Türkiye'nin ilk ''kopya koyunu'' doğdu

Arpej

♪ iяяєpℓαc&#110
Altın Üye
Reaction score
0
8fmsqjm.jpg

İstanbul Üniversitesindeki (İÜ) klonlamayla dünyaya gelen Türkiye'nin ilk kopya koyununa ''Oyalı'' adı verildi.

İÜ Basın-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İÜ bünyesinde 2005 yılından itibaren başlanan klonlama çalışmalarının, hayvancılık ve insan sağlığını ilgilendiren birçok konuda çığır açabileceğine dikkat çekildi.

Devlet Planlama Teşkilatı ve TÜBİTAK destekli projeler kapsamında yer alan ''Kopya Koyun Projesi''nin, Türkiye'nin ilk klon projesi olarak bilim tarihine geçtiği belirtilen açıklamada, Veterinerlik Fakültesi bünyesinde uzman bir ekip tarafından 3 yıldır sürdürülen çalışmaların ilk meyvelerini vermeye başladığı kaydedildi.

Prof. Dr. Sema Birler yönetimindeki uzman ekibin, 69 klon embriyoyu 8 koyuna transfer etmesiyle başlayan süreçte 2 koyunun hamile kaldığı anlatılan açıklamada, yoğun bir bakım ve takiple sağlıklı bir hamilelik dönemi geçiren koyunlardan birinin bugün sezaryenle doğum yaptığı bildirildi.

Türkiye'nin ilk kopya koyununa ''Oyalı'' adı verildiği ve sağlık durumunun çok iyi olduğu belirtilen açıklamada, bilimsel çalışmaya ilişkin yarın İÜ Veterinerlik Fakültesinde basın toplantısı düzenleneceği kaydedildi.

Türkiye üniversitelerinin bilimden başka herşeyle uğraştğını söyleyenler dikkatle okusun....

Türkiye Üniversitelerinin yetiştirdiği kişiler veya Üniversitenin argeleri araştırma lablatuarları harıl harıl çalışıyor...

Özellikle Ödtü, İstanbul Üniversiteleri Yıldız teknik başı çekmekte diğer üniversitelerde bütçeleri yettiği kadar bilime katkıda bulunuyor....

Gurur duyuyorum. Geleceği biz oluşturacağız...

Hber için TSK

Türkiye üniversitelerinin bilimden başka herşeyle uğraştğını söyleyenler dikkatle okusun....

Türkiye Üniversitelerinin yetiştirdiği kişiler veya Üniversitenin argeleri araştırma lablatuarları harıl harıl çalışıyor...

Özellikle Ödtü, İstanbul Üniversiteleri Yıldız teknik başı çekmekte diğer üniversitelerde bütçeleri yettiği kadar bilime katkıda bulunuyor....

Gurur duyuyorum. Geleceği biz oluşturacağız...

Hber için TSK

himm madem bolee bisey yazdin guzel bi haber daha okumustum turk üniversiteleriyle ilgili bulayim onuda ekleyim bu yazinin altina

Geri