öle diosunuz ama islamiyetten soyutlmak isteyen bikaç insna sayıyım size
akp
fethullah gülen
abdullah gül
erbakan
valla ne olduğunu bnde tam anlamış diilimm
benim bildiğim avatar kişiyi temsil eder..
saydığın 3 madde içinde avatarın uygun düşüyor...
sanırım sölencek söz yok..
neyse kişisel tartışma yeri diil burası..
Evvela güzel bir konu ve yorum, ve konuyla ilgili harika tespiti incubus84 yapmış " mükemmel bir özeleştiri " yeniçağ gazetesi yakındığı İslamsız Türk Milliyetçiliği fikrine ne derece hizmet ediyor acaba ? Diye sormak lazım.
Ve konuyu açan arkadaşın tıpkı alıntı yaptığı gazete gibi dar bir bakış açısıyla kullandığı avatara binaen yukarıdaki yorumları yapması aslında yazının hedefine ulaşmadığının bir göstergesidir. İslamdan soyutlamak... Yıllardır empoze edilmeye çalışılanı, tahribatı görmeden son dönemde yapılanlara göz atmak zannedersem insafsızlık olur. Orada dört isim zikredilmiş, şimdi ben yazsam İslamdan soyutlayan isim ve kurumları sayfada yer kalmaz.
1990 yılından son Türk Milliyetçiliği yep yeni bir kimlik kazanma uğraşısına girmiştir. Ruh dediğimiz İslamiyeti ön plana çıkarmamak bu Milliyetçiliğin en büyük özelliği durumuna geldi...
Neden dersek ?
Türk Milliyetçisi İslamiyeti Belli bir kısmın savunduğu yada empoze etmek istediği gibi görmez. Belli bir kısmın Kendi anladıkları İslamiyeti ön plana çıkarması ve Her İslamiyetten söz edenin bu Belli bir kısma hizmet ettiği düşüncesi Millet Üzerinde Hakim kılınmıştır...
Bu belli kısım olarak kast ettiğim kişi grupları Cigdemgs tam olarak açıklamış... 90 larda akp yerine türevlerini yazmak daha uygun olur...
İslamiyet Şuan günümüzde Dünyada ve Ülkemizde büyük bir kısım tarafından korku ile karşılanmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise İslamiyeti Bir savaşla yada Bölücülük ile Ülkeye dünyaya zarar vermek amacı taşıyan kişiler... Dünyada Ladini örnek gösterelim. Türkiyede Erbakan ve Öğrencilerini ve ve ve Güleni unutmayayım...
Kısaca Şöyle özetleyeyim.
Türk Milliyetçiliğinin İslamiyetten soğumak yada soğtulması gibi uğraşların milliyetçiler üzerinde uğraşısı boşa çıkacaktır.
Türk Milliyetçisi İslamiyeti kullananlara ve kötü gösterenlere refleks olarak İslamiyet hakkında pek fazla konuşmamakta ve söz etmemekte...
İlk olarak İnsanlara Türklük Bilincini ve Tarihini empoze etme uğraşında... Eğer bu başarılırsa zaten Türkü İslamiyetten ayıramıyacağınız gibi Akıllarda Zihinlerde İslamiyet yine bulanıksız ve ak pak bir sayfa ile yazılacaktır...
Bugün Türk Milliyetçiliğinin önemli bir sembolü olmuş Parti olan MHP'de Bahçeli döneminden sonra bu seyiri izlemiş. Ruh tan(İslamiyetten) pek fazla söz etmemiştir etmemektedir... Türkeşin son dönemlerinde küçüktüm fakat Türkeşinde sonra dönemlerinde yani vefatından önce İslamiyet hakkında eskisi kadar vurgulayıcı olmadığı söyleniyor...
Kısaca İslam Üzerinden terör bölücülük yada rant sağlayanlar oldukca Gerçek Müslümanlığı yaşayanlar yada yaşamak isteyenler birileri gibi İSLAMİYETi ağzına sakız yapmayacaktır... Saklı gizli kendi içinde yaşıyacaktır.
Türk Milliyetçilerinin yeni bir kimliğe ihtiyacı varmıydı? Evvela bunu tartışmak lazım, Nizam-ı Alemi davamız olarak anlatmayacağız kararı neye göre verildi? Neden böyle bir u dönüşüne ihtiyaç duyuldu? Ve hepsinden önemlisi MHP nin bu tavrı Türk Milliyetçilerini ne kadar bağlar?
Vurgulanmaktan kaçınılan İslam insanlık için
tek kurtuluş yoludur, sadece milletimiz veya ümmetimiz için değil. ( Bu vurgu bana ait değil, benim türk milliyetçilerinden öğrendiğimdir.)
TÜRKLÜK kelimesi bir IRKI temsil eder.
İSLAMİYET kelimesi de DİNİ İNANIŞI temsil eder.
Nasıl bütüm müslümanlara TÜRK olarak göremezsek,
Bütün TÜRKleri de MÜSLÜMAN olarak göremeyiz.
Anadoluda yaşayan bizler için bu iki kavram iç içe geçmiştir.
Fakat Kaynakları bakımından farklıdır.
Bilge Kağan Türktür, ama acaba müslüman mıdır
http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=2907
Tarihte Müslüman olanlarla olmayan TÜRKLER arasında savaşlar da yapılmıştır.
http://www.turkleronline.com/turkler/uygurlar/yonetim/uygur_yonetim_soru_17.htm
Bu gün bile hala Müslüman olmayan TÜRKLER vardır.( Müslümanlıktan dönenleri kastetmiyorum.)
Biz bunlara TÜRK demiyecek miyiz? Bağlarımızı güçlendirmeyecek miyiz?
Bunlar bizim ırkdaşımız değil mi?
Bağını güçlendirmen için birlik için adım atman gerekir birlik olmanın en önemli bağıda dinden geçer dinleri farklı grupların çıkarları ters düşer, çıkarları ayrı olanlarla birlik sağlamak mümkün değildir. Müslümanın dünyaya bakış açısıyla, müslüman olmayanın bakış açısı arasında müthiş farklar vardır. Uyuşamaz birlik tesis edilemez.
Müslüman olup arkadan hancerleyen kişilere ne diyeceğiz ?
Türkü Türk yapan Yalnızca Müslümanlık değildir. Türk İslamiyet olmadan öncedeTürk idi. Bugün hala Müslüman olmayan Türklerde var ve şükür ki bazı müslümanlardan daha insan daha Yaratıcaya bağlı...
Hain diyeceğiz yehovan kardeşim hain. Bahsettiğin müslümanlarda şu an incirlikten kalkıp kendilerine bomba yağdıran abd uçaklarına bakıyor, İsraili tanıyan tek müslüman ülkeye bakıyor ve bize hain diyorlar... İsraili sen tanıyormusun? incirlik ayıbını tasvip ediyormusun? Hayır... demekki beş parmağın beşi bir değilmiş, demekki halklar ayrı, halkları yöneten kuklalar ayrı değerlendirilirmiş.
Müslüman olmayanın yaratıcıya bağlı olması İMKANSIZDIR...
" Allah katında din İslamdır" (Âl-i imran:19).
Milliyetçilik ve din apayrı şeylerdir.Sadece Türk ve Müslümanlığı birbirine özdeştirir ve diger ögeleri dışlarsak Vatana düşmanlık etmiş oluruz.Daha önce Kürt-Türk ayrımcılığı vurgulandı,gerçi tam sebeb olamaz ama bu ayrımcılık çok iyi kullanıldı durum ortada.Şimdi ise Türk-Türk değil,Müslüman-Müslüman değil,Türk-kesinlikle Müslüman gibi kabullenmeler bence asıl Ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir.Lütfen bu şekilde ayrıştırıcılara fırsat vermeyelim.
Milliyetçilik ve din müslüman-türkler için ayrılmaz ikilidir. Ancak şuda bir gerçektir ki Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarını müslüman-müslüman değil diyerek ayrıştırmak yanlıştır. Yasalara saygılı ve vatansever bir hristiyan-türküde düşman bellemek yanlış olur. Hatta türk olmasıda mühim değildir. Bize düşen islamı tebliği etmek ve Allahın adını yaymaktır. Türklüğün İslamla yaşayacağını izahtır. Ancak peygamberimizin "sizin dininiz size, benim dinim banadır" düsturu konuya örnek teşkil etmelidir.
alpercan32 güzel özetlemiş konuyu...
bu din ve ırk kavramları birbirinden çok ayrı iki kavram.. Yüzyıllardan beridir müslüman olmamız, Türk kimliğimizi değiştirmemiş ve değiştiremeyecektir... Tabiki İslamiyet türk kültüründe var olan bazı şeyleri aşındırmıştır, bunlardan bence en önemlisi kadına verilen değerdir... Bence en kısa zamanda bu öz benliğimize geri dönmeliyiz... Yoksa kadını ikinci sınıf vatandaş, ve üzerinden siyaset yapılan meta olmaktan kurtaramayız...
Öz benliğe dönmekten kasıt ne İslamı terk etmekmi? İslam kadına değer verir, kadını meta haline getirenler et pazarı gibi sergileyenlerdir.
Ümmet anlayışı Osmanlıya yapılan ihanetten sonra tükenmiştir. Ümmet anlayışını bu ihanetten sonra tekrar oluşturamazsınız. Eğer bir birlik isteniyorsa bu TÜRK birliğidir.
Kaldı ki konuda yorumların değişmesi Müslüman olmayan Türk'e tükürük denmesiyle seyri değişti...
Kısaca konu ve yorumlarla alakalı olarak son sözümü yazayım.
Türk ve İslam birbirinden ayrılmayacak kadar birbiri ile özdeşmişti. Fakat son dönemlerde çıkan tarikat anlayışı ve partilerin İslam anlayışı ile insanların üzerine kabus gibi çökmesinin ardından. Onlara benzememek adına Türklük bilincini ön plana alması İslamiyeti kendi içinde yaşamasına sebep olmuştur oluyordur...
degazor35 e de alıntı yaptığı yazıma karşılık olarak yazdığına da şöyle bir şey ekleyeyim... İNSAN OLSUN İNSAN o yeter
Ümmet anlayışı İslamla geldi, tarihin süzgecine göre elenecek bir değer değildir, müslümanların kardeşliği ve birliği düşüncesi bu düşünceye aykırı hareket edenler yüzünden değersizleştirilemez. Türk Birliği ancak müslüman olan türklerle sağlanabilir, böylece birlik olunarak kurulacak devlet yani turan, İslamı yaymakla memur olma hedefine doğru yol alır ki Türklerin müslüman olduktan sonraki davasıdır ilay-ı kelimetullah. Bu davayı gütmeyecek bir türk birliği kime neye faydası var ümmetemi, milletemi, insanlığamı?
Türklerin kuru cihangirlik davası abdulkerim saltuk buğra handan sonra son bulmuştur. Kuru cihangirlik bitmiş nizam-ı Alem başlamıştır. Ne mutlu saltuk buğra hanın yolunda olan Türke, ne mutlu peygamberin yolunda olan Türke. Ne mutlu bu dava için Türk Birliğinin oluşmasını arzulayanlara.