Türkiye'yle övünüyorum

• Konbuyu başlatan Kutay Alp
  • Başlangıç tarihi
K

Kutay Alp

Guest
Türkiye'yle övünüyorum

Şimdi AKP'yi öven bir yazı daha yazacağım bunu obeziteyle mücadele kapsamında bana karşı yapılan tahkikatı sona erdirmek için yaptığımı sananlar çıkacaktır, ama biraz durun dinleyin beni kararınızı da sonra verin. Bayramın ilk günü kitapçıya gittim. Dergiler bölümüne bakarken, Almanlar neler yapıyor diyerek onların dergilerinin konulduğu bölüme baktım. Stern Dergisi Türkiye'yi kapak yapmış. Pırıl pırıl şıkır şıkır bir İstanbul fotoğrafı koymuş kapağına ve Turbo Stadt diye dinamik ülke başlığını da atmış. İçerdeki yazıda Türkiye övüle övüle bitirilemiyor ve Türkiye'nin bu dinamizmi ve başarılarıyla dünyada ve özellikle bölgesinde nasıl da model olacağı anlatılıyor.

Tabii ki çok gururlandım global dünyanın şu durumunda Türkiye'de iktidar iyi ki AKP'nin elinde diye tekrar şükür ettim.

Özellikle Papandreu'nun Alman şansölyesi önünde kendini ve ülkesini küçük düşüren o fotoğrafının tartışıldığı şu günlerde bu ülkeyi ve başbakanını tüm dünyanın önünde başı dik tutan iktidara tekrar teşekkür ettim.

Serdar Turgut /HABERTURK

Gurur verici ama insan ülkesiyle hem iyiye giderken
hem de kötü durumdayken de övünmeli..

ben de hem övünüyorum hem de guru duyuyororum

İnşallah Yunanistandan beter olmayız.

Hayatın ve Ekonominin değişmez kuralları vardır. Zamanı geldiğinde sen eğer yanlış adımlar atmışsan, kendini övsende, rakip gördüğün kişilerle dalganı geçsende o acıklı tabloyu yaşarsın. Bu işin bir tarafı. Birde diğer tarafı var. Yani sen akıllı kararlar alıp doğru adımlar atmış olsan bile eğer seni içine alacak kriz güç ve etki alanı açısından büyükse sonuçlar yine çok kötü olabilir. Ekonomi derki; üreten ve bunu değerinde satan kişi, toplum, millet ve devletler gelişir, ayakta kalır. Kendisini satan veya pazarlayan ergeç acıklı sonuçlarla yüzleşecektir. Bu anlamda Türkiyenin ekonomik geleceği parlak falan değil. Her kurban bayramında ortalama 3 milyon hayvan kesilir. Eğer bu hayvanlar bilgisi ve akıl yürütme yeteneği olsa sırf canını kurtarmak için en azından kaçmayı deneyebilirdi. Bu örnek bayramı veya hayvan kesimini eleştiermek amacıyla verilmemiştir. Böyle bir açıklama yapmak zorunda olmak bile ayrıca üzücü. Yani verilen örnek ile başka bir şey ima etmek istemediğimi bildirmek. Herneyse, ekonominin kurallarını bilmeyen, uygulamayan, acıklı sonuçlarınada katlanır.

böyle yazılar, sadece kalemden çıkar orada kalır.gerçekler, günü gelince soğuk kış gibi kendini hissettirir yüz yıllarca akıllarda kalır.yabancı medya organlarının neredeyse tamamına yakını siyonistlere hizmet etmektedir, siyasi manevralar için ve ırkçılık için kullanılmaktadır, bunu ilkonuldaki çocuk bile biliyor.

tv lerde gördük kriz teğet geçti diyen bi başbakan vardı ve öbür tarafta millet bas bas bağırıyordu kriz ezdi geçti diye.şimdi kalkmış yok ekonomi iyiymişte yok başı dik duruyomuş da falan da filan.

avrupa da yazılan yazıların hiçbirine inanmıyorum türkiye hakkındaki.hepsi türk insanını uyutmak için özel yazılmış haince yazılar.

boş yere övünmeyelim sonra acısı çok kötü çıkar.

Geri