çıktıkça dile getireceğim.

sana fazla bişey yazmak istemiyorum çünkü niyetin belli. ama boşuna uğraşma. dalgıçlık kursuna gitmedim ve nefesimide fazla tutamam. oralarda kendi başına eğlen.

Bu konuda artık muhatap olmak istemediğim için alıntı yapmadım . Aslında sen haklısın ben seninle kardeş falan olamam. Çünkü benim o kadar çok kardeşim var ki sevebildiğim. Sevgime karşılık verebilen.. Sadece bir selam idi sana yazdığım yazı lakin yanlış kişiye verdiğimi tez anladım. Haydi sen var git yoluna ben kardeşlerimle mutluyum. Kaşı çatık kardeşe ihtiyacım da yok . Yeni anladım.

Bu iki kişi kıyaslama yapıldığını zannediyor. Yoksa amaçlarımı temiz değil..
Yoksa başka bir yazıyı okuyup buraya mı yazı yazdınız.
ghost komedi anlaşımızı aşağılara çekmeye çalışmış, diğeri ne önemi var

Birbiri ile kıyas edilemeyecek kadar farklı kişileri haber yapan bir yazarın altına ne tür bir yorum yapmamı bekleyebilirdin albayrak. İkisininde kim olduğu ve yaptıkları belli. İkisininde birbiri ile kıyas edilmeye ihtiyacı yok. Ve gündemi değiştirmek için yazılmış bir yazı ..ne yapmalıydım.

bu karsılastırma çok yersız hayatımızda nıce onemlı issanlar var ve her kesın isimine ve mekıne gore ayırırız bu aynı sey bırı islamın günesi dıyerı yırdumuzun kurtarıcısı bunu tartısmaya gerek yok

Birisi Din adamı..

Diğeri Devlet adamı...

Yanlış kardeşim Peygamber efendimiz hem devlet adamı hemde din adamıydı zaten senin dediğin gibi olsaydı asırlardır tüm müslümanlar tarafından örnek alınacak bir şahsiyet olarak görülmezdi. Tarihi okursan yaptığı savaşlar, Hicreti ve diğer icraatları başlı başına bir siyasi dehadır.

bi tarafta Habibullah

Bu söze imzamı atarım

Birbiri ile kıyas edilemeyecek kadar farklı kişileri haber yapan bir yazarın altına ne tür bir yorum yapmamı bekleyebilirdin albayrak. İkisininde kim olduğu ve yaptıkları belli. İkisininde birbiri ile kıyas edilmeye ihtiyacı yok. Ve gündemi değiştirmek için yazılmış bir yazı ..ne yapmalıydım.

Hala kıyaslamadan bahsediyorsun.

Nasııl kıyas etmiş bir anlatsana be??? Kıyaslama ne demek?

Kıyaslamayı anlatamayacağını biliyorum. Çünkü yok.

Gündem değiştirmek için yazılmış! (sizin gündem sandıklarınız bizim hayatımız ;).. )

Senden ne mi beklerdim. "yağmur ol yağ ankara' ya ;)" "güneş ol doğ dünyaya"

Ayb@rs' Alıntı:
Aslında Beyz Türkler için tek Mustafa,tek peygamber var

Bkz.YouTube - Atatürk'ü Peygamber ilan ettiler

bir kişinin yaptığı yanlışı herkese yükleyemezsin.zaten benim verdiğim konumda atatürk'e peygamber denmiyor.türklerin tarihinde iki mustafa var deniliyor.

1.Millete efendilik yoktur; hizmet etme vardır. Bu millete hizmet eden, onun efendisi olur

2.Hayatta en hakiki mürşid ilimdir,fendir

3.Efendiler, camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır. Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapmak lazım geldiğini düşünmek yani meşveret için yapılmıştır. Millet islerinde her ferdin zihni başlıbaşına faaliyette bulunmak elzemdir.

4.Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet bu doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim.

5.Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.

6.Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

7.Bizim dinimiz, milletimize hakir, miskin ve zelil olmayı tavsiye etmez. Tam tersine Allah da, Peygamber de insanların ve milletlerin izzet ve şerefini korumalarını emrediyor.

8.Bu memleketin sahibi ve toplumumuzun asil unsuru köylüdür.

9.Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde Anadolu köylü kadınının üstünde kadın çalışmasını zikretmeye imkan yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını Ben Anadolu kadınının daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez.

10.Türkiye Cumhuriyetinde herkes Allah'a istediği gibi ibadet eder. Türk Cumhuriyetinin resmi dini yoktur. Türkiye'de bir kimsenin fikirlerini, zorla başkalarına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilemez.

2 tane istedin ama en sevdiğim 10 cümlesini yazdım Atatürk'ün arkadaşım.
Bu kadar merak ettin cevapsız kalmasın.

1.Ne mutlu Türküm diyene.
2.Ey efendiler. Türkiye Cumhuriyeti şeyhler,dervişler, müritler,meczuplar ülkesi olamaz.En doğru en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır.
3.Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.
4."Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir..."
5.Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar.
6."Türk’ün haysiyeti, onuru ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür."
7."Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir."
8."Türk kuvvet ve zekasının yenmediği ve yenemeyeceği güçlük yoktur."
9.Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.
10.Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkar edemez.

Demek bu sözlere de hak veriyorsun.Öyleyse sen iyi bir Kemalist sin.

Geri