Türkler Geri Döndü

Islam dininde her şey ayeti kerime ile kuranı kerimde bildirilmemiştir..
örneğin: Namaz...
Namazın kılınması gerektiği kuranı kerimin değişik bir çok yerinde vurgulanmışken şeklini şemalini açıklamamıştır...
Burda namazın tarifini peygamber efendimiz yapmıştır...
Bunun gibi kuranın bir yerinde bulamadığımız bir şeyi efendimizin hadisleri ışığında bulmaya çalışacağız...eğer hadislerlede bulamazsak mantığımızı ve vicdanımızı kullanacağız..

Mehdi ile alakalı farklı hadisi şerifler mevcuttur...
Ayrıyetten türkler islamın sancağını yüzyıllardır dalgalandırmıştır..bundan sonra dalgalandırmamamız için sebep nedir ki ???

Kardeş zaten Allah(cc) Türkiyeyi özel seçmiştir.Efendimizin Rüyasında bile biz daha Müslüman olmadan çıkmıştır...

Türkiye Ahlak bakımından üstün bir ülkedir.Mesela bir ülkeye bir vakıfa bir insana yardım edilecekse okulda camide sokakta para yada benzeri yardım istenir bizde ElhamdurillAllah hemen yardım ederiz inşaAllah....
Onun için Hz.Mehdi'nin doğduğu ve çıktığı yer Türkiyedir Efendimiz niye Medine neresi diye sorulduğunda Konstantinniye(istanbul) demiştir sanıyorsun...
Fatih'in İstanbulu Feth edeceğini taaa seneler evvel biliyorlardı....

İslam'da Rastlantı diye bişi yoktur.....
Selametle kardeşim...

Islam dininde her şey ayeti kerime ile kuranı kerimde bildirilmemiştir..
örneğin: Namaz...
Namazın kılınması gerektiği kuranı kerimin değişik bir çok yerinde vurgulanmışken şeklini şemalini açıklamamıştır...
Burda namazın tarifini peygamber efendimiz yapmıştır...
Bunun gibi kuranın bir yerinde bulamadığımız bir şeyi efendimizin hadisleri ışığında bulmaya çalışacağız...eğer hadislerlede bulamazsak mantığımızı ve vicdanımızı kullanacağız..

Mehdi ile alakalı farklı hadisi şerifler mevcuttur...
Ayrıyetten türkler islamın sancağını yüzyıllardır dalgalandırmıştır..bundan sonra dalgalandırmamamız için sebep nedir ki ???

Türkler ne zaman islamın sancaktarlığını yaptı ki? Osmanlı fethettiği yerlere sadece bir tane paşasını gönderi oraya vali yapmaktan başka ne yaptı. Dinini yada örf adetini yaydımı. En basiti Cihad-ı Ekber dedi kim geldi yanına..

İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyesi Alman asıllı Prof. Naumark ile bir kısım talebesi Boğaziçi’nde geziye çıkarlar.

İkinci Dünya Savaşı döneminde Nazı Almanyasından kaçarak Türkiye’ye sığınıp İ.Ü.'nde ders vermeye başlayan Prof. Naumark'a öğrencilerinden biri sorar:

- Hocam, Avrupa bizi neden sevmez?
Prof. Naumark'a cevap verir:
- Çok samımı olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı Türkler'i sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır kilisenin, Türk ve İslam düşmanlığı Hıristiyanların hücrelerine sinmiştir. Sebeplerine gelince:

1- Müslüman olduğunuz için sevmez. Ama faraza laiklik şöyle dursun, Hıristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder.
2- Sizler farkında değilsiniz ama, onlar şu gerçeğin farkındadırlar: Tarihten Türkler çıkarılırsa tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bugün kü tarihlerin yeniden yazılması gerekir.
3- Avrupa'nın pazarı idiniz. Şimdi Avrupa'yı pazar yapmaya başladınız.
4- En az 400 yıl, Avrupa'da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.
5- Selçuklular Anadolu'yu, Osmanlılar ise orta Avrupa ve Balkanlar'ı, Haçlı ordusuna mezar ettiler.
6- Sizi silah ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar.
7- Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslamiyet uğruna her şeyini feda etmeseydiler, İslamiyet bugün belki sadece Hicaz’da varlığını devam ettirirdi. Kaldı ki, Vehhabiliği kuranlar da, İngiliz Dominyon Bakanlığı'nın adamlarıdır. Batı her yerde İslamiyet’i, sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı, Asr-ı Saadet’i devam ettirdiler.
8- Ben Türkiye’ye geldiğimde 2 üniversiteniz vardı, şimdi 19 üniversite var. (O tarihte öyle idi.)
9- Sizler, gerçek hüviyetinize döndüğünüz an, Avrupa'nın kendine merkezli kurduğu refahı ve medeniyeti yıkılır.
10- Yine sizler, Avrupa'nın tarihi düşmanısınız ve daima düşman olarak kalacaksınız.
Evet, almasını bilene ders ve ibretlerle dolu bir itirafname...

ya alman bile görmüş bunu ama hala atalarına hırsız hain diyen evlatlar var

peki bunlar kime hizmet eder düşünün atasından utananlar var

Türkler ne zaman islamın sancaktarlığını yaptı ki? Osmanlı fethettiği yerlere sadece bir tane paşasını gönderi oraya vali yapmaktan başka ne yaptı. Dinini yada örf adetini yaydımı. En basiti Cihad-ı Ekber dedi kim geldi yanına..

aşagı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık pozisyonuna düşürmek mi bu şimdi
söylediklerini yapsaydı asimilasyon politikası uygulamış olacaktı bu kez de o tarafından cekiştirelecekti... :goz:

GemaR

Forumumuzda başka sitelerin ; aradığın soruların cevabını orada bulucaksın
şeklinde site adreside vererek konu içerisinde özendirici reklamını yapmak yasaktır.

Tekrar uyarmam aklınızda bulunsun ve burası siyaset & politika bölümüdür din ,
tartışacaksanız islam ve insan bölümünde tartışınız bu bölümde değil iyi forumlar.

Konunun o boyutu bambaşka feryal. Ama sancaktarlık yapmak en başta yaymayı gerektirir. Yaymak için ise Allah için savaşmayı gerektirebilir. Ama biz bunu Türk tarihinde gördükmü? Sadece toprak olarak büyümek ve Osmanlı sancağını daha çok alana ulaştırmak oldu ana gaye. İslam sancağını tüm dünyaya yayıp insanları İslama çağırmak olmadı. Olmuş olsaydı en başta Yunanistan dibimizde, Bulgaristan dibimizde.. Tek yapılan Ayasofya'yı cami yapmak oldu. O hala hazmedilememiş bir durumdur Batı için o ayrı.

Abi galiba sen Şanlı Osmanlıyı tanımıyorsun.
O Osmanlıki 7 cihana Kur'an ahkalı adaleti sevgisi demokrasisi dağıtmış.
O osmanlı ki daha kalkmadan düşmanı feth edermiş...

Kadeş Osman bey Yıldırım Bayezid,Kanuni Sultan Süleyman ve Fatih Sultan Mehmed Han vs vs Ahlak bakımından çok üstün kişilerdir....
Biz onları niye severiz be kardeş.Paşa oldukları içinmi.Fes giydikleri için mi?

Elbette fakat bu bir hoşgörüdür.. dinini empoze eden bir Osmanlı olmadı hiç bir zaman görünürde müslüman olacklar fakat hristyanlar ya da farklı bir inanca sahipler bunu hiç bir zaman istemdi yapmadı da bu sebeple de bir çok ülkenin takdirini almıştır ha cok güvendiklerimiz kazık atmadı mı attı örn Arnavutluk o da dediğin gibi işin ayrı bir boyutu Selim zamanında dediklerin de oldu fakat hepsi hoşgörü felsefesi dahilinide..

Osman'ın, Yavuz'un, Fatih'in, Yıldırım'ın Kanuni'nin ahlakını, bilgisini, becerisini yargılamadım yahut bunlar köhne insanlardı demedim zaten. Sadece Osmanlı'nın İslam sancaktarlığı (yada islamı yaymadığını) yapmadığını söylüyorum. Osmanlı Avrupa'daki Reform ve rönesans hareketlerinden sonra ve hatta Fransız Devrimi'nden sonra artık çok uluslu bir imparatorluktan çıkıp elindeki değerleri kaybetmeye başladı ve o sağlam bir şekilde sağlayamamış olduğu İslam birliğininde en büyük kazısığını ilk Arabistan'dan yedi. Aslında konunun da çok dışına çıktık ama ben senin düşündüğün, savunduğun, benimsediğin ülküyü maalesef kabul etmiyorum ve bunun sadece ütopya olduğunu düşünüyorum.

Elbette fakat bu bir hoşgörüdür.. dinini empoze eden bir Osmanlı olmadı hiç bir zaman görünürde müslüman olacklar fakat hristyanlar ya da farklı bir inanca sahipler bunu hiç bir zaman istemdi yapmadı da bu sebeple de bir çok ülkenin takdirini almıştır ha cok güvendiklerimiz kazık atmadı mı attı örn Arnavutluk o da dediğin gibi işin ayrı bir boyutu Selim zamanında dediklerin de oldu fakat hepsi hoşgörü felsefesi dahilinide..

Osmanlı savaşa giderken Allah Allah diye tekbir almadan gitmez savaşmazdı...
Kurtuluş savaşında da öyleydi....O Koskoca topu kaldıran şehidimizi hatırlayın Yâ Allah diye kaldırıp düşmanı Allah'ın izniyle bozguna uğratanı...
Tarih hocam anlat anlat bitirmezdi Allah razı olsun...

Kim ne derse desin Osmanlı bir taneydi.
Türkiye'de öyle tabi Yiğit delikanlı akıllı kurnaz,Dediği dedik, Aslan,Saygılı hoşgörülü, en önemlisi AHLAKLI ,yardımsever, ne yaptığını bilen bir millet.Gerek Laz gerek Alevi gerek Kürt gerek Manav gerek Sünni vs vs olsun hangi millet olursa lsun bitanedir....

Osmanlı savaşa giderken Allah Allah diye tekbir almadan gitmez savaşmazdı...
Kurtuluş savaşında da öyleydi....O Koskoca topu kaldıran şehidimizi hatırlayın Yâ Allah diye kaldırıp düşmanı Allah'ın izniyle bozguna uğratanı...
Tarih hocam anlat anlat bitirmezdi Allah razı olsun...

Kim ne derse desin Osmanlı bir taneydi.
Türkiye'de öyle tabi Yiğit delikanlı akıllı kurnaz,Dediği dedik, Aslan,Saygılı hoşgörülü, en önemlisi AHLAKLI ,yardımsever, ne yaptığını bilen bir millet.Gerek Laz gerek Alevi gerek Kürt gerek Manav gerek Sünni vs vs olsun hangi millet olursa lsun bitanedir....

herhalde yani bunun aksini düşünmüyorum zaten fakat Türkiye Osmanlı ile boy ölçüşemeyecek durumda şu an bunu da görmezden gelemeyiz ;) Bu gün Allah Allah nidalarını duymak ne kadar zor ... şimdi sadece sıkıştıklarında Allahı anan bir toplum olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz.. ne yazık ki bu böyle.. ne kadar da kabul etmek istemeseniz de böyle ... Osmanlının din olarak bakıldıgını kültür olarak bakıldıgında tırnagının ucu olamaz bu konuda Türkiye her şey toz pembe değil. bize ait ne kaldı mesela ülkede satmadıgımız .. Osmanlı ile karşılaştırılmayacak kadar komik olur konuşursak sözleriniz iyi hoş da her şey toz pembe değil üzgünüm :goz:

herhalde yani bunun aksini düşünmüyorum zaten fakat Türkiye Osmanlı ile boy ölçüşemeyecek durumda şu an bunu da görmezden gelemeyiz ;) Bu gün Allah Allah nidalarını duymak ne kadar zor ... şimdi sadece sıkıştıklarında Allahı anan bir toplum olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz.. ne yazık ki bu böyle.. ne kadar da kabul etmek istemeseniz de böyle ... Osmanlının din olarak bakıldıgını kültür olarak bakıldıgında tırnagının ucu olamaz bu konuda Türkiye her şey toz pembe değil. bize ait ne kaldı mesela ülkede satmadıgımız .. Osmanlı ile karşılaştırılmayacak kadar komik olur konuşursak sözleriniz iyi hoş da her şey toz pembe değil üzgünüm :goz:

Evet haklısın tabi zaten Hz.Mehdi(as) gönderiliş amacı budur.
İnsanlar öyle hale gelmiş ki Allah'ın gücünün farkına varmıyorlar.
İnsanlara Allah korkusu ve sevgisi aşılanmalı.
Allah diyor mutlak ben Galip geleceğim ve Elçilerimde...
Yani anlatıyorum evet alametleri oldu ama nerde diyorlar beklemesini bilmiyorlar ama ayette Allah diyor ki sabredin mutlaka sizi üstün kılacağım diyor....
Ben Hz.İsa gelecektir diyorum çünkü 3 kitapta geçer ama Hz.Mehdi gelecektir demiyorum çünkü gelmiştir %100 eminim.
Hem bir bildiğim var inşaAllah(O bildiğimi can kardeşime söyledim tamam dedi konuyu kapattı) hemde 100ü geçik alamet var....
Selametle....

sancaktarlık ,,önderlik ve benzeri kavramlar bana göre aslında karşıdakinin anlayışı nispetindedir..
liderlik vasfında sadece savaş ve benzeri kavramlar yoktur....
Türkler gittikleri her yerde öncelikle gönülleri fethetmişlerdir..
Müslümanlığı en iyi yaşayan ülkelerin başında Türkiye gelir..hatta arap ülkelerinden bile...
İslamın sancaktarlığını Osmanlı yapmıştır..
ve hatta Türkiye şu an dahi lokomotifi durumundadır...

sancaktarlık ,,önderlik ve benzeri kavramlar bana göre aslında karşıdakinin anlayışı nispetindedir..
liderlik vasfında sadece savaş ve benzeri kavramlar yoktur....
Türkler gittikleri her yerde öncelikle gönülleri fethetmişlerdir..
Müslümanlığı en iyi yaşayan ülkelerin başında Türkiye gelir..hatta arap ülkelerinden bile...
İslamın sancaktarlığını Osmanlı yapmıştır..
ve hatta Türkiye şu an dahi lokomotifi durumundadır...

Aslında farklı şeyleri söylemiyoruz. Tabiki müslüman çoğunluklu ülkeler içerisinde en rahat dinin yaşandığı ülke Türkiye. Benim karşı durduğum olay tamamen aslında Gemar'ın söylemiş olduğu Hz. Mehdi'nin Türkiye üzerinden din yayacağı. Neden Türkiye.

Peygamberler dönemlerinde azgınlık ve taşkınlıktan helak olmuş toplumlara geldiler ve oraya boluk ferah getirdilerse, Mehdi ne için Türkiye'ye gelsin. Müslüman olupta insanca değerlerin sıfır noktasında olduğu milletler varken. Benim aklıma yatmayan ve karşı durduğum tamamen bu.

Aslında farklı şeyleri söylemiyoruz. Tabiki müslüman çoğunluklu ülkeler içerisinde en rahat dinin yaşandığı ülke Türkiye. Benim karşı durduğum olay tamamen aslında Gemar'ın söylemiş olduğu Hz. Mehdi'nin Türkiye üzerinden din yayacağı. Neden Türkiye.

Peygamberler dönemlerinde azgınlık ve taşkınlıktan helak olmuş toplumlara geldiler ve oraya boluk ferah getirdilerse, Mehdi ne için Türkiye'ye gelsin. Müslüman olupta insanca değerlerin sıfır noktasında olduğu milletler varken. Benim aklıma yatmayan ve karşı durduğum tamamen bu.

şimdi söyle bişey var Hz. Mehdi bir kavme gelip onu düzeltmeye çalışmayacakki tüm dünyaya müslümanlığı benimsetecek o yüzden insanı değerlerin sıfır oldugu bir topluma gönderilmesi veya insanı degerlerin en üst yasandıgı bir topluma gönderilmesi gibi bişey olamaz haliyle ..
yani nerde hangi toplulukta oldugunun hiçbir önemi yok...

şimdi söyle bişey var Hz. Mehdi bir kavme gelip onu düzeltmeye çalışmayacakki tüm dünyaya müslümanlığı benimsetecek o yüzden insanı değerlerin sıfır oldugu bir topluma gönderilmesi veya insanı degerlerin en üst yasandıgı bir topluma gönderilmesi gibi bişey olamaz haliyle ..
yani nerde hangi toplulukta oldugunun hiçbir önemi yok...

Mantıklı söylüyorsun. Bunun aynı olmadığı gibi türkiye toplumundan olduğununda kanıtı yok. Sadece varsayımlar.

Türkiye Dostluğuna Güvenilen , düşmanlığından korkulan bir ülke olma yolunda ilerliyor. Bazıları kulaklarını kapatsada bazıları bunun adına gaz desede .. Bunlar güzel gerçekler.

Kesinlikle katılıyorum dostum.
İsrail'in yaptıklarına sessiz kalan dünyaya inat sesimizi yükselmemiz İsrail'i kızdırıyor fakat yinede Türkiye'nin müttefikliğini kaybetmek istemiyorlar. Çünkü bölgede İsrail'in arkasını kollayacak, güven verecek tek ülke Türkiye.

Dış politikada yeri geldiğinde böyle sert çıkışlar yapmak, ağırlığımızı diğer güçlere hissettirmek gerek.
Geçmişte hep büyük güçler ne derse arkasındayız politikası uyguluyorduk ama artık devir değişti. :hhmencool:

Mantıklı söylüyorsun. Bunun aynı olmadığı gibi türkiye toplumundan olduğununda kanıtı yok. Sadece varsayımlar.

tabiki kanıt yok hersey varsayım

gaybı yalnız Allah bilir...

tamamen yok saymak yada tamamen inanmak mantıklı degil sadece gelecegine inanmak yeterli kimden hangi topluluktan oldugunun bir önemi yok

Geri