Türkiye'nin ortasından ortaLama bir insan

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Eşi ve iki çocuğuna kısa bir not bırakarak intihar eden Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ı, 30 yıLLık dostu, Erzincan Üniversitesi GeneL Sekreteri Ercan Prof. Dr. Ercan Ekinci NTV’ye anLattı

20071018rektorr.h2.jpg

Dün Erzincan’dan herkesi şaşkınlığa iten bir intihar haberi geldi.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Erdoğan Büyükkasap, öğle saatlerine kadar makamına gitmeyince, bir görevli tarafından yatak odasında kendini asmış halde bulundu. Rektörün intihar gerekçesi henüz bilinmezken, üniversitede 10 gün önce yapılan yolsuzluk operasyonuyla ilgisi olabileceğini iddia eden haberler savcılık tarafından yalanlandı.

Savcılık, yolsuzluk operasyonuyla rektör Büyükkasap'ın hiçbir ilgisi olmadığını açıklarken, üniversitedeki çalışma arkadaşları ise intihardan basını sorumlu tuttu.

Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi Dekanlığı yapan, Erzincan Üniversitesi kurulduktan sonra da rektör olarak atanan Büyükkasap’ı, 30 yıllık arkadaşı ve aynı üniversitenin genel sekreteri Prof. Ercan İnce, Canlı Gaste’ye anlattı.

'Düne kadar neşeli bir adam' söylemini doğrulayan İnce, "Fakülteden arkadaştık ve 30 yıllık dostluğumuz vardı. Son 4 yıldır da Erzincan Üniversitesi’ni kurma görevi verilmişti. Hoş sohbet, etrafına pozitif enerji yayan, öğrencilerin ton ton rektörü, arkadaşlarına yol gösterici özelliği olan bir insandı. Ekibini motive ederdi. Nasıl oldu aklımız almıyor" dedi.

"ÇOK ÜZÜLDÜ"

Büyükkasap’ın son günlerde canını sıkan bir şey olup olmadığı sorusuna İnce, "Haberlerde de verildiği gibi 10 gün önce ihalelerle ilgili bir durum olmuştu. Bu olaya çok üzüldü. Savcılık tarafından soruşturmayla ilgisi yoktur açıklaması yapılmasına rağmen, 'benim rektörü olduğum üniversitede nasıl böyle bir şey olabilir' şeklinde düşünüyordu. Bu durum onu çok üzdü.

10 gün önce, adı geçen soruşturmayla ilgili ifadesi alınacak arkadaşlar götürüldüğünde, bazı haberler de yapıldı. Ve sağdan soldan insanlar 'ne oluyor?' diye sorunca, kendisi de olumsuz etkilendi. İhale yolsuzluğu, ihaleye fesat karıştırma gibi haberlere üzüldü.

Yakınında olan biri olarak söylüyorum ki, bu olumsuzluklar etkiledi onu. Başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kendisi de konuyla ilgili üzüntülerini bize iletiyordu" şeklinde konuştu.

BIRAKTIĞI NOT

"2006’da kurulan üniversiteye 2007’nin mayıs ayında rektör olarak atandı. O günden bugüne gecesini gündüzüne katarak, çoluk çocuğundan uzak kalarak, büyüyen bir üniversiteye hizmet etti" diyen İnce, rektör Büyükkasap’ın son bıraktığı notla ilgili de, "Ben kendim görmedim. Sayın valinin aktardığı şekliyle, ailesiyle ilgili iyi niyet mesajları yer alıyormuş. Onun dışında bir şey olduğunu da düşünmüyorum zaten" ifadesini kullandı.

İnce, 'Türkiye’nin gündemindeki soruşturmadan kaynaklı bir şey olabilir mi sorusu da akıllara geliyor ifadesine', "Kesinlikle ilgisi yok. Üzüntünün sonucu ortaya çıkan bir şey diye düşünüyoruz” dedi.

ORTALAMA BİR İNSAN!

Büyükkasap için bugün saat 11.00’de üniversitede resmi tören düzenleneceğini ardından da naaşın aile mezarlığına defnedilmek üzere memleketine götürüleceğini söyleyen İnce, "Kendisi Kastamonu Tosyalı’ydı. 'Türkiye’nin ortasında Türkiye’nin ortalaması biri insanım' derdi" şeklinde konuştu.

Ekli dosyalar

• 20071018rektorr.h2.jpg
    20071018rektorr.h2.jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 795
Geri